Juurikin samanlaisesta paketistakin vielä. Herkkusuu Kille on Kiss-kiss-miehiä.
Ruokatopic
-
Salamijakk
- Viestit: 6455
- Liittynyt: 4.3.2005 klo 22.38
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Salamijakk »
- Salamijakk
-
Paapa
- Viestit: 2202
- Liittynyt: 13.4.2008 klo 22.22
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Paapa »
Mielenkiintoinen resepti kyllä. Täytyy kokeila joskus. Äitimammalla oli vähän erilainen.Salamijakk kirjoitti:Salamarin maksasoosi
400g naudaan maksaa
puolikas puna tai keltasipuli
pieni purkki herkkusieniä tai tuoreita herkkusieniä kourallinen
5 valkosipulin kynttä
basilikaa tuoretta noin puoli nippua tai 1tl kuivattua
1/2 tl merisuolaa
rouhittua mustapippuria noin 1 tl
puoli korkillista punaviinietikkaa
vaoita tai margariinia
1. Leikkaa maksa sormenpään kokoisiksi pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. paloittele herkkusienet.
2. Kuumenna paistin pannu kunnolla kuumaksi, lisää rasva. Jaa maksan palat neljään osaan ja paista ne erissä.
Ruskista maksa hyvin joka puolelta, tämä on käy hyvin pikaisesti, jos pannu on tarpeeksi kuuma.
kaada pikaisesti paistetut maksaerät kasariin kunnes kaikki maksat on paistettu. Lopuksi lisää paistetuille maksoille
suola ja mausteet sekä etikka ja sekoita.
3. laita paistin pannu nollille ja kasari ykköselle, freesaa sipulit paistinpannussa ja kaada noin puoli mukillista vettä.
sekoita sipuli ja maksan paistorasva ja kaada kaikki kasariin maksan kaveriksi. Maksasoosi on valmis, tarkista vielä suola.
Keitetyt perunat ovat tämän aterian kaveri, siis ensimmäiseksihän pitikin keittää ne perunat suolavedessä.
Perunan keittämiseenhän kuluu noin 25 min. joten soosin tekovalmistelut voi aloittaa yhtäaikaa perunoiden alkaessa kiehumaan.
Maksasoosia ei pidä enää kypsentää siis keittää, vaan se on valmista heti.
MacBook 2 GHz Core 2 Duo
-
Salamijakk
- Viestit: 6455
- Liittynyt: 4.3.2005 klo 22.38
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Salamijakk »
Juu kokeile vaan, unohtui mainita, että paistin pannu on yhdyssana ja kuumassa paistamisessa ei polteta voita vaan paistetaan margariinilla tai rypsiöljyllä, seesamöljyllä... (ehdottomasti ei oliiviöljyllä sen voimakkaan tähän ruokaan sopimattoman maun vuoksi).Paapa kirjoitti:
Mielenkiintoinen resepti kyllä. Täytyy kokeila joskus. Äitimammalla oli vähän erilainen.
Jos käytät purkkiherkkusieniä niin kannattaa lorauttaa se koko purkki nesteineen sinne pannulle, antaa vain täyteläisyyttä makuun.
Se voi lisätään maun vuoksi sinne kasariin. Tämä ruoka on lisäksi erittäin edullista, joten taloussuhtanteeseenkin sopivaa (no tuo olis pitänyt jättää sanomatta).
