Sivu 365/367

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 11.10.2020 klo 12.56
Kirjoittaja arisel
Eli hillotehtaat eivät ole tätä makua hoksanneet - harmi.

Edit: Kokeilin mustikka-banaani-sosetta kardemummalisäyksellä, ihan okej, mutta ei varsinaisesti säväyttänyt; vaihteluna menee kyllä, joten hyvä vinkki, kiitos! [:)]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 13.10.2020 klo 11.01
Kirjoittaja KiKlo
Kevytlounas; peuraryynäriä, munakasta ja parmesaania.
Kuva

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 28.10.2020 klo 15.46
Kirjoittaja PKivireki
Huomisen ja ylihuomisen lounasta tein, eli suppilovahverorisottoa viime viikonlopun suppilovahveroista. Kielletyn hedelmän makua, kun keräsin Oy Torni Ab:n mailta.

"Heti naamaan" tekis mieli, mutta kun paranee tekeytyessään..

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 28.10.2020 klo 18.42
Kirjoittaja jeppe
Herkulliselta näyttää [:P]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.11.2020 klo 20.39
Kirjoittaja KiKlo
Kiinassa :D :D fileoitua Turskamaan kassikalaa kotomaisessa loimusavustuksessa.

Kuva
Koivuloimussa vaan temput tapahtuu, kotimaa unohtuu ja maku tiivistyys kohti huipentumaa.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.11.2020 klo 20.41
Kirjoittaja KiKlo
Alkuperät ja reisut sikseen, maku on suksee ;)
Kuva

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.11.2020 klo 20.50
Kirjoittaja PKivireki
Minä lämmitin Joe Bidenin kunniaksi pihasaunan ja saunapalaksi tuplahödärin.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.11.2020 klo 21.50
Kirjoittaja KiKlo
Iltapalaksi Trumpin häviön lannistamana voimaannutusruokaa ämeriikasta. Äitien tekemään maksalaatikkoa, rusinoilla :D
Kuva

Söin ylen ja oksensin. Juovuspäissä ei vaan osunut pyttyyn, meni Bideen.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 8.11.2020 klo 9.52
Kirjoittaja Sauerkrautzi
KiKlo kirjoitti:Kiinassa :D :D fileoitua Turskamaan kassikalaa kotomaisessa loimusavustuksessa.
Olen joskus miettinyt onko tämä fake news vai ei. Tullut varovasti siihen tulokseen että on. Pakasteiden kanssa toimitaan näin kyllä, jatkojalostetaan idässä.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 8.11.2020 klo 10.48
Kirjoittaja PKivireki
^ Minäkin olen sitä mieltä, että sipaistaan fileeksi jo merellä.

Vai olisiko siivous merellä ja konttiin.. [:|]

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 8.11.2020 klo 11.19
Kirjoittaja KiKlo
Eiköhän ne tuoreeltaan Suomessa fileoida, tulee kokonaisena tukkuihin. Kalasta, kassilohestakin, kyllä huomaa jos se on pakastettua. Rakenne muuttuu. Kypsennetyssä eroa ei huomaa ravintola/suurkeittiökäytössä. Ehkä hiukan kuivempaa ja murenevampaa, mutta se vaatii jos kokeneen maistelijan jotta voi erottaa valmistajan tekemistä virheistä kypsennyksessä [:#]

Kuljetuksessa (ainakin ne rekat kun on peastettu ”pohjoisen valtatien pelastajissa”) on ollut kokonaisia lohia pitkin ojanpenkkoja :D

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 8.11.2020 klo 11.27
Kirjoittaja KiKlo
Eilen oli tuoreita kaloja, tänään mätiä. [:|]
Kuva

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 8.11.2020 klo 19.55
Kirjoittaja Sauerkrautzi
KiKlo kirjoitti:Eiköhän ne tuoreeltaan Suomessa fileoida, tulee kokonaisena tukkuihin.
Luultavasti avattuna ja pestyinä. Muistan jonkun dokkarin tästä rekkarallista, kyllä oli pitkälle optimoitu prosessi.
----
Mätiä pitääkin nytten saada, slurps.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 10.11.2020 klo 10.25
Kirjoittaja KiKlo
Kylmäsavustimessa oli herkullisia yllätyksiä:
Lampaan kulmapaistia.
Kuva

Ihan toimiva paljaltaan tai vanikalla.
Ei nyt sattunut olemaan juuri karpaloita ja smetanaa, niin laitoin puolukoita ja jogurttia [:P]
Kuva

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 11.11.2020 klo 10.10
Kirjoittaja KiKlo
Tänään valmistui erä kylmäsavulohta. Melkeen viikko siinä menee, mutta vaiva kyllä kannattaa. Nyt on satsi pakkasessa, viikko-kaksi vielä ja maku vaan syvenee.

Kuva

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 18.11.2020 klo 17.22
Kirjoittaja PKivireki
Provence miellyttää, maisemat on kauniita, ruoka on hyvää ja ihmiset on hienoja, siellä denatkin puhuu ranskaa.

Ostin tänään ikävääni lampaanniskaa kilon.

Keitän sitä ranskantyyliin yrteillä ja juureksilla terästetyssä valkoviiniliemessä viis tuntia ja pistän jäähtyyn, huomenna ennen vankilassa käyntiä riivin lihat luista ja lämmitän ja syön leivän kanssa.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 22.1.2021 klo 16.27
Kirjoittaja PKivireki
Tunnin haudutettu kanaviillokki (teurasjäte luomu, kanaliemi, sipyli, porkkana, voi, valkoviini, kapris) ja basmatiriisi on parasta mitä ihminen voi ilman housuja saada.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 22.1.2021 klo 16.30
Kirjoittaja homenamsi
Housujen kanssakin on omat riskinsä, ainakin jos nimi on Navanyi.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 22.1.2021 klo 17.06
Kirjoittaja PKivireki
^ Minä haudutan kanan luineen, niin kuin Puuttinkin Navalnyin.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 20.2.2021 klo 12.38
Kirjoittaja PKivireki
Bruce Springsteen tai Ruotsin kunkku Håkan jos sattuu ryyppyreissullaan talvisaikaan tänne Vesankaan, niin tarjoan mamsellin lohta.

Soon ihana ja helppo: tuuman paksuisia merilohiviipaleita haudutetaan rutikuivan valkoviinin, voin, punasipulin, kapriksien ja neilikoitten muodostamassa liemessä. Lisäkkeenä keitettyä jauhoista pottua ja porkkanaa.

Resepti on 1700-luvun aatelismöhöjen peruja ja toimii vieläkin.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.3.2021 klo 14.49
Kirjoittaja PKivireki
Kävin elämäni ensimmäistä kertaa hiihtämällä kaupassa. Syystä että umpihankihiihtämässä ollessani muistin, että unohdin perjantaisella kauppareissulla timjamin.

Timjamia ilman nimittäin ei onnistu kunnollisten hirvenlihabulssien teko. 800:aan (noinkohan kuuluu "kahdeksaansataan") grammaan naapurin Jykän ampuman hirveän jauhelihaan menee puntti timjamia silputtuna varsineen, pari salottisipulia ja kermaviili (luomu) ja yks kananmuna (luomu sekin) Suolaa ja pippuria ja on hyviä. Perunamuusia kuuluu olla. Annabelle ei ole varsinaisesti muusipottu, mutta kun on niin kaunis nimi ja maistuu ihanalt, niin teen aina siittä.

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 7.3.2021 klo 21.21
Kirjoittaja Aries
PKivireki kirjoitti: 20.2.2021 klo 12.38 Resepti on 1700-luvun aatelismöhöjen peruja ja toimii vieläkin.
Hyvällä reseptillä tai hyvällä musiikilla ei ole parasta-ennen -päiväystä. <:o)

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 8.3.2021 klo 1.20
Kirjoittaja Mikael K.
Päivän paistokset.

Kalat.jpg

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 8.3.2021 klo 9.18
Kirjoittaja PKivireki
^Ollaanko sitä käy pilkkimässä?

Re: Ruokatopic

Lähetetty: 9.3.2021 klo 16.05
Kirjoittaja Mikael K.
Yksi tuttu kalastaa paljon ja hän toi kalat minulle. Hänen pakastimensa on täynnä, joten tuttuja pitää lahjoa, kuulemma.