Niin mutta automaatti ei anna samaa tyydytystä, kuin jokaisen vaiheen itse tekeminen. Minua häiritsee noissa superautomaateissa se toimintojen täydellinen piilotus. Haluan tietää, mitä tapahtuu. Kuinka monta grammaa kahvia jauhetaan ja miten hienoksi? Myllyähän pitää säätää kahvipussukan kulumisen edetessä. Miten voimakkaasti kahvi tampataan? Vai tampataanko sitä ensinkään? Sillä vaikutetaan uuttopaineeseen, johon vaikuttaa myös jauhatus ja papujen tuoreus. Tätäkin pitää pystyä säätelemään. Voiko vaikuttaa vesimäärään? Entä jos kahvi näyttää menevän pitkäksi, voiko uuton keskeyttää? Entä miten on siivouksen laita? Jääkö sen muovipömpelin syövereihin paljonkin kahvirasvaa härskiintymään? Voiko tehdä backflushin Cafizalla?arttula kirjoitti:Kauhian monimutkaista tuollainen kahvinkeitto. Minä painan vaan napista, ja kone jauhaa pavut, ja keittää hyvää kahvia. Vahvuuttakin voi säätää, jos haluaa, mutta olen jo löytänyt sen oikean vahvuuden.
Eikä se yhden espresson tekeminen ole lainkaan monimutkaista. Jauhan kahvin suoraan portafiltteriin silmämääräisesti, tamppaan sen tiukkaan rannetuntumalla ja valmistan kupillisen kahvia. Creman väristä on helppo nähdä uuton eteneminen ja pumpun voi sulkea, juuri silloin kun haluaa. Ristrettoa varten vähän aikaisemmin ja joku saattaa haluta vähän miedomman, silloin voi vetää vähän pitkäksi.
Kahviharrastus superautomaatilla on sama, kuin harrastaisi autoilua automaattivaihteisella taksilla.