Sivu 1/1

Excel, yhdistetty JOS ja PHAKU

ViestiLähetetty: 23.2.2020 klo 16.44
Kirjoittaja zormelin
Moi,

Olisikohan täällä "excel-gurua" joka osaisi auttaa, kun vuosiin en ole exceliä tarvinnut ja olen hieman "hukassa" kaavojen kanssa [:$] .

Dilemma olisi tämänlainen. Taulukon välilehdellä Data on lista asiakkaista. Välilehdellä Apu1 samanlainen listaus asiakkaista, mutta muutamalla lisätiedolla. Data-lehdellä sarakkeessa B on asiakkaan numero ja sarakkeessa D asiakkaan tilaustapaa kuvaava teksti yhdellä sanalla. Jos sarakkeessa D on teksti "Normaali", haluan että kaava hakee sarakkeeseen H tiedon Apu1 taulukosta, sanan "Sähköposti" tai "Puhelin".

Jos sarakkeessa D on jokin muu teksti, pitää tuohon sarakkeedeen H tulla sama teksti kuin sarakkeessa D. Olen tehnyt tämänlaisen kaavan exceliin (sarakkeelle H):

=JOS(D2="Normaali";D2;PHAKU(Data!B2;'Apu1'!$A$2:$E$392;4;EPÄTOSI))

Kaava toimii hakee tiedon oikein. MUTTA jos sanana on jokin muu kuin tuo "Normaali" niin kaava edelleen hakee tuon tiedon. Nyt en vain käsitä, mitä teen tuossa väärin :'(

Re: Excel, yhdistetty JOS ja PHAKU

ViestiLähetetty: 23.2.2020 klo 16.57
Kirjoittaja Jultsu
Oletko kokeillut luoda tuon lausekkeen uudestaan sillä kaavavelholla, ja vertaillut että onko sama määrä välimerkkejä, sulut oikeissa paikoissa jne ?

Re: Excel, yhdistetty JOS ja PHAKU

ViestiLähetetty: 23.2.2020 klo 17.03
Kirjoittaja zormelin
Jep,

JUURI kun tänne tämän kirjoitin niin yllättäen löysin ongelman itsekin. Eli nuo =JOS lausekkeen kaavan tekstit ovat väärin päin. Sarakkeessa D, missä nuo tekstit ovat, niin on jostain syystä tullut noin 20 "tyhjää välimerkkiä" mitä tulee esmes ALT+255 yhdistelmällä. Kun tyhjennän koko sarakkeen täysin ja lisään tekstin uudestaan käsin => kaava toimiii!

Eli kaavan pitääkin olla siis näin:
=JOS(D2="Normaali";PHAKU(Data!B2;'Apu1'!$A$2:$E$392;4;EPÄTOSI);D2)

Nuo tiedot olin hakenut muualta ja liittänyt ne määräten => teksti muodossa ja siinä sitten kaiketi nuo välimerkit ovat tulleet...