Sivu 1/1

Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 19.3.2021 klo 18.18
Kirjoittaja pkMac
Onko kellään kokemuksia Sonyn vastamelukuullokeista mallia WH-XB900N EXTRA BASS? Arvostelujen ja testien mukaan olen lukenut, ettei tämän mallin vastameluominaisuudet ole kovin hyvät. Mutta kun mulla ei vastamelukuulokkeista vielä ole kokemusta, niin en osaa oikein asiaa hahmottaa. Kyseisten kuulokkeiden hinta olisi sopiva, enkä halua yli 200 euroa tällaisiin sijoittaa.

Re: Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 21.3.2021 klo 9.02
Kirjoittaja Sendaa
Ei ole noista kokemusta mutta Sonyn 1000XM sarjalaisia (esim 3 mallia) on saanut tarjouksissa tuohon 200e pintaan. Niissä ainakin on hyvä vastamelu ja äänenlaatukin on kohtuullinen.

Jos haluaa hyvät vastamelut alle 200 eurolla ja joissa pitäisi vielä olla jopa hyvä äänenlaatu niin suosittelen Valcoja

https://www.valco.fi/collections/imatra ... kuulokkeet

Re: Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 21.3.2021 klo 18.50
Kirjoittaja pkMac
Sendaa kirjoitti: 21.3.2021 klo 9.02 Ei ole noista kokemusta mutta Sonyn 1000XM sarjalaisia (esim 3 mallia) on saanut tarjouksissa tuohon 200e pintaan. Niissä ainakin on hyvä vastamelu ja äänenlaatukin on kohtuullinen.

Jos haluaa hyvät vastamelut alle 200 eurolla ja joissa pitäisi vielä olla jopa hyvä äänenlaatu niin suosittelen Valcoja

https://www.valco.fi/collections/imatra ... kuulokkeet
Kiitos vihjeestä. Tuosta Valco-merkistä kuulin ekaa kertaa vasta pari päivää sitten. Täytyy tutustua. Nyt viikonloppuna pääsin kokeilemaan kaverin Sennheiser PXC-550 -mallia. Tämä oli eka kerta kun päässäni oli vastamelukuulokkeet. Kun samalla kertaa ei ollut vertailulaitteita, niin Sennheiser kuulosti "tietysti" ihan hyvältä. Vastameluominaisuuksia en ehtinyt paljoa testaamaan. Tämä Sennheiser maksaa Sennheiserin sivuilla 199 €.

Sonyn WH-XB900N -mallia haluaisin edelleen kokeilla. Olen katsonut lukemattomia testejä. Melkein kaikkien lopputulema on se, että tämä olisi hintaluokassaan, vastameluominaisuuksien puutteista huolimatta, riittävän laadukas. Basson säätämistä on kuitenkin päästävä testaamaan ennen ostopäätöstä.

Re: Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 26.3.2021 klo 13.10
Kirjoittaja pkMac
Nyt on kysyttävää teiltä joilla on kokemusta Sony Headphones Connect -mobiilisovelluksesta. Ymmärrän, että sovellus toimii vaivatomasti, jos kuulokkeet on yhdistetty mobiililaitteeseen. Mutta mitäs sitten, kun kuulokkeilla kuunnellaankin television tai tietokoneen ääntä. Nyt kiikarissa olevaa kahta Sonyn kuulokemallia WH-1000XM ja WH-XB900N voi parittaa vain yhteen laitteeseen kerrallaan. Kuinka silloin käytän mobiililaitteissa olevaa Headphones Connect -sovellusta musiikin ja kuulokkeen ominaisuuksien säätämiseen?

Re: Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 26.3.2021 klo 17.25
Kirjoittaja Sendaa
Et voi käyttää sovellusta jos kuulokkeet on yhdistetty telkkariin.

Se on käytössä ainoastaan jos kuulokkeet on yhteydessä puhelimeen.

Telkkariin yhdistäessä kuulokkeet toimivat normaaleina kuulokkeina, mutta esim ANC:tä voi 1000XM;llä säätää päälle/pois siitä anc napista.

