Sivu 1/1

Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 27.1.2017 klo 11.19
Kirjoittaja ER
Oletan, että tällä foorumilla on paljon Tivoli-radioiden omistajia, kun ovat silmää miellyttäviä. Mutta minkälaisia kokemuksia teillä on niistä radioina? Itse olen tyhmyyttäni tullut aikaa myöten ostaneeksi kaksi kappaletta (tai itse asiassa vielä kolmannen lahjaksi) enkä ole todellakaan tyytyväinen. Ensimmäinen malli oli Tivoli SongBook, jonka ääni ei ollut kovin häävi vaikka se muuten radiona toimi tyydyttävästi. Sen hajottua (en muista enää miten) päädyin hankkimaan itselleni ja lahjaksi Tivoli Onen Bluetooth-mallit, kun nimenomaan Onen ääntä on kehuttu. No se on ehkä vähän parempi kuin tuossa SongBookissa, mutta ei mikään erityisen hyvä siinäkään vaikka huomioi laitteen pienen koon. Mutta surkeinta näissä radioissa on se kanavan viritys ja sen pysyminen vireessä. Sama ongelma kummassakin radiossa eri taloissa eli tuskin yksilökohtainen ongelma. Tuosta analogisesta virittimestä on usein hankala saada se kanava kohdalleen. Vielä isompi ongelma on se, että lähellä oleva ihminen (siis minä radiota käyttäessäni) vaikuttaa siihen viritykseen valtavasti. Kun seison vieressä ja säädän kanavan kohdalleen, niin että ääni on puhdas ja voimakas, niin se säilyy yleensä sellaisena niin kauan kun olen vieressä vaikka en koskisikaan laitteeseen. Mutta heti kun siirryn parin metrin päähän, niin viritys häviää ja ääni säröytyy. Tällaista ei ole tullut vastaan millään muulla radiolla koskaan.

Onko muilla samoja ongelmia?

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 27.1.2017 klo 13.28
Kirjoittaja Lasse
Minulla on iPAL, jossa samantapainen ongelma. Olen ratkaissut asian siten, että viritän hieman pieleen. Kun poistuu laitteen viereltä niin kuuluu taas hyvin jos viritystä on "korjattu" oikeaan suuntaan. Tietysti, kun menee takaisin laitteen lähelle, niin viritys on pielessä. Sopivalla sijaintipaikan valinnalla tämän kanssa voi elää.
Myös iPALin akun heikkeneminen aiheutti oudon tilanteen. Ei enää suostunut käynnistymään akulla, vaikka sitten akulla soikin kun verkkovirralla oli laitettu päälle. Luulin ensin viaksi, mutta akun uusiminen korjasi tilanteen.

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 27.1.2017 klo 19.57
Kirjoittaja Jesukka
Myös täällä on ollut samanlaista ongelmaa Model One mallin kanssa. Tuo on käsittääkseni ihan jonkinlainen tyyppivika ainakin näissä vähän vanhemmissa Tivoli-radioissa. Jos on uudehko radio niin rohkeasti yhteyttä takuuhuoltoon jos ongelma vaivaa.

Yksi netissä mainittu kokeilemisen arvoinen juttu on laittaa radio päälle ja äänenvoimakkuus minimiin. Tämän jälkeen pyörittele kanavan viritysnappia napakasti edestakaisin äärivasemmalta äärioikealle noin 3-5 minuuttia. Tämä ei välttämättä vaikuta mitään tai tuo pysyvää ratkaisua ongelmaa, mutta sitä kannattaa kokeilla.

Onkos kellään kokemusta noista Genevan radioista? Muistelisin kuulleeni niistä positiivisia kommentteja, ja tuntuvat ihan laadukkailta radioilta.

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 28.1.2017 klo 0.32
Kirjoittaja Ana P
huoh
ja tuohon hintaan vielä
[:(]

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 28.1.2017 klo 20.15
Kirjoittaja artovv
Minulla oli kanssa One ja siinä noita viritinongelmia. Uskokaa jos haluatte, mutta minulla auttoi kun puhalsin sinne sisälle paineilmapullosta ilmaa. Siinä pullossa oli sellainen "limunaadipilli", jolla pystyi puhaltamaan sinne radion sisälle (siinä on muistaakseni kaksi pientä reikää takana). Samalla siirtelin sitä viritysnappuia alusta loppuun.

Tuo puhaltelu auttoi aluksi joku puoli vuotta, mutta sitten se pysyi vireessä enää kuukauden. Ostin Albergon ja se pitää vireensä. Ääni ei ole yhtä hyvä kuin Onessa, mutta ihan riittävä.

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 29.1.2017 klo 10.01
Kirjoittaja tlorr
No olipas nasta saada käyttäjä kokemuksia kyseisistä radioista. Olin harkkinut Tivoli radion hommaamista, mutta se peruuntui samantien. Olisiko ehdottaa hyvää pöytäradiota.

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 29.1.2017 klo 10.17
Kirjoittaja Fixx
Sangean saattaa olla ihan hyvä kilpailija Tivolille. Väittävät hyvä-ääniseksi, ilmeisesti liitännät sitten vaihtelevat mallista toiseen.
Cue on herättänyt myös mielenkiintoa https://www.cnet.com/news/finally-a-great-sounding-table-radio/

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 29.1.2017 klo 16.18
Kirjoittaja markokor
Hei.
Mulla on Ollut nyt muutaman vuoden Geneva World Radio ja olen ollut todella tyytyväinen. Virittyy nopeasti, bluetooth toimii ja akku kestää kohtuu hyvin. Ainoa pieni miinus on se että kello ei pysy ajassa mutta...
Useamman vireongelmaisen Tivolin jälkeen tuo on ollut löytö. Se Genevan uusi, erittäin kompakti ja nätti radio vakuutti myös.

