Sivu 1/1

Akku ei lataudu

ViestiLähetetty: 12.4.2008 klo 0.38
Kirjoittaja LindaS
Hei! Olin käyttämättä MacBookiani 3 kk. En irrottanut akkua. Nyt laitoin koneen virtalähteeseen ja päälle. Akku ei kuitenkaan lataudu, yläpalkissa patterin päällä X, laturissa palaa vihreä valo. Irrotin akun ja kokeilin uudestaan - sama. Mitä voin tehdä? Olenko tuhonnut koneen akun?

Re: Akku ei lataudu

ViestiLähetetty: 12.4.2008 klo 2.47
Kirjoittaja Petenez
"Pitkäaikainen säilytys
Jos et aio käyttää kannettavaa yli kuuteen kuukauteen, Apple suosittelee, että poistat akun kannettavasta ja varastoit sen 50 % varauksella. Jos varastoit akun, kun se on täysin tyhjä, se saattaa mennä syväpurkaustilaan, jossa se ei pysty pitämään lainkaan varausta. Jos taas varastoit täyden akun pitkäksi aikaa, akku saattaa menettää osan kapasiteetistaan eli sen käyttöikä lyhenee. Muista myös varastoida irrotettu akku oikeaan lämpötilaan. (Katso ”Kannettavan lauhkea vyöhyke”.)"

Näin todettiin täällä.

Toivottavasti et ole tyhjänä jättänyt akkua huilimaan. [:(] Varmaan tuota "50%-sääntöä" voi jo kolmelle kuukaudelle soveltaa...

Itse en asiasta tuon enempää tiedä. [:|]

Re: Akku ei lataudu

ViestiLähetetty: 12.4.2008 klo 7.33
Kirjoittaja Akseli Kartaani
SMC:n resetointia vois kokeilla.

1. Jos tietokoneeseen on kytketty virta, katkaise se.
2. Irrota muuntaja ja tietokoneen akku.
3. Paina virtakatkaisinta viisi sekuntia ja vapauta se.
4. Kytke akku ja muuntaja uudelleen.
5. Käynnistä tietokone virtakatkaisimesta.
http://docs.info.apple.com/article.html ... =303319-fi

Re: Akku ei lataudu

ViestiLähetetty: 12.4.2008 klo 8.37
Kirjoittaja MacFinn
LindaS kirjoitti:Hei! Olin käyttämättä MacBookiani 3 kk. En irrottanut akkua. Nyt laitoin koneen virtalähteeseen ja päälle. Akku ei kuitenkaan lataudu, yläpalkissa patterin päällä X, laturissa palaa vihreä valo. Irrotin akun ja kokeilin uudestaan - sama. Mitä voin tehdä? Olenko tuhonnut koneen akun?


Sammutitko koneen vai pistitkö vain nukkumaan? Jos jälkimmäinen, luultavasti akku on sökö. Se kun on tyhjentynyt parissa viikossa nukkumassa ja sen jälkeen syönyt itsensä totaalityhjäksi. Yleensä eivät siitä enää lähde.

Re: Akku ei lataudu

ViestiLähetetty: 12.4.2008 klo 14.54
Kirjoittaja LindaS
Kiitos vastauksista!
Akku oli muistaakseni lähes täysin tyhjä kun sammutin koneen viimeisen kerran. Akku on siis tuhoutunut? Meneeköhän takuun piikkiin vai joudunko ostamaan uuden akun?
Jos kokeilen tuota SMC:n resetointia, mitä tapahtuu? Ohjeissa puhutaan jostain muistin katoamisesta tai oletusasetuksiin palauttamisesta. Mitä se käytännössä tarkoittaa? (en tiedä tietokoneista mitään...)

Re: Akku ei lataudu

ViestiLähetetty: 17.4.2008 klo 23.43
Kirjoittaja LindaS
Nostan tämän, sillä ongelma ei ole selvinnyt. Kuulin myös, että akkuja voidaan uudelleen kennottaa. Onko totta? Miten toimii?

Re: Akku ei lataudu

ViestiLähetetty: 18.4.2008 klo 0.06
Kirjoittaja matteus/2
SMC-resetistä löydät lisää tietoa täältä: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303319

Käytännössä kyseessä on varsin harmiton toimenpide joka nollaa joitakin koneen asetuksia - käyttäjälle näkyviä seurauksia muistaaksen mm. hiiren kohdistimen seurantanopeuden palautuminen alkuperäisasetuksiin, jne. Suosittelisin kokeilemaan ensin SMC-resettiä, ja jos se ei auta, ota yhteyttä Applen tukeen. MacBookeissa on ollut akkuvikoja joita on korjattu takuuajan umpeuduttuakin, joten luulisin että asian oikeilla sanamuodoilla esittämällä saattaa homma hyvinkin hoitua parhain päin.