Sivu 1/16

Putkimiina, intti ja isänmaallisuus

ViestiLähetetty: 18.8.2015 klo 7.43
Kirjoittaja iMies
Putkimiina m/43 ja poikansa, putkimiina m/68

Menehtyvät yhdessä massiivisessa räjähdyksessä tänään iltapäivällä Kittilässä.

Yhteisiä patikkahetkiä, nuotioiltoja ja yllätysten valmisteluja lämmöllä muistaen,

iMies

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 18.8.2015 klo 14.11
Kirjoittaja hatey
^ Tuo on surku. Valtiomme jää ilman jalkaväkimiinasuojausta. :'(

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 18.8.2015 klo 16.55
Kirjoittaja amanita
Oli älyttömyyden huippu, että Halosen aikana moiseen typeryyteen maamme osalta sitouduttiin, ja että se nyt sitten tosiaankin saatetaan loppuun. Olen ymmärtänyt asiantuntijoiden kommenteista, että noita ei oikein mikään korvaa, ja olisivat sekä hinnaltaan, että maamme puolustuksen kannalta todella tärkeitä pitkän itänaapurirajan takia, ja riippumatta kaiken maailman uusista aseista.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 18.8.2015 klo 19.56
Kirjoittaja Erño
En jää kaipaamaan. En jää kaipaamaan Suomeakaan jos/kun Neuvostoliitto hyökkää.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 18.8.2015 klo 21.05
Kirjoittaja arttula
Erño kirjoitti:En jää kaipaamaan. En jää kaipaamaan Suomeakaan jos/kun Neuvostoliitto hyökkää.

Siinä tapauksessa emme mekään jää kaipaamaan sinua. Hiukan kannattaisi kuitenkin miettiä, millainen kultalusikka suussa olet syntynyt, kun satuit syntymään Suomeen. Jos olisit syntynyt Bangladeshin syrjäkujille, TUSKIN saisit valita, että jättäydyt puoliammattimaiseksi urheilijaksi. Aika paljon yhteiskunta on sinua tähän saakka tukenut koulutuksen muodossa. Ja vissiin edelleen tukee jonkinlaisina meidän maksamina sosiaalitukina. Bangladeshissa parkitsisit lampaanvuotaa jossain hikipajassa, ja olisit tehnyt sitä 5-vuotiaasta saakka.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 18.8.2015 klo 21.33
Kirjoittaja Erño
Nautin tästä kultalusikasta ja sen mahdollistamista koulutusmahdollisuuksista siihen asti kunnes valmistun. Sitten voin vaikka valmentaa sotilaspainijoukkueen kovaan iskuun. Vaikka todennäköisempää (jopa yllättävän todennäköistä) on työllistyä UAE:n sotilastukikohdissa ja kouluissa. Sen enempää en maanpuolustukseen uhraa. Suomi on hieno maa, mutta ei_niin_hieno valtio.

Mutta tämäkin on taas niitä mielipidejuttuja, joista voi ja pitääkin kiistellä.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 8.52
Kirjoittaja vinouma
^^ Paraskin puhuja. Oot usein kirjoitellut karkaavasi Suomesta, kun verotaso on mielestäsi liian korkea...

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 8.58
Kirjoittaja arttula
vinouma kirjoitti:^^ Paraskin puhuja. Oot usein kirjoitellut karkaavasi Suomesta, kun verotaso on mielestäsi liian korkea...

Niin meinaankin tehdä - etenkin, jos verotusta edelleen kiristetään kohtuuttomasti. Mutta olen sentään käynyt armeijan, ja osoittanut maanpuolutustushenkeä.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 10.05
Kirjoittaja Erño
Kukapa ei olisi armeijaa käynyt? Vuosi elämästä hukkaan ja lukuisia loukkaantumisia. Onneksi omat vammat ei vaatineet puukkoa.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 10.09
Kirjoittaja vinouma
Erño kirjoitti:Kukapa ei olisi armeijaa käynyt?
Ööööö, minä en ole!

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 10.12
Kirjoittaja Erño
Onneksi olkoon! Et menettänyt mitään. Ihan naurettava laitos.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 10.12
Kirjoittaja khaosaming
Minä opin intissä vain sen, että ei kannata uskoa kaikkea isänmaallisuuden puuskassa tai savuverhossa esitettyä. Nuori sotilas on muovailuvahaa. Myöhemmin mieli muuttuu, eikä halua aikuisena ketään ampua vain siksi, että poliitikoiden mielestä se on hyvä idea.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 11.21
Kirjoittaja MacFinn
khaosaming kirjoitti:eikä halua aikuisena ketään ampua vain siksi, että poliitikoiden mielestä se on hyvä idea.


