Sivu 1/1

PlayStation 5

Lähetetty: 13.6.2020 klo 17.50
Kirjoittaja Tehy
Miten innolla porukka odottelee uutta PS5:sta? Nyt kun konsolista tiedetään muutakin kuin ohjaimen muoto ja tekniset tiedot, niin mitä porukka on mieltä? Pelejäkin on nyt tiedossa jo ihan hyvin: Spiderman, Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Ratchet & Clank: Drift Apart ja paljon muuta.

Hinta ja se milloin konsoli löytyy kaupoista on vielä pimennossa. Arviot hinnat suhteen liikkuvat 450-500 eurossa ja myyntiintuloksi arvellaan loka-marraskuuta.

https://blog.playstation.com/2020/06/11 ... cat=254013

https://youtu.be/EiZjJlGKHL8

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 13.6.2020 klo 19.08
Kirjoittaja Sherukka
Minulle riittää Gran Turismo 7 ja ilmeisesti vihdoin jaksaa VR-laseilla pyörittää netissä isomman joukon kilpailuja?

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 13.6.2020 klo 19.57
Kirjoittaja waiski
Ennakkotilattu jo ajat sitten. Hienon näköinen ja toivoakseni myös kykenevä. Hinta-arvio 599€
Odotus on kyllä tapissa 8-)

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 13.6.2020 klo 20.10
Kirjoittaja jeppe
Sherukka kirjoitti:Minulle riittää Gran Turismo 7 ja ilmeisesti vihdoin jaksaa VR-laseilla pyörittää netissä isomman joukon kilpailuja?
Minulle riittäisi pienempikin joukko kisassa, jos ne kanssakilpailijat vaan malttaisi ajaa siististi :)

Ps5 on kyllä meillä lasten toivelistalla jo hetken keikkunut, joten tulee varmaan hankittua...

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 13.6.2020 klo 21.00
Kirjoittaja Anghorn
Kyllähän tuo ostoon menee, mutta tod näk vasta sitten, kun saa mustana. Etenkin kun taitaa olla niin massiivinen, ettei mahdu tv-tason sisään. [:/]

GT7 itelläkin se eniten kiinnostusta herättävä yksinoikeuspeli.

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 10.1.2021 klo 23.50
Kirjoittaja unigame
Ottaa koville että PS5 Digital Editionia niin vaikea saada. MUTTA heti kun tulee niin hankin.

Itse konsoli on massiivinen ja menee minulla näillä näkymin tv:n taakse piiloon, siellä hyvin kyllä tilaa että ei kuumene jne. PS5 tuntuu Next-Gen jutulta. En halua sanoa pahaa muista konsoleista, mutta odotan kuumeisesti millainen yhdistelmä viihdekäytössä on:

- PS5 Digital Edition
- LG OLED 65 C9
- KEF LSX
- KEF Kube 8b

...

Taustatukea antavat: MacBook Pro 13", Apple TV 4K ja iPhone X ... eli odotan kyllä kokonaisuudelta valtavasti. Pimennysverhoa, villamattoa, säkkituolia, lepotuolia, tasoa ja valaistusta löytyy myös. HDMI 2.1 ... Suuntaan kohti 4K / 60 fps pelaamista, sillä oli joku hieno nimikin: "Performance Mode" tai jotain.

Pelit ovat sitten suurempi kysymysmerkki, ehkäpä: Civilization 6, Returnal, Diablo 4, Harry Potter, ja toivottavasti tulisi joku hyvä Twin Stick Shooter: Nex Machina, Alienation, The Ascent hengessä... toivon että joku yllättää ... harmittaa kun Cyberpunk 2077 on 1person peli... ei mielestäni vain toimi.

Varmaan sieltä tulee 2 vuoden sisään joku mullistava peli, niin ainakin toivon. Upea käyttis, niin fiksun oloinen, simppeli, siihen vielä integroitu store ja tuo PARAS ASIA -> hiljainen & tehokas

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 11.1.2021 klo 7.06
Kirjoittaja ER
Olen vanha kääkkä enkä ollut nuorempanakaan isompi gamer. Mutta heinäkuun alussa tuli ennakkotilattua PS5 osin silläkin ajatuksella, että tässä sisäillessä ruton aikana olisi jotakin puuhaa. No eipä ole joutunut vieläkään pelailemaan. Ei mitään tietoa toimituksesta.

