Ruokatopic
Sana on (melkein) vapaa.
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Jaahs, onneks on varaa viettä eläkepäivät jossain muualla kun Jyväskylässä, siltä varalta että joutuu kotihoidon ruokia syömään:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006023636.html
Olen joutunut sotkeutumaan erään 80-v. papparaisen elämään sen verran, että vielä kun Kylän Kattaus alkaa laittaa härkistä ja hyönteistä sen mössön sekaan, niin loppuu se vähäkin syöminen. No jaa, omenat ja porkkanat on ruoka-annoksissa ihan syömiskelpoisia, mutta ne on saanut syödä minä, kun en papparainen hampaattomana pysty niitä syömään itse.
Täytyy panostaa terveisiin elämäntapoihin, että saa syödä kunnolla ja monipuolisesti kaikkea kohtuudella elämänsä loppuun saakka. Mulle se kunnollisuus tarkoittaa muuta kuin härkistä ja kevytlevitettä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006023636.html
Olen joutunut sotkeutumaan erään 80-v. papparaisen elämään sen verran, että vielä kun Kylän Kattaus alkaa laittaa härkistä ja hyönteistä sen mössön sekaan, niin loppuu se vähäkin syöminen. No jaa, omenat ja porkkanat on ruoka-annoksissa ihan syömiskelpoisia, mutta ne on saanut syödä minä, kun en papparainen hampaattomana pysty niitä syömään itse.
Täytyy panostaa terveisiin elämäntapoihin, että saa syödä kunnolla ja monipuolisesti kaikkea kohtuudella elämänsä loppuun saakka. Mulle se kunnollisuus tarkoittaa muuta kuin härkistä ja kevytlevitettä.
Black cats matter!
-
- Viestit: 1056
- Liittynyt: 8.7.2015 klo 19.16
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja LapsSyksyn »
Muikkukukko. Kilo muikkuja, läskiä, suolaa, pippuria ja pekonia. Taikinaa meni vajaa kilo, ensi kerralla enemmän jotta tulee tiiviimpi.
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Jos tulis Ruotsin Kunkku käymään, niin tarjoisin sille suosikkiruokaani:
..eli täysjyväpastaa ja hirvenlihapulla-suppilovahvero-sipuli-valkosipuli-VOIkastiketta.
Jälkiruoaks otettaisiin päikkärit yhdessä.
..eli täysjyväpastaa ja hirvenlihapulla-suppilovahvero-sipuli-valkosipuli-VOIkastiketta.
Jälkiruoaks otettaisiin päikkärit yhdessä.
Viimeksi muokannut PKivireki, 7.5.2019 klo 14.41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Black cats matter!
Penkkiurheiluketju
Ullan Pakarilla on kakko-tuotteita, mm. ruiskakko, junttakakko, kaura-porkkanakakko. En sitten tiedä, onko merkitys muuttunut vuosien varrella, sillä sivuillaan sanotaan näin: "Alunperin kakko oli vehnästä ja ohrasta leivottu sekaleipä, arvokas juhlapyhien herkku."PKivireki kirjoitti:Satakunnassa kakko on ohraleipä. Pirkanmaalla sama leipä tunnetaan nimellä "riävä".
Ullan Pakarin leivät ovat ne, joita marketista eniten mukaan lähtee.
Viimeksi muokannut jjpeltola, 13.5.2019 klo 11.39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Siirreltiin penkkiurheilusta safkat paikoilleen.
Syy: Siirreltiin penkkiurheilusta safkat paikoilleen.
Re: Penkkiurheiluketju
Viesti Kirjoittaja jjpeltola »
Pakarin Kaurajuntta on aivan älyttömän hyvä leipä.
Oho! Tämä onkin Penkkiurheiluketju-ketju. Palataanpa aiheeseen. Kiitos!
Oho! Tämä onkin Penkkiurheiluketju-ketju. Palataanpa aiheeseen. Kiitos!