Re: Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 26.3.2021 klo 18.43
Kirjoittaja pkMac
Mikä kuulokemalli ja kännykkä sinulla ja mikä käyttöjärjestelmä on puhelimessa?

Re: Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 27.3.2021 klo 13.55
Kirjoittaja Sendaa
Tällä hetkellä pääasiallisessa käytössä on Airpods Maxit ja iphone 12 pro.

Hyllyssä on kyllä Sonyn 1000XM3:t ja muutamat muut ANC luurit, mutta ei tule tällä hetkellä hirveästi käytettyä.

Re: Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 27.3.2021 klo 14.09
Kirjoittaja Ötsi Vik
Mulla on Sony WH-1000XM2:t. En ole koskaan käyttänyt sitä Sony Headphones Connect -mobiilisovellusta. Joskus katsoin millainen se on, mutta en kokenut sitä millään lailla tarpeelliseksi.

Re: Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 4.4.2021 klo 14.11
Kirjoittaja pkMac
Kuulokehankkeeni on edennyt nyt siihen, että ostin kaverilta käytetyt Sony wh-1000xm3 -kuulokkeet, kun niitä minulle tarjottiin. Äänenlaatu kuullokkeissa on minun tarpeisiini ja makuuni riittävän hyvä. Enkä voi vertailla muihin, koska ei ole kokemusta muista kuin Sennheisereistä.

Sony Connect -apin käyttö alkaa olla jo tuttua. Sen käyttö kännykän kanssa on sujuvaa. Mutta edelleen olen kiinnostunut apin käytöstä myös television ääntä kuullokkeiden kautta kuunneltaessa. Kaverini testasi asiaa ensin ja sai sen onnistumaan ja minäkin jo joten kuten. Tutkin vielä eri lähestymistapoja ja palaan sitten asiaan kun on luotettavaa faktaa kerrottavana. Ihmetyttää vain ettei Sony ole suoraan tehnyt tästä Connect apista sellaista työkalua, että sillä voisi ohjata ja säätää Sony-kuullokkeiden käyttöä kaikilla kuulokkeiden käyttötavoilla. Sennheiseria testatessani kuulokkeiden ohjaus apilla sujui ongelmitta myös silloin kun kuunneltiin television ääntä.

Re: Sony WH-XB900N EXTRA BASS

Lähetetty: 5.4.2021 klo 14.59
Kirjoittaja pkMac
Olen tehnyt seuraavan kokeilun Sony wh-1000xm3 -kuulokkeilla yhdistettäessä ne Sony Android -televisioon.
• Televisio ja kuulokkeet liitetty toisiinsa normaalisti; kuulokkeissa virta päälle sekä asetus paritustilaan. Television Bluetooth-valikosta valittu wh-1000xm3. Television ääni kuuluu kytkennän jälkeen kuulokkeista.
• Seuraavaksi iPhonesta avattu asetukset / bluetooth ja valittu kuulokkeet wh-1000xm3. Nyt iPhone ja kuulokkeet ovat myös yhteydessä keskenään. Kännykän Sony Headphones Connect appia voidaan nyt käyttää kuulokkeiden säätämiseen. Kotioloissa tässä tulee lähinnä kysymykseen sopivan musiikkitilan valinta, joka sopii televisiosta tulevaan ohjelmaan - musiikkia tai elokuva. Tosin pieniä katkoksia esiintyi äänessä aina kun apissa tehtiin säätöjä; muutettiin äänenvoimakkuutta tai musiikkitilaa. Tämä tapahtui vain kerran säätämisen jälkeen. Kun connect appi suljettiin ei äänen pätkimistä enää esiintynyt. Edelleen oli kuulokkeissa käytössä se äänitila, joka apissa valittiin ennen sen sulkemista.

Sonyn tuetetuen mukaan Sony headphones Connect -apin käyttö on mahdollista vain mobiililaitteen kanssa, mutta kokeiluni osoittaa että homma toimii myös esim. television kanssa. Youtubesta muuten ei löydy mitään tietoa tällaisesta konfiguraatiosta.