Sivu 1/1

Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 12.8.2016 klo 18.34
Kirjoittaja LK84
Nuorena piirsin paljon ja nyt on taas vähän tuntunut, että voisi kokeilla, josko innostuisi.

Kumpiko kannattaisi tehdä?

Ostaakko piirtopöytä Macbook Pro:hon vai kynä Ipad Air 2:een?

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 12.8.2016 klo 19.49
Kirjoittaja IIIMacci
Piirtäminen on aika tuskaa muillakuin Applen omalla kynällä... Mul on adonitin 90euron kynä mil teen muistiinpanoja mut ei taivu piirtämiseen niin hyvin ainakaan ipad minillä.. Eli vaatii pron et saa ipadiin rautatuen kynälle.... Wacom on jees mut piirrustushommiin, esim. wacom intouos pro Medium koon pöytä muuten menee nysväämiseks.

Itse haaveilen iPad pron isommasta mallista kun se olis aika kätsy soffalla piirtämiseen... Toinen olis Wacomin cintiq minkä saa mäkkiin kii... Sitä käytetään paljon consepti työssä leffoissa taustojen piirtämistä myöten. Tosin se isoin on aika tyyris mut ipad pron kokoinen ok hintanen.

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 14.8.2016 klo 9.43
Kirjoittaja LK84
Ostin nyt kokeeksi Wacomin Bamboo Fineline 2 kynän, joka oli alle 60 euroa.

Tuo Ipad Pro 12.9 kyllä kiinnostaisi, mutta 1500 euron tikki kynän ja näppäimistösuojan kera. Jos sillä voisi kääntää javaa lokaalisti, niin sitten ostaisin heti [:D]

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 14.8.2016 klo 10.07
Kirjoittaja IIIMacci
Toivottavasti ei ollu virhe.. Mul oli eka pöytä bamboo ja se jäi pölyyntymään parin testailukerran jälkeen.... Sit 10v myöhemmin rohkaistuin ostaa intuos 4sen (m) ja sittemmin tuo on työkäytössä korvannut hiiren. Noissa on iso ero tarkkuudessa - bamboot on leluja, vapattaa ja tärisee kun taas noi pro-mallit on tarkkoja ja tilaa on vedellä puhtaita linjoja.

Sori mut tais mennä 60euroo hukkaa... Kaippa siitä saa kauppapaikassa pari kymppiä takas [:$]

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 14.8.2016 klo 18.23
Kirjoittaja Riku7
Itsellä sama kokemus kuin edellisellä: Ensimmäinen piirtopöytä joskus vuonna 2005 oli Bamboo koska piti olla edullista ja ekakertalaisena ei kehdannut ostaa kallista. Pöytä tuntui sen verran epäluontevalta että ihmettelin vaan kuinka muut saattoivat työskennellä sellaisilla, ja laatikkoonhan tuo jäi. Tänä vuonna ostin Intuos Pro M:n ja sen touchin kanssa jopa pääsee sinuiksi nopeasti niin että olen sillä ihan vakavissani pystynyt työskentelemään, sitä kehtaa käyttää hiiren sijaisena, ja pöydän nappulat osoittautuivat paljon käytännöllisemmäksi kuin olin etukäteen edes ajatellut, ne kun voi ohjelmoida palvelemaan haluamallaan tavalla ohjelmakohtaisesti missä tahansa. Käytän esim iTunesin ja Safarin ohjailuun.
En ole ihan varma mikä Bamboon tarkoitus tuotteena lopulta on, kun laatuero on sen verran huomattava. Ymmärrän sen että jos ekan kerran ostaa tuotetta josta ei ole varma tai on satunnainen harrastelija niin ensimmäinen tuote saa olla edullinen ja typistetty eikä järeä ammattivehje jotta sitä uskaltaa testailla olisiko se ylipäätään oma juttu. Ei kukaan käy ajokoulussa Lamborghinilla. Mutta kun pahimmassa tapauksessa se halpisversio tuntuu niin vieraalta että se tuhoaa innon ja kiinnostuksen koko asiaan eikä se johda siihen aktiiviharrasteluun jonka myötä käyttäjä myöhemmin muuten kasvaisi hankkimaan kalliimpia ammattikäyttöönkin sopivia vehkeitä.

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 15.8.2016 klo 19.21
Kirjoittaja LK84
Ehkä en ilmaissut itseäni riittävän selkeästi. En siis ostanut piirtopöytää vaan kosketuskynän Ipadiin.

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 15.8.2016 klo 20.33
Kirjoittaja IIIMacci
Miltä tuntuu wacomin touch kynä? Itsellä tosiaan Adonitin script kynä ja se ei kyllä piirtämiseen ole hyvä vaikka käsittääkseni kyseisen tuoteryhmän ( 3rd part touch-kynät) parhaimistoa.

