Sivu 1/1

Kuvan tarkka kääntäminen Photori CS4:ssä

ViestiLähetetty: 4.7.2011 klo 13.13
Kirjoittaja pkMac
Photoshop CS4-versiossa olen jo ohjelman päivittämisestä asti kaivannut vanhemmissa versioissa ollutta kuvan kääntötyökalua. Vieläkään en ole sitä löytänyt! Ja kun ohjeita netistäkin on yhä vaikeampi löytää monien ohjelmaversioiden joukosta, niin nyt on jo pakko kysyä. Työkalu toimi samalla periaatteella kuin Lightroomin Angle-työkalu; vedät hiirellä linjan kuvaan halutun suunnan mukaisesti ja kuva sen jälkeen kääntyy suoraksi ja valitsemasi linja on nyt esim. horsintoolisesti suora. Miten tämä tehdään CS4 -photarissa?

Re: Kuvan tarkka kääntäminen Photori CS4:ssä

ViestiLähetetty: 4.7.2011 klo 16.17
Kirjoittaja Tauvo
Voisit laittaa apuviivoja "View"-valikosta?
En nyt muista millainen linssinkorjailu CS4:ssä on, mutta vitosessa ainakin Shift+cmd+r avaa linssinkorjailu valikon, josta valitsemalla "custom" aukeaa kuvassa ole valikko. Siitäkin voisi olla apua?

Hmmm... Täytyypä alkaa itsekin etsimään tuollaista työkalua. Tähän asti kun on tehnyt niin, että kuvan päällä on ruudukko, jota kääntämällä sen saa cropattua suoraksi.

Re: Kuvan tarkka kääntäminen Photori CS4:ssä

ViestiLähetetty: 4.7.2011 klo 16.48
Kirjoittaja KunkkuJ
Eikö CS4:ssä ole enää tuota suoristustyökalua Bridgessä? :o

Re: Kuvan tarkka kääntäminen Photori CS4:ssä

ViestiLähetetty: 4.7.2011 klo 17.19
Kirjoittaja barcoder
CS4sesta en tiedä, mutta CS5ssa homma onnistuu kun piirtää viivotin-työkalulla (Measure) viivan ja painaa ohjauspaneelista Straighten-painiketta...

Re: Kuvan tarkka kääntäminen Photori CS4:ssä

ViestiLähetetty: 4.7.2011 klo 18.16
Kirjoittaja pkMac
Kiitos barcoder,

ohjeesi auttoi asian jäljille. Viivotin työkalu toimii CS4:ssä myös, mutta straighten painikkeen sijasta on mentävä Image-valikosta > Image rotatio > Arbitrary-valikkoon. Tätä painettaessa ohjelma kertoo sinulle suoristamiseksi tarvittavan astemäärän. Painamlla ok on homma hoidettu. Näin se ehkä meni CS3:kin, mutta asia oli unohtunut.