Sivu 1/1

Yksi NAS kuvat-ohjelmalle ja kaksi käyttäjää

ViestiLähetetty: 30.9.2020 klo 21.39
Kirjoittaja inehmo
Valokuva ja erityisesti videokirjasto on niin suuri, että se on Synologyn NAS:ssa. Kuvat ja videot on tarkoitus liittää kuvat-ohjelmaan, jotta ne olisi helpompi löytää. Tiedostoja ei siirretä pois Synologystä, vaan niihin vain viitataan. NAS saa olla päällä koko ajan.

Onko mahdollista käyttää samaa kuvat-ohjelmaa kahdelta eri appleID:ltä? Kumpikin voisi muokata samaa ohjelmaa, ja perheessä olisi vain yksi kuva/videokirjasto.

Re: Yksi NAS kuvat-ohjelmalle ja kaksi käyttäjää

ViestiLähetetty: 30.9.2020 klo 22.20
Kirjoittaja homenamsi
Jos kyse on AppleID:n avulla kuvakirjaston synkronoinnista useampaan iCloudiin niin homma ei onnistu.

Kuvakirjasto voi olla kytkettynä vain yhteen iCloud-tunnukseen (kerrallaan). Jos tätä tunnusta alkaa vuorotella, synkronoituu koko kirjasto toisen tunnuksen iCloud-kirjastoon ja päinvastoin.

(Vain kirjastoon tuodut kuvat synkronoituvat, eivät ne jotka on tuotu optiolla säilyttää alkuperäiset tiedostojärjestelmässä.)

Jos tunnuksen vaihdon yhteydessä vastaa säilytyskysymyksiin väärin, jotkut kirjastot voivat tyhjentyä yllättäen.

Selkeintä olisi tehdä eri AppleID:n omistajille oma käyttäjätunnus Macciin ja hoitaa iCloudin kautta synkronoitavat kurjastot eri tunnusten alla.

Kolmas, synkronoinaton kirjasto olisi sitten yhteiskäytössä ja sinne siirrettäisiin valkoiden hyvät kuvat noista käyttäjäkohtaisista kurjastoista.

Esimerkiksi näin.

Re: Yksi NAS kuvat-ohjelmalle ja kaksi käyttäjää

ViestiLähetetty: 8.10.2020 klo 18.47
Kirjoittaja PKivireki
homenamsi kirjoitti:Jos kyse on AppleID:n avulla kuvakirjaston synkronoinnista useampaan iCloudiin niin homma ei onnistu.


..koko kuvakirjastoa ei, mutta Kuvat -ohjelmaan voi jompikumpi tehdä jaetun albumin, mihin toinen voi laittaa omia mieleisiään kuvia:

https://support.apple.com/fi-fi/HT202786

En ole koskaan tehnyt jaettua albumia itse, mutta kuvittelisin sen sopivan tuollaiseen yhteiskäyttöön kissa-, lapsi- ja parisuhdekuvien ja videoiden jakamiseen paremmin kuin hyvin.