Sivu 1/1

Hinnaston tekeminen Indesign CC (2017.1)

Lähetetty: 10.10.2017 klo 10.45
Kirjoittaja jhh
Moi!

Voisitteko kertoa, että

1. Miten saan helpoiten tehtyä hinnaston Indesign CC:llä (versio 2017.1)? Rautalankaohjeet kiinnostaa...

2. Ja tuli sekin mieleen, että onko olemassa esimerkiksi jotain templateja?

3. Ja ohjeita tarvisinmyös siihen, että kun mulla on jotain taulukoita jo excelissä, niin miten saan ne Indesign-taulukkoon?

Kaikki apu ja neuvot ovat nyt tarpeen...

Re: Hinnaston tekeminen Indesign CC (2017.1)

Lähetetty: 10.10.2017 klo 11.30
Kirjoittaja Juhani L
Millainen hinnaston layout on? Onko kuvia, värejä, logoja jne.? Jos on vaan karvalakki-hinnasto taulukkomuodossa, mitä sitä InDesignia kiusaamaan, antaa mennä vaan Pagesilla, Excelillä tai LibreOffice Calcilla.

Re: Hinnaston tekeminen Indesign CC (2017.1)

Lähetetty: 23.11.2017 klo 19.00
Kirjoittaja pjg
Exel taulukko tulee nätisti indyyn. Kannattaa koittaa haluaako sellaisen Indesign -hinnaston, joka päivittyy sitä mukaa kun exelistä jotain muutetaan. Tämä on erittäin kätevä jos solujen sisällä ei ole esim. viivakoodeja, jotka on tuotu vasta Indesignissa. Eli kun tuot exelin indyyn niin laita ruksi "show import option" ja sitten make link to file. Nyt se on siis linkki exeliin. (ulkoasua, fontteja, värejä ym. voi muuttaa indyssä ja silti sen on linkki) Nyt jos exel-hinnastossa muuttuu joku niin sama tulee myös Indyyn. (kannattaa pitää tarkasti exel-versio tallessa joka linkitetään Indyyn) Jos exeliin tehdään isompia lay-out muutoksia, voi olla että taitto ei tykkää siitä. Exelin linkittäminen Indyyn on paras vaihtoehto kun exel muuttuu usein esim. myyntimiesten toimesta.

Toinen vaihtoehto on tuoda exel indyyn ilman linkkiä. Se ikäänkuin puretaan Indyyn taulukoksi ja näin se on vapaammin muutettavissa tyylikkääksi taulukoksi. Joskin vaatii taulukkotyökaluun perehtymistä jotta saa lukija-ystävällisen ulkoasun.
Hinnasto kannattaa miettiä kunnolla senkin takia että jos ja kun johonkin väliin tulee uusi tuote niin se ei aiheuta massiivisia muutoksia taittoon ja sivujärjestykseen. Mielummin liian harva taitto kun liian tiukka. Mahtuu sitten tulevat muutokset liikkumaan paremmin. Myös taulukon otsikot voi taulukossa lukita paikoilleen jolloin joku tietty tuoteryhmä alkaa aina sivun alusta.

Hinnasto tehdään Indyllä jos siitä halutaan tyylikäs ja luettava ja helposti painokuntoon tehtävä.

mutta jos näillä alkuun