Re: Tivolille vaihtoehto

ViestiLähetetty: 30.1.2017 klo 20.13
Kirjoittaja rapeltaja
Itse olen kuunnellut Sangean WR-1 monen vuoden ajan. Kuuluvuus on parantunut huomattavasti hankittuani Sangeaniin ulkoisen piiska-antennin.
Sangean WR1 löytyy Saksasta 72,90 +toimituskulut.
http://www.thiecom.de/sangean-wr1-silver-radio.html

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 31.1.2017 klo 12.11
Kirjoittaja tosikko
Hyvinkin pitkälti samoilla linjoilla, Sangean täälläkin korvannut Tivolin, vaikka niitäkin on vielä muutama käytössä. Tivolin laatu on rapissut vuosien varrella, mutta hinta pysynyt samoilla korkeuksilla.

Viimeisin Tivoli (Model 10) jonka jostain tarjouksesta jokunen vuosi sitten hankin piti lähettää huoltoon jo suoraan paketista napattuna. Tyyppivika kuulemma oli, radio piipitti jotain ihme häiriötä jatkuvasti taajuudesta riippumatta (sama vaiva oli myös AM puolella). [:/]

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 5.2.2017 klo 16.23
Kirjoittaja project
Samaa voin vahvistaa kuin muutkin kirjoittajat, Model Onen tyyppivika on myöhemmin ilmenevä kanavan siirtyminen pois paikaltaan. Omassani meni ehkä noin kolme vuotta jonka jälkeen kanavaa sai korjata joka aamu ja siis yleensä kuuntelen vain uutiset samalta taajuudelta. Muutamien hakujen perusteella vaikutelmaksi jäi että ongelma koskee nimenomaan malleja joissa aux-liitäntä on kytkimellä valittavissa, vanhimmat Model Onet joissa aux kytkeytyy automaattisesti voivat olla yhä kunnossa. Eli ehkä noin 3-4 vuotta ja sitä vanhemmat laitteet. Varma tietysti ei voi olla uudemmistakaan.

Koska kuitenkin pidän tuon äänestä ja siinä on Airport Express muita lähteitä varten niin korjautin virittimen lopulta maahantuojan virallisessa huollossa ja kaikki on toiminut hyvin parisen vuotta. Korjauksessa vaihdetaan koko viritinyksikkö (ilmeisesti rakenteen vuoksi tätä ei voi välttää, jo mainitut korjausniksit eivät tarjoa mitään pysyvää ratkaisua) ja se maksaa ainakin 70 euroa, ihan tarkasta summasta en nyt ole varma, mutta alle satasen. Airplaylla varustettu uusi kaiutin olisi maksanut joka tapauksessa paljon enemmän.

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 20.2.2017 klo 14.04
Kirjoittaja ER
Jesukka kirjoitti:Yksi netissä mainittu kokeilemisen arvoinen juttu on laittaa radio päälle ja äänenvoimakkuus minimiin. Tämän jälkeen pyörittele kanavan viritysnappia napakasti edestakaisin äärivasemmalta äärioikealle noin 3-5 minuuttia. Tämä ei välttämättä vaikuta mitään tai tuo pysyvää ratkaisua ongelmaa, mutta sitä kannattaa kokeilla.


Kiitos vinkistä. Tuo tuntui auttavan ainakin tilapäisesti. Mahtaako jokin kosketuspinta hapettua?

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 20.2.2017 klo 14.32
Kirjoittaja tosikko
Tuossa yksi video jossa radio (One malli) avattu ja selvitetään ongelmaa: https://www.youtube.com/watch?v=vY6j4zFWriU

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 29.3.2017 klo 14.15
Kirjoittaja protagonist
Mulla on vajaa 10 vuotta vanha iPal ja hyvin toimii. Ilmeisesti vikaa on ollut vähän uudemmissa. Ääneltään ei enää luokkansa huippua (Model Onen alkuaikoina ei muita vastaavia edes ollut), mutta riittää itselle hyvin radion kuuntelussa.

Jos parin vuoden ikäisessä laitteessa ilmenee vikaa, se kannattaa viedä takaisin myyjälle ja pyytää korjaamaan. Paljon noissa on kuulemma ollut vikoja, mutta ihmiset eivät jostain syystä kehtaa viedä kallista radiota takaisin kauppaan. Ei se radio youtubella korjaannu. Tuommoisen nuppiradion voi hyvin olettaa kestävän 10 vuotta normikäytössä.

Virhevastuun kestolle ei ole laissa säädetty aikarajaa, vaan virhevastuuaika määrittyy tavaran oletettavissa olevan kestoiän perusteella.


tavara ei vastaa kestävyydeltään tai muuten sitä, mitä kuluttaja yleensä perustellusti olettaa samanlaisen tavaran kaupassa


https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/aihekohtaiset/virhevastuu-ja-takuu-kulutustavaran-kaupassa/#1

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 4.4.2017 klo 13.22
Kirjoittaja Ana P
Tuli mieleen, että Tivolin hinnalla voisi saada ihan oikean retroradion, joka on toiminut vaikka jo 4kyt vuotta.

Re: Tivoli-radioista

ViestiLähetetty: 12.4.2017 klo 7.46
Kirjoittaja phiit
10v vanha SongBook löytyy ja ei voi suositella. Äänenlaatu mitäänsanomaton hintaan ja yleiseen hehkutukseen nähden, samoin vaikka onkin digitaalinen niin kanavat eivät kuulu edes Helsingin keskustassa kunnolla. Käynyt huollossakin ja ei kuulemma vikaa.. tässä se nyt on 99% ajasta käyttämättömänä.