Sivu 1/367

Ruokatopic

Lähetetty: 14.6.2007 klo 16.59
Kirjoittaja Anniel
Mitä söit viimeksi? Mitä tekisi mielesi juuri nyt? Paras ruoka, jota olet koskaan syönyt? Reseptivinkkejä? ;)

EDIT Eli kaikenlaista keskustelua ruuasta, sen valmistamisesta, ruokailuvälineistä ja -paikoista etc.



____________________

Söin juuri Feta-broileri-salaattia ja mandariinin sekä Fazerin Pax-pastilleja.

Paras ruoka, jota olen syönyt oli Vancouverissa Afghan Horsemen -ravintolassa tarjoiltu lampaan shish kebab, se oli suussa sulavaa [:P]

Lähetetty: 14.6.2007 klo 17.19
Kirjoittaja Jone
Paljon on kysymyksiä.. Nyt tekee mieli omaa pizzaa. Sen nimi on Kuoleman tähti! Siinä on syömistä niin että yhdellä latauksella kroppa pörpöttää eteenpäin parikin päivää. Sen kevyempi versio on nimeltään Tex Willer. Se on villimpi seos kaikkea maan ja taivaan väliltä mutta ei niin tuhti. Mainittakoon että Kuoleman tähden paino on pellillä 1,9 kiloa ja niitä tehdään aina 2 pellillistä.

Omista tekosista pizzan ohella olen eritysen mieltynyt etäisesti lihapullia muistattaviin palleroihin. Ne kulkee nimellä Jomppa-sedän lihaisat ilmentymät. Ne tehdään ensin uunissa ja sitten vielä pannulla kuumennusta ja piiiitkä hautuminen ruskeaan kastikkeeseen ja pottumuusia kylkeen niin vot! Jopa passaa. [:P]

Lähetetty: 14.6.2007 klo 17.44
Kirjoittaja Maza
Tällainen topic on suorastaan kidutusta, kun olen ollut pakotettu viikkotolkulla eineksiin kotona. Keittiö on poissa pelistä. Viimeksi söin Saarioisten maksalaatikkoa, rusinoineen. (Maksalaatikkotopic oli jo, ei tästä enempää.)

Hyvistä aterioista on jäänyt mieleeni esimerkiksi häränhäntäkeitto keskitalvella saaristossa, se lämmitti. Myös Cointreaussa liekitetyt poronmunuaiset ovat suussa sulavia. Lisäksi valmistus on näyttävää ja vaarallista.

Remonttini osui ikävä kyllä keskelle parsakauden aloitusta, valkoista parsaa tekee mieleni. Herkullisia nuo kasvikunnan hattiwatit.

Lähetetty: 14.6.2007 klo 17.45
Kirjoittaja MarQ
koht meinasin tehä fetalihapullii ja dippailla niitä valkosipulisellaseen. paras ruoka on ehkä prahassa syöty perunapannukakku feat pekonibroileri.


ja resepseist mie en tiä mittää, mie vaan teen [:P]

Lähetetty: 14.6.2007 klo 18.07
Kirjoittaja kuriton
Nälkä on, päivän elänyt tässä melkein kahvilla. Laitan kohta grilliin kalkkunavartaita ja sitten sotken jottain jäävuorisalaatin joukkoon lisäks. Ilmeisesti raejuustoa ja kurkkua kaapista löytyy vain [:$] Ruisleipää kaveriks, ja se on siinä.
Kesällä yleensäkin menee ilta-yösyömiseks, helteellä kun ei ruoka maistu. Mikäs helle se muuten tänään oli [:/]

Lähetetty: 14.6.2007 klo 18.17
Kirjoittaja maxima
Tuli syötyä pari leivänpalasta, kinkkupiirakkaa ja pari karkkia.

Olen lammashullu, ja paras koskaan syömäni annos lienee Porvoon Wanhan Laamannin lammasta kahvikastikkeessa... Aijaijai! Laamannissa ei kuulemma aina taso ole yhtä korkea, mutta sillä kertaa kyllä oli! Pippuripihvi maistuu myös aina, samoin pitsa. Toinen mikä on jäänyt mieleen oli, kun olin yläasteella ja lähdin isän työmatkalle Unkariin katsomaan ƒormuloita ja siellä oli businesskumppaneita joiden kanssa illallistettiin firman piikkiin hienossa ravintolassa. Alkupalana oli friteerattua hanhenmaksaa. Se oli todella hyvää, mutta nykyään käy sääliksi, kun tietää mitä niille hanhille tehdään. [:(] Alkupala oli jo niin suuri, etten jaksanut pääruokaa.

Lähetetty: 14.6.2007 klo 18.27
Kirjoittaja matteus/2
Matteuksen nopea, simppeli ja eri hyvä katkarapupasta kahdelle:

2 pakettia fettuccine-mallista ( =nauha) tuorepastaa (vaikkapa maustamaton + pinaatti, tai maustamaton + tomaatti niin tulee värikkäämmät annokset)
1 purkki Valion Juustomestarin kastiketta
1 purkki (tai pakkasesta sopiva määrä, n. 150-200g) katkarapuja
tilliä (tuoretta tai kuivattua)
oliiviöljyä


Keitetään tuorepasta ohjeen mukaan, keittoaika yleensä noin pari minuuttia. Pastan kiehuessa lisätään katkaravut ja tilli pieneen kulhoon kumottuun kastikkeeseen ja kuumennetaan pikaisesti esim. mikrossa. Siivilöidään pasta ja huuhdellaan se kylmällä vedellä, lorautetaan hieman oliiviöljyä kattilan pohjalle ja kaadetaan pasta takaisin kattilaan. Kaadetaan kastike pastan sekaan ja sekoitellaan. Valmis!

Annostellaan mukaville lautasille ja tarjoillaan Parmesan-raasteen ja kovakuoristen sämpylöiden kera. Juomaksi sopii vaikkapa vesi, viini tai lager.

Lähetetty: 14.6.2007 klo 18.35
Kirjoittaja Jouna-
Juustosarvia kera kinkun. Hyvää on.

Lähetetty: 14.6.2007 klo 19.01
Kirjoittaja paviaani
Kerubin salaatti! Jäävuorisalaattia, kurkkua, aurajuustoa, marinoituja valkosipulinkynsiä, fetajuustokuutioita sekä punasipulia. Tottakai siihen laitetaan Kartanon salaattikastiketta reilusti! Ihan parasta!
Kasvissyöjän elämä on punk!

Lähetetty: 14.6.2007 klo 19.54
Kirjoittaja To_Ok
eilisen jämiä. spaghetto ala juhissoosi. ja pari palaa karjalan piirakkaa.

Lähetetty: 14.6.2007 klo 20.17
Kirjoittaja Aries
Kaurapuuroa ja ruisleipää. Terveellistä ja ennen kaikkea edullista... [:|]

Lähetetty: 14.6.2007 klo 20.54
Kirjoittaja hks
Juuri äsken söin itsetehtyä ruisleipää, huomista varten on jo uusi satsi taikinaa hapantumassa :-)

Nami kotitekoisia karjalanpiirakoita tekisi mieli, tuoreena voisulalla voideltuna ne ovat ihan älyttömän hyviä. Tai sitten pizzaa, päälle tuoreista tomaateista tehtyä valkosipulista soosia, parman kinkkua, tuoretta mozzarellaa ja rucolaa ja kyytipojaksi pullollinen hyvää valkoviiniä tai shamppanjaa hyvässä seurassa :-)

Lähetetty: 14.6.2007 klo 21.12
Kirjoittaja Riina
Mutsin luona kävin syömässä lämpimiä leipiä. Paistettu paahtoleipä jonka päällä jauhelihapihvi, paistettu kananmuna, juusto ja salattia. Sekä raparperipiirakkaa vanilja jäätelön kera. Hyvää....

Nyt ei tee mitään mieli. Saas nähdä koska taas tekee. On nyt vähän niin ja näin noiden ruokien maistumisen suhteen :)

Lähetetty: 14.6.2007 klo 21.14
Kirjoittaja bloof
Tänään söin lempiruokaani, paikallisen grillin makkaraperunat. Täydelliinen, iso ja rasvainen annos, ah. Yleisesti suosin aika usein eineksiä, monet niistä on ihan hyvänmakuisia. Paras ruoka ikinä... vaikea sanoa, mutta tulee ainakin mieleen kun kerran oltiin menossa Lappiin ja pysähdyttiin matkalla johonkin vähän maatalomaiseen rakennukseen jossa toimi pieni ruokapaikka. Muistan suuret ennakkoluuloni paikkaa kohtaan, mutta lopulta söin siellä elämäni parhaan lehtipihvin ja maistuvimmat ranskalaiset. Vihanneksia tai salaattia en juuri harrasta, ruokavalioni on melko epäterveellinen. Silti roskaruokaa tulee vedettyä aika harvoin, tavallinen kotiruoka maistuu myös.

Lähetetty: 14.6.2007 klo 21.28
Kirjoittaja wanders
To_Ok kirjoitti:pari palaa karjalan piirakkaa.
Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?

Lähetetty: 14.6.2007 klo 21.33
Kirjoittaja hks
wanders kirjoitti:
To_Ok kirjoitti:pari palaa karjalan piirakkaa.
Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?
heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita :D jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaa :D

Lähetetty: 14.6.2007 klo 21.56
Kirjoittaja Jone
hks kirjoitti:
wanders kirjoitti:
To_Ok kirjoitti:pari palaa karjalan piirakkaa.
Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?
heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita :D jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaa :D
Sama vika.. oli jo sormi liipaisemella :) Toinen seikka on se että saako Keravalta karjalan piirakoita? Kaupoissa myydään ihan kamalia läpysköitä sen nimikkeen alla. Se joka on oikeaa maistanut tietää mistä on kysymys. Sama koskee monta muuta paikallista syöpöteltävää. Mutta erittäin asiallinen combo on karjalan paisti ja siihen kylkeen muutama piirakka. nami nami! Ja lasi kylymää maitoa.

Lähetetty: 14.6.2007 klo 22.08
Kirjoittaja paviaani
Jone-51K kirjoitti:
hks kirjoitti:
wanders kirjoitti:
To_Ok kirjoitti:pari palaa karjalan piirakkaa.
Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?
heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita :D jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaa :D
Sama vika.. oli jo sormi liipaisemella :) Toinen seikka on se että saako Keravalta karjalan piirakoita? Kaupoissa myydään ihan kamalia läpysköitä sen nimikkeen alla. Se joka on oikeaa maistanut tietää mistä on kysymys. Sama koskee monta muuta paikallista syöpöteltävää. Mutta erittäin asiallinen combo on karjalan paisti ja siihen kylkeen muutama piirakka. nami nami! Ja lasi kylymää maitoa.
Karjalan piirakat ja munavoita viidensentin kerros päälle!
<:o) Kyllä täältä meiltä saa parhaat karjalan piirakat totta se on niin! [:P]

Lähetetty: 14.6.2007 klo 22.09
Kirjoittaja hks
Jone-51K kirjoitti:
hks kirjoitti:
wanders kirjoitti:
To_Ok kirjoitti:pari palaa karjalan piirakkaa.
Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?
heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita :D jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaa :D
Sama vika.. oli jo sormi liipaisemella :) Toinen seikka on se että saako Keravalta karjalan piirakoita? Kaupoissa myydään ihan kamalia läpysköitä sen nimikkeen alla. Se joka on oikeaa maistanut tietää mistä on kysymys. Sama koskee monta muuta paikallista syöpöteltävää. Mutta erittäin asiallinen combo on karjalan paisti ja siihen kylkeen muutama piirakka. nami nami! Ja lasi kylymää maitoa.
Joo toi on kova setti. Ja karjalanpiirakoiden kuoreen ei sitten käytetä muuta kuin ruisjauhoja! :-) Ja puuro tehdään kulutusmaitoon :-)

Lähetetty: 14.6.2007 klo 22.11
Kirjoittaja hks
paviaani kirjoitti:
Jone-51K kirjoitti:
hks kirjoitti:
wanders kirjoitti: Sori nipotus, mutta karjalanpiirakoita ei yleensä syödä paloina, ellet nimenomaan ottanut yhtä karjalanpiirakkaa ja paloitellut sitä syöden vain pari palaa yhdestä piirakasta. Epäilen kuitenkin että söit kaksi karjalanpiirakkaa?
heh mietin ihan samaa mut en jaksanu mainita :D jaksoin sit kuitenkin tähän kirjottaa :D
Sama vika.. oli jo sormi liipaisemella :) Toinen seikka on se että saako Keravalta karjalan piirakoita? Kaupoissa myydään ihan kamalia läpysköitä sen nimikkeen alla. Se joka on oikeaa maistanut tietää mistä on kysymys. Sama koskee monta muuta paikallista syöpöteltävää. Mutta erittäin asiallinen combo on karjalan paisti ja siihen kylkeen muutama piirakka. nami nami! Ja lasi kylymää maitoa.
Karjalan piirakat ja munavoita viidensentin kerros päälle!
<:o) Kyllä täältä meiltä saa parhaat karjalan piirakat totta se on niin! [:P]
Joo sieltä varmaan kaupasta voikin saada jonkinlaisia mutta täältä etelästä ei saa. Pakko tehä ite jos hyvää haluaa.

Entäs arvon perinneruokaspesialistit onko sultsinat tuttu ruoka ? Ohuita ohrataikinakuorisia lättyjä paistetaan puuhellan levyllä, sisään ohut kerros mannapuuroa ja kastetaan voisulakipossa suupalojen välissä :-)

edit. Tuolta on tullut joskus maakuntamatkoilla ostettua piirakoita ja sieltä saa osto piirakoiksi hyviä :-) http://www.riverstore.net/

Lähetetty: 14.6.2007 klo 22.19
Kirjoittaja wanders
hks kirjoitti:Entäs arvon perinneruokaspesialistit onko sultsinat tuttu ruoka ? Ohuita ohrataikinakuorisia lättyjä paistetaan puuhellan levyllä, sisään ohut kerros mannapuuroa ja kastetaan voisulakipossa suupalojen välissä :-)
Kyllä ne ovat samaa ruisjauhoa kuin karjalanpiirakatkin. Tuosta täytteestä voitaneen jopa kiistellä, mutta kyllä se riisipuuro on paras siinäkin. Paistetut sultsinankuoret pehmitetään ennen täyttämistä ja syömistä voi-vesi-liemessä, joten ei niitä enää syödessä tarvitse rasvailla.

Lähetetty: 14.6.2007 klo 22.22
Kirjoittaja hks
wanders kirjoitti:
hks kirjoitti:Entäs arvon perinneruokaspesialistit onko sultsinat tuttu ruoka ? Ohuita ohrataikinakuorisia lättyjä paistetaan puuhellan levyllä, sisään ohut kerros mannapuuroa ja kastetaan voisulakipossa suupalojen välissä :-)
Kyllä ne ovat samaa ruisjauhoa kuin karjalanpiirakatkin. Tuosta täytteestä voitaneen jopa kiistellä, mutta kyllä se riisipuuro on paras siinäkin. Paistetut sultsinankuoret pehmitetään ennen täyttämistä ja syömistä voi-vesi-liemessä, joten ei niitä enää syödessä tarvitse rasvailla.
Oho joo niin olikin, muisti pätki. Täyte tosin on ollu aina tuo mannapuuro kotopaikalla päin. Ja rasvaaminen on suoritettu vasta syömisvaiheessa.

Lähetetty: 14.6.2007 klo 22.28
Kirjoittaja Jone
Jos täällä liikutte niin tuosta torilta saa joka päivä piirakoita. Käsintehtyjä ja niin maukkaita. Pakko on antaa myös pisteitä Partasen lihapiirakoille Kuopioon. Oli eräs aikainen aurinkoinen aamu ja kamun kanssa kammettiin itsemme hotellista siihen torille ja otettiin nuo lämpimät lihapiirakat ja siihen kupit pannukahvia. Voi hyvä isä että se oli hyvää! Tilannetta vielä kyyditti se että vanha pieni parrakas mies istui siinä myös aamupalalla ja hän veteli väliin haitarilla suomisävelmiä aamuihmisten iloksi. Kyllä veti vähän mykäksi..

Lähetetty: 14.6.2007 klo 22.29
Kirjoittaja maxima
Onko ehdotuksia, mitä söisin aamupalaksi?

Lähetetty: 14.6.2007 klo 22.40
Kirjoittaja paviaani
maxima kirjoitti:Onko ehdotuksia, mitä söisin aamupalaksi?
Suosittelen karjalanpiirakoita täystuoremehulla! Toimivaa setitystä [:P]