Ruokatopic
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
Haudutan ne ensin kermassa ja kalaliemessä paistinpannulla kypsiksi. Koska olen laiska, teen perunamuusin pakastepussiaineksista mikrossa. Pirkalla on ihan kelpo tuote tähän, onhan nyt arki. Aion kuitenkin lisätä joukkoon pari munankeltuaista ja ranskalaista runsassuolaista voita sekä mahdollisesti tuoreita yrttejä. Pursotan tai nostelen lusikalla (jälkimmäinen, olenhan laiska) muusin nokareiksi uunivuoan reunoille ja tyrkkään uuniin gratinoitumaan. Tällä aikaa kala kypsyy. Siirrän sen syrjään ja keitän kermasta kastikkeen, lisään siihen kuivattuja suppilovahveroita, jotka poimin syksyllä. Mausteita myös maun mukaan. Suurustan sen, jos se on tarpeen ja jos jaksan. Nostan kalat perunoiden keskelle ja kaadan kastikkeen päälle. Ja koko komeus vielä toviksi uuniin, kun ei se muusi ole kuitenkaan ehtinyt saada väriä.
Tämä on siis riisuttu versio klassikosta kuhaa Walewska.
-
Tauvo
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
Pitäisi jo tässä vaiheessa tajuta, että nälkäisenä ei saa lukea Mazan ruokatopiciin laittamia postauksia...
-
OmenaOnPunainen
- Viestit: 1708
- Liittynyt: 14.9.2010 klo 16.14
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja OmenaOnPunainen »
Jos vaivautuu tekemään kermakastikkeen ja Duchesse-perunoita, voisi vaivautua tekemään sen perunasoseen perunoista...Maza kirjoitti:Tämä on siis riisuttu versio klassikosta kuhaa Walewska.
(Kuivattujen suppisten poimiminen kuullostaa hauskalta!)
-
Jussi68
- Viestit: 3840
- Liittynyt: 10.6.2011 klo 21.29
- Paikkakunta: Hki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jussi68 »
Totta, varsinkin kun OIKEAN perunamuussin tekeminen on a) helppoa b) suhteellisen nopeaaOmenaOnPunainen kirjoitti:Jos vaivautuu tekemään kermakastikkeen ja Duchesse-perunoita, voisi vaivautua tekemään sen perunasoseen perunoista...Maza kirjoitti:Tämä on siis riisuttu versio klassikosta kuhaa Walewska.
(Kuivattujen suppisten poimiminen kuullostaa hauskalta!)
Puolivalmisteita ei tueta!
Muuten tuo vaikuttaa asialliselta annokselta
JL
-
iMies
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iMies »
Voi tosin liittyä siihen, että meidän suvussa tuo Laatokkaan hukkuminen on ollut yksi kestävimpiä perinteitä viimeiset pari vuosisataa.
-
OmenaOnPunainen
- Viestit: 1708
- Liittynyt: 14.9.2010 klo 16.14
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja OmenaOnPunainen »
Jaa - vai ollaan sitä savolaisia karjalanvaltaajia...iMies kirjoitti:Itse tulee aika usein tarjottua kuhaa pietarilaisittain punajuuri-kapris-höysteellä - varovasti maustetut kuhafileet ja höysteet tiristetään erikseen kirkastetussa voissa, jälkimmäiset kumotaan edellisten päälle, nautitaan (kylmän valkoviinin ja jääkylmän 100 grammaisen kera).
Voi tosin liittyä siihen, että meidän suvussa tuo Laatokkaan hukkuminen on ollut yksi kestävimpiä perinteitä viimeiset pari vuosisataa.
Tiristäminen taitaa muuten tarkoittaa jauho- tai taikinakuorruttujen ainesten uppopaistamista; sen toki voi tehdä kirkastetussa voissa (kauppanimi on ghi tai ghee), mutta ehkä kuorruttamatontakin voi tiristää.
Ei silti, että söisin edes kalanraatoja.
-
iMies
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iMies »
Kyllä huomaa, että nyt on tällä punikilla ruuanlaitto ja pietarilainen keittiö todella hallussa.OmenaOnPunainen kirjoitti:Tiristäminen taitaa muuten tarkoittaa jauho- tai taikinakuorruttujen ainesten uppopaistamista; sen toki voi tehdä kirkastetussa voissa (kauppanimi on ghi tai ghee)...
Pietarilaisessa keittokirjassa tai ruokalistassa voi lukea kirkastetun voin sijaan beurre clarifié, Топлёное масло tai vaikka Butterschmalz, mutta ei ghî eikä varmasti ghee.
Ja kuten aika moni ruokaa joskus laittanut tietää, on kirkastettu voi aivan erinomaista juuri uppopaistoon, eli tiristykseen.
-
OmenaOnPunainen
- Viestit: 1708
- Liittynyt: 14.9.2010 klo 16.14
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja OmenaOnPunainen »
Voi voi voi!iMies kirjoitti:Kyllä huomaa, että nyt on tällä punikilla ruuanlaitto ja pietarilainen keittiö todella hallussa.OmenaOnPunainen kirjoitti:Tiristäminen taitaa muuten tarkoittaa jauho- tai taikinakuorruttujen ainesten uppopaistamista; sen toki voi tehdä kirkastetussa voissa (kauppanimi on ghi tai ghee)...
