Sivu 1/1

MacBook Pro ohjauslevyongelma

Lähetetty: 7.4.2021 klo 17.47
Kirjoittaja exod69
Tästä aiheesta löytyy varmaan monta keskustelua täältä historiasta, mutta uudet käyttikset ja uudet ongelmat (ehkä).
Kyseessä on MBP-mallia late 2013 ja on kyllä palvellut hyvin. Vaihdoin noin 3 kk sitten akun ohjauslevyn pullistumisen takia ja kaikki meni hyvin, laite toimi nämä kuukaudet moitteettomasti, mutta nyt yhtäkkiä ohjauslevy ei tunnista klikkauksia, muuten se toimii ok skrollatessa. SMC:n nollaukseen löytyi ohjeet Applen sivuilta, eikä auttanut (olettaen että onnistuin tekemään sen ohjeiden mukaan). Joitain muitakin käynnistysjuttuja yritin. Arvelin että pakko on sitten päivittää käyttis Catalinasta Big Suriin, vaan eipä sekään auttanut.
Minä en tätä eläkeläiskonetta enää kyllä tyyriiseen huoltoon haluis viedä. Voihan tämän vielä avata ja jotain roskia yrittää löytää, mutta veikkaan että ongelman ratkaisu vielä löytyy jollain komennolla. Tietty hiirellä pärjää, mutta kun siitä akku loppuu, tai bluetoothi napsahtaa vahingossa pois päältä, niin siinä sitä sitten ollaan ja on alettava etsimään vanhanmallin langallista hiirtä jostain myyntipalstoilta. Tuleeko kellään mitään kikkaa vielä mieleen, olisin niin kiitollinen?

Re: MacBook Pro ohjauslevyongelma

Lähetetty: 7.4.2021 klo 18.18
Kirjoittaja MacFinn
Ensiksi kyllä tarkistaisin sen uuden akun, ettei vaan pullistuis sekin.

Re: MacBook Pro ohjauslevyongelma

Lähetetty: 7.4.2021 klo 20.15
Kirjoittaja kaulahuivi
Pullistunut akku hajotti ohjauslevyn? Tuttu juttu.

Re: MacBook Pro ohjauslevyongelma

Lähetetty: 7.4.2021 klo 21.00
Kirjoittaja KiKlo
Kantaa ottamatta siihen onko lopullisen romu tai siivottavissa kuntoon; Irto näppis, kosketuslevy ja näyttö=(Pöytä)konetta vielä vuosiksi. Uudempaa maccia paljon kannata ostaa, ovat vielä lyhytikäisempiä... jos mobiilia tarvetta, siihen soveltuva tabletti ja ei tarvitse enää murehtia akun riittävyydestä. Jos sitten on specifiä käyttöä, niin ei auta kun dollareita tiskille. Minä kaivoin 12v vanhan Win-toosan matkakäyttöön johon padi ei riitä/taivu... harvoin tarvii sitä ;)

Re: MacBook Pro ohjauslevyongelma

Lähetetty: 8.4.2021 klo 13.16
Kirjoittaja eki
Entäs sellainen kikka kuin ohjauslevyn vaihto? Sen akkurumban siinä tietysti joutuu taas tanssimaan. [:D]

Re: MacBook Pro ohjauslevyongelma

Lähetetty: 8.4.2021 klo 18.52
Kirjoittaja KiKlo
Omaani kun vaihdoin akun, en laittant liimaa ollenkaan... uskoisin sen pysyvän sielä ruuveilla kiinniolevan kannen sisällä vaikka liikuttaisikin :D plussana, että heiluttalla kuulee jos alkaa yhtään paisumista tapahtumaan, lakkaa hölskymästä :o

Onkohan noissa jotain eroa kosketuslevyissä, niinkun vuosimallien välissä? Oois yks 2011-raato jossa ehjä levy.

Re: MacBook Pro ohjauslevyongelma

Lähetetty: 17.4.2021 klo 22.24
Kirjoittaja exod69
Kiitti vinkeistä. Sehän tässä kun toimi akun vaihdon jälkeen n. 3kk ihan ok ja pystyy painamaan ja naksuu ihan iloisesti. Vanha pullistunut akku kun oli, niin levyhän ei enää painunut ollenkaan. Pitää kai avata ja kurkata, jos jotain keksisi, mutta taitaa olla turha homma. Ois voinut tosiaan jättää sen uuden akun liimaamatta, niin uuden levyn vaihto ois helpompaa. Luulempa että totuttelen vaan täysin hiiren käyttöön. Pääosin se on muutenkin käytössä.

Re: MacBook Pro ohjauslevyongelma

Lähetetty: 17.4.2021 klo 23.32
Kirjoittaja HJpenni
Tämä nyt ei varsinaiseen ongelmaan auta yhtään, mutta hiiren vaihtoehtona on bluetooth kosketuslevy. Meinaan jos se levy (kuten itsellä) tuntuu luonnollisemmalta.