Piirtopöydässä tarkkuus on huippua ja kokeilemani iPen oli myös varsin tarkka.... Totta kyl et noi huippuvehkeet maksaa paljon tosin mut usein vaan on niin että halpiksilla/kompromisseilla into lopahtaa kun toimivuus ei ole semmosta mitä haluisi.

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 15.8.2016 klo 21.03
Kirjoittaja Xeebe
iPad Pron iso etu on se, että saat molemmat. AstroPad nimisellä ohjelmalla voit käyttää iPad Prota piirtopöytänä mäkissä piirtäessä esim. jossain Adoben ohjelmassa.

Täällä lisää: http://astropad.com

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 17.8.2016 klo 19.17
Kirjoittaja LK84
Goodnotesin kanssa toimii muistiinpanojen ottamisessa sen verran hyvin, että jatkossa vihkot jäävät pois.. Tuo Zoom view on ihan loistava. Piirtämisen suhteen olen umpiruosteessa, mutta bamboo pad ja autodeskin sketchbook olivat ihan OK. Palm reject ei aina toimi.

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 17.8.2016 klo 20.03
Kirjoittaja IIIMacci
Joo just goodnotesin kaa mul on oma kynä käytös ipad-minillä. Reilu vuoteen ei oo tarvinnu muistivihkoa ja kaikki on tallessa pilvessä. Kätsyy kyllä, tosin piirtohommiin kyl kaipailen ipenniä kun kerran tein sen virheen että menin liikkeessä testailee. Rautatukea ei softalla pysty mätsäämään. :'(

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 11.1.2017 klo 12.56
Kirjoittaja rahi
iPadilla piirtäminen jopa Applen omalla kynällä on ihan tuskaa. Suosittelen suosiolla Wacom Pro pöytää ja se kiinni läppäriin. Vaikka moni ei sitä hyväksy täällä hompussa niin Surface Pro 4 on lyö mennen tulleen iPad Pron piirtämisessä ja siinä on täysi käyttis (joo joo "windows" itqu).

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 11.1.2017 klo 13.17
Kirjoittaja IIIMacci
^ perustuuko väittämäsi siihen että Surfacen kynä toimii mielestäsi paremmin piirtämisessä vai Windowssin mahdollistamaan täyteen PRO-softatukeen?

iPadin piirtoappsithan on varmasti ns. pro-luokkaa jo ja ruudun jakosoftalla pääsee piirtää kytketyn mäkin softilla ja käyttiksellä.. esim. http://astropad.com vaikuttaa aikas kovalta.. ok toki toi vaatii että se mäkkikin on hommassa mukana vrt. surface siinä on se kunnon käyttis mukana toimii itsenäisesti desktop-softilla....

Mut loppupeleissä piirtäjälle se itse kynän tuntuma on se tärkein. Lifehakkerin mukaan iPad vie tässä voiton:
http://lifehacker.com/pro-tablet-showdo ... 1753293972

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 11.1.2017 klo 17.38
Kirjoittaja theinonen
En laittaisi minkään sortin painoarvoa vain jonkun henkilökohtaiseen mielipiteeseen perustuvalle arvostelulle.

Väittäisin jopa, että itse kynässä ei ole mitään varsinaista tuntumaa vaan se tuntuma välittyy käyttäjälle ainoastaan ohjelmiston toiminnan perusteella. On melko turha arvostella mitään lagia sun muuta, koska käytetyllä ohjelmalla on hyvin suuri merkitys siihen kuinka kyseinen asia havainnollistuu käyttäjälle.


Ohjelmistot ja henkilökohtaiset mieltymykset ovat ne asiat joiden mukaan tehdään valinta.

Re: Piirtopöytä vai kosketuskynä?

ViestiLähetetty: 11.1.2017 klo 21.20
Kirjoittaja IIIMacci
^perustuuko tuo henkilökohtaiseen kokemukseen vai mututuntumaan? Itse kyl luotan asiantuntijoiden testeihin - varsinkin nyt noiden tunnetuimpien saittien..

asia rupes kiinnostaa ja tämmönen tuli vastaan:

http://www.cartoonbrew.com/tech/drawing ... 22103.html

Ekan mielestä Cintiq companion voittaa noi molemmat "hands down" ja toinen jamppa valitsi iPadin kun siinä hinta-laatu on kohallaan... Vielä ei oo tullu vastaan asiantuntijaa joka valitsis Surfacen... kuka kaivaa eka jonkun maksetun reviewin [6]