Ruokatopic
Sana on (melkein) vapaa.
Ruokatopic
Mitä söit viimeksi? Mitä tekisi mielesi juuri nyt? Paras ruoka, jota olet koskaan syönyt? Reseptivinkkejä?
EDIT Eli kaikenlaista keskustelua ruuasta, sen valmistamisesta, ruokailuvälineistä ja -paikoista etc.
____________________
Söin juuri Feta-broileri-salaattia ja mandariinin sekä Fazerin Pax-pastilleja.
Paras ruoka, jota olen syönyt oli Vancouverissa Afghan Horsemen -ravintolassa tarjoiltu lampaan shish kebab, se oli suussa sulavaa
EDIT Eli kaikenlaista keskustelua ruuasta, sen valmistamisesta, ruokailuvälineistä ja -paikoista etc.
____________________
Söin juuri Feta-broileri-salaattia ja mandariinin sekä Fazerin Pax-pastilleja.
Paras ruoka, jota olen syönyt oli Vancouverissa Afghan Horsemen -ravintolassa tarjoiltu lampaan shish kebab, se oli suussa sulavaa
Viimeksi muokannut Anniel, 14.6.2007 klo 17.34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Don't submit to stupid rules. Be yourself and not a fool. Don't accept average habits. Open your heart and push the limits." - M.Cretu
Paljon on kysymyksiä.. Nyt tekee mieli omaa pizzaa. Sen nimi on Kuoleman tähti! Siinä on syömistä niin että yhdellä latauksella kroppa pörpöttää eteenpäin parikin päivää. Sen kevyempi versio on nimeltään Tex Willer. Se on villimpi seos kaikkea maan ja taivaan väliltä mutta ei niin tuhti. Mainittakoon että Kuoleman tähden paino on pellillä 1,9 kiloa ja niitä tehdään aina 2 pellillistä.
Omista tekosista pizzan ohella olen eritysen mieltynyt etäisesti lihapullia muistattaviin palleroihin. Ne kulkee nimellä Jomppa-sedän lihaisat ilmentymät. Ne tehdään ensin uunissa ja sitten vielä pannulla kuumennusta ja piiiitkä hautuminen ruskeaan kastikkeeseen ja pottumuusia kylkeen niin vot! Jopa passaa.
Omista tekosista pizzan ohella olen eritysen mieltynyt etäisesti lihapullia muistattaviin palleroihin. Ne kulkee nimellä Jomppa-sedän lihaisat ilmentymät. Ne tehdään ensin uunissa ja sitten vielä pannulla kuumennusta ja piiiitkä hautuminen ruskeaan kastikkeeseen ja pottumuusia kylkeen niin vot! Jopa passaa.
Tällainen topic on suorastaan kidutusta, kun olen ollut pakotettu viikkotolkulla eineksiin kotona. Keittiö on poissa pelistä. Viimeksi söin Saarioisten maksalaatikkoa, rusinoineen. (Maksalaatikkotopic oli jo, ei tästä enempää.)
Hyvistä aterioista on jäänyt mieleeni esimerkiksi häränhäntäkeitto keskitalvella saaristossa, se lämmitti. Myös Cointreaussa liekitetyt poronmunuaiset ovat suussa sulavia. Lisäksi valmistus on näyttävää ja vaarallista.
Remonttini osui ikävä kyllä keskelle parsakauden aloitusta, valkoista parsaa tekee mieleni. Herkullisia nuo kasvikunnan hattiwatit.
Hyvistä aterioista on jäänyt mieleeni esimerkiksi häränhäntäkeitto keskitalvella saaristossa, se lämmitti. Myös Cointreaussa liekitetyt poronmunuaiset ovat suussa sulavia. Lisäksi valmistus on näyttävää ja vaarallista.
Remonttini osui ikävä kyllä keskelle parsakauden aloitusta, valkoista parsaa tekee mieleni. Herkullisia nuo kasvikunnan hattiwatit.
Meidän planeettaamme ei ole mikään symbolinen kohtu, me ollaan kaikki suuressa sinisessä limousinessa (Jarkko Laine)
Nälkä on, päivän elänyt tässä melkein kahvilla. Laitan kohta grilliin kalkkunavartaita ja sitten sotken jottain jäävuorisalaatin joukkoon lisäks. Ilmeisesti raejuustoa ja kurkkua kaapista löytyy vain Ruisleipää kaveriks, ja se on siinä.
Kesällä yleensäkin menee ilta-yösyömiseks, helteellä kun ei ruoka maistu. Mikäs helle se muuten tänään oli
Kesällä yleensäkin menee ilta-yösyömiseks, helteellä kun ei ruoka maistu. Mikäs helle se muuten tänään oli
Tuli syötyä pari leivänpalasta, kinkkupiirakkaa ja pari karkkia.
Olen lammashullu, ja paras koskaan syömäni annos lienee Porvoon Wanhan Laamannin lammasta kahvikastikkeessa... Aijaijai! Laamannissa ei kuulemma aina taso ole yhtä korkea, mutta sillä kertaa kyllä oli! Pippuripihvi maistuu myös aina, samoin pitsa. Toinen mikä on jäänyt mieleen oli, kun olin yläasteella ja lähdin isän työmatkalle Unkariin katsomaan ƒormuloita ja siellä oli businesskumppaneita joiden kanssa illallistettiin firman piikkiin hienossa ravintolassa. Alkupalana oli friteerattua hanhenmaksaa. Se oli todella hyvää, mutta nykyään käy sääliksi, kun tietää mitä niille hanhille tehdään. Alkupala oli jo niin suuri, etten jaksanut pääruokaa.
Olen lammashullu, ja paras koskaan syömäni annos lienee Porvoon Wanhan Laamannin lammasta kahvikastikkeessa... Aijaijai! Laamannissa ei kuulemma aina taso ole yhtä korkea, mutta sillä kertaa kyllä oli! Pippuripihvi maistuu myös aina, samoin pitsa. Toinen mikä on jäänyt mieleen oli, kun olin yläasteella ja lähdin isän työmatkalle Unkariin katsomaan ƒormuloita ja siellä oli businesskumppaneita joiden kanssa illallistettiin firman piikkiin hienossa ravintolassa. Alkupalana oli friteerattua hanhenmaksaa. Se oli todella hyvää, mutta nykyään käy sääliksi, kun tietää mitä niille hanhille tehdään. Alkupala oli jo niin suuri, etten jaksanut pääruokaa.
Olen karvainen ja maskuliininen mies
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
Viesti Kirjoittaja matteus/2 »
Matteuksen nopea, simppeli ja eri hyvä katkarapupasta kahdelle:
2 pakettia fettuccine-mallista ( =nauha) tuorepastaa (vaikkapa maustamaton + pinaatti, tai maustamaton + tomaatti niin tulee värikkäämmät annokset)
1 purkki Valion Juustomestarin kastiketta
1 purkki (tai pakkasesta sopiva määrä, n. 150-200g) katkarapuja
tilliä (tuoretta tai kuivattua)
oliiviöljyä
Keitetään tuorepasta ohjeen mukaan, keittoaika yleensä noin pari minuuttia. Pastan kiehuessa lisätään katkaravut ja tilli pieneen kulhoon kumottuun kastikkeeseen ja kuumennetaan pikaisesti esim. mikrossa. Siivilöidään pasta ja huuhdellaan se kylmällä vedellä, lorautetaan hieman oliiviöljyä kattilan pohjalle ja kaadetaan pasta takaisin kattilaan. Kaadetaan kastike pastan sekaan ja sekoitellaan. Valmis!
Annostellaan mukaville lautasille ja tarjoillaan Parmesan-raasteen ja kovakuoristen sämpylöiden kera. Juomaksi sopii vaikkapa vesi, viini tai lager.
2 pakettia fettuccine-mallista ( =nauha) tuorepastaa (vaikkapa maustamaton + pinaatti, tai maustamaton + tomaatti niin tulee värikkäämmät annokset)
1 purkki Valion Juustomestarin kastiketta
1 purkki (tai pakkasesta sopiva määrä, n. 150-200g) katkarapuja
tilliä (tuoretta tai kuivattua)
oliiviöljyä
Keitetään tuorepasta ohjeen mukaan, keittoaika yleensä noin pari minuuttia. Pastan kiehuessa lisätään katkaravut ja tilli pieneen kulhoon kumottuun kastikkeeseen ja kuumennetaan pikaisesti esim. mikrossa. Siivilöidään pasta ja huuhdellaan se kylmällä vedellä, lorautetaan hieman oliiviöljyä kattilan pohjalle ja kaadetaan pasta takaisin kattilaan. Kaadetaan kastike pastan sekaan ja sekoitellaan. Valmis!
Annostellaan mukaville lautasille ja tarjoillaan Parmesan-raasteen ja kovakuoristen sämpylöiden kera. Juomaksi sopii vaikkapa vesi, viini tai lager.
Kerubin salaatti! Jäävuorisalaattia, kurkkua, aurajuustoa, marinoituja valkosipulinkynsiä, fetajuustokuutioita sekä punasipulia. Tottakai siihen laitetaan Kartanon salaattikastiketta reilusti! Ihan parasta!
Kasvissyöjän elämä on punk!
Kasvissyöjän elämä on punk!
