Sivu 1/1

Hopeisen Omenan säännöt ja ohjeet sujuvaan keskusteluun

ViestiLähetetty: 12.1.2016 klo 23.37
Kirjoittaja Anniel
 1. Auta. Vastaa muiden kysymyksiin asiallisesti ja jaa tietoasi. Vertaistuella ja neuvoilla on valtava merkitys. Tyhmiä kysymyksiä ei ole.
 2. Pelaa reilua peliä. Noudata Suomen lakia. Älä jaa mitään laitonta äläkä loukkaavaa.
 3. Ole ystävällinen. Älä mene henkilökohtaisuuksiin tai ole muuten typerä ja ilkeä ihminen. Kannusta myös muita keskustelemaan hyvin. Jos sinä olet ihmisiksi, todennäköisemmin muutkin ovat.
 4. Siivoa omat sotkusi. Kerro keskustelun ylläpitäjälle likaiseksi menneestä keskustelusta. Näin autat osaltasi ylläpitäjää saamaan asiattomuudet haaviinsa.
 5. Kunnioita tekijänoikeuksia. Älä jaa waretusvinkkejä tai -linkkejä.
 6. Pyydä anteeksi, kun loukkaat jotakuta. Vielä parempi olisi, että et edes loukkaisi. Et todennäköisesti ilkeile muille päin naamaa elävässä elämässäkään.
 7. Käytä asiallista kieltä, vältä alatyyliä ja vessasanoja.
 8. Ole aikuinen ihminen, pidä pää kylmänä, älä provosoidu, takerru pikkuasioihin tai jankkaa.
 9. Kunnioita itseäsi ja muita. Keskustelu, joka on sinusta täyttä roskaa, saattaa olla muille arvokasta ja tärkeää. Keskity omaan elämääsi, ja anna muiden elää omaansa.
 10. Rentoudu. Keskustelu on loppujen lopuksi vaan ajanvietettä, jonka on tarkoitus olla hauskaa ja tuottaa kaikille hyvää mieltä. Nauti elämästä ja keskustelusta.

---

Noudata Netikettiä

Netiketti on enemmänkin käyttäytymisohjeisto kuin säännöstö: noudattaminen on täysin vapaaehtoista. Toisaalta, ei kannata ihmetellä, jos vastaukset ovat tylyjä tai kukaan ei vastaa. Tässä muutama ohje:

 1. Ennen kuin kysyt, selvitä. Lue ohjeet ja kokeile hakua. Samaan kysymykseen on todennäköisesti vastattu jo monta kertaa. Kysyessäsi ongelmaan ratkaisua kerro ainakin mitä olet jo tehnyt ja mistä on kysymys (esimerkiksi käyttöjärjestelmän versio, ohjelmaversio, konemalli).
 2. Lainaa vähän, mutta niin pitkälti kuin tarvitsee. Älä lainaa koko viestiä, ellei ole aivan pakko.
 3. Vältä tyhjänpäiväisiä viestejä. Jos viestin sisältönä on pelkkä hymiö, se joutuu aika herkästi poistettavien listalle.
 4. Käytä järkeviä otsikoita. Otsikon tulee kuvata keskustelun aihetta.

---

Viestien tyhjentäminen on kiellettyä

Viestiketjuja ja niiden sisältöä ei poisteta vaikka ketjun aloittaja saisikin omaan kysymykseensä vastauksen. Ketjuissa on usein uutta tietoa ja viestiketjun säilyttäminen antaa vastauksia muille jäsenille.

Jos olet kirjoittanut viestiin nimesi tai yhteystietosi, voit käydä muokkaamassa itse viestiä näiltä osin. Älä poista koko viestin sisältöä, vaan ainoastaan välttämättömät tiedot. Jos yhteystietojasi sisältävää viestiäsi on lainattu, ota yhteyttä Hopeisen Omenan henkilökuntaan. Katso myös Tietosuojaselosteen UKK.

---

Ilmoita viesti

Voit ilmoittaa asiattoman tai aiheesta harhautuneen viestin ylläpidolle klikkaamalla viestin yläreunassa olevaa huutomerkkiä.

---

Änkyräryhmä

Liittymällä tähän ryhmään pääset Hopeisen Omenan änkyräryhmän keskustelualueelle. Jos alkaa kyllästyttää, voit koska tahansa erota ryhmästä. Änkyräryhmä on avoin ja vapaa kaikille, joilla on liekinkestävä puku ja foliohattu!

Änkyräryhmään voit liittyä omien asetusten kautta kohdassa Käyttäjäryhmät. Liittymisen jälkeen ryhmä näkyy etusivun alimmaisena osiona.