Sivu 345/367

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.11.2017 klo 16.35
Kirjoittaja hatey
Hirviöstä tulee spagetille kaveria....

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 11.11.2017 klo 14.47
Kirjoittaja PKivireki
Jeesuksen toista tulemista odotellassa kaljat kylmään ja pönttöuunilammasta laittamaan; käristetään kuivatut yrtit viattoman kotimaisen karitsan paloitellun etuselän pintaan pönttöuunin lehtipuuhiilloksella, ja sitten kolmeksi vartiksi pottujen ja punajuurien seuraksi tavalliseen uuniin..iha hyvää! [a]

Kuva

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 11.11.2017 klo 22.00
Kirjoittaja hatey
Iltapalaksi kirsikkatomaatti tyrninmarjapedillä.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 12.11.2017 klo 0.17
Kirjoittaja hesebe
PKivireki kirjoitti:Jeesuksen toista tulemista odotellassa kaljat kylmään ja pönttöuunilammasta laittamaan; käristetään kuivatut yrtit viattoman kotimaisen karitsan paloitellun etuselän pintaan pönttöuunin lehtipuuhiilloksella, ja sitten kolmeksi vartiksi pottujen ja punajuurien seuraksi tavalliseen uuniin..iha hyvää! [a]

Kuva
Herkkua.

Päivän lounas aloitettuna, kermainen savulohipasta.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 12.11.2017 klo 0.21
Kirjoittaja mikastus
Ei Heranjumala miten kaunista ja makuista. Mutta tuliko mainittu jesus, vai ei? Itse en heraa tunne, mutta tahtoisin tavata. Tavaaminen on lukemisen alku, sen maito.

edit. Kävin Haraldin ketjuissa. Oli hyvä ja runsas.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 12.11.2017 klo 0.27
Kirjoittaja Erño
Meksiko on Jeesuksia täynnä, siellä tapaaminen on helppoa.

Tänään on tullut herkuteltua. Päivällä Reilun 1200 kalorin tortilla-annos, iltapäivällä serkkupojan synttärikakkua ja illalla täyttävä annos kanaa ja riisiä. Kana maustettu vihreällä currylla, kurkumalla, inkiväärillä ja korianterilla sekä ruokakermalla. Tuli ihan älyttömän hyvää. [:P]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 12.11.2017 klo 1.03
Kirjoittaja hesebe
Erño kirjoitti:Meksiko on Jeesuksia täynnä, siellä tapaaminen on helppoa.

Tänään on tullut herkuteltua. Päivällä Reilun 1200 kalorin tortilla-annos, iltapäivällä serkkupojan synttärikakkua ja illalla täyttävä annos kanaa ja riisiä. Kana maustettu vihreällä currylla, kurkumalla, inkiväärillä ja korianterilla sekä ruokakermalla. Tuli ihan älyttömän hyvää. [:P]

Laita kuvat, tosin nälkä tulee tekstistä.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 12.11.2017 klo 1.25
Kirjoittaja Erño
Tyhjästä lautasesta on vähän tylsä ottaa kuvia.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 12.11.2017 klo 12.13
Kirjoittaja PKivireki
Ei tullu Jeesusta, mutta nälkä lähti.

Tänään teen poronkäristystä ja pottumuusia. Ostamastani puolikkaasta porosta on enää rippeet jäljellä, mutta käristyslihoja sentään on jokunen paketti ja yks hyvä paisti. Jouluun saakka pitää malttaa paistia säilyttää

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 14.11.2017 klo 16.43
Kirjoittaja jakovski
Crunchwrappeja. On muuten aika hemmetin hyviä [:P]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 14.11.2017 klo 16.45
Kirjoittaja Anghorn
Noita pitäisi itekin kokeilla. Onko sulla joku hyväksi havaittu ohje takataskussa?

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 14.11.2017 klo 17.14
Kirjoittaja jakovski
Tuossa näkyy pikkukuvissa ohje :)

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 14.11.2017 klo 21.29
Kirjoittaja hesebe
jakovski kirjoitti:Crunchwrappeja. On muuten aika hemmetin hyviä [:P]
On maukkaan näköisiä, hyvät kuvat, tässä työpaikan noutopöydän antimet.
F401315C-4290-4951-83E8-5C411A6E1D7B.jpeg
F401315C-4290-4951-83E8-5C411A6E1D7B.jpeg (671.06 KiB) Katsottu 1992 kertaa

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 10.06
Kirjoittaja vinouma
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005449073.html
IHMISKUNNAN tulevaisuudesta huolissaan olevien tieteentekijöiden vetoomuksessa listataan 13 esimerkkiä asioista, joita ihmiskunta voisi tehdä päästäkseen kestävälle pohjalle ja välttyäkseen tuholta.
Karjankasvatus ja lihansyönti ovat vakavimpia ympäristöongelmia. Lihantuotanto on myös Suomessa ilmasto-ongelma”, toteaa ekologian professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta. Hän on yksi niistä 15 000 tutkijasta, jotka ovat allekirjoittaneet vetoomuksen. Allekirjoittajista 81 on suomalaisia.
Että porkkanaa nassuun vaan rakkaat foorumitutut. Lihansyönti johtaa ympäristöongelmiin ja punainen liha on superepäterveellistä! Ni!

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 10.09
Kirjoittaja jakovski
Pffft.

Syökää lihaa ja eläkää terveellisesti.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 10.28
Kirjoittaja vinouma
Niin just. Eläkää kuten tähän päivään mennessä. Maailma on kusessa, jos mitään ei tehdä. Suomalaiset ovat yksi maailman eniten luonnonvaroja kuluttava kansa.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 10.39
Kirjoittaja jeppe
vinouma kirjoitti:Niin just. Eläkää kuten tähän päivään mennessä. Maailma on kusessa, jos mitään ei tehdä. Suomalaiset ovat yksi maailman eniten luonnonvaroja kuluttava kansa.
Eikös ne torakat ja rotat selviä, uuteen nousuun vaan sitä kautta! ;)

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 10.40
Kirjoittaja vinouma
Joo näihän se on! [:)] Maailma on menossa päin maanalainen paikka, eikä ketään kiinnosta. Aika jännää...

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 11.27
Kirjoittaja hatey
Porkkana on pahaa. yöks.
Riista on hyvää. nam.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 11.38
Kirjoittaja vinouma
Pakkoko tänne on laittaa valokuvia kuolleista olennoista? >:(

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 11.46
Kirjoittaja PKivireki
Kuva

Kuten oheisesta käppyrästä varmaan osaatte ymmärtää, Maatalous l. karjatalous eli madon ja lihantuotanto ja maanviljely eli rehun ja viljanviljely tuottaa suomalaisten päästöistä n. 10 %. Verratkaapa muihin päästöjä tuottaviin.

Suunnattoman syntisen kotimaisen lihansyönnin kokonaan lopettamista tehokkaampaa olisikin esimerkiksi laskea oman kerrostalohuoneistonsa lämpötilaa 2 astetta 22 -> 20:een, vähentää päivittäinen 1-2 kerran suihkussakäynti joka toiseen päivään, jättää jokainen tai edes joka toinen lentomatka tekemättä tai hankkia vähemmän kuluttava tai vähäpäästöisempi auto. Jostain syystä tuo eteläsuomalaisen media esim. HS muiden populistien pirtaan ei tunnun mahtuvan kuin maanviljelyn ja lihansyönnin vastustus..

Maapallon kantokykyvyn arvioidaan kestävän noin 2500 kilon co2 päästöt per nuppi vuosittain. Suomessa ei muuten sillä määrällä voi elää vaikka pelkkiä ituja söisi, sillä meillä menee se pelkästään keskimääräisellä asumisella rikki, stadilainen tuottaa 4 300 Kg co2sta pelkästään "kaupunkilaisena olemisena" ja omat kulutukset päälle, ks.
https://kuntalehti.fi/uutiset/tekniikka ... ys-hyytyi/
Siihen päälle muut huvit, niin joko alkaa ahistaa muukin kuin naapurin grilllaaminen: yksi lento Lontooseen ja takaisin tuottaa 1700 kg co2 per nuppi!

Summa summarum; Lontooseen kerran vuodessa lentävä stadilainen hipsteri siis tuottaa 6 000 Kg co2sta, vaikkei ylevän tiedostavan moraalin omaavana söisi grammaakaan lihaa koko vuonna.

Vielä tuohon siteerattuun Kotiahoon; tunnen tyypin ja ihan kaikkein loogisimmasta päästä ei mielestäni ole. Vastustaa ehdottomasti ns. risupaketteja eli puun polttamista energiaksi ja tuo sen kyllä julki. Yhtä julki voisi tuoda mielestäni sen, että tällä hetkellä helsinkiläisten kaukolämpö tuotetaan suurimmaksi osaksi ekologisesti kaikkein kestämättömimmällä tavalla eli kivihiilellä. Mitä tapahtuu 10 vuoden päästä, jos metropolihaaveilla ratsastava kaupunki kasvaa 30%..:?


EDIT
yksi lento Lontooseen ja takaisin tuottaa 1700 kg co2 per nuppi!
Korjaan virheei, tuo edellyttää poikakaverin kanssa reissaamista, yhden henkilön osalta Antti Holman lentely Lontooseen ja takaisin tuottaa 850 kiloa co2sta, pahoittelen.

Eli helsinkiläisen kerran vuodessa matkaavan "peruskulutus" kaupunkilaisena olosta tuottaa n. 5 100 Kg co2/ vuosi.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 11.49
Kirjoittaja hatey
vinouma kirjoitti:Pakkoko tänne on laittaa valokuvia kuolleista olennoista? >:(
Laitoin taannoin kuvan tomaatista, Miksi se ei harmittanut. Kuollut sekin oli.

Jos tuosta hirvestä otetaan 150 gramman pala, laitetaan se lautaselle kuolleen perunan kaveriksi. Sekään ei pahoita mieltä. Onko tässä nyt tälläinen "kaupan liha tehdään lihatehtaassa" ilmiö?

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 14.22
Kirjoittaja Erño
Ongelma ei ole lihansyönti, vaan ylikansoitus. Ratkaisuongelmaan, aletaan syömään alimpiarvoisia ihmisiä pois haitoilta. Afrikassa ja muualla kehitysmaissa tappavat jo toisiaan hyvään tahtiin, mutta ongelmana siellä on se ehkäisyn puute.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 15.49
Kirjoittaja vinouma
hatey kirjoitti: Laitoin taannoin kuvan tomaatista, Miksi se ei harmittanut. Kuollut sekin oli.
Eläimen vertaaminen tomaattiin osoittaa kyllä hirmu huonoa makua. Sama kun vertaisin sun vanhempia kukkakaaliin. Yhtä arvokkaita molemmat. Joku roti nyt, pliis.

Edit. Tai jos kommentoisin sinuakin järkyttänyttä pikkutytön surmaa, että: mitäs sitten, puukotin minäkin tomaattia aamulla. Aivan sairas vertaus! >:(

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 15.11.2017 klo 15.51
Kirjoittaja vinouma
Erño kirjoitti:Ongelma ei ole lihansyönti, vaan ylikansoitus.
Ja länkkärin elämäntyyli. Ihan turha laittaa päätä pensaaseen!