Sodassa tuo vaan tuppaa oleen niin, että jos sinä et ammu, se toinen ampuu sua. Oli idea kenen mielestä hyvä tai huono.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 11.24
Kirjoittaja khaosaming
Ymmärsin siis, että en halua sotaan, vaikka poliitikon mielestä se on hyvä idea.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 11.39
Kirjoittaja arttula
khaosaming kirjoitti:Ymmärsin siis, että en halua sotaan, vaikka poliitikon mielestä se on hyvä idea.

Se on hieno idea, että venäläisten tullessa rajan yli annat muiden puolustaa itseäsi, vain koska et halua. Respect! [:|]

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 11.42
Kirjoittaja khaosaming
Miksi puolustaisin miljonäärien optioita ja verovapauksia Portugalin eläkeläisjohtajille? Tai palkatonta työtä?

Rotat jättää laivan ja konehuoneen hiilihankomieheltä odotetaan pelastusinnokkuutta. Mun Suomea johdetaan edestä, ei Kalliovuorten Nato-komentobunkkerin päätehuoneesta.

Maksakoon veronsa ja nostakoon Suomen suosta osallistumalla talkoisiin. Sitten voidaan katsoa, onko musta hyötyä poterossa.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 13.23
Kirjoittaja Erño
Minä en puolustaisi vaikka olisin jotenkin hyväosainen tai valtio hoitaisi hommansa hyvin. Ei kiinnosta tappaa ketään, paitsi jos on kova nälkä. Silloinkin ammun mielummin riistaeläimiä. Ne taitaa maistuakin paremmalta ja ovat terveellisempää syötävää kuin ihminen. Kunhan kestää sen larppauksen ja aivopesun mitä intti on, niin on se kuitenkin sivaria parempi vaihtoehto. Lyhyempi ja kunto sekä paskansietokyky kasvaa.

Sodat voisi suosiolla ratkaista niin, että laitetaan päättäjät tappelemaan keskenään painimatolle/kehään/häkkiin, tai vaikka hiihtoladulle. Tai vaikka pelaamaan shakkia. Mutta eihän niistä velttoperseistä ole mihinkään fyysiseen, joten laitetaan edustusjoukkueet ottelemaan keskenään. Säästetään henkiä ja kuitenkin selviää kumpi oli parempi. [8-|]

Naamakirjassa leviää Keskisuomalaisen juttu kuinka omilla aivoillaan ajatteleva mies jätti intin kesken mm. eettisistä syistä. Onneksi puolustusvoimilla on sentään järkeviä ihmisiä töissä, niin kuin jutun kenraali.

Itse lopetin hetkeksi intin, koska oikeassa elämässä tapahtui jotain paljon tärkeämpää. Piti siis siirtyä sivariksi ja palata heti takaisin palvelukseen, jotta pääsi hoitamaan asioitaan. Ihan niin kuin joku viikonlopun yli kestävä leiri, jossa ei edes tehty mitään, olisi ollut tärkeämpi. Ei soiteltu perään, mutta komppaniapäällikkö sentään pyysi anteeksi omaa menettelyään, kun kotiutumispäivä koitti.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 14.00
Kirjoittaja khaosaming
Lähinnä ajattelen siten, että yläluokka saa mun puolesta maksaa palkkasotureille omaisuutensa ja etuoikeuksiensa puolustamisen viulut, kun kerran eivät halua taloudellisesti vaikeina aikoina ojentaa auttavaa kättään. Hommatkoon kaiken ostopalveluna kuten vartijansa ja turvallisuuspalvelunsa muutenkin. Kansan pitäisi vielä uhrautua tykinruoaksi. Johan korpitkin nauraa.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 14.22
Kirjoittaja vinouma
arttula kirjoitti:Se on hieno idea, että venäläisten tullessa rajan yli annat muiden puolustaa itseäsi, vain koska et halua. Respect! [:|]
Se on myös hieno idea, että paskot elintasollasi luonnon, vain siksi että osa muistakin sankareista tekee niin, ja koska et jaksa ajatella, käyttää julkisia/pyörää tai kierrättää. Respect. [:|]

Muoksis. Pelkkä armaijan käyminen ei tee kenestäkään isänmaallista.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 14.45
Kirjoittaja hatey
Julkinen liikenne ei ole ihmistä varten. Vain teuraaksi vietävä lihakarja kulkee sullottuna samaan kulkimeen.