Maukkaita ateriahetkiä Paapalle
- Salamijakk
-
MarQ
- Viestit: 1382
- Liittynyt: 26.9.2004 klo 17.49
- Paikkakunta: tre
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja MarQ »
-
Anniel
- Viestit: 17687
- Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Anniel »
Tästä satsista tuli erikoisen hyvä setti, jossa on hieman potkuakin
Jauhelihakastike:
400g jauhelihaa
1 sipuli (itse käytin desin verran kuivattua sipulirouhetta)
1 tölkki chilitomaattimurskaa
mausteeksi paprikajauhetta, American BBC-maustetta (Chili&Smoke), mustapippuria
Täysjyvä lasagnelevyjä
Valkokastike:
2 rkl juoksevaa margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa (maitoa oli tässä satsissa ehkä vähän niukanlaisesti, joten kannattaa käyttää ehkä 6-7 dl maitoa)
lisäksi laitoin sekaan (juuston korvikkeeksi) jääkaappiin jääneen puolikkaan purkin Cheese&Red pepper -juustodippiä (löytyy tortillahyllystä kaupasta)
mausteeksi vielä valkopippuria
Ohje:
Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipuli ja tomaattimurska, mausta ja anna porista kokoon noin 15-20 min. Valmista sillä aikaa valkokastike. Lämmitä margariini kattilassa, lisää joukkoon vehnäjauhot (älä päästä ruskistumaan "liikaa"). Lisää noin puolet maidosta ja kiehauta samalla sekoittaen (kastike muuttuu tässä kohtaa paksummaksi). Lisää loppu maito, juusto (tässä tapauksessa juustodippi ja mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 min. HUOM! Muista sekoitella kastiketta koko valmistusprosessin ajan sillä se palaa hyvin herkästi pohjaan!
Kokoa laakeaan vuokaan, ensin pohjalle hieman jauhelihakastiketta, sitten kerros lasagnelevyjä, kerros jauhelihaa ja valkokastiketta, lasagnelevyjä jne. Päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle vielä valkokastiketta ja mahdollisesti vielä juustoraastetta tai tomaattisiivuja koristeeksi.
Koko setti uuniin 175°C, n. 50 min. Anna vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin 15 min ja nauti
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
-
gramdel
- Viestit: 4927
- Liittynyt: 10.5.2005 klo 12.56
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja gramdel »
Jauhelihaa
Purkki paseerattua tomaattia
Purkki (yrtti)tomaattimurskaa
jaksamisen mukaan voi käyttää myös tuoreita tomaatteja luonnollisesti.
nippu basilikaa
nippu persiljaa
puolisen pulloa punkkua
pari porkkanaa raastettuna
(varsiselleriä raastettuna)
sipulia
valkosipulia
mustapippuria
suolaa
Normimeininkin valmistuksessa. Annetaan hautua niin kauan kuin jaksaa. Mielellään ainakin puolisentoita-pari tuntia.
Juustokastike:
maitoa
vehnäjauhoja
2-3dl raastettua parmesaania
muskottia
mustapippuria
Ja niin edespäin.
Ja oikeastaan kolmaskin resepti samalla kertaa:
Munakoiso 1cm viipaileiksi, keitetään nopeasti ja nostetaan kuivumaan.
Sieniä ja sipulia ja reilusti pinaattia, tuore tai pakaste kelpaa, tuore keitetään nopeasti.
Paistetaan pannulla.
Mausteeksi mustapippuria, suolaa, oreganoa ja basilikaa.
Juustokastike edellisen ohjeen tyyliin.
Ladotaan kerroksittain, kerroksiin mukaan reilusti tomaattiviipaleita ja rucolaa.
Molemmat lasagnet uunissa sen 45-50 minuuttia.
/---
ap
http://gramdel.kapsi.fi/
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
Syvän kannellisen lasivuoan pohjalle riisiä (3-4 dl), päälle vapaasti valittavia pakastevihanneksia ja sipulia. Ja ylimmäksi broileria, koipia tai rintaa. Minä laitoin maustettuja, muttei marinoituja, rintafileitä (Pirkka, sellaisessa alumiinivuoassa). Ja nesteeksi kanalientä niin paljon, että ainakin kaikki vihannekset peittyy (7-8 dl). Kansi päälle ja komeus tunniksi uuniin.
-
gramdel
- Viestit: 4927
- Liittynyt: 10.5.2005 klo 12.56
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja gramdel »
Tämä onkin muuten hyvää ja helppoa. Pitääpä tehdä taas kun tuli nyt muistutus tästä, olin ehtinyt unohtaa koko muonan.Maza kirjoitti:Teinpä tuossa yksinkertaisen ja nopean kanaruoan.
