Sivu 1/1

Kuvien siirto Macien välillä

ViestiLähetetty: 20.12.2010 klo 21.34
Kirjoittaja musse1
Mikä on helpoin tie siirtää kahden MacBookin välillä yli 7000 digikuvaa? Kuvia näyttää olevan noin 30 Gt.

Molemmissa koneissa Snow Leopard sekä käytössä Time Capsule jolle molemmat koneet varmuuskopioivat automaattisesti.

Re: Kuvien siirto Macien välillä

ViestiLähetetty: 20.12.2010 klo 23.42
Kirjoittaja Mikael K.
Jos koneet ovat samassa tilassa niin ne on helppo kytkeä yhteen verkkojohdon avulla ja tehdä siirto sitä kautta.

Re: Kuvien siirto Macien välillä

ViestiLähetetty: 21.12.2010 klo 2.03
Kirjoittaja Raikka
Jos koneet saadaan samaan tilaan, suosittelen tarkistamaan koneiden FireWire-liitäntöjen mallin, hankkimaan vastaavan kaapelin ja käynnistämään toisen koneen T-pohjassa target-modeen, jolloin kvuien kopioiminen toimii, kuin teillä olisi yksi mac ja siihen liitettynä FW-kovo. Ehdottomasti nopein reitti (jollei ala kikkailemaan optisen aseman poistolla ja toisen levyn siirtoa sen tilalle, saattaa olla nopeempi, mutten usko...

Re: Kuvien siirto Macien välillä

ViestiLähetetty: 21.12.2010 klo 6.40
Kirjoittaja musse1
Mikael K. kirjoitti:Jos koneet ovat samassa tilassa niin ne on helppo kytkeä yhteen verkkojohdon avulla ja tehdä siirto sitä kautta.


Kiitos vinkistä kokeilen tätä illalla ja raportoin jos ongelmia.

Re: Kuvien siirto Macien välillä

ViestiLähetetty: 21.12.2010 klo 8.10
Kirjoittaja barcoder
jos kummassakin koneessa on airport niin luo toiseen langaton verkko ja kytkeydy toisella koneella ko. verkkoon. Sitten vaan siirrät langattoman verkon yli failit koneesta toiseen. Näin olen itse siirrellyt suurimmillaan 80gt EyeTv-ohjelmaläjän ihan inhimillisessä ajassa.

Re: Kuvien siirto Macien välillä

ViestiLähetetty: 21.12.2010 klo 14.22
Kirjoittaja musse1
barcoder kirjoitti:jos kummassakin koneessa on airport niin luo toiseen langaton verkko ja kytkeydy toisella koneella ko. verkkoon. Sitten vaan siirrät langattoman verkon yli failit koneesta toiseen. Näin olen itse siirrellyt suurimmillaan 80gt EyeTv-ohjelmaläjän ihan inhimillisessä ajassa.

Onnistuin luomaan langattoman verkon ja kytkettyä koneet toisiinsa. Miten tiedostojen siirto sitten tapahtuu? En ainkaan löytänyt toista konetta Finderista. Apuva!

Re: Kuvien siirto Macien välillä

ViestiLähetetty: 21.12.2010 klo 16.48
Kirjoittaja MacFinn
Noinhan sen pitääkin olla, jos siinä toisessa ei ole Tiedostonjako päällä. Järjestelmäasetuksista jako käyntiin.

Re: Kuvien siirto Macien välillä

ViestiLähetetty: 21.12.2010 klo 18.04
Kirjoittaja Fixx
Tiedoksi sitten jotta jos sattuu olemaan Dropbox käytössä niin siinä on LAN sync -ruksi siellä preferensseissä. Eli jako toimii heti ja ensisijaisesti lähiverkossa ja web-jako seuraa sitten perässä. Uudessa versio ykkösessä (!) tuo on oletuksena päällä, vanhemmassa (joka periaatteessa autopäiivttyy, mutta vie aikansa) pitää erikseen aktivoida. Olemassaoleva verkkohan tuossa täytyy tietysti olla, ei taida riittää että on vaan saman airportin asiakkaana?

(Jos Dropboxia ei vielä ole käytössä niin tuossa referral-koodi: https://www.dropbox.com/referrals/NTMyNDUzOQ?src=global0 )

Re: Kuvien siirto Macien välillä

ViestiLähetetty: 22.12.2010 klo 10.31
Kirjoittaja Tauvo
MacFinn kirjoitti:Noinhan sen pitääkin olla, jos siinä toisessa ei ole Tiedostonjako päällä. Järjestelmäasetuksista jako käyntiin.


Menee paljon, aikaa mutta saat tehtyä varmuuskopiot samalla jos siirrät ulkoiselle kovalevylle ensin ja sieltä toiseen koneeseen. Verkon yli jos siirrät kannattaa tehdä siirto tehokkaammalla koneella.

Itselläni ainakin on iso ero sillä kumpaa konetta käytän siirtomestarina. Pöytäkone saattaa arvioida siirtoon kuluvan aikaa n. minuutti kun taas läppärini ilmoittaa vastaavasta n.6 min.

Re: Kuvien siirto Macien välillä 5 mäkkiä ja timecapsule

ViestiLähetetty: 25.12.2010 klo 15.03
Kirjoittaja mikkorai
Päivää kaikki.
Mulla on seuraavanlainen haaste:
Imac, 2 kpl macbookkeja, 1g4:n, 1 macbookpro sekä time capsule.
Käytän kuvien siirtoon koneille iphotoa ja aperturea. Nyt ongelma on se, että kuvat ovat vuosien varrelta sikin sokin eri koneilla - ajatellen esim. kuvakirjojen tekemistä.
Mikä mahtaisi olla järkevin tapa yhdistää eri koneilla olevat kuvat yhdelle levylle niin, että arkistointi ja kuvakirjojen teko olisi järkevää?

terveisin
m