Sivu 1/1

Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 29.9.2011 klo 15.52
Kirjoittaja Mikael K.
Nyt ovat kuvat ja pää sekaisin. Miten ihmeessä saan näkymään eri kovalevyjen kuvat Lightroomissa? En osannut valita kuin vain yhden kovalevyn kuvat ja nekin ovat nyt sitten sekaisin. Kuvat ovat edelleen tallessa mutta Lightroom ei osaa enää etsiä niitä. Tein kansiot eri vuosien kuville ulkoiselle kovalevylle ja käynnistin Lightroomin vaihto-näppäin pohjassa. Järjestellessä kaikki sujui hyvin mutta ohjelman uudelleenkäynnistyksen jälkeen kaikki kuvat olivat sekaisin ja ohjelma ei enää löytänyt niitä vaikka olin sen tehnyt Lightroomilla. Samoin en tiedä mitä kautta saisin eri kovalevyjen kuvat näkymään Lightroomissa. Mistä kulmasta ohjelmaa pitää nykiä, että saan kaikki eri kovalevyjen kuvat näkyville?

Re: Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 2.10.2011 klo 16.40
Kirjoittaja VilleK
Importtaat kuvat uudestaan sieltä toiselta kovalevyltä ja valkkaat ylhäältä "Add".

Re: Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 2.10.2011 klo 22.43
Kirjoittaja Mikael K.
Kiitos, kuvat löytyivät. Nyt pitää vielä keksiä mistä niille saa kehitettyä luonnolliset nimet numerosarjojen sijaan. Kaikkia nimiä ei jaksaisi käsityönä.


Pöh, hölmö lause. Korjaukseen...

Re: Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 3.10.2011 klo 12.37
Kirjoittaja Fixx
Miten luonnolliset niiden pitää olla [:D]
Mä valitsen setin kuvia, valitsen rename (oliskohan se F2) ja korvaan nimen alkuosan kohteen nimellä, jälkiosa jää numeroksi. Esmes Kekkonen-1234.nef. Sitten kun exporttaan lisään viel nimeen perään omat nimmarit (automaattisesti ja oletuksena), jotta taittajalla on vähän hajua millainen kredu tähän tuli.

Re: Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 3.10.2011 klo 13.31
Kirjoittaja Mikael K.
Fixx kirjoitti:Miten luonnolliset niiden pitää olla [:D]
Mä valitsen setin kuvia, valitsen rename (oliskohan se F2) ja korvaan nimen alkuosan kohteen nimellä, jälkiosa jää numeroksi. Esmes Kekkonen-1234.nef. Sitten kun exporttaan lisään viel nimeen perään omat nimmarit (automaattisesti ja oletuksena), jotta taittajalla on vähän hajua millainen kredu tähän tuli.


Kiitos. Juuri tuota kaipasin. Olen saanut kuvat järjestykseen ja nyt ne pitää nimetä uudelleen, kun siirtovaiheessa nimet olivat vain typeriä numerosarjoja.

Re: Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 3.10.2011 klo 16.13
Kirjoittaja Tauvo
Mikael K. kirjoitti:Kiitos. Juuri tuota kaipasin. Olen saanut kuvat järjestykseen ja nyt ne pitää nimetä uudelleen, kun siirtovaiheessa nimet olivat vain typeriä numerosarjoja.


Vaikka Bridgessä on hieno nimeämistoiminto, olen itse tykästynyt tähän ilmaiseen R-Nameen.

Re: Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 3.10.2011 klo 19.49
Kirjoittaja Fixx
Tajuaako LR jos kuvat nimeää toisella softalla? Nehän on jo impattu kerran yhdennimisinä.

Re: Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 5.10.2011 klo 18.15
Kirjoittaja Mikael K.
Nyt tähän sotkuun on palaamassa järki. Kiitos kaikille neuvoista. Nyt kuvat ovat siellä missä pitääkin ja sen nimisinä, että humanistikin saa niistä selvää.

Re: Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 12.10.2011 klo 7.36
Kirjoittaja Hegesippus
Mikael K. kirjoitti: Tein kansiot eri vuosien kuville ulkoiselle kovalevylle ja käynnistin Lightroomin vaihto-näppäin pohjassa.


Minun pitäisi siirtää osa kuvistani ulkoiselle kovalevylle. Jos haluan siirtää esim vuoden 2009 kansion ulkoiselle, niin miten se tapahtuu helpoimmalla. Tuo Mikaelin vaihto-näppäin pohjassa jää minulle täysin hämäräksi.

Re: Lightroom 3 ja kuvat eri kovalevyillä

ViestiLähetetty: 12.10.2011 klo 8.16
Kirjoittaja Mikael K.
Hegesippus kirjoitti:
Mikael K. kirjoitti: Tein kansiot eri vuosien kuville ulkoiselle kovalevylle ja käynnistin Lightroomin vaihto-näppäin pohjassa.


Minun pitäisi siirtää osa kuvistani ulkoiselle kovalevylle. Jos haluan siirtää esim vuoden 2009 kansion ulkoiselle, niin miten se tapahtuu helpoimmalla. Tuo Mikaelin vaihto-näppäin pohjassa jää minulle täysin hämäräksi.


Joo, sen avulla voi valita käynnistettäessä Lightroomin Catalogin. Se ei ainakaan minun tapauksessani auttanut. Helpoimmaksi osoittautui tapa, jossa tein uuden Folderin ja määrittelin sen sijainnin toiselle kiintolevylle. Sen jälkeen vain raahasin kuvat muista kansioista sinne. Osan kuvista jouduin vielä siirtämään oikeaan paikkaan Import-komennolla, kun ne olivat jo koneellani ennen Lightroomin asentamista. Tai oikeastaan toin kuvat Lightroomiin ja laitoin ne vain oikeaan paikkaan.