Sivu 1/1

Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt uusittu 6.1.2017

ViestiLähetetty: 6.1.2017 klo 18.11
Kirjoittaja Muffe
Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt on uusittu 6.1.2017. Vanhat säännöt oli tehty lähestulkoon neljä vuotta sitten, ja käyttäjien palautteen myötä sääntöjä on nyt uusittu vapaammiksi ja selkeämmiksi.

Historian vuoksi vanhat säännöt ovat alla olevassa viestissä tallessa.

Vanhat säännöt

ViestiLähetetty: 6.1.2017 klo 18.12
Kirjoittaja Muffe
Nämä ovat vanhat säännöt, uusiin sääntöihin linkki yllä olevassa viestissä.
Vanhat kauppapaikan säännöt kirjoitti:Kauppapaikan säännöt

1. Hopeisen Omenan kauppapaikka on tarkoitettu yksityishenkilöille ja käyttöomaisuuttaan myyville yrityksille. Tietokonefoorumilla ei kaupata esimerkiksi astioita, vaatteita, pesukoneita, huonekaluja, rakennustarvikkeita, autoja tai polkupyöriä.

2. Älä myy täällä, jos myyt muualla. Myös linkit muualla oleviin ilmoituksiin ovat kielletty myynti-ilmoituksissa. Muualla myytävät tuotteet voit ilmoittaa "Myynnissä muualla" -ketjussa.

3. Myyjällä täytyy olla omistusoikeus myymäänsä tuotteeseen.

4. Piraattituotteiden ja luvattomien kopioiden myynti on kielletty. Tyhjennä laitteesi ohjelmista ja muista tiedostoista, joita et aio tai voi myydä sen mukana.

5. Tee ilmoitus vain silloin kun ehdit seurata sekä ketjua että yksityisviestejäsi *. Vastaa mahdollisimman pian myyntiä koskeviin yhteydenottoihin. Myyjän on viivyttelemättä annettava kaikki ylläpidon pyytämät lisätiedot ja täydennettävä ilmoitustaan.

6. Ilmoitusketjua voi nostaa aikaisintaan kolmen (3) vuorokauden kuluttua edellisestä viestistä. Nosto tapahtuu kirjoittamalla viesti ilmoitusketjun loppuun.

7. Kaikki kauppaan liittymätön keskustelu voidaan poistaa tai siirtää Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit -alueelle tai muulle sopivalle alueelle.

* Vinkki: Voit seurata ilmoitusketjuasi klikkaamalla ketjun alareunassa olevaa "Seuraa vastauksia" -linkkiä, jolloin saat ilmoituksen sähköpostiisi kun ketjuun on tullut uusi viesti. Muistathan myös tarkistaa omista asetuksistasi, että ilmoitus uudesta yksityisviestistä on päällä (Omat asetukset » Asetukset » Ilmoita uusista yksityisviesteistä sähköpostilla).

Kauppatavat

1. Hinta = Hintapyyntö = Osta heti -hinta
Tuote tulee myydä ilmoitetulla hinnalla sen ensiksi tarjonneelle käyttäjälle. Alempia tarjouksia ei tarvitse huomioida, mutta halutessaan niin voi tehdä. Tarjoukset suoraan ketjuun.

2. Huutokauppa
Ilmoituksessa tulee ilmoittaa selkeästi ajankohta, jonka jälkeen tarjouksia ei enää oteta vastaan (esim. klo 18.00 tai 10 minuuttia viimeisen huudon jälkeen). Huutokauppaa voi käydä yhdestä tuotteesta vain yhdessä paikassa. Korkein tarjous ajan umpeutuessa voittaa. Huudot suoraan ketjuun. Jokainen huuto on sitova tarjous.

3. Tarjouksia otetaan vastaan
Myyjä päättää vapaasti kenelle ja millaisella hinnalla ja ehdoilla tuotteensa myy. Ei varsinaista hintapyyntöä tai hintaa. Hinta-arvio tai minimihinta: Myyjä voi esittää oman hinta-arvionsa tai minimihinnan keskustelun pohjaksi. Tarjouksien jättötapa vapaa (yksityisviesti, sähköposti, puhelin jne..). Sopimus syntyy kun ostaja ja myyjä ovat yhtä mieltä kaupan kaikista ehdoista.

Ilmoituksen tekeminen

Samasta tuotteesta saa tehdä vain yhden ilmoituksen.

Otsikointi

Otsikoi myynti-ilmoitus M: (tuotteen nimi), ostetaan O:, vaihdetaan V:, annetaan A:, otetaan vastaan OV: tai vastaavalla tavalla. Voit myös käyttää näiden yhdistelmiä, kuten esimerkiksi M/V:.

Pakolliset tiedot:

- Tuotteen tiedot mahdollisimman kattavasti: malli, muistin määrä, kovalevy(je)n koko, käyttöjärjestelmä jne.
- Kauppatapa
- Paikkakunta
- Maksutapa
- Toimitustapa

Jos kyseessä on huutokauppa,
- Huutokaupan päättymisajankohta

Lisäksi on hyvä ilmoittaa soveltuvin osin seuraavat tiedot:

- Tuotteen kunto, mahdolliset kolhut, mahdolliset tekniset viat
- Akun kunto
- Ostoajankohta, ostopaikka ja onko ostosta kuittia
- Valokuvia tuotteesta *
- Uuden/uudehkon tuotteen yhteydessä kuva ostokuitin tuotetta koskevista tiedoista ja omalla paperille kirjoitetulla nimimerkillä varustettuna
- Hintapyyntö

* Huom! Yli 100KB:n kuvat vain liitetiedostoina tai linkkeinä. Kuvat kannattaa lisätä suoraan ilmoitukseen viestinkirjoitusikkunan alalaidan Liitetiedostot-välilehden kautta. Kuvien tulee olla alle 1MB.

Kaupanteon jälkeen

Kun tuote on vaihtanut omistajaa, muokkaa ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon MYYTY: (tuotteen nimi), OSTETTU:, VAIHDETTU:, ANNETTU:, OTETTU VASTAAN:.

Lisää myös hinta, jolla tuote on vaihtanut omistajaa.

Kaupanteon jälkeen otsikosta tai ilmoituksesta ei saa poistaa tietoja lukuunottamatta omia yhteystietojasi, jos sellaisia olet ilmoitukseen jättänyt.

Otsikossa voi myös ilmoittaa VARATTU: tai PERUTTU:

Re: Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt uusittu 6.1.2017

ViestiLähetetty: 6.1.2017 klo 20.37
Kirjoittaja Stomppeli
Muffe kirjoitti:Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt on uusittu 6.1.2017. Vanhat säännöt oli tehty lähestulkoon neljä vuotta sitten, ja käyttäjien palautteen myötä sääntöjä on nyt uusittu vapaammiksi ja selkeämmiksi.

Historian vuoksi vanhat säännöt ovat alla olevassa viestissä tallessa.

Tarkoittaako tämä nyt siis käytännössä sitä että ne täysin älyttömät kauppatavat 1/2/3 ovat poistettu ja myytävän tuotteen saa myydä vapaasti kenelle haluaa? Jos näin on niin todella iso peukku ylläpidolle että vihdoinkin tulitte järkiinne 8-) [:)]

Re: Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt uusittu 6.1.2017

ViestiLähetetty: 6.1.2017 klo 20.43
Kirjoittaja mikastus
Sitähän se tarkoittaa, mutta tuo ylläpidon järkiintulo on ehkä äkkiseltään hieman liioiteltu johtopäätös.

Kauppiaat toivottavasti osaavat käyttäytyä.
Huijarit toivottavasti jäävät kiinni.

Re: Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt uusittu 6.1.2017

ViestiLähetetty: 8.1.2017 klo 20.35
Kirjoittaja Lakeside_fi
Lainaus toisesta ketjusta:

mikastus kirjoitti:Sääntöuudistus
Myyjä saa suurimman, ja lähes kaiken vastuun.


Niinpä.
Ja tähän liittyen: minkä takia 'hupihuutajia' ei rankaista täällä mitenkään? Ei ole yksi eikä kaksi kauppaa minulla mennyt pieleen, kun ostaja yhtäkkiä mitenkään perustelematta peruu kaupat. Pahimmassa tapauksessa tuollaisen takia myynti pitkittyy ja myyjä menettää tilaisuutensa saada kaupat jonkun tosiostajan kanssa tehtyä. Väliaikainen banni, varoitus tai muu toimenpide olisi paikallaan.

Onneksi suuri osa ostajista pysyy sanojensa takana.

Re: Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt uusittu 6.1.2017

ViestiLähetetty: 8.8.2017 klo 13.15
Kirjoittaja tikola
Lakeside_fi kirjoitti:[i]
Ja tähän liittyen: minkä takia 'hupihuutajia' ei rankaista täällä mitenkään?


Eikös rankaisu tapahdu tässä hyvät kauppahenkilöt ketjussa tai sen vastakohdassa, jos sellainen on:
http://hopeinenomena.net/viewtopic.php?f=75&t=140971&view=unread#unread

Re: Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt uusittu 6.1.2017

ViestiLähetetty: 11.11.2018 klo 19.42
Kirjoittaja cotton55
Muffe kirjoitti:Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt on uusittu 6.1.2017. Vanhat säännöt oli tehty lähestulkoon neljä vuotta sitten, ja käyttäjien palautteen myötä sääntöjä on nyt uusittu vapaammiksi ja selkeämmiksi.

Historian vuoksi vanhat säännöt ovat alla olevassa viestissä tallessa.Muistaakseni, ennen pystyi lähettämään enemmän kuin yhden liitteen ja jpg kuvat onnistuivat myös.
nyt ei onnistu kuin yksi liite ja png kuva. Muistanko väärin?

Re: Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt uusittu 6.1.2017

ViestiLähetetty: 11.11.2018 klo 19.45
Kirjoittaja Anghorn
Testataas.

Edit: Hyvin näyttää menevän kolme .jpg-kuvaa läpi.

Re: Hopeisen Omenan kauppapaikan säännöt uusittu 6.1.2017

ViestiLähetetty: 11.11.2018 klo 22.28
Kirjoittaja amanita
Kuvat pitää muistaa liittää kuva kerrallaan ja sitten vasta lähettää esille.