Kun koneen ostin DVD-asemalla pystyi kirjoittamaan mitä hyvänsä levyjä eikä se kovin nirso myöskään ollut merkistä, mutta 1.7 firmware päivityksen (sekä aseman oman firmware päivityksen joka tuli siinä samassa yhteydessä) jälkeen alkoivat kaiken maailman pikku ongelmat kuten, että asema ei suostunut polttamaan levyä 2x eikä 4x nopeuksilla (aloitti kirjoitus operaation, mutta kusi sen ja siten levyn jossain vaiheessa) vaan sen piti antaa mennä omia menojaan nopeimmalla mahdollisella. MacBook Pron järjestelmän kuvauksesta näen, että SATA kohdasta on virhe ilmoitus "Serial ATA -laitteita etsittäessä tapahtui virhe." joka kertoo tosi paljon ongelman laadusta. Arvelen, että koneen sisällä aseman oma sata-liitin on irronnut tai jotain koska tämä pc kuitenkin boottaa ihan nätisti Mac OS X:ään ja kiintolevy on sata-väylässä. Windowsiin käynnistymisessä on nyt tullut ihme ongelma sillä kun koneen lyö päälle ja menee boottaus valikon kautta niin kone jää jumiin siihen ehkä noin 5 minuutiksi ennen kuin jatkaa Windowsin lataamista tavalliseen tapaan ja sitten kaikki toimii kuten yleensäkin lukuun ottamatta tosiaan tuota DVD-asemaa joka ei näy myöskään Windowsissa.
Windows tosin ei anna virhettä sata-väylästä, mutta ilmoittaa, että jollekin tuntemattomalle laitteelle ei ole ajureita. Niillä oli jotain tekemistä muistaakseni SMC piirien ja ACPI:n kanssa. Veikkaan tuota akkuani sillä sain tässä eräänä päivänä kivan ilmoituksen Mac OS X:n puolelta siitä tunnilla, että koneeni akku on rikki ja kone suljetaan vahinkojen välttämiseksi tai jotain. Mutta siitä on jo monta kuukautta ja tämä kone on toiminut ihan moitteetta sen ajan vaikka akussa ei varausta olekaan kuin 3 tunniksi ja vähän päälle.
Kuitenkin palatakseni tähän dvd asemaan pienellä googlettamisella selvisi, että Matshitat ovat susi paskaa kamaa jotka hajoavat väistämättä aikaisintaan puolenvuoden sisällä käyttöönotosta oli se sitten missä pc:ssä hyvänsä kiinni. Ihmettelen miten Apple on päästänyt moista törkyä koneisiinsa. Ja toinen ihmetys oli RealTekin äänipiiri aikoinaan, sekin on halpaa kuraa periaatteessa (sen kanssa kusee nyt lähinnä ulos menevän äänen liitin joka ei välillä tunnista, että plugi on kytketty ja vaan toistaa läppärin omista kaiuttimista tavaraa) ja ulkoisen äänikortin sainkin hommata melkein ensimmäisenä lisälaitteena tähän vehkeeseen...
Noih eikun huoltoon vai onko mitään vinkkejä vielä millä kokeilla saada tuota tyhjää levyä ulos. Olen kokeillut jo siis:
1. pitää hiiren näppäintä pohjassa käynnistyksen yhteydessä.
2. pitää anna levy näppäintä käynnistyksen yhteydessä.
3. kokeilin cmd+opt+o+f joka ilmeisesti ei toimi tässä intel mäkissä.
4. konsolilla: drutil tray eject.
5. levy työkalun anna ei toimi koska koko asemaa ei edes näy olevan koneessa kiinni.
6. painaa levyä ulos aseman sylkäsijän avulla (se reikä siinä aseman vieressä).
Onko mitään muuta mitä voisi itse tehdä tai katsoa. Ruuvari pysyy kyllä kädessä jos konetta pitää auki ottaa, mutta en tiedä voinko tätä availla vielä itse kun pitäisi katsoa vähän noita kuitteja. Tämä kone oli korjauksessa joskus 2009 kun tuuletin meni paskaksi ja se takuukorjattiin Applen korjaamossa ja en muista antoivatko ne sitten pieni muotoisen jatko takuun siihen päälle vaiko eivät. Konehan on 2008 syksyn 15" MacBook Pro. Ja toistaiseksi paras työkone minkä olen ikinä omistanut. Harmi vain kun ei ole se kestävin.
Edirol:
Applen tukisivuston mukaan takuuni on umpeutunut.