Syvän kannellisen lasivuoan pohjalle riisiä (3-4 dl), päälle vapaasti valittavia pakastevihanneksia ja sipulia. Ja ylimmäksi broileria, koipia tai rintaa. Minä laitoin maustettuja, muttei marinoituja, rintafileitä (Pirkka, sellaisessa alumiinivuoassa). Ja nesteeksi kanalientä niin paljon, että ainakin kaikki vihannekset peittyy (7-8 dl). Kansi päälle ja komeus tunniksi uuniin.
Itse teen tänään tällaista kanasta:
Maustetahna:
chilejä
sipulia
valkosipuli
korianteripuska
korianterin siemeniä
raputahnaa
suolaa
sitruunaruohoa
sitruunan kuorta
Jauhetaan tahnaksi ja lisätään pari rkl öljyä
Murkina:
Kookosmaitoa
yllä mainittua tahnaa
kanaa, vaikka koipia 4 tjsp
kalakastiketta
bambunversoja
sieniä
sitruunan mehua
Keitetään kookosmaitoa ja maustetahnaa 10-15min.
kana ym. aineet pataan ja keitetään kunnes kypsää.
/---
ap
http://gramdel.kapsi.fi/
-
Salamijakk
- Viestit: 6455
- Liittynyt: 4.3.2005 klo 22.38
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Salamijakk »
Riista
Riistasta yleensä muodostuu kansallisruoka, mutta riistaa ei ole saatavilla? (myytävissä). Italia itkee.
Mitä söisit, jos voittaisit viis mlitsii lotossa? Taimenta, Siikaa, Hirveä, (en söisi suomalaista härkää, tämä pimeässä kasvanut on sitä härkää, mitä suuret suomalaiset ruokatalot aiv-naudasta tekee!?) ja salaattina karpaloa, mustikkaa, puolukkaa, pinaattia ja Jälkiruoaksi koskenkorvaa.
- Salamijakk
-
Crash test dummy
- Viestit: 762
- Liittynyt: 1.2.2007 klo 3.29
- Paikkakunta: Jyväskylä
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Crash test dummy »
-
Mikael K.
- Viestit: 9650
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Tässä vielä Taivaallisen salaatinkastikkeen ainekset kaikkien iloksi.
- 1 paprika
- 1 sipuli
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 5 rkl sokeria
- 3 rkl sinappia
- 3/4 dl viinietikkaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl basilikaa
- 1 prk tomaattipyrettä
- 3 dl öljyä (käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä)
Kastiketta tuli noin 6 tai 7 dl noista aineksista.
-
Ippeli
- Viestit: 246
- Liittynyt: 8.10.2007 klo 23.49
- Paikkakunta: Espoo
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Ippeli »
-Eiliset kinkkukiusauksen jämät
-Nuudeleita
-Sotke ja syö
http://img19.imageshack.us/my.php?image=p1020599zk9.jpg
- MacBook 2.0 GHz Intel Core 2 Duo, 4Gt
- iPod Nano 5th gen 16gt
- iPhone 4S 32gt white
- iPad 4th gen 16gt Wifi
-
Bashi88
- Viestit: 1024
- Liittynyt: 29.6.2008 klo 14.35
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Bashi88 »
Tuli muuten melko oivalliset koostumukseltaan noista tortuista kun korvasi rasvan kermaviilillä. Tuli "terveellisempi" eikä juurikaan murene.
Perfectó, vaikka itse sanonkin 8) Sitten vain pitäisi odotella ruokaseuran saapumista paikalle.
-22.12.2012-
-
Touho
- Viestit: 5041
- Liittynyt: 8.7.2005 klo 2.59
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Touho »
-
darthmother
- Viestit: 8114
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 22.46
-
Touho
- Viestit: 5041
- Liittynyt: 8.7.2005 klo 2.59
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Touho »
Älä sotke näppistä.darthmother kirjoitti:Minä syän nyt ruakaa
Hyi sua kun syät koneen ääressä. Pian on näppis, hiiri ja se pöytä siinä näppiksen ympärillä sitten sen näköisiä kans, nih.
Hmm... kuulen jääkaapissa odottavan runebergintorun seireenilaulun jääkaapin oven läpi tänne asti...
Pitänee mennä pistämään vähän sumppia valumaan. Josko nauttis sen kaffen ja tortun kauempana tästä näppiksestä. Palataan.
-
darthmother
- Viestit: 8114
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 22.46
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja darthmother »
Käytän syämiseen haarukkaa, en näppistä, syän plautaselta, en pöydältä.Touho kirjoitti: Hyi sua kun syät koneen ääressä. Pian on näppis, hiiri ja se pöytä siinä näppiksen ympärillä sitten sen näköisiä kans, nih.
Hmm... kuulen jääkaapissa odottavan runebergintorun seireenilaulun jääkaapin oven läpi tänne asti...
Pitänee mennä pistämään vähän sumppia valumaan. Josko nauttis sen kaffen ja tortun kauempana tästä näppiksestä. Palataan.
Söin ruuneperintortun kyökissä
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
Nämä ovat siis aivan yliarvostettuja paakkelsseja!
-
amanita
- Ylläpitäjä
- Viestit: 51744
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
Minäkään en kauheasti tykkää niistä Runebergintortuista, liian tuhtia syötävää. Laskiaispulla kermavaahdolla ja marsipaanilla taas on aivan must! Otan sen kannen ensin käsittelyyn, ja sitten hampaat syvälle varsinaiseen herkkuun.Maza kirjoitti:Ruuneperintorttu on muuten pahaa. Ihan liian iso kimpale kuivaa kakkua, ei se hillosilmä paljon auta. Ei, vaikka paakkelssi tihkuisi arrakkia, vai millä se kostutetaan. Ja muutaman viikon päästä kaikki on tykkäävinään laskiaispullasta. Pulla on hyvää, kermavaahtokin on joskus hyvää, marssipaani on pahaa. Ja laskiaispulla hillolla on kerettiläinen, siihen sortuvat vain heikot. Miten se pulla pitää oikein syödä sivistyneesti? Kun puraisee reunasta, kermavaahto tursuaa joka puolelle. Käsiin, pöydälle, rinnuksille. Ja kun haukkaa marssipaania, loppuu ne bileet suussa oitis.
Nämä ovat siis aivan yliarvostettuja paakkelsseja!
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
MacMees
- Viestit: 573
- Liittynyt: 1.2.2008 klo 22.04
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja MacMees »
Auts!!amanita kirjoitti:Otan sen kannen ensin käsittelyyn, ja sitten hampaat syvälle varsinaiseen herkkuun.
-
Kamu
- Viestit: 2030
- Liittynyt: 15.4.2008 klo 17.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kamu »
Jos olisit Ruotsissa ja tilaisit kahvilassa kahvin kanssa laskiaispullan ruotsiksi, niin mitä pyytäisit...
ja vastaavasti mitä pyytäisit Tammisaaressa, kun ruotsia pitäisi puhua???
_________________________________
Hanki pilvee - Dropbox - Klikkaa tästä: https://www.dropbox.com/referrals/NTMyNjk1OQ
¯`•.¸¸.><((((º> ¯`•.¸¸.><((((º> ¯`•.¸¸. ¯`•.¸¸.><((((º> ¯`•.
-
darthmother
- Viestit: 8114
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 22.46
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja darthmother »
-
amanita
- Ylläpitäjä
- Viestit: 51744
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
Joo tohon sanaan törmäsin Kökarissa tilatessani paattiin sämpylää aamuksi. Semla on toi laskiaispulla, ja fralla on se meidän sämpylämme.Kamu kirjoitti:Täällä pari otti puheeksi laskiaispullan...
Jos olisit Ruotsissa ja tilaisit kahvilassa kahvin kanssa laskiaispullan ruotsiksi, niin mitä pyytäisit...
ja vastaavasti mitä pyytäisit Tammisaaressa, kun ruotsia pitäisi puhua???
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
Ippeli
- Viestit: 246
- Liittynyt: 8.10.2007 klo 23.49
- Paikkakunta: Espoo
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Ippeli »
- MacBook 2.0 GHz Intel Core 2 Duo, 4Gt
- iPod Nano 5th gen 16gt
- iPhone 4S 32gt white
- iPad 4th gen 16gt Wifi
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit