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 11.1.2021 klo 10.30
Kirjoittaja unigame
Juu on tämä ollut monelle suuri järkytys kun vielä ennakkotilannut konsolin ja voi olla sitten että yli vuoden joutuu odottamaan, eikä juuri kellään ole tietoa koska uusia koneita on tulossa.

Yksi asia on kuitenkin tullut varmaksi, PS5 on paras konsoli mitä on koskaan valmistettu. Se näkyy nyt siinä että se viedään käsistä kaikkialla maailmassa. Sony sanoi itse että valtavat tilausmäärät olivat shokki. Nyt sitten mietitään kuumeisesti miten valmistaa näitä konsoleita yhä nopeammin.

PS4 tuotanto lopetettiin kokonaan, vaikka sekin myisi.

...

Testit ovat olleet lisäksi niin hyviä, siis myös käyttäjien omat, että se on lisännyt kysyntää entisestään. Omassa tuttavapiirissä useat ns. "casual gamerit" ilmoittivat jo ennen kesää että PS5 hommataan heti julkaisussa. Olivat valmiita menemään jopa jonottamaan.

Silloin jo tajusin että nyt on jostain todella suuresta kyse. Että jopa ns. "hardcore pelaajien" ulkopuolella ollaan aivan täpinöissä siitä mitä sieltä on tulossa.

Itseäni kiehtoo se että tuntuu että meillä on vihdoin tehokas ja hiljainen laite, jossa pelien tekeminen on helppoa ja itse konsoli ei aseta pelintekijöille juurikaan rajoituksia.

...

Suomalaisten tekemä peli, tulossa oleva Returnal, alkoi projektina, jossa kysyttiin: "millaisen pelin tekisit jos ei olisi lainkaan teknisiä rajoituksia?"

Syntyi sci-fiä, 3person kuvakulmassa, rautaisella pelattavuudella ja huippu tason grafiikoilla.

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 11.1.2021 klo 12.34
Kirjoittaja Ötsi Vik
Eikös kuitenkin uusin XBOX ole ainakin paperilla tehokkaampi mylly?

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 11.1.2021 klo 12.58
Kirjoittaja jeppe
PS5 pitämästä melusta olen myös otsikoita lukenut. Ei se ilmeisesti ihan äänetön laite ole...

- Xbox tukee pelejä myös vanhemmilta Xbox-versioilta. Ps5 tukee vain osaa Ps4 peleistä
- Xboxissa on myös enemmän tallennustilaa ja tehoa muutoinkin
- Xboxille on Ultimate Game Pass -palvelu, vastaavaa ei löydy PS5:lle

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 11.1.2021 klo 15.35
Kirjoittaja Mailia
Ötsi Vik kirjoitti: 11.1.2021 klo 12.34 Eikös kuitenkin uusin XBOX ole ainakin paperilla tehokkaampi mylly?
Paperilla on, joo. Digital Foundry tosin huomasi, että jotkut cross-platform pelit saavuttavat parempia FPS-lukemia PlayStationilla. Syynä saattaa olla se, että Microsoftilla meni pitkään saada rautaa kehittäjien käsiin, jolloin Xbox-versiot eivät olisi kovin optimoituja.

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 12.1.2021 klo 7.35
Kirjoittaja unigame
Koville ottaa Xbox-fanipoikia jos PS5 on nyt jopa meluisa laite? Huh huijaa... toiseksi tuo Xboxsin tehokkuus... kun hankin Xbox Series X konsolin niin arvatkaas mikä peli koristaa lähes kauttaaltaan tuota pakkausta...

Niimpä niin... yleisesti Halo-sarja on ollut se syy hankkia Xbox ja nykyään Game Pass, mutta jos halutaan todellista Next-Gen kokemusta, niin Xbox ei siihen pysty. Jo pelkästään ohjaimet, jotka siis huippu tärkeässä roolissa tekevät merkittävän eron.

Eli kyllä nyt on niin että PS5 on se juttu ja odotamme mitä tuo laite pystyy tekemään. Myös Xbox on suosittu ja tullaan viemään käsistä, mutta se on konsolia, ohjainta, käyttöliittymää myöten "vanhan" oloinen... siihen päälle vielä Halo: Infiniten täydellinen epäonnistuminen.

...

Tällä hetkellä pleikalla on jo vähän pelattavaa ja jos porukka vielä muista PS4 ... viimeiset 1-2 vuotta millaisia taidonnäytteitä sieltä on tullut. Nyt noista peleistä on paremmat versiot saatavilla. Sitten on tätä moodia että on suurempaa ruudunpäivitystä 60-120 fps. Nuo ovat kovia juttuja.

Store on integroitu osaksi konsolia ja ylipäätään koko laitteessa on ollut ideaa. Jopa niin että voit imuroida pölyt pois laitteesta tietyllä tavalla. Paras uutinen on kuitenkin se mikä tulee pelienkehittäjiltä eli kuulemma pelejä on erittäin helppo tehdä, siis kehitystyökalut.

Sekin on hienoa että itse digitaalisuuden ylistäjänä, minulla on mahdollisuus hankkia sellainen versio konsolista, johon ei vanhoja levyjä voi laittaa sisään. Se on upea juttu, vieläkun se vaikuttaa ulkonäköön. MUTTA on hienoa että on levyllinen versio keräilijöille.

Jos pelejä ei koskaan joutuisi päivittämään, eli ei tarvitsisi nettiä, niin ymmärtäisin levyllisen version valtavan arvon. Nyt kuitenkin uuden pelin oston jälkeen (fyysinen) ladataan massiivisia päivityksiä raakileina julkaistuista peleistä. Viimeksi kyperpunkki. Floppien floppi. Suuri huijaus.

- konsolin yksinoikeudet
- Astro Playroom, opi käyttämään ohjainta (SSD:llä)
- DualSense-ohjain
- ohjaihmessa mikrofoni
- konsoliin integroitu pelikauppa
- tehokas
- hiljainen
- käyttöliittymä
- videon ja kuvan jakaminen
- PS+ (Game Pass)
- olet jatkuvasti pelissä - - - pääset päävalikkoon hetkessä

MUTTA varmaan se kovin juttu on pelit. Eli niissä PS5 menee vain edelle. Eli yksinoikeudet, jotka ovat vain pleikalle. Spider-Man on nyt monelle sellainen. No juu... tiedän että tämä on kova paikka Xbox faneille, varsinkin kun Halo nyt floppasi.

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 12.1.2021 klo 7.37
Kirjoittaja unigame

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 12.1.2021 klo 11.00
Kirjoittaja Ötsi Vik
Itsehän en ole minkään konsolin fani, enkä sellaisia ole koskaan hankkimassakaan. Jos pelaan, pelaan tietokoneella, tai sitten tietokoneella Stadian tai Geforce Now:n kautta niitä pelejä, joita ei ole Macille ja joita koneeni ei edes kunnolla pyörittäisi. Kuten uusin CP2077.

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 12.1.2021 klo 11.29
Kirjoittaja Jultsu
unigame kirjoitti: 11.1.2021 klo 10.30 Yksi asia on kuitenkin tullut varmaksi, PS5 on paras konsoli mitä on koskaan valmistettu.
Ei kyllä se paras pelikonsoli valmistettiin jo vuonna 1983 (NES), ja ilman sitä ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä olisi ainuttakaan nykyisen kaltaista pelikonsolia markkinoilla. 8-)

Re: PlayStation 5

Lähetetty: 16.1.2021 klo 14.01
Kirjoittaja protagonist
Itselläni on ollut PS4, PS4 Pro, Xbox One ja One X, kumpaakaan alustaa en sen kummemmin fanita.

Mutta valitsin nyt tällä kierroksella ensin Xboxin. Pleikkarin muotoilu on vaan niin karsea. Ja toistaiseksi uupuu tuki esimerkiksi VRR:lle ja lisä-ssd:lle (boxissa on jo melkein 2 gigaa tavaraa kiitos Game Passin).

Slimmimallin hommaan kyllä sitten joskus kun tulee. Tosin eipä tuota nykyistäkään tarvitse ostella vaikka haluaisikin.