Minä olen Minä, ja Minä en julkisilla kulje.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 15.25
Kirjoittaja vinouma
hatey kirjoitti:Minä olen Minä, ja Minä en.....
Tuolla tavalla voi perustella mitä vain.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 15.37
Kirjoittaja M.P.T
Nuo putkimiinojen räjähdykset on aina ikäviä juttuja. Jopa miinojen, koska niitä tarvitaan tosipaikan tullen. Mielestäni puolustusvoimien pitäisi jättää käsky noudattamatta. Se olisi isänmaallinen teko.

arttula kirjoitti:
Erño kirjoitti:En jää kaipaamaan Suomeakaan jos/kun Neuvostoliitto hyökkää.

Siinä tapauksessa emme mekään jää kaipaamaan sinua.


Ernoa mie kyllä jään kaipaamaan ja siksi lähdenkin perään. Pitäähän minun vyöarvo korottaa joskus. Arttula taas ei kaipaa meitä molempia.

Se armeija ei tee sen enempää miestä kuin sivari tai totaali. Vaikka valtio on taannut meille koulut ja lukutaidon niin entä sitten? Nykyistä Suomea harvempi tahtoo puolustaa. Eihän täällä ihmiset osaa edes käyttäytyä tai välitä muutenkaan toisistaan. Suomesta on tullut itserakkaiden keskus.

vinouma kirjoitti:
Erño kirjoitti:Kukapa ei olisi armeijaa käynyt?
Ööööö, minä en ole!

Minä olen siellä käynyt, mutten ole suorittanut. Sivarin suoritin ja olen ylpeä siitä. Armeija en tarjonnut mitään, mutta sivari sitäkin enemmän. Muutama silloinen palveluserässä ollut armeijan suorittanut jätkä on kuollut. Kyllähän tuo sivari veto raivostutti muutaman sukulaisen, mutta en välitä. En menetä mitään vaikka en enää yhteyksiä niihin pitele.

Siinä Vinouma olet oikeassa, että armeija ei tee isänmaalliseksi. Harvempi armeijan käynyt on käynyt kuuntelemassa veteraanien juttuja tai edes vierraillut heidän luonaan. Joko kotona tai palvelustalossa. Eikä tarvitse olla edes veteraani aina. Riittää kun käy vanhusten luona kylässä. Uhraa aikaa lähimmäiselle joka on yksin.

Re: Putkimiina, intti ja isänmaallisuus

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 15.53
Kirjoittaja LapsSyksyn
Kenenkään vakaumusta tai mielipidettä loukkaamatta toisin esille erään käytännön seikan: jos joku meinaa lähteä Suomesta sotaan joutumisen välttämiseksi, on lähdettävä periaatteessa jo nyt. Kriisin kärjistyessä palautetaan sisärajatarkastukset, eikä reserviläisiä palvelukseen kutsuttaessa reserviin kuuluva enää lähde ulkomaille ilman hyväksyttävää syytä. Vaihtoehdoksi jää pakeneminen jalkaisin tai veneellä Norjaan tai Ruotsiin, ja niissä kummassakin kiinni jäädessään joutuu takaisin Suomeen käsiraudoissa.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 16.54
Kirjoittaja JHA
khaosaming kirjoitti:Ymmärsin siis, että en halua sotaan, vaikka poliitikon mielestä se on hyvä idea.


Ikävä kyllä sotaan joutuminen ei vaadi sitä että oman vaalipiirin poliitikkojen mielestä asia olisi hyvä ja kannatettava. Siihen riittää ihan se että asialle on kannatusta ns naapurissa.

Toki asiaan voi ottaa baltian maissa harjoitetun näkökannan ja nostaa kädet pystyyn heti ensitilassa mutta en näe kaivoksen kuokkimista Kolymassa sitäkään kovin ruusuisena vaihtoehtona.

Re: in memoriam

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 17.02
Kirjoittaja JHA
khaosaming kirjoitti:Miksi puolustaisin miljonäärien optioita ja verovapauksia Portugalin eläkeläisjohtajille? Tai palkatonta työtä?

Rotat jättää laivan ja konehuoneen hiilihankomieheltä odotetaan pelastusinnokkuutta. .


Tässä ylen artikkelissa asia on aika hyvin tiivistettynä

http://yle.fi/uutiset/nakokulma_mita_jo ... f=leiki-uu

"Tärkeämpää kuin missä maassa jättää veronsa maksamatta on se, missä rahansa laittaa kiertoon."

Ja näitä maailmalla aikaa viettäviä rottia taitaa olla muussakin väestönosassa kuin yritysjohtajissa..