Viimeksi muokannut amanita, 13.5.2019 klo 11.42. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Syy: :=) :=) :=)
Syy: :=) :=) :=)
”Assumption is the mother of all fuck ups.” Travis Dane
Re: Penkkiurheiluketju
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
OT: kauheeta hapatusta toi Ullan pakarin touhu. Mää olen kaikki lapsuuteni kesät syäny Sastamalassa kakkoja, eikä ne mitään pullaa ollu! Tässä resepti:
8 dl maitoa
2 dl vettä, kuumaa
1 tl suolaa, karkeita
50 g hiivaa
1 tl sokeria
14 dl ohrajauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kuumalla vedellä. Sekoita liemeen suola, sokeri ja murennettu hiiva. Sekoita puolet jauhoista taikinaliemeen. Anna taikina pohja kuplia ½ tuntia. Sotke loput jauhot löysäksi taikinaksi. Vaivaa sitä noin 5 minuuttia. Puhdista kädet ja kulhon reunat taikinasta.
Muotoile taikinasta kekomainen ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja paina risti taikinan päälle. Anna sen nousta tunnin verran. Hyvin nousseen taikinan pinta repeilee ja se on tasainen ja ilmava. Taikinasta irtoaa myös täyteläinen tuoksu, vanuta taikina kiinteäksi.
Leivo taikina tanko kolme eri kertaa. Käännä tanko välillä kolmeen ja leivo taas yhtenäiseksi taikinaksi. Tee taikinatangosta neljä emousta eli leipärettä. Pyöritä molemmilla käsillä omaa emousta hetki erillään. Käännä hieman taikinan reunaa emouksen sisälle. Näin saat tiiviin "leipäreen". Tämän jälkeen pyöritä emoukset kekomaisiksi. Vaivaa lopuksi "leipäreitä" niin, että ne ovat vastakkain. Samalla "kakon" pinnasta tulee sileä.
Taputa kekomaiset "emoukset" matalaksi reikäleiviksi. Voit myös jättää "emouksen" korkeammaksi limpuksi. Leipää ei saa "platkuttaa" eli sitä ei saa lyödä kovaäänisesti.
Tee jauhotetulla "sarvella" reikiä leivän keskelle. Pistele reikiä leivän pintaan. Reikiä ja pistely voidaan tehdä myös nousseihin leipiin. Pistelyn ja leivän ansiosta leivänkuori pysyy paremmin leivässä paistamisen aikana kiinni. Reiän teko on silloin tärkeä kun taikinaan sekoitetaan paljon vehnää.
Anna leipien kohota 15 minuuttia. Paista leipä 300 asteisessa uunin arinalla tai sähköuunissa kuumalla pellillä(eli pelti pitää olla kuuma leivät siihen laitettaessa). Uuni yleensä koreilee kakon pinnan. Kakko on parhaimmillaan juuri paistettuna. Perinteiseen tapaan "kakkopala" halkaistaan kuumana ja väliin pannaan "nokare" voita.
Ja sit asiaan: saa nähä minkälainen resepti on jenkkien leipureilla Kaapo Kakolle tänään
8 dl maitoa
2 dl vettä, kuumaa
1 tl suolaa, karkeita
50 g hiivaa
1 tl sokeria
14 dl ohrajauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kuumalla vedellä. Sekoita liemeen suola, sokeri ja murennettu hiiva. Sekoita puolet jauhoista taikinaliemeen. Anna taikina pohja kuplia ½ tuntia. Sotke loput jauhot löysäksi taikinaksi. Vaivaa sitä noin 5 minuuttia. Puhdista kädet ja kulhon reunat taikinasta.
Muotoile taikinasta kekomainen ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja paina risti taikinan päälle. Anna sen nousta tunnin verran. Hyvin nousseen taikinan pinta repeilee ja se on tasainen ja ilmava. Taikinasta irtoaa myös täyteläinen tuoksu, vanuta taikina kiinteäksi.
Leivo taikina tanko kolme eri kertaa. Käännä tanko välillä kolmeen ja leivo taas yhtenäiseksi taikinaksi. Tee taikinatangosta neljä emousta eli leipärettä. Pyöritä molemmilla käsillä omaa emousta hetki erillään. Käännä hieman taikinan reunaa emouksen sisälle. Näin saat tiiviin "leipäreen". Tämän jälkeen pyöritä emoukset kekomaisiksi. Vaivaa lopuksi "leipäreitä" niin, että ne ovat vastakkain. Samalla "kakon" pinnasta tulee sileä.
Taputa kekomaiset "emoukset" matalaksi reikäleiviksi. Voit myös jättää "emouksen" korkeammaksi limpuksi. Leipää ei saa "platkuttaa" eli sitä ei saa lyödä kovaäänisesti.
Tee jauhotetulla "sarvella" reikiä leivän keskelle. Pistele reikiä leivän pintaan. Reikiä ja pistely voidaan tehdä myös nousseihin leipiin. Pistelyn ja leivän ansiosta leivänkuori pysyy paremmin leivässä paistamisen aikana kiinni. Reiän teko on silloin tärkeä kun taikinaan sekoitetaan paljon vehnää.
Anna leipien kohota 15 minuuttia. Paista leipä 300 asteisessa uunin arinalla tai sähköuunissa kuumalla pellillä(eli pelti pitää olla kuuma leivät siihen laitettaessa). Uuni yleensä koreilee kakon pinnan. Kakko on parhaimmillaan juuri paistettuna. Perinteiseen tapaan "kakkopala" halkaistaan kuumana ja väliin pannaan "nokare" voita.
Ja sit asiaan: saa nähä minkälainen resepti on jenkkien leipureilla Kaapo Kakolle tänään
Black cats matter!
Re: Penkkiurheiluketju
Viesti Kirjoittaja jjpeltola »
Ei se Kaurajunttakaan mitään pullaa ole: vesi, hiivaleipävehnäjauho, täysjyväkaura 20% (33% jauhojen määrästä), hiiva ja suola.PKivireki kirjoitti:OT: kauheeta hapatusta toi Ullan pakarin touhu. Mää olen kaikki lapsuuteni kesät syäny Sastamalassa kakkoja, eikä ne mitään pullaa ollu!
”Assumption is the mother of all fuck ups.” Travis Dane
Re: Leipä miehen tiellä pitää
Kyllä!jjpeltola kirjoitti:Pakarin Kaurajuntta on aivan älyttömän hyvä leipä.
En finnjävel
Re: Penkkiurheiluketju
Tämähän se useimmiten Ullan leivistä lähtee mukaan.jjpeltola kirjoitti:Pakarin Kaurajuntta on aivan älyttömän hyvä leipä.
Teinpä muuten äsken aivan törkeän hyvää Malai koftaa. Mun tyttären lempiruokaa, jos ei laita chiliä. Enkä laittanut, vaikka vahingossa melkein jo aloin pilkkomaan. Pilkotaan sitten vain omaan annokseen ja tuoretta korianteria myös päälle. Sitäkään ei tytär osaa arvostaa, kumma tyyppi.
Viimeksi muokannut Ötsi Vik, 13.5.2019 klo 15.25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Ruokatopic
Kasvispyöryköitä kermaisella ja tomaattisella cashewkastikkeella.
Laitoin pottua, porkkanaa, herneitä, paneeria (kotijuustoa tässä tapauksessa) ja tuoretta korianteria. Kastike on kuitenkin se, jossa se taika piilee
Laitoin pottua, porkkanaa, herneitä, paneeria (kotijuustoa tässä tapauksessa) ja tuoretta korianteria. Kastike on kuitenkin se, jossa se taika piilee
Re: Ruokatopic
Pizzarulla. Ai hittolainen kun on hyvää. Parempaa kuin yksikään pitsa ostettuna!
Oma pohja, tai (jos laiskottaa) pizzakit kaupasta.
Tomaattisoosi (tai kitin mukana tulevasta purkista soosia 1/2 purkkia)
Pepperonia paketti
Chili jalapeno juustoraastetta
Peruspizzaraastetta
Rullaksi, voisula pintaan, raastetta päälle.
Uuni alalämmölle 200 astetta 30min.
Kuvaa en saa lisättyä, koska joku raja on tullut vastaan.. ei johdu kyllä meikäläisestä. Kuvakin oli supistettu 800kt kokoiseksi.
No, netistä löytyy kuvia kyllä
Oma pohja, tai (jos laiskottaa) pizzakit kaupasta.
Tomaattisoosi (tai kitin mukana tulevasta purkista soosia 1/2 purkkia)
Pepperonia paketti
Chili jalapeno juustoraastetta
Peruspizzaraastetta
Rullaksi, voisula pintaan, raastetta päälle.
Uuni alalämmölle 200 astetta 30min.
Kuvaa en saa lisättyä, koska joku raja on tullut vastaan.. ei johdu kyllä meikäläisestä. Kuvakin oli supistettu 800kt kokoiseksi.
No, netistä löytyy kuvia kyllä
..onko yhtäkään viestiä, mitä en ole joutunut muokkaamaan..
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Rikostoverini 2 kpl kävivät saunomassa. Tarjosin saunapalaksi sitruunankuorella terästettyä karitsan paahtopaistia grillattuna ja silputtuna pitaleivän välissä.
Soosina bulgarianjugurtti, johon 4 valkosipulinkynttä, puntti korianteria ja reipas suolaa. Lisäksi rutkasti kevätsipulin vartta silputtuna. Lähtivät tyytyväisinä kaupungin valoihin Villa Sukasta.
Minä jäin tänne pimeään istumaan ja otan vielä siivut Venetsuelan kansan selkänahkahikeä ja huokaan syvään.
Soosina bulgarianjugurtti, johon 4 valkosipulinkynttä, puntti korianteria ja reipas suolaa. Lisäksi rutkasti kevätsipulin vartta silputtuna. Lähtivät tyytyväisinä kaupungin valoihin Villa Sukasta.
Minä jäin tänne pimeään istumaan ja otan vielä siivut Venetsuelan kansan selkänahkahikeä ja huokaan syvään.
Black cats matter!
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Prhana, oli hyvänkokoinen rusakkovainaa tienposkessa Laajavuoressa, mutta kun oli jo menny tönköks niin en uskalla syödä..kaks kertaa olen tehnyt jänispataa raadosta.
Sipulia, porkkanaa, valkoviiniä, suolaa ja maustekimppu ja keitetään lihat hissukseen irti. Kelpais vaikka Ruotsin kunkulle, jos Jyvikseen poikkeaa..
Sipulia, porkkanaa, valkoviiniä, suolaa ja maustekimppu ja keitetään lihat hissukseen irti. Kelpais vaikka Ruotsin kunkulle, jos Jyvikseen poikkeaa..
Black cats matter!
Re: Leipä miehen tiellä pitää
Leipien aatelia. Silmäkulma kostui eilen, kun kotimatkalla muistin, että olin edellisenä päivänä ostanut kaurajunttaa, ja kotiin päästyäni pöydällä odotti vain tyhjä pussi. Puoliso oli syönyt koko leivän, eikä mulle näemmä riittänyt tällä kertaa palaakaan.arisel kirjoitti:Kyllä!jjpeltola kirjoitti:Pakarin Kaurajuntta on aivan älyttömän hyvä leipä.
MBP 14" | Studio 5K | iPhone 15 Pro | iPad Air | AirPods Pro | Watch S6 | TV 4K
Re: Ruokatopic
Söin tänään jotain inferno-juustoa kansainvälisillä ruokafestareilla. Hiukan tuntui kielen perällä, mutta siinä se. Eilen juomani chili-inkivääriolut oli äkäisempää.
Arch Linux/KDE Plasma
NZXT H1| R7 5700G | RX6800XT/Vega 8|32GB RAM
Samsung Galaxy S10e
Paennut puutarhasta.
NZXT H1| R7 5700G | RX6800XT/Vega 8|32GB RAM
Samsung Galaxy S10e
Paennut puutarhasta.
-
- Viestit: 1956
- Liittynyt: 30.8.2014 klo 20.45
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja oppenheimer »
Törkeen hyvä uutuus Atrialta tyrni-appelsiinikaalisalaatti. Tai ainakin uutuus itelle. Myyjä oli duunannut kanan ja kesäkurpitsan kanssa lämpimän ruuan. Tuli melkein yhtä hyvä tehtyä. Sopivan kevyt ruoka.
It's easy to die up here. Everything else is just work.
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Tämä ruokalaji saakoon nimekseen Partners in Crime, eli kun ilman pysyvää vakinaista osoitetta vailla oleva herrahenkilö tarvitsee yösijaa ja ilman ruokaa ei yösijaa tarjota:
Viis kyljystä tarjouksesta, iso sipuli, lanttu, juuriselleri, kaks porkkanaa (luomu), kaks valkosipulinkynttä, lihaliemikuutio (luomu), 2 dl. vettä ja 2 dl. (rouvan) valkoviiniä ja jostain Kreikasta saakka kerättyä yrttiä.
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Käristä kyljykset pannulla, pane valurautapataan ja lisää kuuma lihaliemi ja vinkku. Sitten kun kiehuu, lisää isoina lohkoina vege. Unohda tunniks tai pariksi ja avaa viinakaappi siks aikaa kunnes döfis havahduttaa - keitä potut tai jotain eksoottisempaa, jos siltä tuntii.
Jäkiruoaksi sopii amerikkalainen bourbon.
Viis kyljystä tarjouksesta, iso sipuli, lanttu, juuriselleri, kaks porkkanaa (luomu), kaks valkosipulinkynttä, lihaliemikuutio (luomu), 2 dl. vettä ja 2 dl. (rouvan) valkoviiniä ja jostain Kreikasta saakka kerättyä yrttiä.
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Käristä kyljykset pannulla, pane valurautapataan ja lisää kuuma lihaliemi ja vinkku. Sitten kun kiehuu, lisää isoina lohkoina vege. Unohda tunniks tai pariksi ja avaa viinakaappi siks aikaa kunnes döfis havahduttaa - keitä potut tai jotain eksoottisempaa, jos siltä tuntii.
Jäkiruoaksi sopii amerikkalainen bourbon.
Black cats matter!
- Kaupunki apina
- Viestit: 732
- Liittynyt: 26.12.2010 klo 16.27
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kaupunki apina »
Lihaliemikuutio, oli sitten luomu tai ei, niin ei liity lihaliemeen mitenkään. Sisältää aromeja, aromivahventeita, suolaa ja muuta kemiallista.
Suosittelen jättämään lihaliemikuutiot, fondit ja niiden kaltaiset keinotekoiset tuotteet kauppaan ja ostamaan vaikka puljongin lihalientä, joka on oikeata lientä. Voi toki itsekkin liemet keittää, ei se ole kovin kummoinen juttu.
Suosittelen jättämään lihaliemikuutiot, fondit ja niiden kaltaiset keinotekoiset tuotteet kauppaan ja ostamaan vaikka puljongin lihalientä, joka on oikeata lientä. Voi toki itsekkin liemet keittää, ei se ole kovin kummoinen juttu.
Viimeksi muokannut Kaupunki apina, 14.9.2019 klo 6.46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
MacBook Pro 13’ M1 iPad Pro 12,9 tv 4K tv 4K uusi iPhone 12 Pro watch 6 cellural
Re: Ruokatopic
Mitkäs näistä pinnoitetuista pannuista ovat niitä hitusen parempia? Aika paljon tulee käytettyä tuota hiiliteräksistä, mutta teflonillekin on oma paikkansa. Tahtoo vain halppispannut ainakin ruveta melko pian menemään huonoksi, vaikka kuinka nätisti kuumentaa
Korreloiko hinta näissä mitenkään? Fiskarsia, Swiss Diamondia, Scanpania kehiin?
Korreloiko hinta näissä mitenkään? Fiskarsia, Swiss Diamondia, Scanpania kehiin?
Re: Ruokatopic
Meillä pyörinyt hiiliterästen rinnalla joku IKEAn parinkympin tefloni jotain 5 vuotta ehkä? Pinnoite tiptop.
Aika vähällä käytöllä se kyllä on, että ei sinänsä ihme. En ton enempää itse investoisi.
Aika vähällä käytöllä se kyllä on, että ei sinänsä ihme. En ton enempää itse investoisi.
Hyppää
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit