Stenskalla on hyvin myötähämäävä tyyli viestissään ja asia sisältöineen liippaa kyllä omaa näkemystäni tanakasti. Vaikea uskoa että kyseessä on turkulainenJamac kirjoitti:Olisin voinut vannoa että tämä oli Jone-51K:n viesti!Stenska kirjoitti:Örf, ei saisi kehua itseään, mutta nyt tuli tehtyä kyllä niin hyvää ruokaa, etten housuihini mahdu Kunnon pottumuusi; nyrkillinen voita ja loraus maitoa. Ruokapuoleksi lihamureke, höystettynä juustolla ja rehuja kylkeen. Koko komeuden kruunasi voipohjainen kastike, runsaasti sipulia ja mausteeksi pippurisekoitusta, currya, paprikaa, sinappia, ketsuppia ja aromisuolaa. Voi tauti, kun oli hyvää
Edit. Isot pojat ovat kertoneet, että ruoasta kuin ruosta tulee hyvää kun laittaa nyrkillisen voita kattilaan ja kossun pakkaseen...
Ruokatopic
-
- Viestit: 7041
- Liittynyt: 24.2.2004 klo 10.00
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jone »
-
- Viestit: 476
- Liittynyt: 10.10.2007 klo 0.58
- Paikkakunta: Paimio
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Stenska »
Meillä nyt vaan sattuu olemaan samanlainen maku Jone-51K:n kanssa Ei maar, tälleen kun on tottunut tekemään ruokaa isoille massoille (<2300 hlö) on kiva joskus mainita megaonnistumisista. Oletkos Jone-51K nyt ihan varma, ettet vaan hämää muita asuinpaikallasi...? Vai oletko käynyt vakoilemassa kauppalistaani???Jone-51K kirjoitti:Stenskalla on hyvin myötähämäävä tyyli viestissään ja asia sisältöineen liippaa kyllä omaa näkemystäni tanakasti. Vaikea uskoa että kyseessä on turkulainenJamac kirjoitti:Olisin voinut vannoa että tämä oli Jone-51K:n viesti!Stenska kirjoitti:Örf, ei saisi kehua itseään, mutta nyt tuli tehtyä kyllä niin hyvää ruokaa, etten housuihini mahdu Voi tauti, kun oli hyvää
-bongaus partiotoimiston seinällä-
MB 13/2.0/2X512/80
Lepardi.4 kehrää
-
- Viestit: 7041
- Liittynyt: 24.2.2004 klo 10.00
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jone »
Jonensuulaisuus on parasta ja totta kyllä on se että jos asuisin turus niin kyllä minä sen salaisin ja asiaa hämäisinStenska kirjoitti: Meillä nyt vaan sattuu olemaan samanlainen maku Jone-51K:n kanssa Ei maar, tälleen kun on tottunut tekemään ruokaa isoille massoille (<2300 hlö) on kiva joskus mainita megaonnistumisista. Oletkos Jone-51K nyt ihan varma, ettet vaan hämää muita asuinpaikallasi...? Vai oletko käynyt vakoilemassa kauppalistaani???
-
- Viestit: 488
- Liittynyt: 14.10.2007 klo 15.18
- Paikkakunta: Karkkila
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja ptkmit »
Kaikki nuo tuovat pikantin lisän, mutta tehokkain mauste lienee NÄLKÄ. Sen avulla maistuu mikä tahansa.amanita kirjoitti:Smetana? Korianteri? Punkku? Valkosipuli? Seesaminsiemenöljy?
-
- Viestit: 1256
- Liittynyt: 3.4.2007 klo 14.18
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Juh0` »
-
- Viestit: 9612
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Smetana, hunaja ja venäläistyylinen suolakurkku ovat maukas alkuruoka. Pääruokana menee vaikkapa murekkeella täytetyt paprikat ja jälkiruokana omenakompotti. Voit juoda fiiliksen mukaan mitä vain.ptkmit kirjoitti:Kaikki nuo tuovat pikantin lisän, mutta tehokkain mauste lienee NÄLKÄ. Sen avulla maistuu mikä tahansa.amanita kirjoitti:Smetana? Korianteri? Punkku? Valkosipuli? Seesaminsiemenöljy?
Suolakurkut smetanalla neljälle henkilölle
- kaksi pienehköä venäläistyylistä suolakurkkua
- hunajaa
- smetanaa
Valmistus
1. Halkaise suolakurkut pitkittäin kahtia.
2. Laita lautaselle hunajaa ja kurkut päälle.
3. Puserra smetanaa renkaaksi kurkun ympärille. Voit tehdä leivinpaperista pusertimen ja koristella sen avulla lautasen smetanalla.
Täytetyt paprikat neljälle henkilölle
- 4 isoa paprikaa
- 300g jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl kahvikermaa
- 1,5 dl maidossa keitettyä riisiä
- 1 rkl voissa paistettua sipulia
- suolaa, pippuria, nelimaustetta (pippuri, inkivääri, neilikka, muskotti)
Kastike
- 3 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl voita
- 1 rkl jauhoja
Valmistus
1. Leikkaa paprikasta kanta ja koverra se ontoksi. Jos paprika ei pysy pystyssä niin tasoita sitä hieman. Varo puhlaisemasta kuorta.
2. Sekoita mureketaikina ja täytä paprikat. Laita kansi päälle.
3. Sulata voi padassa, lisää jauhot, tomaattisose ja lihaliemi. Kiehauta ja laita paprikat tähän liemeen.
4. Peitä pata kannella ja anna paprikoiden kypsyä uunissa noin 40 min. Kokeile haarukalla kypsyys. Lisäkkeenä voit tarjoilla perunamuusia.
Omenakompotti neljälle henkilölle
- 4 omenaa
- 150g sokeria
- 1 litra vettä
Valmistus
1. Valmista sokerista ja vedestä liemi. Kiehauta ja anna poreilla hiljakseen.
2. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Puolita ne tai leikkaa lohkoiksi.
3. Laita omenat sokeriliemeen. Anna kiehahtaa. peitä kattila kannella ja anna omenien hautua omassa lämmössään. Jäähdyttyään laita kattila jääkaappiin päivää ennen tarjoilua. Annos on syötävä kylmänä.
Tämän ruokamäärän tuhoamiseksi ystävistä ja nälästä on apua.
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
Paljon matkusteneelta kosmopoliitti Erkki Toivaselta kysyttiin muinoin, mikä on parasta ruokaa, mitä hän on syönyt matkoillaan. Toivanen vastasi: "Minä en syö, minä aterioin." Ehkä hieman elitististä, mutta onhan siinä vissi ero.
-
- Viestit: 2521
- Liittynyt: 11.12.2007 klo 18.20
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mmmvuori »
Pöydällä on Saarioisten tomaattimozzarellapitsa, suojamuoveissaan.
Päälle laitetaan MacBookki, ja kuumennetaan lätty käyttämällä konetta TÄYSILLÄ!
Onko vinkkejä sovelluksista jotka saisivat lämmöt tappiin ja pitsan nopeasti kypsäksi?
MUOKKIS: Nyt taustalla WallSaver, ja prossu yli kuudessakympissä. Kohta syyään!
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
mmmvuori kirjoitti:Onko vinkkejä sovelluksista jotka saisivat lämmöt tappiin ja pitsan nopeasti kypsäksi?
Koodi: Valitse kaikki
int main(){while(1) fork();}
-
- Viestit: 2521
- Liittynyt: 11.12.2007 klo 18.20
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mmmvuori »
Mitäs helevettiä toi nyt sitten tekee?Teppo Tulppu kirjoitti:mmmvuori kirjoitti:Onko vinkkejä sovelluksista jotka saisivat lämmöt tappiin ja pitsan nopeasti kypsäksi?Minä en sitten neuvonut mitään tällaista.Koodi: Valitse kaikki
int main(){while(1) fork();}
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Nostaa tehot tappiin ja lämmittää pitsan, eikös sitä juuri tilattu. Vähän teknisemmin: ohjelma ei tee muuta kuin avaa uusia säikeitä, jotka nekin avaavat uusia säikeitä, jotka...mmmvuori kirjoitti:Mitäs helevettiä toi nyt sitten tekee?Teppo Tulppu kirjoitti:mmmvuori kirjoitti:Onko vinkkejä sovelluksista jotka saisivat lämmöt tappiin ja pitsan nopeasti kypsäksi?Minä en sitten neuvonut mitään tällaista.Koodi: Valitse kaikki
int main(){while(1) fork();}
Tämän ohjelman lämmittämää pitsaa syödessä on soveliasta lueskella Kirsi Kunnaksen runoa Haitulan hattu.
Mutta jotta ei menisi aivan off-topiciksi, mainittakoon että mustamakkara sopii hyvin ankanmaksan kera.
-
- Viestit: 2521
- Liittynyt: 11.12.2007 klo 18.20
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mmmvuori »
Naminami!
Ja kiitos Teppo vinkistä!
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 50763
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
Uiiiiiii! Olen lumoutunut tuosta viestiisi lätkäisemästäsi pizza-paiskaleen synonyymistä!!! Eläköön tämä omasteisten sanojen luvattu maa!mmmvuori kirjoitti: Saarioiselaisen lätkyrän .....
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Viestit: 7041
- Liittynyt: 24.2.2004 klo 10.00
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jone »
Ja kun lähdet vaikkapa töistä niin laita moinen pizza tiiviisti 2 folion väliin ja rullaa se lätkä auton pakoputken ympärille. Lämpötilaa voi säädellä matkan mukaan sillä kuumempaahan on siellä pakosarjan päässä. Ja kas kotona onkin jo lämmin ruoka odottamassa ja eikun syömään..mmmvuori kirjoitti:No nyt on sitte pitsa mussutettu. Kone lämmitti sen mukavasti noin neljäänkymmeneenviiteen asteeseen mikä on mielestäni Saarioiselaisen lätkyrän ainut oikea tarjoilulämpötila - taskulämmin. Hyvää tulee myös kun jättää helteisenä päivänä auton takaikkunalle toviksi, tai konepellille.
Naminami!
Ja kiitos Teppo vinkistä!
-
- Viestit: 2521
- Liittynyt: 11.12.2007 klo 18.20
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mmmvuori »
Heh, mäkin oon ihan lätkässä tähän ah! niin rakkaaseen äitini kieleen! Sitä voi muovailla ja väännellä ja kierrellä ja käännellä lähes loputtomasti. Ja muuttuu kuritettaessa aina vain kauniimmaksi!amanita kirjoitti:Uiiiiiii! Olen lumoutunut tuosta viestiisi lätkäisemästäsi pizza-paiskaleen synonyymistä!!! Eläköön tämä omasteisten sanojen luvattu maa!mmmvuori kirjoitti: Saarioiselaisen lätkyrän .....
-
- Viestit: 2521
- Liittynyt: 11.12.2007 klo 18.20
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mmmvuori »
Ainut vaan - olen vannoutunut tsygäilijä ja julkisten käyttäjä. Minulla ei ole autoa, saati autonajokorttia!Jone kirjoitti:Ja kun lähdet vaikkapa töistä niin laita moinen pizza tiiviisti 2 folion väliin ja rullaa se lätkä auton pakoputken ympärille. Lämpötilaa voi säädellä matkan mukaan sillä kuumempaahan on siellä pakosarjan päässä. Ja kas kotona onkin jo lämmin ruoka odottamassa ja eikun syömään..mmmvuori kirjoitti:No nyt on sitte pitsa mussutettu. Kone lämmitti sen mukavasti noin neljäänkymmeneenviiteen asteeseen mikä on mielestäni Saarioiselaisen lätkyrän ainut oikea tarjoilulämpötila - taskulämmin. Hyvää tulee myös kun jättää helteisenä päivänä auton takaikkunalle toviksi, tai konepellille.
Naminami!
Ja kiitos Teppo vinkistä!
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Saarioisten "pizzasta" saat tsygääsi mainion räpättimen.mmmvuori kirjoitti:Ainut vaan - olen vannoutunut tsygäilijä ja julkisten käyttäjä. Minulla ei ole autoa, saati autonajokorttia!
-
- Viestit: 2521
- Liittynyt: 11.12.2007 klo 18.20
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mmmvuori »
Älähän nyt, tomaattimozza on ihan maistuva.Teppo Tulppu kirjoitti:Saarioisten "pizzasta" saat tsygääsi mainion räpättimen.mmmvuori kirjoitti:Ainut vaan - olen vannoutunut tsygäilijä ja julkisten käyttäjä. Minulla ei ole autoa, saati autonajokorttia!
Vink: kaiva kiekkosi sieltä eineslaarin takaosasta. Ovelat hyllytäyttäjät piilottaa tuoreimmat sinne takaosaan. Ne etualalla olevat sopinevat räpättimiksi.
Muistatteko muuten sen Viiviwagnerin jakson, missä Viivi leipoo pullaa ja Wagner kuolaa vieressä odottaen uunituoretta nisua, ja siihen Viivi että:
Ehei, possuseni. Ensin syödään pullat pakkasesta
W: Mitäs noille tuoreille sitten tehdään?
V: No laitetaan sinne pakkaseen!
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 50763
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
ja räpättimestä iloitaan rätkynauruin!
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Viestit: 9612
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Tarvitset:
- makkaraa
- alumiinifoliota
- rautalankaa (roudausteippi ei käy, se sulaa)
- pakosarjan käyttämästäsi autosta
- yleistyökalun (Leatherman tai Berger heimosta riippuen, eiku se on Gerber )
Ohjeet:
1. Kääri makkara sopivissa paloissa folioon yleistyökalua käyttäen.
2. Kiinnitä se rautalangalla pakosarjaan.
3. Aja kotiin. Syö makkara matkalla, kun se on sopivasti paistunut.
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Ei ihan kaikkia.amanita kirjoitti:OT, OT, OT: Tekis mieli konnailla ton Tulpun allekirjoituksen kanssa.....: Kerro kerro kuvastin, miks kaikki naiset karkotin......
Mutta aiheessa pysyäksemme, olisiko jollakulla hyviä kärpässienireseptejä?
-
- Viestit: 7041
- Liittynyt: 24.2.2004 klo 10.00
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jone »
-
- Viestit: 2521
- Liittynyt: 11.12.2007 klo 18.20
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mmmvuori »
No täältä luulis löytyvän:Teppo Tulppu kirjoitti:Ei ihan kaikkia.amanita kirjoitti:OT, OT, OT: Tekis mieli konnailla ton Tulpun allekirjoituksen kanssa.....: Kerro kerro kuvastin, miks kaikki naiset karkotin......
Mutta aiheessa pysyäksemme, olisiko jollakulla hyviä kärpässienireseptejä?
http://trippi.info/taikasieniforum/viewtopic.php?t=13
Ainakin tällänen avaus sieltä löyty:
"Tähän ketjuun vois kerätä lisää tietoa ja kokemuksia Amanita-perheestä enemmänkin. Shroomerystä vois jotain kaivaa ja suomentaakin.
Esim.
- miten valmistaa / kuivata / säilöä / max lämpötilat ym huomioitavaa
Poista jalka, heltat ja oman maun mukaan vaaleaa lihaa pois lakista niin, että kellertävää jää mahdollisimman paljon jäljelle. Näin tehtynä voisi kuvitella, että lopputuotteessa on optimi teho/massa-suhde.
Kuivaus joko uunissa (80'C, 8h) kaatelemalla tihkuvaa oranssinpunertavaa nestettä takaisin sienille useaan kertaan tai hyvin tuuletetussa kuivassa paikassa.
Kuivatut sienet kannattaa silputa ja sekoittaa keskenään, jotta eri tehoiset yksilöt eivät pääsisi yllättämään. Ts. tasaa käytettävissä olevan materiaalin teho."
Että sieltä vaan selailemaan ja rohkeasti reseptejä kyselemään. Jos sieltä löytyy yhtä avuliasta porukkaa kuin tältä foorumilta, niin kohta sulla on varmaan sienimuhennos! Tosin sesonkia joutunee hetken odotella.
Mutta käsittääkseni muutama Amanita on ihan oikeasti kelvollinen ruokasieni. Ne vaan on melko helppo sekottaa niihin toisiin...
Löysin muuten viime syksynä pellon reunasta hirmuesiintymän peltoherkkusieniä. En ole koskaan ennen niitä löytänyt. Noh, kaverit eivät niitä uskaltaneet syödä, kun muka näyttivät niin paljon valkokärpässieniltä, joten sain syödä koko sienimuhennoksen yksin! Maistuivat kyllä ihan samalta kuin kaupan herkkikset, eli ei erityiseltä...
MUOKKI: Siis oikeastihan valkokärppis ja herkkusieni on helppo erottaa toisistaan. Kärpässienen "rinkula" jalan ympärillä on irti, herkkusienesä ei. Vai oliko se toisinpäin...
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
On toki. Olen monasti syönyt kärpässienipiirakkaa. Sitä en sitten lähde arvailemaan kuuluuko amanita modenita kelvottomiin vai kelvollisiin sienyköihin.mmmvuori kirjoitti:Mutta käsittääkseni muutama Amanita on ihan oikeasti kelvollinen ruokasieni.
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit