Sivu 1/1

Desibelimittari

ViestiLähetetty: 24.6.2019 klo 11.53
Kirjoittaja Marjamakkara
Tarvitsen otsikonmukaisen softan normi-kerrostalomelun mittaukseen kotonani. Suomeksi: naapurikyttäykseen [:P] [6]
Mitä teen? Apple Store tarjoaa kaikenlaista, mutta en päässyt kärryille...Voisiko joku expertimpi neuvoa? Minulla on iPhone7.

Re: Desibelimittari

ViestiLähetetty: 24.6.2019 klo 12.36
Kirjoittaja Ötsi Vik
Decibel X on aivan riittävän hyvä ja tarkka ilmaisohjelma. Se on erittäin simppeli käyttää.

Re: Desibelimittari

ViestiLähetetty: 24.6.2019 klo 15.34
Kirjoittaja homenamsi

Re: Desibelimittari

ViestiLähetetty: 24.6.2019 klo 18.30
Kirjoittaja stiftari
Itse latasin joskus Faberacustican db:n (kasiin) ja verrattuna "oikeaan" db-mittariin näyttää alueella 30-110 db:n keskimäärin 10-15 db liikaa joka on äänenpainona paljon. Esimerkkinä omalla "toimistolla" puhelin vaeltaa 50-57 db ja oikea mittari 38 db ja sitten mmeluavassa turbiiiniahllissa oikea näytti viimeeksi med. keskiarvoa 102 db ja puhelin pomppii holtittomasti 75-125 db välillä.
Omana arviona on (db:n kokemuksella että ... täysiä leluja.

Re: Desibelimittari

ViestiLähetetty: 24.6.2019 klo 19.28
Kirjoittaja homenamsi
Satunnaisiin tarpeisiin olen joskus ladannut tämän:

dB Decibel Meter - sound level measurement tool kehittäjältä Elena Polyanskaya

Ainakin vähän pidempään kehitetty ja neljän tähden arviot. Kalibraatiosta en tiedä mutta kehittäjällä oli myös jotain muita sovelluksia, jotka lisäävät uskottavuutta.

Re: Desibelimittari

ViestiLähetetty: 24.6.2019 klo 19.40
Kirjoittaja Nuuska1
Tervehdys

Puhelin SE ja siinä ilmaisohjelma "dB meter free" - kun vertasin "oikeaan (MIP ) mittariin" pöydällä mikit muutaman sentin päässä toisistaan, niin sain ohjelman sisäisen herkkyyden tappiin säätämällä erotukseksi noin 5dB +/- 2dB omakotitalon kellarin taustaäänille.

Joten kyllä kalibroinnin jälkeen tätä voi käyttää KARKEAAN suuntaa-antavaan hupimittailuun. Mutta koska olen joskus itsekin ollut mittailemassa kerrostalossa, niin voin sanoa, että näillä puhelimen antamilla tiedoilla ei voi mitään todistaa.

Täytynee joku päivä pistää jotain isoa ääntä kehiin ja katsoa onko ero vakio vai muuttuuko paljonkin - nyt mentiin noin 40dB:n tuntumassa A-painotuksella - nopea - ei pulssi.

Suuremmilla äänenpaineilla oletettavasti puhelimen mikki ja piirit aiheuttavat kompressiota, joka antaa valheellisen tuloksen "eihän tää olekaan kovalla vaikka korviin koskee" . . .