Sivu 364/367

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 5.9.2020 klo 19.35
Kirjoittaja PKivireki
Ah tänään oli ja huomenna on pitsapäivä. Karanteenin kunniaksi ns. Mitä kaapista löytyy -pitsa.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 5.9.2020 klo 20.13
Kirjoittaja Salamijakk
Tein videon, missä selviää mitä tarkoitin Kulmatankopippurimyllyn ylivertaisuudella verrattuna perinteiseen Ruuvipippurimyllyyn.
https://youtu.be/wdf8VMic6jA

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 5.9.2020 klo 20.55
Kirjoittaja jjpeltola
Otetaaanko kulmatankopippurimyllystä ulos vain yhtä jauhatuskarkeutta? :?

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 5.9.2020 klo 20.59
Kirjoittaja tosikko
Onko Salmarilla laittaa kuvaa myllyn pohjasta, jotta näkisi koneisto? Onko karkeussäätö siellä? [:|]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 6.9.2020 klo 15.49
Kirjoittaja PKivireki
Säästyi pitsa huomiseksi, kun eilen pakastinta tonkiessa löytyi 800 g. hirven palapaistia viime syssyltä. Naapurin Jykän ampumaa.

-> norjalaiseen marinadiin ja sulattuaan parin tunnin soppailu. Hyvää tuli, mutta hirvi olis kaivannut vielä tunnin-pari hauduttamista, sekaan viimeiset potut ja porkkanat jääkaapista. Kauppaan kun ei ole asiaa, niin persilja jäi nyt ruoasta puuttumaan..

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 6.9.2020 klo 20.28
Kirjoittaja Sauerkrautzi
Kaupunki apina kirjoitti: Vaalea kala ja aika isosyinen, kypsyy nopeasti. Itse laitoin kokonaisena, putsaus, pari viiltoa kylkeen, suolaus muutamaa tuntia aikaisemmin. Sisälle sitruunaa, tilliä ja pippuria. Folion päällä grilliin muiden kalojen kanssa.
Kokeîtu nyt, selvää ahvenan makua on. Mutta aika vähän syötävää loppujen lopuksi per fisu. Sivelin valkosipulivoita päälle ja sisään, ineen myös tilliä ja sitruunaa. Marinoin suolaliemessä. Aika mieto maku silti. Ehkä anjovisvoikastike olisi ens kerralla hyvä.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.9.2020 klo 7.25
Kirjoittaja PKivireki
Hurjasti banaanikärpäsiä elämässäni. Luin internetistä, että loppukesästä sisätiloihin tunkevat ovat kotoperäistä sorttia. Epäilen, että lepakoitten tapaan tankkaavat talvea varten.

Olen loukuttanut laadukkaan ranskalaisen siiderin avulla jo varmaan 500 veljestä ja siirtänyt pihamaalle. On lystikästä katsella kun otus kiipeää lasin reunalle ja ryhtyessään räpyttämään 200 kertaa sekunnissa ikään kuin yhtäkkiä katoaa maailmankaikkeuteen.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.9.2020 klo 9.33
Kirjoittaja KiKlo
Tuolasen joskus Kiinasta tilasin. Toimii yhdellä pienellä omenalohkolla koko kauden ja mahtuu elukkaa sisälle melkoinen määrä. ”Vapautan” sitten ulos kun tulee yöpakkasia, laitteelle pesu ja oottelmaan seuraavaa loppukesää.
Valkoinen alusta on fluorisoiva, eli kiiluu pimeässä ja vetää hyvin puoleensa illan viimeisetkin.

Kuva

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.9.2020 klo 10.00
Kirjoittaja Ötsi Vik
Jännä, ettei mulla ole ollut koko kesänä tai vielä nytkään juuri ollenkaan banaanikärpäsiä. Ilmeisesti olen ollut normaalia jämptimpi hedelmien syömisen ja siisteyden suhteen.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.9.2020 klo 10.22
Kirjoittaja KiKlo
Varma konsti on pitää kaikki vihannekset ja hedelmät jääkaapissa ja syödä raakana(kehittymättömänä) pimeässä. Pinnoille aamuin-Iloin reilusti desinfiointiaineita.

Nii ja tietysti asunto betoniviidakkoon maaseudun sijaan.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.9.2020 klo 21.53
Kirjoittaja Ötsi Vik
Ei auta, olen koittanut.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 9.9.2020 klo 16.16
Kirjoittaja jakovski
Moro, eipä ole hetkeen täällä tullu käytyä. :)

Tällaista pitäisi viikonloppuna syödä. Kahteen kertaan peräkkäin maailman parhaan pihvin palkinnon voittanutta ulkofilettä. Tietäjät tietää ja ne jotka ei tiedä, niin googlettaa :)

On tää vain hienoa, kun saa työmaan kautta vain parasta pöytään.
Ja riittävästi otinkin. Hieman yli 5kg. [:P]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 9.9.2020 klo 19.13
Kirjoittaja Salamijakk
tosikko kirjoitti:Onko Salmarilla laittaa kuvaa myllyn pohjasta, jotta näkisi koneisto? Onko karkeussäätö siellä? [:|]
Sieltä tulee sopivan kokoista murskaa, eli säätöä ei ole, enkä ole sitä kyllä tarvinnutkaan. Kun alkaa miettimään sitä iän ainaista ruuvin itsestään löystymistä.
Jos tuo säätöruuvi elää omaa elämäänsä, niin mitä kokoa sieltä sitten tulee?
Tässä vielä pyydetty kuva Kulmatankomyllyn pohjasta. Se toimii aina, eikä löysty itsenäisesti.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 9.9.2020 klo 21.17
Kirjoittaja tosikko
Kyl mää Salmari luulen että myllyssäsi on säätö, tuossa pohjassa näyttää olevan kuvio joka viittaa murskan koon vaihtumiseen isommaksi kun sitä nupikkaa kääntää tuonne "suuremmalle" päin. [:|]

edit: saako joku tuossa koneistossa olevasta tekstistä selvää, saattaisi auttaa siihen uuden vastaavan myllyn löytymiseen?

Jakovskilla niin hyvä näköistä lihhoo jotta lähdenkin tästä jo sinne päin ajeleen. [:D]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 9.9.2020 klo 21.23
Kirjoittaja Sherukka

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 10.9.2020 klo 7.49
Kirjoittaja jakovski
@Tosikko

Tervetuloa. Marmoria löytyy vaikka huru mykke ja lisää saa haettua työmaalta :)

Tää ayshire on niin herkkuva, että sitä en myy mistään hinnasta :D

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 10.9.2020 klo 19.22
Kirjoittaja Salamijakk
Iso Kiitos Avusta
Tosikko ja Sherukka tutkimustyöstä. Tämä GrushGrind
pippurimylly on tosiaan säädettävä, mitä en tiennyt 10 vuoteen.
Ja mikä parasta, nyt voin ostaa valkopippurille oman myllyn, noin 60 egee muualla, paitsi tehtaanmyymälässä

https://www.crushgrind.com/products/torino

42,21, alennuskoodilla, sisältäen rahdin.
Tuotteen koneisto on patentoitu. [:D]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 16.9.2020 klo 20.00
Kirjoittaja Salamijakk
Tuli sitten ostettua tuo laatumylly.
Ilmainen rahti ja lähetin vielä sähköpostia ja sain muutamassa minuutissa alennuskoodin 10% (joka oli tänään mainoksena, mutta ei toiminut). Tilasin 20 cm myllyn, mikä on saman kokoinen kuin tuo vanhempikin tummapuinen CrushGrind myllyni. Täytettynä myllyssä on pippuria tai suolaa vuodeksi. Nyt on mustapippurille tumma ja valkopippurille vaaleapuinen mylly. Myllyn tanskalainen patentti takaa nämä kestävät rakenteet ja helppokäyttöisyyden, erityisominaisuudet.
Mylly tuli maksamaan 314 DKK/ 42,21€.
Jos joku innostuu tästä huipputuotteesta, niin alennuskoodi on:
Welcome2020.

https://www.crushgrind.com/products/torino

”CrushGrind Mills on mullistanut teollisuuden kaikella yhdellä korkealaatuisella tanskalaisella keraamisella hiomakoneella, joka tarjoaa loistavia tuloksia suolan, pippurin, kuivattujen yrttien ja mausteiden jauhamisessa.

Ammattilaisten keskuudessa tunnettu keskimääräinen ravintola voi viettää 45 minuuttia päivittäin myllyjensä täyttämiseen. CrushGrindin ainutlaatuisella helppokäyttöisellä tekniikalla tämä vie murto-osan ajasta, mikä varmistaa tehokkaan ja helpon täytön sekä ammattilaisille että kotikokkeille.

Suunniteltu jauhamaan suolakiteitä, kokonaisia ​​pippuria, mausteita ja yrttejä. Jokainen mylly lukitsee jokaisen ainesosan herkät maut ja aromit ja on
suunniteltu vapauttamaan eteeristen öljyjen tuoksu ja maku kerran jauhettuina täydellisyyteen.

Torino-sarja on saatavana luonnollisena tammipuuna 12,5 cm, 20 cm ja 30 cm mill. S

Torinon tehtaan ominaisuudet:
Täydellinen käytettäväksi kaikenlaisten kuivattujen yrttien, mausteiden, suolan ja pippurin kanssa
Upea luonnon tammimetsä
Sisältää EasyFill-tekniikan
Helposti säädettävän mekanismin avulla voit päättää hienon tai karkean jauhatuksen
Erittäin kestävä
Mitat 30 cm x 7 cm.”

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 16.9.2020 klo 22.12
Kirjoittaja tosikko
Mainio juttu että hakusessa oleva mylly löytyi! [:)]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 23.9.2020 klo 15.10
Kirjoittaja Salamijakk
Ny on kokissa vika jos ruoka ei maistu.
Uusi mylly tuli Tanskasta. [:D]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 23.9.2020 klo 15.12
Kirjoittaja Salamijakk
Täyttösuppilo. Pippurit ei enää lentele lattialle.
Siivosin muuten keittiön, kuten huomaatte.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 24.9.2020 klo 9.59
Kirjoittaja enkine
Onnittelut hienosta myllystä! [:D] Vie terän vaan hienostelupaatoksesta takana näkyvä kakkainen moccamaster ja valurautainen liesi? ;) ...pari lattialla pyörivää pippuria ehkä haittaisi?
Kun myllyistä on puhe, niin omat pösöt on kyllä toimineet ihan ok jo yli kymmenen vuotta, mutta itseä noissa kyllä ärsyttää alle kerääntyvä roska - myllyt on pidettävä lautasella tai vastaavalla, koska muuten pöydällä on kasa suolaa ja pippuria, vaikka kuinka yrittäisi tuota aina heilutella puhtaaksi. Helpommalla pääsisi jos purkista sirottelisi suolat ja pippurit?

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 11.10.2020 klo 9.05
Kirjoittaja PKivireki
Anna meille tänäkin aamuna meidän joka-aamuinen puuromme, 50/50 maitoon&veteen haudutettu kaurapuuro kunnon hiutaleista, eli suurista ja höyryttämättömistä.

Ja kardemummumustikkahilloa ja voita, luomu. Amen.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 11.10.2020 klo 10.24
Kirjoittaja arisel
PKivireki kirjoitti:kardemummumustikkahilloa
"Kardemummu" kuulostaa hiukan transulta, mutta teetkö hillon itse vai löytyykö tuota valmiina kaupasta purkissa?

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 11.10.2020 klo 10.49
Kirjoittaja PKivireki
^ Itse teen keittämällä pakastettua ja sulatettua mustikkaa omassa liämessään, hillosokeria pussin kyljen ohjeen mukaan, kiloon mustikkaa puolikas sitruuna mehuksi rutistettuna ja kaks teelusikallista kardemummaa.

Mustikat ostin tänä vuonna nepalilaislähtöiseltä herrahenkilöltä, viiskymppiä ämpäri. Annoin laadukkaan vaaleanpunaisen ämpärin vaihdossa, toiv. rouva ei äkkää yhden ämpäreistään puuttuvan..