Sivu 1/1

Voiko MacBook Pro korruptoida SSD:n? VOI, RATKAISTU

ViestiLähetetty: 13.9.2018 klo 19.53
Kirjoittaja kneedropper
MBP mid 2012 toimi pari vuotta OK Crucialin SSD:llä, kunnes kone ei enää löytänyt sitä. Tuikkasin sisään uuden Samsung 860 EVO:n alustettuani sen ensin toisen Macin telakassa. Palautin TimeMachinen kautta varmuuskopion ulkoiselta levyltä. Pelasi taas ongelmitta kuukauden, mutta nyt erilaisten oireiden* jälkeen sama tilanne. Käynnistin cmd+R ja nettiversiota tarjosi. Levytyökalu löytää Samsungin ja kertoo sen olevan kunnossa, muttei käyttistä, kovalevyn alla lukee disk0s2. Mitähän tässä nyt tekis? Varmuuskopio on onneksi tuore, mutta eihän tällainen meno sovi.

*Kirjautumisikkunasta sisäänkirjautuessa rantapallo minuutteja, sitten päästi sisään, mutta näkyi vain taustakuva, dock ja yläpalkin symbolit, muttei palkkia, ei reagoinut mihinkää, kursoria ei näkynyt. Pakkosammutus, käynnistys, omena, palkki, pääsykieltomerkki, mutta kohta taas kirjautumisikkuna, mutta nyt se ei reagoinut mitenkään. Sammutus, käynnistys cmd+R, löysi sisäisen, Levynkorjaaja löysi käyttiksen, korjasi pitkään ja hartaasi, näytti vihreää, uudelleenkäynnistys kesti todella pitkään rantapallon kera, palkki ja sitten pääsykieltomerkki pysyvästi. Ja tästä pääsemmekin nykytilanteeseen.

Re: Voiko MBP korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 13.9.2018 klo 20.18
Kirjoittaja homenamsi
Onkohan TRIM-päällä?

Voi olla, ettei yhdistelmä tue TRIMmiä jos se on päällä.

Re: Voiko MBP korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 13.9.2018 klo 20.49
Kirjoittaja arisel
Koneessa saattaa olla jotain vikaakin, esimerkiksi emolevyssä.

Re: Voiko MBP korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 13.9.2018 klo 21.08
Kirjoittaja egoste
Voisin veikata kovalevykaapelia. macpiste.fi myy uuden jos haluaa kokeilla.

Re: Voiko MBP korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 13.9.2018 klo 21.25
Kirjoittaja kneedropper
egoste kirjoitti:Voisin veikata kovalevykaapelia. macpiste.fi myy uuden jos haluaa kokeilla.

Sitä tuossa katselin, kun irrotin kovon, pohjapelti näytti jättäneen siihen 90˚ mutkaan jälkeä. Irrottelin liitintä emolevystä muutamaan otteeseen huvikseni. Kovolta ei toisella koneellakaan enää käyttistä löytynyt, joten palautus varmuuskopiosta on nyt meneillään pari tuntia. Ja uusi kone etsinnässä...

Re: Voiko MacBook Pro korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 13.9.2018 klo 21.28
Kirjoittaja egoste
Kaapeli maksaa alle 30€

Re: Voiko MacBook Pro korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 13.9.2018 klo 21.31
Kirjoittaja kneedropper
egoste kirjoitti:Kaapeli maksaa alle 30€

Joo, 24,90. Rahaa tietty sekin, jos hukkaan menee. Kassotaan puoliltaöin, pelaako mikään.

Re: Voiko MacBook Pro korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 13.9.2018 klo 23.47
Kirjoittaja kneedropper
Käyttis palautettu ja tarkistettu toisella koneella, kovo asennettu takaisin, käynnistys, palkki puoliväliin ja ping, pääsykieltomerkki. Harmi kun ei ole nyt yhtään ulkoista, jolle asentaa ja siitä käynnistää kokeeksi.

Re: Voiko MacBook Pro korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 14.9.2018 klo 8.22
Kirjoittaja kneedropper
Aamun sarastaessa otin kovon pois ja pöytäkoneen telakassa se oli yhä voimissaan. Tuikkasin telakan kiinni Macbookiin ja moitteetta käynnistyi sitä kautta. Joten tänään ostelemaan kovalevykaapelia varpaat ristissä... Sitä kapeaa kaistaletta, joka tulee rungon etureunaan kiinni, en ole koskaan irrottanut, kaipa siihen netistä ohjeet löytyy.

Re: Voiko MacBook Pro korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 14.9.2018 klo 9.29
Kirjoittaja egoste
ifixit.com neuvoo, mutta aikas helppo homma. Varovasti vain taitokset.

Re: Voiko MacBook Pro korruptoida SSD:n?

ViestiLähetetty: 14.9.2018 klo 18.58
Kirjoittaja kneedropper
Noin, uusi kaapeli askarreltu paikoilleen ja toimii vakuuttavasti. Kiitos egostelle häilyvän aavistukseni vahvasta tukemisesta. Siinä sivussa tytär sai pcpisteestä löytyneen mid 2013 Airin ikiomaksi.

Re: Voiko MacBook Pro korruptoida SSD:n? VOI, RATKAISTU

ViestiLähetetty: 14.9.2018 klo 19.23
Kirjoittaja egoste
Hyvä homma.