Sivu 4/20

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 10.10
Kirjoittaja Fixx
MacFinn kirjoitti:Tietääkö joku toimiiko InDesignin CS5 High Sierrassa? Sierrassahan se kyllä toimii.

CS5 toimivuus kyllä kiinnostaisi. [:|]

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 12.50
Kirjoittaja khaosaming
Ohje kuinka luodaan USB-asennusmedia High Sierran asennustiedostosta. Tässä edellytetään, että taltion (tikun) nimi on "MyVolume". Minulla tikku oli alustaessa jätetty nimelle "Untitled" (jälkimmäinen esimerkki).

Suomenkielistä ohjetta ei ollut tätä kirjoittaessa vielä päivitetty; tässä englanniksi:
https://support.apple.com/en-us/HT201372

Koodi: Valitse kaikki
sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume


Koodi: Valitse kaikki
sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled


createinstallmedia.png


Tikun voi helposti nimetä (tässä "Untitled") päätteessä alustamalla se:

Koodi: Valitse kaikki
diskutil eraseDisk JHFS+ Untitled /dev/disk3


Oman tikun laitenimen (minulla /dev/disk3) näkee komennolla

Koodi: Valitse kaikki
diskutil list

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 13.09
Kirjoittaja IIIMacci
En tiedä onko tyhmä kysymys mut kysyn kuitenkin - asentaako High Sierra uuden tiedostojärjestemän päivittäessään vanhemmasta käyttiksestä automaattisesti vai pitääkö maalaisjärjesn mukaan tyhjentää kone - alustaa levy ja asentaa puhtaalta pöydältä jotta tuon saa käyttöön? Mites ulkosten kanssa... onko sama juttu eli tyhjäksi ja sit formatoidaan.. vai onko tohon keksitty joku juttu että pystytään vaihtaa tiedostojärjestelmää formatoimatta levyä? [:$]

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 13.15
Kirjoittaja MacFinn
Jos ulkoiset on tavanomaisia pyöriviä levyjä, tämä uusi ei taida edes tukea niitä.

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 13.19
Kirjoittaja egoste
APFS? Toki tukee mekaanisiakin ja levytyökalulla saa alustettua.

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 13.22
Kirjoittaja mikastus
Menee automaattisesti SSD:lle tai Flashille johon High Sierra asennetaan, tätä EI voi valita itse. Ei mene HDD:lle eikä Fusionille toistaiseksi. Myöhemiin tulee menemään, kun saavat tuen valmiiksi.

Itse ajattelin nauttia näistä miinanpoljennan äänistä vielä jonkin aikaa. On hieman liikaa riskejä ja epäyhteensopivuuksia tuotantosoftien kanssa.

Paitsi että ehkä kuitenkin piakkoin testaan ja kokeilen yhdelle noista koneistani, onhan noita ihan riittävästi. Ja backupit toki kuntoon aina ensin, että pääsee takaisin.

edit. Apple ei suosittele APFS:ää HDD:lle eikä Fusionille tällä hetkellä. Monella niillekin (HDD, Fusion) se on kuitenkin otettu käyttöön, koska beta antoi niin tehdä. En tiedä antaako virallinen levyryökalu tätä vaihtoehtoa. VArmaankin joku jo tietää?

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 13.36
Kirjoittaja khaosaming
Disk Utility l. Levytyökalu antaa iloisesti alustaa USB-tikun 32GB APFS:ään.

apfs.png

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 13.39
Kirjoittaja mikastus
Voihan se olla että kaikki toimii APFS:n kanssa ok myös HDD:llä ja Fusionilla. Apple ei ainakaan Fusionia suosittele.

Applen ohje beta-käyttäjille, jotka ehtivät siirtämään Fusion-drivensa APFS:lle.

https://beta.apple.com/sp/betaprogram/apfsfusion

If you installed a beta version of macOS High Sierra, the Fusion Drive in your Mac may have been converted to Apple File System. Because this configuration is not supported in the initial release of macOS High Sierra, we recommend that you follow the steps below to revert back to the previous disk format.

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 14.10
Kirjoittaja IIIMacci
Jes eli SSDn tiedostojärjestelmän saa muutettua tai pikemminkin muuntuu ns. lennossa ilman tyhjennyksiä High Sierra asennuksen yhteydessä... siistiä! Mä omalle läppärille hurautin yön aikana HS:n mut en oo vielä päässy testaa...

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 14.43
Kirjoittaja kalnik
High Sierra asentui maanantai-iltana kahden tunnin lataamisen jälkeen Macbook Pro 13 Early 2015 -kannettavaan ongelmitta. Vanhat Adobe CS6-ohjelmat asennettiin uudelleen puhtaalta pöydältä tänään. Toimintoja testattu alustavasti Illulla, InDesingilla ja Photoshopilla. Illu vaati Javan käynnistyäkseen mutta kaikki toimivat ilman ongelmia. Siis ensikokeiden jälkeen. Parjatut Office-ohjelmat eli 2016-versiot: ei ogelmia Wordilla, Outlookilla tai Onedrivella, jonka tiedostosynkkaus talon Win10-kannettavan kanssa onnistui hyvin. Ei siis negatiivista sanottavaa, ainakaan vielä.

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 15.47
Kirjoittaja esjok43
jjuri päivitin hyvin toimii

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 16.27
Kirjoittaja khaosaming
Asensin puhtaan HiS:n tikulta. APFS on automaattinen, eikä edes kysytty kumpaa haluaa, uutta vai legacya.

Tässä tuore listaus kiintolevystä heti asennuksen päätyttyä. Kyseessä Macbook Air 13# early 2015 (128 GB SSD).

apfs_diskutil.png

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 16.38
Kirjoittaja IIIMacci
Joo kyl se magian teki, levy on APFSää tahtoi tai ei. <:o) Eli kyse Applen omasta SSD-levystä retina MBPssä. Äkkiseltään kaikki näyttäisi toimivan..Safarissa kaverin jaettu video näkyi mustana ja vain äänet kuuluin klikkasin alkuperäiseen ja pyöri kuten pitääkin...

Jatkelaan testailuja.

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 18.02
Kirjoittaja zalama
Toimiiko muilla kuvat ohjelman säädöt ? Minulla voi säätää vain valoa ja väriä. Muut säätövalikot ei aukea, osassa voi käyttää automaattia, osassa ei sitäkään. Suodattimet ja rajaus toimii. Joku asetus pielessä ?

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 18.21
Kirjoittaja kermit
Toimiiko Hai Sierran Time Machine verkkolevyjen (WD My Cloud, Synology, Qnap jne.) kanssa?

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 18.42
Kirjoittaja Laatikko
kermit kirjoitti:Toimiiko Hai Sierran Time Machine verkkolevyjen (WD My Cloud, Synology, Qnap jne.) kanssa?


Ainakin Asustorin verkkolevyllä kahden koneen Time Machine backupit toimivat onglemitta heti päivityksen jälkeen.

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 18.52
Kirjoittaja khaosaming

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 19.22
Kirjoittaja jani73
Uskaltaisiko asennusmedian USB:lle tehdä tällä appilla?

https://macdaddy.io/install-disk-creator/

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 19.24
Kirjoittaja khaosaming
Päätteessä homma on helppo, mutta käytä mieluummin DiskmakerX:ää, jos haluat graafisen ohjelman.

http://diskmakerx.com/

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 19.39
Kirjoittaja jani73
Se ei välttämättä tue High Sierraa. Mutta voi olla että kokeilen päätteelläkin, kun vain keksin mitä syötän sinne. tuskin se liian ylivoimaista on.

https://www.macworld.com/article/320467 ... drive.html

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 19.43
Kirjoittaja khaosaming
Tässä ketjussa tällä samalla sivulla on ohjeet. Kelaa vähän ylös.

Laitetaan vielä linkki Applen ohjeeseen.

https://support.apple.com/en-us/HT201372

Rimssu:

Koodi: Valitse kaikki
sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume


DiskmakerX väittää tukevansa HiS:ää.

diskmakerx.png

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 20.10
Kirjoittaja jani73
Kiitos avusta. Noteerasin kyllä tuon sinun laittaman linkin Applen foorumille, mutta lähinnä siinä jännitti osaanko keksiä oikean "path" mikä se nyt on suomeksi LOL, noille mitä se vaatii.

"Replace volumepath with the path to your USB flash drive or other volume. Replace installerpath with the path to the installer. "

Mutta kyllähän se apu yleensä pikku googlailulla löytyy ja mieluiten käyttäisin juuri päätettä.

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 20.12
Kirjoittaja khaosaming
Laita päätteeseen (tikku kiinni):

Koodi: Valitse kaikki
diskutil list


...niin saat tietää mikä on tikun laite-ID (minulla esimerkiksi /dev/disk3).

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 20.15
Kirjoittaja ringo
Näkyykö muilla Sierra ostetuissa App storessa? Ajattelin ottaa installerin talteen mutta ei onnistunut enää/nyt.

Re: macOS High Sierra

ViestiLähetetty: 26.9.2017 klo 20.17
Kirjoittaja lecoq
lecoq kirjoitti:
Kiitos tiedosta! Hienoa että Adobe pelittää. Täytyy kuitenkin odottaa varmistusta tuosta Sketchin toimivuudesta koska työkäytössä.


Sketch -käyttäjät Huom!
Vielä ei kannata päivittää High Sierraan, sillä Twitterin puolella näytti olevan parilla tyypillä ongelmia vanhojen .sketch -tiedostojen kanssa. Värien kylläisyydet päin metsää. Tässä yksi tapaus: https://twitter.com/jakubfoglar/status/ ... 8884178944