Macbook Pro" — 2.2 GHz — 2 Gt — 320 Gt — OS X 10.5.6 Leopard
iPhone 3G 16Gb
iPod — 20GB
iPod nano — 2GB
iSight
iMac 233 MHz
Belkin EyeTV
+ kaiken ja laista Apple sälää
iPhone 3G 16Gb
iPod — 20GB
iPod nano — 2GB
iSight
iMac 233 MHz
Belkin EyeTV
+ kaiken ja laista Apple sälää
Juuri äsken söin itsetehtyä ruisleipää, huomista varten on jo uusi satsi taikinaa hapantumassa :-)
Nami kotitekoisia karjalanpiirakoita tekisi mieli, tuoreena voisulalla voideltuna ne ovat ihan älyttömän hyviä. Tai sitten pizzaa, päälle tuoreista tomaateista tehtyä valkosipulista soosia, parman kinkkua, tuoretta mozzarellaa ja rucolaa ja kyytipojaksi pullollinen hyvää valkoviiniä tai shamppanjaa hyvässä seurassa :-)
Nami kotitekoisia karjalanpiirakoita tekisi mieli, tuoreena voisulalla voideltuna ne ovat ihan älyttömän hyviä. Tai sitten pizzaa, päälle tuoreista tomaateista tehtyä valkosipulista soosia, parman kinkkua, tuoretta mozzarellaa ja rucolaa ja kyytipojaksi pullollinen hyvää valkoviiniä tai shamppanjaa hyvässä seurassa :-)
Mutsin luona kävin syömässä lämpimiä leipiä. Paistettu paahtoleipä jonka päällä jauhelihapihvi, paistettu kananmuna, juusto ja salattia. Sekä raparperipiirakkaa vanilja jäätelön kera. Hyvää....
Nyt ei tee mitään mieli. Saas nähdä koska taas tekee. On nyt vähän niin ja näin noiden ruokien maistumisen suhteen
Nyt ei tee mitään mieli. Saas nähdä koska taas tekee. On nyt vähän niin ja näin noiden ruokien maistumisen suhteen
Tänään söin lempiruokaani, paikallisen grillin makkaraperunat. Täydelliinen, iso ja rasvainen annos, ah. Yleisesti suosin aika usein eineksiä, monet niistä on ihan hyvänmakuisia. Paras ruoka ikinä... vaikea sanoa, mutta tulee ainakin mieleen kun kerran oltiin menossa Lappiin ja pysähdyttiin matkalla johonkin vähän maatalomaiseen rakennukseen jossa toimi pieni ruokapaikka. Muistan suuret ennakkoluuloni paikkaa kohtaan, mutta lopulta söin siellä elämäni parhaan lehtipihvin ja maistuvimmat ranskalaiset. Vihanneksia tai salaattia en juuri harrasta, ruokavalioni on melko epäterveellinen. Silti roskaruokaa tulee vedettyä aika harvoin, tavallinen kotiruoka maistuu myös.
Installed Windows to a black & white TV, the motherfucker gave me a bluescreen.
heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaawanders kirjoitti:Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?To_Ok kirjoitti:pari palaa karjalan piirakkaa.
Sama vika.. oli jo sormi liipaisemella Toinen seikka on se että saako Keravalta karjalan piirakoita? Kaupoissa myydään ihan kamalia läpysköitä sen nimikkeen alla. Se joka on oikeaa maistanut tietää mistä on kysymys. Sama koskee monta muuta paikallista syöpöteltävää. Mutta erittäin asiallinen combo on karjalan paisti ja siihen kylkeen muutama piirakka. nami nami! Ja lasi kylymää maitoa.hks kirjoitti:heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaawanders kirjoitti:Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?To_Ok kirjoitti:pari palaa karjalan piirakkaa.
Karjalan piirakat ja munavoita viidensentin kerros päälle!Jone-51K kirjoitti:Sama vika.. oli jo sormi liipaisemella Toinen seikka on se että saako Keravalta karjalan piirakoita? Kaupoissa myydään ihan kamalia läpysköitä sen nimikkeen alla. Se joka on oikeaa maistanut tietää mistä on kysymys. Sama koskee monta muuta paikallista syöpöteltävää. Mutta erittäin asiallinen combo on karjalan paisti ja siihen kylkeen muutama piirakka. nami nami! Ja lasi kylymää maitoa.hks kirjoitti:heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaawanders kirjoitti:Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?To_Ok kirjoitti:pari palaa karjalan piirakkaa.
Kyllä täältä meiltä saa parhaat karjalan piirakat totta se on niin!
Viimeksi muokannut paviaani, 14.6.2007 klo 22.09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Macbook Pro" — 2.2 GHz — 2 Gt — 320 Gt — OS X 10.5.6 Leopard
iPhone 3G 16Gb
iPod — 20GB
iPod nano — 2GB
iSight
iMac 233 MHz
Belkin EyeTV
+ kaiken ja laista Apple sälää
iPhone 3G 16Gb
iPod — 20GB
iPod nano — 2GB
iSight
iMac 233 MHz
Belkin EyeTV
+ kaiken ja laista Apple sälää
Joo toi on kova setti. Ja karjalanpiirakoiden kuoreen ei sitten käytetä muuta kuin ruisjauhoja! :-) Ja puuro tehdään kulutusmaitoon :-)Jone-51K kirjoitti:Sama vika.. oli jo sormi liipaisemella Toinen seikka on se että saako Keravalta karjalan piirakoita? Kaupoissa myydään ihan kamalia läpysköitä sen nimikkeen alla. Se joka on oikeaa maistanut tietää mistä on kysymys. Sama koskee monta muuta paikallista syöpöteltävää. Mutta erittäin asiallinen combo on karjalan paisti ja siihen kylkeen muutama piirakka. nami nami! Ja lasi kylymää maitoa.hks kirjoitti:heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaawanders kirjoitti:Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?To_Ok kirjoitti:pari palaa karjalan piirakkaa.
Joo sieltä varmaan kaupasta voikin saada jonkinlaisia mutta täältä etelästä ei saa. Pakko tehä ite jos hyvää haluaa.paviaani kirjoitti:Karjalan piirakat ja munavoita viidensentin kerros päälle!Jone-51K kirjoitti:Sama vika.. oli jo sormi liipaisemella Toinen seikka on se että saako Keravalta karjalan piirakoita? Kaupoissa myydään ihan kamalia läpysköitä sen nimikkeen alla. Se joka on oikeaa maistanut tietää mistä on kysymys. Sama koskee monta muuta paikallista syöpöteltävää. Mutta erittäin asiallinen combo on karjalan paisti ja siihen kylkeen muutama piirakka. nami nami! Ja lasi kylymää maitoa.hks kirjoitti:heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaawanders kirjoitti: Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?
Kyllä täältä meiltä saa parhaat karjalan piirakat totta se on niin!
Entäs arvon perinneruokaspesialistit onko sultsinat tuttu ruoka ? Ohuita ohrataikinakuorisia lättyjä paistetaan puuhellan levyllä, sisään ohut kerros mannapuuroa ja kastetaan voisulakipossa suupalojen välissä :-)
edit. Tuolta on tullut joskus maakuntamatkoilla ostettua piirakoita ja sieltä saa osto piirakoiksi hyviä :-) http://www.riverstore.net/
Viimeksi muokannut hks, 14.6.2007 klo 22.20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kyllä ne ovat samaa ruisjauhoa kuin karjalanpiirakatkin. Tuosta täytteestä voitaneen jopa kiistellä, mutta kyllä se riisipuuro on paras siinäkin. Paistetut sultsinankuoret pehmitetään ennen täyttämistä ja syömistä voi-vesi-liemessä, joten ei niitä enää syödessä tarvitse rasvailla.hks kirjoitti:Entäs arvon perinneruokaspesialistit onko sultsinat tuttu ruoka ? Ohuita ohrataikinakuorisia lättyjä paistetaan puuhellan levyllä, sisään ohut kerros mannapuuroa ja kastetaan voisulakipossa suupalojen välissä :-)
---
Oho joo niin olikin, muisti pätki. Täyte tosin on ollu aina tuo mannapuuro kotopaikalla päin. Ja rasvaaminen on suoritettu vasta syömisvaiheessa.wanders kirjoitti:Kyllä ne ovat samaa ruisjauhoa kuin karjalanpiirakatkin. Tuosta täytteestä voitaneen jopa kiistellä, mutta kyllä se riisipuuro on paras siinäkin. Paistetut sultsinankuoret pehmitetään ennen täyttämistä ja syömistä voi-vesi-liemessä, joten ei niitä enää syödessä tarvitse rasvailla.hks kirjoitti:Entäs arvon perinneruokaspesialistit onko sultsinat tuttu ruoka ? Ohuita ohrataikinakuorisia lättyjä paistetaan puuhellan levyllä, sisään ohut kerros mannapuuroa ja kastetaan voisulakipossa suupalojen välissä :-)
Jos täällä liikutte niin tuosta torilta saa joka päivä piirakoita. Käsintehtyjä ja niin maukkaita. Pakko on antaa myös pisteitä Partasen lihapiirakoille Kuopioon. Oli eräs aikainen aurinkoinen aamu ja kamun kanssa kammettiin itsemme hotellista siihen torille ja otettiin nuo lämpimät lihapiirakat ja siihen kupit pannukahvia. Voi hyvä isä että se oli hyvää! Tilannetta vielä kyyditti se että vanha pieni parrakas mies istui siinä myös aamupalalla ja hän veteli väliin haitarilla suomisävelmiä aamuihmisten iloksi. Kyllä veti vähän mykäksi..
Hyppää
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit