amanita kirjoitti:Uudet perunat voissa paistettujen sipulinvarsipalasten kera, salaattia ja paistettua pangasius-kalaa, valkoviiniä. Jälkkärinä mansikoita ja Mövenpickin vaniljajädeä. Hiphurraa, namipläiskistä!
Oli kaikkien mahdollisten ruokaoppien mukaan terveellistä tahi ei, tuommoinen ateria kuuluu ehdottomasti keski- ja loppukesän gurmetaalisiin herkutteluhetkiin.
Oma versioni moisesta menyystä on hiukan lähiruokapainotteisempi, eli uusia perunoita tillin ja sipulivoisoosin kera, salaattia ja savustettua siikaa, toisinaan myös puolikuivaa italialaistyyppistä valkkaria kyytipoikana, toisinaan vettä tai kotimehua.
Toinen kalavariaatio on savustettua Perämeren lohta (jos löytyy) currykastikkeella uusien perunoiden kera. Ei tarvi muuta kuin sen savustetun lohen, curryjauhetta kermaviiliin ja keitetyt potut ja tilliä, ja vispattu currykastike kaveriksi. Nam.
Jälkkärinä tuoreita mansikoita tai heinäkuun lopulta alkaen kotimaista vanilijajäätelöä tuoreen karviaisilla korsitellun puna-mustaherukkasörsselin kera. Ilman lisättyä sokeria, tuoreista marjoista sellaisenaan kuohkeaksi sörsselöity ja jääkaapissa hetken aikaa ässehtynyt puna-mustaherukkasörsseli vaan vanilijajäätelölohkon päälle, sen jälkeen karviaiset kokonaisina koristeeksi päälle. Luomua, nam nam, ja omnomnom.
Argh, nyt iski näläkä.