Pietarilaisessa keittokirjassa tai ruokalistassa voi lukea kirkastetun voin sijaan beurre clarifié, Топлёное масло tai vaikka Butterschmalz, mutta ei ghî eikä varmasti ghee.
Ja kuten aika moni ruokaa joskus laittanut tietää, on kirkastettu voi aivan erinomaista juuri uppopaistoon, eli tiristykseen.
Ghi/ghee on nimenomaan kirkastettua voita. Ne, jotka eivät vaivaudu tekemään sitä itse, joutuvat menemään (intialaisia elintarvikkeita myyvään) kauppaan ja ostamaan sitä.
Ghitä on käytetty tuhansia vuosia ennen kuin oli edes mitään Venäjää. ”Pietarilainen” keittiö voi olla mielenkiintoinenkin hybridi, mutta tuskin siinä on mitään varsinaisesti omaa.
Ghi on uppopaistossa aivan erinomainen: se kestää 300° lämpötilan eikä savua.
-
hatey
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
masa
- Viestit: 7671
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 23.06
- Paikkakunta: Ilmajoki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja masa »
-
Erño
- Viestit: 25519
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 15.24
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Erño »
NZXT H1| R7 5700G | RX6800XT/Vega 8|32GB RAM
Samsung Galaxy S10e
Paennut puutarhasta.
-
Tauvo
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
-
Erño
- Viestit: 25519
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 15.24
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Erño »
Nääh. Iltapalamurot soijarouheen kera.Tauvo kirjoitti:^ Arvaan, että sen jälkeen syöt jälkiruokana suklaakakkua?
NZXT H1| R7 5700G | RX6800XT/Vega 8|32GB RAM
Samsung Galaxy S10e
Paennut puutarhasta.
-
iMies
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iMies »
Tämän seurauksena päädyn laittamaan koko lähiyhteisölle makaronilaatikkoa. Voissa paistettua hirviötä, Veli Pontevaa, sipulia ja kainäitäkinnytvoisyödä-sieniä meni makaronin joukkoon painosuhteessa 2/2/1/1, mausteeksi mustapippuria, suolaa, currya, paprikaa ja reilusti tuoretta valkosipulia.
Kuulemma osui ja upposi.
-
arisel
- Viestit: 21480
- Liittynyt: 27.11.2005 klo 22.21
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja arisel »
Vaatimattomaksi iltapalaksi tänään lämpimiä voileipiä valkosipulioliivien ja alkoholittoman oluen kera. Lisänä juustokuorrutettu ylijäämänakki ja hiukan sinappia.
-
iMies
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iMies »
Alkupalana lohitartar saaristolaisleivän päällä sekä tuoreita punajuuria sinihomejuuston ja oliiviöljyn kanssa. Chardonnay ja 50 g ruotsalaista paloviinaa.
Pääruokana befstroganov, eli tulikuumassa valurautapannussa ruskistettua naudan ulkofilettä smetanalla ja sinapilla maustetussa (vaalean)ruskeassa kastikkeessa. Kartofel po-iMies, eli rosmariinilla, timjamilla ja valkosipulilla maustetut paistetut perunat. Vuohenjuustosalaatti. Cabernet.
Jälkiruokana bourbon vaniljalla ja fariinisokerilla maustettua keitettyä kermaa (l. panna cotta), päällä limellä ja hunajalla marinoituja mansikoita. Kenialaista kahvia kera ranskalaisen konjamiinin.
Nyt makaavat ympäri taloa
-
Lihapipo
- Viestit: 2325
- Liittynyt: 30.8.2007 klo 20.35
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Lihapipo »
Nielin perinteistä brittiruokaa, siipikarjan teurasjätteitä currykastikkeessa.
-
iMies
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iMies »
Siis tuon currysiipikarjan ja mallasviinietikalla maustettujen kalan&lastujen lisäksi.
-
Erño
- Viestit: 25519
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 15.24
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Erño »
NZXT H1| R7 5700G | RX6800XT/Vega 8|32GB RAM
Samsung Galaxy S10e
Paennut puutarhasta.
-
hatey
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
Mikael K.
- Viestit: 9651
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
-
vinouma
- Viestit: 5299
- Liittynyt: 13.4.2007 klo 13.13
- Paikkakunta: Turku
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja vinouma »
-
Hieno
- Viestit: 1443
- Liittynyt: 25.9.2010 klo 17.38
-
iMies
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iMies »
Persilladella täytetty luuton viulu, savuolutkastike. Sinihomejuustoperunat. Shiraz.
Pashakakku. Kahvia ja calvadosta.
Late oli vierailulla Ahventen maalta, kalat kuluneella viikolla itse pyydettyjä (graavattu taimen oli aivan tajuttoman hyvää).
Summa summarum - taas on kaikilla tajunnan taso havaittavasti alentunut.
-
Erño
- Viestit: 25519
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 15.24
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Erño »
NZXT H1| R7 5700G | RX6800XT/Vega 8|32GB RAM
Samsung Galaxy S10e
Paennut puutarhasta.
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit