Sivu 1/1

Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 15.9.2019 klo 20.06
Kirjoittaja kaulahuivi
kaulahuivi kirjoitti: "Apple-käyttäjät ovat omanlaisensa yhteisö niin Suomessa kuin maailmallakin. Me pidämme yhtä. Tämä on elämäntapa, jotain paljon enemmän kuin pelkkä PC."

jpsuominen: "Pskan vtut olemme. Enkä todellakaan "pidä yhtä" eikä tämä todellakaan ole mikään "elämäntapa." Käytän mäkkiä koska linux läppärissä on yhtä mukava kuin hehkuva rautanaula pottuvarpaan kynnen alla, ja haluan natiivin *NIX-shellin koneelleni. Älä peeveli vedä minua mukaan hulluuteesi vain koska käytämme samanlaista aateekoota."

Minustä tämä kaveri ei ole ymmärtänyt Applen filosofiaa: helppokäyttöisyys, tyylikkyys ja tehokkuus sekä yhteisöllisyys. Samoin hän ei ole ymmärtänyt Apple-käyttäjien yhdistysten filosofiaa: Apple-maailma on yhtä suurta perhettä. Me olemme erilaisia. Tällaista kokemusta ei synny PC-maailmassa. Mac on elämäntapa. Minulle se on tiedettä, taidetta ja uskonto.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 15.9.2019 klo 21.22
Kirjoittaja Jultsu
Aika on ajanut omenoiden ohi. Puheet tyylikkyydestä ja helppokäyttöisyydestä pitivät paikkansa varmasti 20 vuotta sitten, jopa 10 vuotta sitten (kun ensimmäisen omenani ostin) laitemarkkinat olivat ihan eri näköiset kuin nyt. Tällä hetkellä Applella ei ole ainuttakaan valttia pl. ekosysteeminsä (ja sen mukana seuraavat maksukykyiset lampaat.) Androidkäyttäjillä on omat fooruminsa, tehoPC-harrastajilla omat ylikellotusfoorumit, hackintosh-porukalla omansa jne jne. joissa tuota "yhteisöllisyyttä" on ihan samalla tavalla kuin näissäkin "piireissä"

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 15.9.2019 klo 21.48
Kirjoittaja jt.syrja
Itse uskon, että omenalla on pelkästään parempaa edessä. Ei ole todellakaan aika ajanut ohi. Tämä uusi nuorten sukupolvi, kun tottuu helppokäyttöisyyteen ja osaa vaatia sitä niin eivät he osta sellaista konetta jonka mukana tuleva käyttis on kuin kokoelma ikkunoita vuodesta 93 vuoteen 2020. Siltä nimittäin win 10 näyttää jos vähänkään koitaa säätää asetuksia syvemmältä.

Nyt jo meidänkin alalla on nuorempaa sukupolvea, jotka tekevät kaiken mahdollisen OSX puolella ja vain pakolliset win only softat pyöritetään virtuaaliwindowsissa. Itse olen puolestaa erottanut työn ja vapaa-ajan käyttämällä töissä bootcampia ja kotona OSX. Näin kumpikin toimii natiivisti. Osa jättää jo softat ostamatta ellei ne toimi OSX puolella. Vaihtavat sellaisiin mitkä toimivat. Osaavat arvostaa omaa aikaansa eivätkä halua tehdä ensin puolta päivää töitä, jotta pääsee tekemään töitä.

Ja itse en koe olevani mitenkään erityisen maksukykyinen, kuten ei tosiasiassa suurin osa omenakäyttäjä. Ainakaan itse en tunne ketään mainitsemaasi maksukykyistä lammasta. Ihan tavallisia ihmisiä ovat äitit, appiukot, sukulaiset, kollegat, kaverit, jne. Itse käytän edelleen 2014 mallin retina macbook proota ja seiska plussa puhelinta. Viisi vuotta vanha läppäri ja toimii aivan täysin kuten ostopäivänä paitsi tietysti akun kesto huonompi. Tässä samassa ajassa on kollega ehtinyt vaihtaa kahdesti Lenovonsa uuteen ja ne koneet on maksanut melki 2k€ kappale, kun tämä retinani oli 999€ 2014 joulun alla. Tämä olisi ollut halpa kone, vaikka olisi maksanut 3k€ silloin.

Ja kyllä meillä töissä on muutamia, jotka jatkuvasti yrittävät mollata omenaa ja ihmettelevät miksi ihmeessä semmoisia "kalliita" koneita pitää firmaan ostaa. Ja juuri pari viikkoa sitten yksi tämmöinen jäärä kertoi kuinka oli ostanut tyttärelleen käytetyn iMacin, koska tytär oli sellaisen halunnut. Ei auttanut vaikka kuinka yritti kertoi kuinka samalla rahalla saa identtisen tai paremman PC:n, mutta kun tytär tiesi ettei saa ja halusi käyttää OSX mukana tulevia ohjelmia mieluummin.

Ja toisaalta meillä on useampi sellainen työntekijä, jotka käytämme töissä windowsia ja kotona OSX ja keskenämme juttelemme asioiden helppoudesta OSX puolella ja seuraamme mitä omenalta seuraavaksi tulee. Ei tule ihmeitä, mutta hyviä laitteita ja vielä parempia palveluita.

Vielä jos saisivat valokuvien perhajaon paremmaksi, niin voisin lakata käyttämästä google photosia [:P]

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 15.9.2019 klo 21.50
Kirjoittaja arisel
kaulahuivi kirjoitti:
kaulahuivi kirjoitti:kaulahuivi kirjoitti: "Apple-käyttäjät ovat omanlaisensa yhteisö niin Suomessa kuin maailmallakin. Me pidämme yhtä. Tämä on elämäntapa, jotain paljon enemmän kuin pelkkä PC."
jpsuominen kirjoitti:Pskan vtut olemme. Enkä todellakaan "pidä yhtä" eikä tämä todellakaan ole mikään "elämäntapa." Käytän mäkkiä koska linux läppärissä on yhtä mukava kuin hehkuva rautanaula pottuvarpaan kynnen alla,

Ottamatta suuremmin muuten kantaa filosofointiin ja muuten tähän kiistaan, niin jpsuominen on takuulla oikeassa tämän Apple-käyttäjien yhtäpitämisen kanssa! [:D]

Erehdyin kyllä itsekin aikanaan luulemaan jotain sellaista, mutta muutama vuosi tällä foorumilla valaisi asiaa aika tehokkaasti! [:P]

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 15.9.2019 klo 22.14
Kirjoittaja hatey
En todellakaan kuulu mihinkään appleperheeseen, enkä apple uskontoon, eikä apple ole minulle mikään elämäntapa. Hyi helv...pelkkä ajatuskin. >:(
Sama kuin vertaisi jotain Serla vessapaperia, että kuuluu suureen Serla vessapeperiperheeseen ja elämäntapaan ja Serlauskontoon, koska kaksoiskreppi.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 15.9.2019 klo 22.26
Kirjoittaja jt.syrja
Juu ei ole uskonto eikä elämäntapa. On vaan hyväksi todettuja työkaluja monenlaiseen tekemiseen.

Yhtä lailla droneni on DJI, koska se on pitkälle mietitty helppokäyttöinen tuote. Ja jos joku siitä kysyy, niin kyllä siitä hyvät ja huonot puolet ihan sujuvasti siitäkin osaan kertoa :)

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 15.9.2019 klo 22.28
Kirjoittaja Mailia
kaulahuivi kirjoitti:Minustä tämä kaveri ei ole ymmärtänyt Applen filosofiaa: helppokäyttöisyys, tyylikkyys ja tehokkuus sekä yhteisöllisyys. Samoin hän ei ole ymmärtänyt Apple-käyttäjien yhdistysten filosofiaa: Apple-maailma on yhtä suurta perhettä. Me olemme erilaisia. Tällaista kokemusta ei synny PC-maailmassa. Mac on elämäntapa. Minulle se on tiedettä, taidetta ja uskonto.

Hyi maanalainen paikka. Alkaa kuulostamaan jo skientologialta.

Itse en ainakaan osaa nähdä itseäni osaksi mitään "Apple-perhettä". Keskiverto Apple-käyttäjä on muutenkin niin tompelo, että en halua olla heihin missään yhteydessä. Ja päivän päätteeksi, kyseessä on vain firma ja kasa kalliita tuotteita.

Ja onko helppokäyttöisyys muka Applen filosofiaa? Onko se helppokäyttöisyyttä ja tehokkuutta, että ladattuja sovelluksia ei voi käynnistää ellei käy erikseen antamassa lupaa Gatekeeperistä? Tai se, että kaikki skriptauskielet poistetaan käyttöjärjestelmästä? Tai että jos ohjelma haluaa käyttää medianäppäimiä, niin se pitää käydä erikseen lisäämässä johonkin turvapoikkeuslistalle?

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 15.9.2019 klo 23.42
Kirjoittaja antoine
Minulle syyt Applen käyttöön ovat aika selkeät. Mikäli haluaa johdonmukaisesti pysyä mahdollisimman kaukana ihan kaikesta Googlen tekemästä, valintaa ei kännykkä-, älykello- tai telkkaripuolella tarvitse kauaa miettiä.

Tietokonelaitteissa perustelu on hienosyisempi. Windows hoitaa kyllä graafisen työskentelyn jos nyt ei loistavasti niin välttävästi ainakin. GNU/Linux taas loistaa komentorivipuolella. Kumpikaan ei päinvastaisella toiminta-alueella järin vakuuta. Mac taas yhdistää molempien parhaat puolet saumattomaan kokonaisuuteen.

Toivoisin vain, että Apple joutuisi verukkeella millä hyvänsä karistamaan ne kaikkein kädettömimmät, trendin aallonharjalla ratsastavat käyttäjänsä ulos markkinaosuudestaan. Tällöin päästäisiin ehkä eroon paitsi viimeaikaisista, lähinnä käyttäjän holhoamiseen suunnitelluista toiminnoista (ja vuotuisista kakkakasa-hymiöpäivityksistä), myös Apple-merkkiin nyt liitetystä hipster-leimasta.

Markkinaosuuksien raju pudotus ehkä pakottaisi sitä paitsi yhtiön päättävät elimet huomioimaan meidät tehokäyttäjät hieman nykyistä paremmin.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 16.9.2019 klo 1.56
Kirjoittaja Erño
Apple on nyt mitä M$ oli 90-luvulla.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 16.9.2019 klo 10.29
Kirjoittaja homenamsi
Erño kirjoitti:Apple on nyt mitä M$ oli 90-luvulla.
Nyt en kyllä ymmärrä ajatuksen kulkua.

M$ kehitteli koko 1990-luvun ensimmäistä käyttöjärjestelmäänsä, Windows NT:tä. Jonkinlainen versio ulos 1993 (V 3.1) mutta ensimmäinen stabiilihko verio taisi olla vasta 2000-luvun alun Windows 5.2, kauppanimeltää XP.

M$ myös rimpuili koko 1990-luvun saadakseen järjestelmänsä toimimaan TCP/IP- verkoissa Winsock-viritelmineen ja Internetissä. Internetin tulo yllätti firman housut kintuissa ja nettiselaimenkaan kehittäminen ei onnistunut. Piti ostaa bulvaanin kautta maineikas NCSA Mosaic (Netscapen perustajien suurelta osin tekemä) ja nimetä se Internet Exploreriksi.

En minä nyt tällaista tarpomista ole Applessa nähnyt tällä vuosituhannella. Siellä 1990-luvun alussa kylläkin.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 16.9.2019 klo 14.51
Kirjoittaja kuorolilli
Näin sekakäyttäjänä (iPhone, MacPro, SurfacePro ja Android tabletti) voin sanoa että suuriosa käyttöongelmista johtuu tottumuksesta, eikä minulle ole muodostunut mihinkään näistä läpsyttimistä mitään viha/rakkaussuhdetta. Googlen palvelut on käytössä sekä iOS/MacOS että Windowsissa/Android. Ihan hyvin pelaavat kun en käytä kuin gmailia ja mapsiä. Maksullisina pilvipalveluina on Adobe (sis, PS+LR) sekä Dropbox 4T, sillä haluan olla laiteriippumaton näiden palveluiden suhteen ja kaikki kuvat sekä backupit meneekin näiden palveluiden kautta. iCloudin olen myös blokannut pois päältä.
Toisaalta ei kai se Apple ole kaikkea viimeisen 10 vuoden aikana tehnyt aivan päin peetä, kun markkinaosuus käyttiksissä pöytä-/kannettavienkoneiden osalta on noussut näinkin selvästi?

2009 thru 2019 period; Desktop Operating System Market Share
United States. OSX increased from 10% to 19% (it actually hit 20% in 2017)
Worldwide - OSX increased from 4% to 13.5%
India - OSX increased from 0.5% to 5.2%
europe - OSX increased from 4% to 14.5%


https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/united-states-of-america#yearly-2009-2019

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 16.9.2019 klo 15.36
Kirjoittaja homenamsi
Vastaavia tilastoja olen joskus nähnyt itsekin. Mutta vain 'Desktop'.

Onko ketään vastaan tullut 'Laptop' tilastoa - siellä pitäisi näkyä Chromekin. Kun missä hyvänsä kokous- tai seminaaritilassa katsoo ympärilleen niin MacBookit ovat pikemminkin enemmistönä. Toki padit ovat tulleet mukaan mutta harvemmin niitä näkee näppäimistön kera.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 16.9.2019 klo 15.42
Kirjoittaja MacFinn
Tuosta tilastosta tuli mieleen, silloin työaikana tuli matkustelua junalla. Jossain vaiheessa kävi käänne, yli puolet junassa näkyvistä läppäreistä oli Macceja. Joskus 2000-luvun alussa saatoin olla ainoa ja sit tosiaan tuli käänne.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 16.9.2019 klo 16.58
Kirjoittaja PKivireki
Yhtä suurta perhettä, tirsk.. joopa-joo, on meitä mäccimiehiä ja -naisia moneen junaan:

Maine ja mammona ei valunut esitutkinnassa paljastuneiden tietojen valossa moottoripyöräjengin (Cannonball) laitamilla hengailleelle ja käskyjä toteuttaneelle Simolle ja monille muille hänen asemassaan olleille.

Kun KRP:n rikosylikonstaapeli kysyi kuulusteluissa Simolta, onko hän hyötynyt jotain asemastaan, Simo vastasi:

–No en ole. Olen ennemminkin joutunut maksumieheksi.
..
Simo kertoo hankkineensa CMC-jäsenille muun muassa useamman iPhone 7 plus -älypuhelimen ja MacBook Pro -tietokoneen. Tuotteet hankittiin luotolla, joka jäi Simon nimiin. Tavarasta hän sai palkkioksi niiden arvoa huomattavasti pienemmän korvauksen käteisellä. Yksi tavaraa mieheltä saanut kuvaili kuulusteluissa, että Simolta oli menossa luottotiedot muutenkin, joten järjestely ei olisi miestä haitannut.


Lukeekohan kuulat Homppua:

Kuva

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 16.9.2019 klo 18.04
Kirjoittaja oppenheimer
Ainakin filosofia on sellainen, etten osaa pc-koneita säätää yhtään enkä ymmärrä toimintalogiikkaa.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 16.9.2019 klo 19.05
Kirjoittaja Erño
Sama logiikka kuin Applen PC:ssäkin. [:D] Mutta käyttiksissä se logiikka sitten tuleekin vastaan. OSX:ssä on helppoa se, että asetukset löytyy suht. nopeasti vrt. Windowsiin.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 21.9.2019 klo 15.05
Kirjoittaja kaulahuivi
arisel kirjoitti:Ottamatta suuremmin muuten kantaa filosofointiin ja muuten tähän kiistaan, niin jpsuominen on takuulla oikeassa tämän Apple-käyttäjien yhtäpitämisen kanssa! [:D]
Erehdyin kyllä itsekin aikanaan luulemaan jotain sellaista, mutta muutama vuosi tällä foorumilla valaisi asiaa aika tehokkaasti! [:P]


Tervetuloa Suomen Apple-käyttäjät ry:n toimintaan. Siellä käsityksesi voisi muuttua myönteisemmäksi. Hopeisessa Omenassa kirjoittaa moni yhdistykseen kuulumaton. Luetun perusteella täällä on myös jonkun verran Mac-vastaisia trollejakin. Applen verkostoihin pääsee mukaan myös muilla foorumeilla. Mielenkiintoisia piirejä on varsinkin jenkkipuolella, jos kieli taipuu. Siellä tapaa ihmisiä, joihin minäkin olen pitänyt jo monta vuosikymmentä yhteyttä. Meitä yhdistää rakkaus Macciin.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 21.9.2019 klo 16.10
Kirjoittaja amanita
Pitkäaikaisena HO-foorumilaisena toisin esille hieman toisenlaisen näkökulman otsikon aihepiiri laajemmin ottaen.

Apple-aihehan on vuosien saatossa yhdistänyt meitä monia tänne aiheen tiimoilla rekisteröityneitä jäämään pitkäaikaisiksi mukana kulkijoiksikin. Liekö kuitenkaan kyse mistään filosofiasta, tuskin, jokin meitä aktiiveja täällä kuitenkin yhdistää halutessamme tänne palata useammin tai välillä paljon harvemminkin.

Alkuaikojen kiihkeä uutuudenviehätys Applen laitteiden ja Hompunkin tiimoilta on jo haihtunut, mutta jotakin mukavaa täällä kuitenkin on, minulle se ovat monet, monet ainakin nimimerkkeinä tutuiksi tulleet, mukavat foorumilaiset aivan riippumatta siitä, mitä mieltä olemme milloin mistäkin aiheesta, kuin tietenkin sitten itse foorumin aihepiiri, Applen tuotteet.

Ns. huvikäyttäjänä pidän Applen laitteiden keskinäistä toimivuuden "filosofiaa" aivan mahtavana, oma osaamiseni olisi aika hentoista muiden valmistajien samanlaisen kokonaisuuden rakentamisen suhteen. Applen tuotteiden kanssa olen onnistunut mitä helpoimmin saamaan kaiken haluamani toimimaan juuri niin kuin tarkoitus on ollutkin.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 10.10.2019 klo 23.01
Kirjoittaja Ötsi Vik
Applen filosofiaa on ilmeisesti myös tyrannian ja tyrannien edessä niiailu. Vahvan alistajan puolelle asettuminen heikompaa vastaan. Yök.

https://yle.fi/uutiset/3-11014333

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 11.10.2019 klo 4.37
Kirjoittaja maccivaari
En käytä muuta omenaista kuin iMaccia, kännykkä on Nokia 500 äänipuheluita varten prepaidina. Sillä voi myös lähettää tekstiviestejä!

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 27.10.2019 klo 19.58
Kirjoittaja kaulahuivi
Ötsi Vik kirjoitti:Applen filosofiaa on ilmeisesti myös tyrannian ja tyrannien edessä niiailu. Vahvan alistajan puolelle asettuminen heikompaa vastaan. Yök.

https://yle.fi/uutiset/3-11014333


Kiinan ja kiinalaisten kanssa täytyy tulla toimeen ja elää. Kauppa ja politiikka pitäisi pitää erillään toisistaan. Samoin kuin seksi ja politiikka. Sellaista on elämä.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 27.10.2019 klo 20.28
Kirjoittaja Ötsi Vik
kaulahuivi kirjoitti:Kiinan ja kiinalaisten kanssa täytyy tulla toimeen ja elää.


Tästä olen samaa mieltä.

Kauppa ja politiikka pitäisi pitää erillään toisistaan.


Tästä olen enimmäkseen eri mieltä.

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 27.10.2019 klo 21.59
Kirjoittaja jjpeltola
kaulahuivi kirjoitti:Kauppa ja politiikka pitäisi pitää erillään toisistaan.

Reippaasti vaan kauppoja Turkin, Venäjän ja Pohjois-Korean kanssa? :?

Re: Apple-filosofiaa

ViestiLähetetty: 27.10.2019 klo 23.50
Kirjoittaja antoine
Niin, miksei, jos vaan maksukykyä em. maista löytyy?