Sivu 1/1

Uusi MacBook Pro ei lataudu

ViestiLähetetty: 2.12.2018 klo 21.55
Kirjoittaja Mikkopoiga
Minulla on noin kuukauden vanha MacBook Pro. Uusin ongelma on se, että en saa ladattua sitä, eikä se suostu käyttämään laturivirtaakaan. Olen kokeillut kaikki USB-C -portit läpi, kokeillut kahta eri laturia ja koittanut resetoida SMC:n. Ei mitään. Kone on kuollut kuin kivi. Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

Eihän tässä muuta, mutta keskiyön deadlinet painaa päälle ja ylihuomenna pitäisi lähteä viikoksi Saksaan. Varakoneena on iMac, mutta sitä ei reissuun ihan noin vain otetakaan.

Todennäköisesti sattumaa, mutta kerron kuitenkin: Minulla on ollut kummallisia pulmia koneen kanssa. Käynnistymisvaihe on jumittanut muutaman kerran, mutta olen saanut ne ohitettua odottamalla koneen akun loppuun ja käynnistämällä sitten uudelleen. Viimeisin jumittaminen lähti irtokovalevyn irroitettuani.

Lisäksi minulla on hajonnut kaksi varmuuskopiolevyä tämän uuden koneen aikana. Kummatkin ovat olleet iäkkäitä ja toinen oli oireillut vähän etukäteenkin. Longshot, mutta silti: voisivatko nuo USB-C -ongelmat liittyä toisiinsa?

Re: Uusi MacBook Pro ei lataudu

ViestiLähetetty: 3.12.2018 klo 12.25
Kirjoittaja Ötsi Vik
Itselläni lakkasi n. kuukauden vanha MBP lataamasta. Ei auttanut kuin viedä huoltoon yhden päivän kotikikkailujen jälkeen. Sökö laturi, uusi tilalle. Suht paskaa, et bränikässä laitteessa on susi laturi. Ja näköjään tämä on aika yleistä.

Re: Uusi MacBook Pro ei lataudu

ViestiLähetetty: 6.12.2018 klo 19.25
Kirjoittaja jrp
Oletko kokeillut toisella laturin johdollla. Nuo Applen johdot eivät poikkea halvoista Kiinalaisista johdoista kuin hinnallaan.

Re: Uusi MacBook Pro ei lataudu

ViestiLähetetty: 11.12.2018 klo 14.57
Kirjoittaja Mikkopoiga
Kokeilin toisella laturilla ja toisella piuhalla. Kone on ollut nyt viikon Mäkkihuollossa ja ilmeisesti emolevy on paskana. Nyt vaan jännitetään saako emolle kolvatulta levyltä asioita ulos. Varmuuksia kun ei ole koneen (ilmeisesti) hajotettua ne...

Re: Uusi MacBook Pro ei lataudu

ViestiLähetetty: 18.12.2018 klo 16.40
Kirjoittaja Mikkopoiga
paholainen paholainen. Kaikki data meni sen siliän tien. Emolevy ilmeisesti vaihdettiin sellaisenaan. Lueskelin forumeita ja siellä sanottiin, että tämä 2018 15" touchbarilla oleva pro on täysin kivi, jos emolevy kyykähtää. Aiemmissa on kuulemma saanut datan pelastettua jonkin tietyn portin kautta, mutta tämä uusi ei anna siihen mahdollisuutta. Tällaista on sanonut mm. iFixit. Täällä taas sanotaan, että datan saa ulos, mutta tapaa ei eritellä.
https://www.macrumors.com/2018/07/22/2018-macbook-pro-lacks-data-recovery-port/

Konehan toimi normaalisti, mutta ei vain suostunut lataamaan enää. Kuulostaa omituiselta, että kovalevy olisi mennyt rikki samalla.

Re: Uusi MacBook Pro ei lataudu

ViestiLähetetty: 18.12.2018 klo 18.08
Kirjoittaja egoste
”Levy” on samalla emolla ja jos ei saada virtaa, niin vaikea siitä on tietoa saada ulos, kun kaikki on ”juotettu” kiinni.

Re: Uusi MacBook Pro ei lataudu

ViestiLähetetty: 18.12.2018 klo 18.21
Kirjoittaja kaulahuivi
egoste kirjoitti:”Levy” on samalla emolla ja jos ei saada virtaa, niin vaikea siitä on tietoa saada ulos, kun kaikki on ”juotettu” kiinni.


Onko tämä kaiken liimaus nyt sitten viisasta? Selvä emolevyvika tuo oireiden perusteella jo oli. Hyvä, että huollossa varmistettin asia.

Re: Uusi MacBook Pro ei lataudu

ViestiLähetetty: 18.12.2018 klo 21.09
Kirjoittaja peku
Varmuuskopiot pitää olla kunnossa aina, oli sitten mikä laite tahansa kyseessä. Jos ei ole, niin data ei sitten ole arvokasta. Näin voisi päätellä.

Re: Uusi MacBook Pro ei lataudu

ViestiLähetetty: 19.12.2018 klo 1.11
Kirjoittaja Mikkopoiga
peku kirjoitti:Varmuuskopiot pitää olla kunnossa aina, oli sitten mikä laite tahansa kyseessä. Jos ei ole, niin data ei sitten ole arvokasta. Näin voisi päätellä.


Minulla oli kaksi erillistä varmuuskopiolevyä, jotka kummatkin kärähtivät viikon sisällä. Veikkaisin, että viallisella emolla on jotain osuutta asiaan.