Sivu 1/1

Mac pro 2010 viritysehdotuksia?

ViestiLähetetty: 15.4.2018 klo 16.28
Kirjoittaja Vincent Van Dog
Kone alkaa olla todella hidas käynnistämään ohjelmia ja ihan kaikkea muutakin tahmeutta esiyntyy. Nyt on ihan perus SATA-levyllä pyörivä. Olisi varmaan viisainta vaihtaa SSD:hen - mikä malli (1TB) tuohon sopisi (Mid 2010)? Onko helppo itse asentaa, jos ei ole ennen tehnyt?

Kiitellen,
Vincent

Re: Mac pro 2010 viritysehdotuksia?

ViestiLähetetty: 15.4.2018 klo 17.03
Kirjoittaja mikastus
Varmaan mikä tahansa standardin mukainen SATA SSD käy; Samsung, Kingston, Corsair , Crucial, Toshiba, Transcend, AData, Intel. Näistä AData ja Intel on itselläni SSD-merkkinä vielä testaamatta. Mac Prossa (malleissa 2006 ja 2009) on kokeiltu ainakin kolmea ensimmäistä.

Tarkoituksenmukainen kelkka tai adapteri on fyysisessä asennuksessa kätevä:
OWC Mount Pro
Newertech Adaptadrive
Sabrent SATA Bay Converter Mounting Kit
Tai jos haluat koko nopeuden käyttöön SSD-levystä (6Gbps versus 3Gbps), niin sitten asennat sen kortilla PCIe väylään:
OWC Accelsior S

Nämä kaikki ovat helppoja asentaa, huomioi vain kuten aina kaikki normaalit varovaisuustoimet elektroniikan kanssa. Ei staattista sähköä. Ei nesteitä. Eikä ylenmääräistä pakottamista tai voimaa. Normaalit ruuvaamistyökalut riittävät. Kunhan löytyy sopivan kokoiset meisselit, pari ristipäätä.

Myös M.2-kortteja on olemassa PCIe adapterin kera, mutta AHCI versiot niistä ovat kiven alla, ja AHCI tarvitaan jos levyltä haluaa buutata koneensa. M.2 NVMe kyllä toimii myös, mutta siltä kone ei buuttaa ilman säätöä / kikkailuja. Toimii kuitenkin nopeana varastona tai scratchina.

Jotkut pitävät SSD:tä roikkumassa suoraan liittimessä ilman mitään kiinnitystä. Jotkut ovat kuorineet SSD:n kotelon pois, jolloin se on vielä pienempi ja kevyempi, ja pitävät suoraan liittimsessä. Jotkut kiinnittävät teipillä SSD:n paikoilleen. Olen tehnyt niin itsekin, mutta iMacciin.

Myös omat viritykset saattavat olla toimivia. Oma Mac Pro 1,1 esim. sisältää oman kiinnitysvirityksen; yhdellä ruuvilla SSD Mac Pron kelkkaan, ja jatkopiuhalla emon SATA liittimeen. Ks kuvaliite.
Mac Pro 4,1 on pitänyt aina välillä levyjä ilman kelkkaa tai muuta kiinnitystä, mutta lopulta tilasin kelkat kaikille. Ks. liitekuvat.

Re: Mac pro 2010 viritysehdotuksia?

ViestiLähetetty: 16.4.2018 klo 20.50
Kirjoittaja Vincent Van Dog
Suurkiitos Mikastus! Hienoa saada HC-vastaus kysymykseen!
Hyvää kevään jatkoa.

T: Vincent Van Dog