Enpä osaa sanoa. Siellä ravintolassa se oli mureaa ja maukasta. Se tietysti varsin huokea lihakaupassa, kuten muutkin ns. vähäisemmät ruhonosat, joten suurta vahinkoa ei pääse tapahtumaan. Ihan kivan kokoiset jötkäleet kyllä on.hatey kirjoitti:Onko naudan poski kovinkin erilainen kuin hirviön poski? Viimeeksi kun kuorin hirviön pään, niin ei mielestäni ainakaan niissä olisi ollut kummoistakaan syötävää.
Ruokatopic
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
-
- Viestit: 5294
- Liittynyt: 13.4.2007 klo 13.13
- Paikkakunta: Turku
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja vinouma »
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
/V
-
- Viestit: 4424
- Liittynyt: 13.3.2011 klo 2.38
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Citruuna »
Naudan poski??? Taidat huijataMaza kirjoitti:Kuulkaa kulinaristit, onko kukaan valmistanut naudan poskea? Sellainen sattui heräteostoksena lihakaupasta, tai oikeastaan pari. Olen kerran maistanut poskea, mutta se oli ravintolassa, joten valmistustapa on hämärä. Nopealla katsauksella posket on hyvä hauduttaa, mutta sattuisiko olemaan hyviksi todettuja reseptejä?
![Neutraali [:|]](./images/smilies/icon_neutral.gif)
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
Hyvvee on.Citruuna kirjoitti:Naudan poski??? Taidat huijataMaza kirjoitti:Kuulkaa kulinaristit, onko kukaan valmistanut naudan poskea? Sellainen sattui heräteostoksena lihakaupasta, tai oikeastaan pari. Olen kerran maistanut poskea, mutta se oli ravintolassa, joten valmistustapa on hämärä. Nopealla katsauksella posket on hyvä hauduttaa, mutta sattuisiko olemaan hyviksi todettuja reseptejä?. Oikeestiko poskia muka syödään? (järkyttynyt-hymiö)
Mutta eihän ne nirsoilijat ymmärrä ruuan päälle mitään.
![Enkeli [a]](./images/smilies/angel_smile.gif)
-
- Viestit: 28342
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 12.07
- Paikkakunta: Vantaa
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja kallekilponen »
Liekö mitään, mitä ei jossain päin maailmaa pidettäisi suurena herkkuna.Citruuna kirjoitti:Naudan poski??? Taidat huijata. Oikeestiko poskia muka syödään? (järkyttynyt-hymiö)
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
-
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »
Siivu hiivatonta ruislimppua, levitetään päälle Chef Curlys valkosipulisinappia, savuporo Koskenlaskijaa ja koko komeus kuorrutetaan vihreillä HOT nimisillä jutuilla.
Tein nuoita parit kappaleet, nyt suuni ja huuleni ovat sykkivää avohaavaa. Oli aika typäkkää. Juomaksi rypistelin vajaa puoli litraa appelsiinimehua.
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja eskofot »
Ravintolassa olen muutamaan kertaan syönyt, oli mielestäni paistettu ja sitten haudutettu. Mitä sen kirlohinta oli kaupassa?Maza kirjoitti:Kuulkaa kulinaristit, onko kukaan valmistanut naudan poskea? Sellainen sattui heräteostoksena lihakaupasta, tai oikeastaan pari. Olen kerran maistanut poskea, mutta se oli ravintolassa, joten valmistustapa on hämärä. Nopealla katsauksella posket on hyvä hauduttaa, mutta sattuisiko olemaan hyviksi todettuja reseptejä?
-
- Viestit: 18040
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 23.12
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jamac »
Onko se nyt jotenkin erilasia kuin vaikka kanan rintalihas, sian pyllylihas (kinkku), tai vaikka naudan selkälihas?Citruuna kirjoitti:Naudan poski??? Taidat huijataMaza kirjoitti:Kuulkaa kulinaristit, onko kukaan valmistanut naudan poskea? Sellainen sattui heräteostoksena lihakaupasta, tai oikeastaan pari. Olen kerran maistanut poskea, mutta se oli ravintolassa, joten valmistustapa on hämärä. Nopealla katsauksella posket on hyvä hauduttaa, mutta sattuisiko olemaan hyviksi todettuja reseptejä?. Oikeestiko poskia muka syödään? (järkyttynyt-hymiö)
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
Tuo vaikuttaa toimivalta järjestykseltä, haudutusliemeen voi vamasti laittaa ihan mitä sattuu. Hyvän maun rajoissa, tietysti. Yhdessä reseptissä kimpaleet näin kypsennetyt kimpaleet käärittiin ryöpättyihin kaalinlehtiin ja nämä kääryleet vielä höyrytettiin kuumiksi juuri ennen tarjoilua. Poskipalat oli huimat 5.50 €/kg (pakaste). Ostin samalla hirven osso buccoa pari kiekkoa, kun sitäkin oli pakastealtaassa. Eipä ollut hinnalla pilattu tuokaan, alle kympin kilolta. Turun Mestaripalvi, minä pidän.eskofot kirjoitti:Ravintolassa olen muutamaan kertaan syönyt, oli mielestäni paistettu ja sitten haudutettu. Mitä sen kilohinta oli kaupassa?Maza kirjoitti:Kuulkaa kulinaristit, onko kukaan valmistanut naudan poskea? Sellainen sattui heräteostoksena lihakaupasta, tai oikeastaan pari. Olen kerran maistanut poskea, mutta se oli ravintolassa, joten valmistustapa on hämärä. Nopealla katsauksella posket on hyvä hauduttaa, mutta sattuisiko olemaan hyviksi todettuja reseptejä?
-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja eskofot »
Joops, aina valitetaan että maksaa sikana, mutta miksi sitten syödään siasta vain suurin piirtein kinkku? Helsingissä saisi olla enemmänkin tuommosia ravintoloita, jotka tekevät halvoista aineksista herkkua. Missä on ravintola, joka uskaltaa tarjota kananmaksaa? 3 e /kilo. Ehkä vika on myös syöjän asenteessa ja ruokakulttuurissa, italiassa syödään aivan kaikki.Maza kirjoitti: Tuo vaikuttaa toimivalta järjestykseltä, haudutusliemeen voi vamasti laittaa ihan mitä sattuu. Hyvän maun rajoissa, tietysti. Yhdessä reseptissä kimpaleet näin kypsennetyt kimpaleet käärittiin ryöpättyihin kaalinlehtiin ja nämä kääryleet vielä höyrytettiin kuumiksi juuri ennen tarjoilua. Poskipalat oli huimat 5.50 €/kg (pakaste). Ostin samalla hirven osso buccoa pari kiekkoa, kun sitäkin oli pakastealtaassa. Eipä ollut hinnalla pilattu tuokaan, alle kympin kilolta. Turun Mestaripalvi, minä pidän.
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
Mihin ne kaikki muut elikon osat sitten menee? Makkaraksi ja jauhelihan joukkoon, vai? Pitkää kypsytystä vaativat lihat on usein maukkaampia, kuin sisäfile. Häränhännät, niska, kieli... Siansorkkia en ole maistanut, mutta niitä tuolla Kauppahallissa on säännöllisesti, joten eiku syömään.
-
- Viestit: 323
- Liittynyt: 5.4.2004 klo 22.23
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja cubisti »
Lihojen jauhaminen käsipelillä oli rankahkoa, mutta oikeanlaisen nesteytyksen ansiosta emme menneet täysin maitohapoille siinäkään puuhassa. Nesteytyksen piikkiin voitaneen laskea sekin, että huumorintaju ei loppunut siinäkään vaiheessa, kun sitä suolta piti änkeä 10 metriä makkarasuppilon päälle..lopulta kun tehdas saatin käyntiin, sitä pötköä tuli kuin hookoolla konsanaan.
Yhtä kaikki, hauskat talkoot ja lopputulos oli loistava, vaikka harvemmin viitsin itseäni kehua
![Punastuu [:$]](./images/smilies/icon_redface.gif)
-
- Viestit: 573
- Liittynyt: 1.2.2008 klo 22.04
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja MacMees »
-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja eskofot »
Tuo ravintola, mihin viittasin, on Demo Hgin Uudenmaankadulla, silläkin on tähti. Tai ainanakin oli, visiitistäni on jo muutama vuosi. Silloin konsepti oli kuitenkin juuri se, että tehdään laatua edullisista aineksista.Maza kirjoitti:Olet muuten aivan oikeassa! Minunkin piti mennä Berliiniin syömään sitä poskea. Kun lukee tuota "Oletko nirso"-ketjua, tulee väistämättä mieleen, että huokeiden ruhonosien tarjoaminen ravintolassa ei ole mikään bisnes. Sen pitää olla filettä ja kallista, kun ravintolassa syödään. Olen mahdollisesti menossa Lontooseen keväällä, pyrin käymään St. John -ravintolassa, ainakin haluaisin kovasti. Omistajansa Fergus Henderson on kirjoittanut keittokirjan Nose to tail eating, sitä teemaa noudattelee ravintolakin. On muuten Michelin-tähtikin. http://en.wikipedia.org/wiki/St._John_(restaurant)
Kyllä, niistä tehdään makkaraa ja tungetaan lihapullaan. Nämä osat ovat minunkin mielestäni filettä maukkaampia, mutta niiden hintaa sääntelee kysyntä/tarjonta. Jotkut noista Suomen makkaraosista ovat arvossaan Euroopassa. Tästä voisi hyötyä, siirtymällä syömään halpoja osia, mutta kun... on niin helppoa ostaa pihvi. Sitä paitsi skidit pillastuisivat, jos kertoisin että tarjolla on nyt lampaanaivo-couscous. Olen muuten syönyt moisen settauksen, preferoin kyllä kateenkorvaa.Maza kirjoitti:Mihin ne kaikki muut elikon osat sitten menee? Makkaraksi ja jauhelihan joukkoon, vai? Pitkää kypsytystä vaativat lihat on usein maukkaampia, kuin sisäfile. Häränhännät, niska, kieli... Siansorkkia en ole maistanut, mutta niitä tuolla Kauppahallissa on säännöllisesti, joten eiku syömään.
-
- Viestit: 4424
- Liittynyt: 13.3.2011 klo 2.38
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Citruuna »
![Surullinen [:(]](./images/smilies/icon_sad.gif)
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
Hassu sana, kin-kun-kin. Halvat on huvit mulla.
Miten on, hunnutatteko joulukinkun sinapilla tai muulla? Minä en aio tehdä niin. Onhan se toki komean näköinen silloin aattoaterialla, mutta ei sitten enää seuraavana päivänä, kun neilikat on pitkin poikin ja sinappi siellä täällä. Eikä meillä ole ollut edes tapana tuoda koko kinkkua pöytään, sopivaksi katsottu määrä siivuja ainoastaan.
-
- Viestit: 4424
- Liittynyt: 13.3.2011 klo 2.38
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Citruuna »
jotenkin kiinalainen sanaMaza kirjoitti:...Hassu sana, kin-kun-kin. Halvat on huvit mulla....
... Onhan se toki komean näköinen silloin aattoaterialla, mutta ei sitten enää seuraavana päivänä, kun neilikat on pitkin poikin ja sinappi siellä täällä. Eikä meillä ole ollut edes tapana tuoda koko kinkkua pöytään, sopivaksi katsottu määrä siivuja ainoastaan.
![Iso hymy [:D]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
meillä ei edes ole kinkkua, joku pieni filee riittää, ja vähän kinkkusiivuja leikkeletiskiltä
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Minä laittaisin sinapin päälle korppujauhon ja tunkisin kinkun toviksi uuniin, niin että pinta saisi kauniin värin. Silloin pinnan pitäisi olla katseenkestävä koko joulun.Maza kirjoitti: Miten on, hunnutatteko joulukinkun sinapilla tai muulla?
-
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
Kunhan kinkku on vähän jäähtynyt. Päälle valellaan Kotisinapista® ja juoksevasta hunajasta tehty systeemi, johon taputellaan päälle korppujauhot. Sitten uuni reiluun 200 asteeseen ja poika hetkeksi sisälle. Tuolla kaavalla olen viimeistellyt kinkkuni jo 20v ja aina on ollut todella hyvää. Myös muiden mielestä.Mikael K. kirjoitti:Minä laittaisin sinapin päälle korppujauhon ja tunkisin kinkun toviksi uuniin, niin että pinta saisi kauniin värin. Silloin pinnan pitäisi olla katseenkestävä koko joulun.Maza kirjoitti: Miten on, hunnutatteko joulukinkun sinapilla tai muulla?
-
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
-
- Viestit: 5531
- Liittynyt: 8.3.2005 klo 18.18
- Paikkakunta: Jyväskylä MLK
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja M.P.T »
![Surullinen [:(]](./images/smilies/icon_sad.gif)
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Haluatko tehdä itse? Jos niin tässä on ohje. Täytteen saat tehtyä sellaiseksi kuin haluat. Tuollaisenaan pizza vie kielen mennessään. Sanonnasta huolimatta kyseessä ei ole sisilialainen solmio.M.P.T kirjoitti:Täällä oli hyviä pizzoja, mutta en ole nyt Saksassa. Pizzeria Tekisi pizzaa mieli, mutta ei saa mistään. En jaksa ajaa apsille ja missään ei ole kotiinkuljetusta
Pizza alla Sisciliana (Sisilialainen pizza):
Aineet (fm*)
- 1,5 dl vettä
- 0,5 tl sokeria
- 1,5 tl hiivaa
- 225 g vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- pieni purkillinen tomaattipyrettä (oikeastaan tuoreita tomaatteja, pyreestä saa enemmän potkua)
- mustapippuria
- oreganoa
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 175 g mozzarellajuustoa raastettuna
- 8 anjovisfilettä
- 6 mustaa kivetöntä oliivia halkaistuna
Valmistus
1. liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen ja anna seistä 5- 10 min.
2. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Tee jauhojen keskelle kolo ja kaada öljy sekä hiivaseos koloon.
3. sekoita taikina tasaiseksi ja pehmeäksi. Kaada se jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa n. 10 min. ja siirrä se takaisin kulhoon. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
4. Kumoa taikina leivinpöydälle ja tee siitä pyöreitä levyjä (n. 30 cm). Nosta levy uunipellille, jossa on leivinpaperia.
5. Voitele levy tomaattipyreellä. Ripottele tomaattijutun päälle oreganoa, mustapippuria ja valkosipuli (muista toki murskata se tai muuten pienentää).
6. Levitä juustoraaste, asettele anjovisfileet ja oliivit kauniiseen asetelmaan.
7. Voitele pizza kevyesti öljyllä.
8. Paista pizza uunissa, joka on kybällä muutaman minuutin ajan = kunnes reunat saavat kauniin värin.
8. Tarjoa heti jääkylmän Coca-Colan kanssa (lasi täyteen jäitä ja cokis päälle).
Täytevaihtoehtoja voi toki käyttää muitakin. Tällä reseptillä pitäisi kuitenkin päästä alkuun. Palan painikkeeksi voi katsoa Kummisedän ja oppia loistavan pastareseptin seuraavaa kokkauskertaa ajatellen.
*Ohjeet ovat fiiliksen mukaan (fm) eli neuvovat vain oikeille jäljille.
-
- Viestit: 5531
- Liittynyt: 8.3.2005 klo 18.18
- Paikkakunta: Jyväskylä MLK
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja M.P.T »
Pitänee varmaan joku päivä testata tuollaistakin versiota. Nyt en voi, koska edes juustoa ei löydy kaapista. Kiitos reseptistä.Mikael K. kirjoitti:Haluatko tehdä itse? Jos niin tässä on ohje. Täytteen saat tehtyä sellaiseksi kuin haluat. Tuollaisenaan pizza vie kielen mennessään. Sanonnasta huolimatta kyseessä ei ole sisilialainen solmio.M.P.T kirjoitti:Täällä oli hyviä pizzoja, mutta en ole nyt Saksassa. Pizzeria Tekisi pizzaa mieli, mutta ei saa mistään. En jaksa ajaa apsille ja missään ei ole kotiinkuljetusta
PS: Arvoisat modet. Voisiko kaikki reseptit kerätä yhteen vaikka jonnekkin. Kiitos. Hompun wikiin joku reseptisivu

-
- Viestit: 3840
- Liittynyt: 10.6.2011 klo 21.29
- Paikkakunta: Hki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jussi68 »
Joulukinkku... joo, sen voi hunnuttaa ihan millä haluaa - ei kuulu suosikkeihini.Maza kirjoitti:
Miten on, hunnutatteko joulukinkun sinapilla tai muulla?
Sika on hyvä elukka, siis siitä löytyy hyvää lihaa, myös kinkkua. Miksi suomalaisten suosikki
on suolavedellä turvotettu sianp*rse, joka sitten paistetaan uunissa harmaaksi
![Pettynyt [:/]](./images/smilies/icon_eek.gif)
Jokainen saa mun puolestani syödä mitä haluaa, mutta joulun alla on kaupoista vaikea löytää muuta
lihaa, kaikki kylmäaltaat on varattu tuolle "kansallisherkulle"
![Surullinen [:(]](./images/smilies/icon_sad.gif)
Muutama vuosi sitten (joulun alla) pyörähdin isohkossa (S-ryhmän) kaupassa, oli tarkoitus ostaa härän (siis naudan)
sisäfilettä... ei löytynyt. Kysyin henkilökunnalta, eikö teillä ole muuta kuin sian p*rsettä - meni myyjä punaiseksi
![Iso hymy [:D]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
JL
PS. Eikö härkäkin ole jouluruokaa "...heinillä härkien kaukalon..."

- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit