Sivu 1/1

Mainstage: 2- vai 4-ytiminen prosessori?

ViestiLähetetty: 19.1.2017 klo 14.57
Kirjoittaja Janatuinen
Hei,

Olen hankkimassa uutta tai käytettyä macbook pro:ta. Käytän konetta silloin tällöin keikkakäytössä koskettimilla, midikiipparit + samplet. Tarve on käytännössä yhdelle raidalle kerrallaan, samplejä ehkä max. 2 päällekkäin (esim. piano+strings). Googlettamisen perusteella moni suosittelee 4-ytimistä prosessoria Mainstage-käyttöön. Onko kenelläkään käytännön kokemusta uusimman Mainstagen käytöstä 2-ytimisellä prosessorilla? Toimiiko sulavasti ilman kaatumisia? Itseä miellyttää enemmän 13-tuumaiset koneet, joihin näyttäisi olevan tarjolla vain 2-ytimisiä. Hinta tietysti toinen näkökulma.

Re: Mainstage: 2- vai 4-ytiminen prosessori?

ViestiLähetetty: 7.2.2017 klo 11.50
Kirjoittaja k4lle
Samaan asiaan kaipaisin minäkin vastausta.

Re: Mainstage: 2- vai 4-ytiminen prosessori?

ViestiLähetetty: 5.3.2017 klo 23.20
Kirjoittaja samuliedvin
No, itselläni 13" 2014 MBPro kyykkää selvästi helpommin kuin vanha 2011 15" i7 -MBPro. Perussoundeilla toimii jotenkuten hyvin, mutta kun alkaa olemaan vähänkin tavaraa päällekkäin, niin pitää nostaa bufferin kokoa.

Re: Mainstage: 2- vai 4-ytiminen prosessori?

ViestiLähetetty: 21.3.2017 klo 23.03
Kirjoittaja Jone
Itsellä 4-ytiminen MBP. Homma on pelannut erittäin ok. Mielestäni tässä yhtälössä on hyvin tärkeää se softaseos ja äänikortti. Ihan kummajaisen äänikortin kans on lirissä kun taas joku perus Scarlett pölisee tiettyyn rajaan asti todella ok. Kippaaminen on taas lähempänä kun preset koostuu eri palasista, ja ainakin itsellä Kontakt+soundipankki Mainstagen oman tarjonnan kanssa yhdistettyna on melko hazard. Etenkin kun bufferit on kireällä. Mutta kun presetillä ei yritä tehdä mitään kuulentoa, niin on mielestäni rock solid jo 2014 MPB:lla. Kannattaa kurittaa treeneissä jo ihan kunnolla niin ei tule livenä ikävä hetki. Tosin vaikka oma seos on ollut kippaamaton, niin jotain lohtua ja varmuutta vetoon tuo se että on joku rautasyna kuitenkin setissä jota voi rapsutella ja kaapia sen aikaa kun ATK on hetken lepäämässä [:D]

Re: Mainstage: 2- vai 4-ytiminen prosessori?

ViestiLähetetty: 25.3.2017 klo 21.04
Kirjoittaja jpq
Sanotaan näin että samplekirjastojen kanssa nopea kovis on tärkeämpi usein mutta softasynien kan nssa ytuimet. vaikka modernit samplekirjastokin ikävä kyllä neliydintä kaipaa sen takia minäkin. sopivaa mäkkiä ei vaan oikein itselle löydy kun haluais pienen mutta kaikki on tupla ytimisiä paitsi tehokkaat mac proot jotka taas ylittää oman maksukyvyn.

Re: Mainstage: 2- vai 4-ytiminen prosessori?

ViestiLähetetty: 26.3.2017 klo 21.13
Kirjoittaja Janatuinen
Kiitoksia kommenteistanne ja kokemuksienne jakamisesta. Olen nyt kuitenkin päätymässä old school -ratkaisuun eli joku workstation-tyyppinen kiippari, MOXF, FA-06 tms.. Täyttää harrastelijan tarpeet ja luultavasti kokonaisuutena pitkäikäisempi kuin software-ratkaisu. Vähäiseen videoeditointiin ja Garageband-käyttöön hankin jossain vaiheessa 13" macbook pro:n.