Juurikin samanlaisesta paketistakin vielä. Herkkusuu Kille on Kiss-kiss-miehiä.
![Hymy [:)]](./images/smilies/icon_smile.gif)
Viesti Kirjoittaja Salamijakk »
Juurikin samanlaisesta paketistakin vielä. Herkkusuu Kille on Kiss-kiss-miehiä.
Viesti Kirjoittaja Paapa »
Mielenkiintoinen resepti kyllä. Täytyy kokeila joskus. Äitimammalla oli vähän erilainen.Salamijakk kirjoitti:Salamarin maksasoosi
400g naudaan maksaa
puolikas puna tai keltasipuli
pieni purkki herkkusieniä tai tuoreita herkkusieniä kourallinen
5 valkosipulin kynttä
basilikaa tuoretta noin puoli nippua tai 1tl kuivattua
1/2 tl merisuolaa
rouhittua mustapippuria noin 1 tl
puoli korkillista punaviinietikkaa
vaoita tai margariinia
1. Leikkaa maksa sormenpään kokoisiksi pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. paloittele herkkusienet.
2. Kuumenna paistin pannu kunnolla kuumaksi, lisää rasva. Jaa maksan palat neljään osaan ja paista ne erissä.
Ruskista maksa hyvin joka puolelta, tämä on käy hyvin pikaisesti, jos pannu on tarpeeksi kuuma.
kaada pikaisesti paistetut maksaerät kasariin kunnes kaikki maksat on paistettu. Lopuksi lisää paistetuille maksoille
suola ja mausteet sekä etikka ja sekoita.
3. laita paistin pannu nollille ja kasari ykköselle, freesaa sipulit paistinpannussa ja kaada noin puoli mukillista vettä.
sekoita sipuli ja maksan paistorasva ja kaada kaikki kasariin maksan kaveriksi. Maksasoosi on valmis, tarkista vielä suola.
Keitetyt perunat ovat tämän aterian kaveri, siis ensimmäiseksihän pitikin keittää ne perunat suolavedessä.
Perunan keittämiseenhän kuluu noin 25 min. joten soosin tekovalmistelut voi aloittaa yhtäaikaa perunoiden alkaessa kiehumaan.
Maksasoosia ei pidä enää kypsentää siis keittää, vaan se on valmista heti.
Viesti Kirjoittaja Salamijakk »
Juu kokeile vaan, unohtui mainita, että paistin pannu on yhdyssana ja kuumassa paistamisessa ei polteta voita vaan paistetaan margariinilla tai rypsiöljyllä, seesamöljyllä... (ehdottomasti ei oliiviöljyllä sen voimakkaan tähän ruokaan sopimattoman maun vuoksi).Paapa kirjoitti:
Mielenkiintoinen resepti kyllä. Täytyy kokeila joskus. Äitimammalla oli vähän erilainen.
Viesti Kirjoittaja MarQ »
Viesti Kirjoittaja Anniel »
Viesti Kirjoittaja Maza »
Viesti Kirjoittaja gramdel »
Viesti Kirjoittaja Maza »
Viesti Kirjoittaja gramdel »
Tämä onkin muuten hyvää ja helppoa. Pitääpä tehdä taas kun tuli nyt muistutus tästä, olin ehtinyt unohtaa koko muonan.Maza kirjoitti:Teinpä tuossa yksinkertaisen ja nopean kanaruoan.
Syvän kannellisen lasivuoan pohjalle riisiä (3-4 dl), päälle vapaasti valittavia pakastevihanneksia ja sipulia. Ja ylimmäksi broileria, koipia tai rintaa. Minä laitoin maustettuja, muttei marinoituja, rintafileitä (Pirkka, sellaisessa alumiinivuoassa). Ja nesteeksi kanalientä niin paljon, että ainakin kaikki vihannekset peittyy (7-8 dl). Kansi päälle ja komeus tunniksi uuniin.
Viesti Kirjoittaja Salamijakk »
Viesti Kirjoittaja Crash test dummy »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja Ippeli »
Viesti Kirjoittaja Bashi88 »
Viesti Kirjoittaja Touho »
Viesti Kirjoittaja Touho »
Älä sotke näppistä.darthmother kirjoitti:Minä syän nyt ruakaa
Viesti Kirjoittaja darthmother »
Käytän syämiseen haarukkaa, en näppistä, syän plautaselta, en pöydältä.Touho kirjoitti: Hyi sua kun syät koneen ääressä. Pian on näppis, hiiri ja se pöytä siinä näppiksen ympärillä sitten sen näköisiä kans, nih.
Hmm... kuulen jääkaapissa odottavan runebergintorun seireenilaulun jääkaapin oven läpi tänne asti...
Pitänee mennä pistämään vähän sumppia valumaan. Josko nauttis sen kaffen ja tortun kauempana tästä näppiksestä. Palataan.
Viesti Kirjoittaja Maza »
Viesti Kirjoittaja amanita »
Minäkään en kauheasti tykkää niistä Runebergintortuista, liian tuhtia syötävää. Laskiaispulla kermavaahdolla ja marsipaanilla taas on aivan must! Otan sen kannen ensin käsittelyyn, ja sitten hampaat syvälle varsinaiseen herkkuun.Maza kirjoitti:Ruuneperintorttu on muuten pahaa. Ihan liian iso kimpale kuivaa kakkua, ei se hillosilmä paljon auta. Ei, vaikka paakkelssi tihkuisi arrakkia, vai millä se kostutetaan. Ja muutaman viikon päästä kaikki on tykkäävinään laskiaispullasta. Pulla on hyvää, kermavaahtokin on joskus hyvää, marssipaani on pahaa. Ja laskiaispulla hillolla on kerettiläinen, siihen sortuvat vain heikot. Miten se pulla pitää oikein syödä sivistyneesti? Kun puraisee reunasta, kermavaahto tursuaa joka puolelle. Käsiin, pöydälle, rinnuksille. Ja kun haukkaa marssipaania, loppuu ne bileet suussa oitis.
Nämä ovat siis aivan yliarvostettuja paakkelsseja!
Viesti Kirjoittaja MacMees »
Auts!!amanita kirjoitti:Otan sen kannen ensin käsittelyyn, ja sitten hampaat syvälle varsinaiseen herkkuun.
Viesti Kirjoittaja Kamu »
Viesti Kirjoittaja darthmother »
Viesti Kirjoittaja amanita »
Joo tohon sanaan törmäsin Kökarissa tilatessani paattiin sämpylää aamuksi. Semla on toi laskiaispulla, ja fralla on se meidän sämpylämme.Kamu kirjoitti:Täällä pari otti puheeksi laskiaispullan...
Jos olisit Ruotsissa ja tilaisit kahvilassa kahvin kanssa laskiaispullan ruotsiksi, niin mitä pyytäisit...
ja vastaavasti mitä pyytäisit Tammisaaressa, kun ruotsia pitäisi puhua???
Viesti Kirjoittaja Ippeli »