"Porisee" kuulostaa jo siltä, että taikina saattaa olla löysähköä.Bashi88 kirjoitti:Mustikkapiirakka porisee uunissa, saas nähdä millainen näin ensiyrittämällä teoksesta muovautuu.
![Iso hymy [:D]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Edit: Mutta upeaa, että itse leivot, minä nimittäin en osaa leipoa.
![Punastuu [:$]](./images/smilies/icon_redface.gif)
Viesti Kirjoittaja kuriton »
"Porisee" kuulostaa jo siltä, että taikina saattaa olla löysähköä.Bashi88 kirjoitti:Mustikkapiirakka porisee uunissa, saas nähdä millainen näin ensiyrittämällä teoksesta muovautuu.
Viesti Kirjoittaja Bashi88 »
Vanhan uunin akustiikka se vaan jekkuileekuriton kirjoitti:Porina kuulostaa jo siltä, että taikina saattaa olla löysähköä.Bashi88 kirjoitti:Mustikkapiirakka porisee uunissa, saas nähdä millainen näin ensiyrittämällä teoksesta muovautuu.
Viesti Kirjoittaja adele »
Viesti Kirjoittaja cubisti »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja Jamac »
150 grammaa voita, 50 grammaa margariinia, mitkä sulatetaan yhdessä. Jos tässä tehdään varsin helppoa matematiikkaa, huomataan että kyseessä on siis voi-margariiniseos joka on 75% + 25% edellisiä aineita. Joten kysymys kuuluukin että voisiko tässä nyt yksinkertaistaa sen verran että käyttäisi Voimariinia (anteeksi, Oivariinia, vai mitä hittoa se nykyään on) jossahankin on voita 60 % ja kasviöljyä 20 % ja 20% vettä. Jos veden määrän huomioi itse reseptin veden määrässä, niin ollaan todella lähellä alkuperäistä 75%+25% voi kasvirasva -suhdetta.adele kirjoitti:http://adele.kicks-ass.org/YES/ho/makkarakastike.jpg
Viesti Kirjoittaja adele »
Viesti Kirjoittaja Maza »
Viesti Kirjoittaja Jamac »
Viesti Kirjoittaja jjpeltola »
Viesti Kirjoittaja TheKraken »
Poppaa kyllä ja täten hyvää, mutta maultaan aivan hirveää. En toista kertaa omiin ruokiini ole pistämässäLihapipo kirjoitti:Melko poppaa on.
Viesti Kirjoittaja Lihapipo »
On se vähän keinotekoisen makuista, mutta pahempaakin on maistettu. Jääkaapista löytyy noita Amazon-sooseja, ja ovat aivan hillittömästi paremman makuisia, eikä tulisuudessa ole menty äärimmäisyyksiin. En ole näitä sooseja osannut käyttää ruoanvalmistuksessa, vaan ihan dippikastikkeina. En oikeastaan koskaan tee mitään hirveän tulista ruokaa, vaan jos puhtia haluaa, niin jotain tällaista tajunnan poistavaa myrkkyä siihen viereen.TheKraken kirjoitti: Poppaa kyllä ja täten hyvää, mutta maultaan aivan hirveää. En toista kertaa omiin ruokiini ole pistämässä
Viesti Kirjoittaja TheKraken »
Viesti Kirjoittaja Lihapipo »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja Jone »
Viesti Kirjoittaja mikastus »
Että sitten viimeistään viideltä yöllä on syömingitJone kirjoitti:Karjalanpaisti uunissa....Välillä pitää pikkasen hämmentää ja mitä pitempään jaksaa haudutella niin sen parempaa tulee. Kypsymisaika 4-6h
Viesti Kirjoittaja Anghorn »
Viesti Kirjoittaja mikastus »
Viesti Kirjoittaja Paapa »
Olennainen asia taisi unohtua. Se makkara. Sitä saa tai sai vielä joskus.adele kirjoitti:Katselin taannoin nakkikastikekeskustelua, jossa riiteltiin mielestäni osin epärelevanteista asioista.
Suurena makkarakastikkeen ystävänä kannan korteni kekoon reseptin muodossa. Resepti on kopsattu ajalta, jolloin valtaosa Hompun nykyisistä jäsenistä oli vielä viljana pellolla. Resepti on HS:n kuuluisan ruokatoimittaja Mysi Lahtisen käsialaa. Tai oikeasti hän on saanut sen Äidiltään.
Kuten lähes kaikki hyvä ruoka, niin tämäkin on ns slow foodia. Jos olet ns. hätähousu, tämä ei ole sinua varten. En nähnyt kenenkään täällä kertovan soosinsa valmistumisajasta mutta tämän tekeminen kestää. Jokainen voi lukea reseptistä miksi.
Avainsanat ovat: rautapannut, voi ja margariini, jauhojen ruskistaminen aivan rajalle....3-3,4 h Laadukas makkara on parempaa, kuin kehno, mutta itse kastikkeen maku tulee muualta:
http://adele.kicks-ass.org/YES/ho/makkarakastike.jpg
Tämä on tietysti tekijäoikeusrikkomus, mutta pyhässä makkarakastikesodassa kaikki on sallittua.
Enjoy.
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja Hiljaisuus »
Viesti Kirjoittaja Anghorn »
Hah, kuukausi sitten jo! Sä oot vähän myöhässä kertakäyttögrilleines.Mikael K. kirjoitti:Jokos kesän grillikausi on avattu?
Viesti Kirjoittaja Escobar75 »
Täytyypä testata tuota kanaa kedapin rinnalla..Anghorn kirjoitti:Setti 2: Kana, kebabliha, herkkusieni, aurajuusto
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Olen ehkä sellainen myöhäisherännäinen. Minkäslaisia grillausreseptejä muilla homppulaisilla on?Anghorn kirjoitti:Hah, kuukausi sitten jo! Sä oot vähän myöhässä kertakäyttögrilleines.Mikael K. kirjoitti:Jokos kesän grillikausi on avattu?