Sivu 1/1

Layout ja ohjelman muu ulkonäkö

ViestiLähetetty: 13.11.2016 klo 14.37
Kirjoittaja arttula
Auttakaahan nyt urveloa... Miten esim. Pythonilla tai jollain C-kielellä tehdään ohjelman "Layout". Eli siis se, minkä käyttäjät näkevät ja kokevat. Olen tehnyt paljon hommia (harrastukseksi ja omaksi iloksi) Filemaker Pro:lla, ja siinä sovelluksen layout on niin äärimmäisen helppo tehdä. Sen sijaan Pythonissa tuo pitäisi vissiin rakentaa jotenkin koodiriveillä. Vai miten on? Onko mitään visuaalista työkalua noille muille, kuin Filemakerille?

Re: Layout ja ohjelman muu ulkonäkö

ViestiLähetetty: 14.11.2016 klo 19.24
Kirjoittaja arttula
No höh!! Kai nyt JOKU täällä on joskus jonkun ohjelman vääntänyt, ja tehnyt siihen hienon käyttöliittymän? [:|]

Re: Layout ja ohjelman muu ulkonäkö

ViestiLähetetty: 1.1.2017 klo 11.16
Kirjoittaja tkt
Olipa pieni kysymys. Vastaavia voi olla vaikkapa politiikasta "Miten Suomen talous saadaan kuntoon" tai lääketieteestä "Miten potilas hoidetaan terveeksi".

Kielillä ja ohjelmistokehitystyövälineillä on eroja ja käytännöt ohjelman kokoamiseksi vaihtelevat. Python voisi olla esimerkkinä skriptikielistä, joilla useimmiten tehdään websovelluksia. Websovellusten käyttöliittymä toteutetaan periaatteessa tulostamalla html-lauseita tai käyttämällä html-pohjaa.
C-kieli ja siihen rinnastettavat käännettävät kielet ovat yleisempiä kehitettäessä ohjelmistoja johonkin kohdelaitteeseen. Tällöin käytetään ko. laitteen käyttöjärjestelmän systeemikutsuja tai kirjastoja, joissa omat funktiot käyttöliittymäelemettien luomiseen (LuoUusiIkkuna tai TeeNappi). Yleisimmin nykyään ohjelmistokehitystyökaluissa on jonkinlainen piirtomahdollisuus käyttöliittymäraamien määrittelemistä varten ja käyttöliittymän sisältötiedot kiinnitetään viittaamalla em. raamiin määriteltyihin tartuntakahvoihin.
Ohjelmointi ei ole erityisen vaikeaa, mutta vaatii kuitenkin jatkuvaa harjoittelua ja uuden omaksumista. Ja kehittäjän näkökulmasta ohjelmia voi onneksi yleensä aina parantaa, mikäli niiden toiminta ei tyydytä.

--Ari

Re: Layout ja ohjelman muu ulkonäkö

ViestiLähetetty: 2.1.2017 klo 14.14
Kirjoittaja spiidi78
Jos haluat päästä helpommin alkuun, niin kokeile XCode tai Qt (+QtCreator). Niissä on visuaalisia työkaluja käyttöliittymien tekemiseen.

https://developer.apple.com/xcode/interface-builder/
http://doc.qt.io/qtcreator/creator-writing-program.html

Re: Layout ja ohjelman muu ulkonäkö

ViestiLähetetty: 2.1.2017 klo 22.03
Kirjoittaja harri_tku
Hei!
Itse tekisin Sketch ohjelmalla hienon ulkoasun. Sitten Sketchistä ulkoasu Xcodeen ja hieman koodia päälle niin appsi valmis.
Hyvin suunniteltu on jo enemmän kuin puoliksi tehty. Sketch on maksullinen. Xcode ilmainen.