Sivu 1/1

Ubiquiti (Unifi, Airmax ym.)

ViestiLähetetty: 4.1.2014 klo 18.58
Kirjoittaja Peitsamo
Onko kukaan käyttänyt kyseenomaisen firman laitteita. Tarjolla siis pitäisi olla yritystason vempeleitä kuluttajahintoihin, mutta kokemuksia näistä edelleen kaipaisin. Mitä netissä olen arvosteluja lukenut niin ilmeisen hyviä aparaatteja taitavat olla

Tuttavilla on isossa talossaan ongelmia yhteyden kanssa (tiiliseinää ym. estämässä signaalia) ja muutama unifi-lautanen taitaisi olla näppärä ratkaisu tähän, jotka toimisivat siis tukiasemina pitkin pirttiä. Onko Ciscolla ym. firmoilla vastaavanlaisia ratkaisuja tarjolla ja mihin hintaan?

Re: Ubiquiti (Unifi, Airmax ym.)

ViestiLähetetty: 6.1.2014 klo 16.19
Kirjoittaja HemppaP
Ihan ok vempeleitä, pariksi päiväksi rakensin wlan - sillan Ubiquitin ulkotukareilla kilometrin päähän. Enempää en asetuksiin/ominaisuuksiin tutustunut.

Re: Ubiquiti (Unifi, Airmax ym.)

ViestiLähetetty: 6.1.2018 klo 22.59
Kirjoittaja exlex
Tämä keskustelu on jo vanha mutta ajattelin kertoa joka tapauksessa oman kokemukseni.

Minulla on yrityksessäni Reittittimenä Ubiquitin unifi Security Gateway, Ubiquitin unifi 8-porttinen Switch, jossa 4-poeta, Unifi Pro Accesspoint (wifi) ja Cloud-key. Tulevaisuudessa laitteita tulee vielä kivasti lisää.

Olen ollut super tyytyväinen ja toimii sekä Applen, että PC:llä, kuin junan vessa. Laitteet on suunniteltu Enterprise (yritys) käyttöön, joten suosittele laitteita täysin keltanokille. Aikaisemmin olen käyttänyt Ciscon, D-linkin, Zyxelin yms. Vastaavia ammattilaitteita ja Ubiquitin laitteet pesee ne mennen tullen käyttömukavuudessa ja toiminta varmuudessa. Tulin investoimaan yritykseen tulevaisuudessa pelkkiä Ubiquitin laitteita ja Ciscot saa jäädä hyllyyn.

Laitteet ovat todella toimintavarmoja, nopeita ja tappelut ovat jääneet historiaan. Pidän myös siitä, että wifit ovat poeta, eli yksi johto kiinni ja kaikki toimii. Ei erikseen virtajihtoja, vaan virta kulkee rj45 kaapelia pitkin. Tuleva tila tulee olemaan kahdessa kerroksessa, joten voin kytkeä tukiasemia sinne sun tänne ja kaikki keskustelee keskenään ja laitteet osaa antaa parhaan tukiaseman käyttöön automaattisesti.

Suosittelen.

Re: Ubiquiti (Unifi, Airmax ym.)

ViestiLähetetty: 10.1.2018 klo 18.56
Kirjoittaja Sendaa
Itse hommasin kotiin saman firman Amplifi HD (Ubiquitin kuluttaja-sarja) ja verkonlaatu ja vakaus parani selkeästi. NYt on vielä sitten helppo ostella lisää mesh palikoita jos on tarvetta laajentaa, tosin kämppä on sen kokoinen että tuo pelkkä router varmaan riittää ainakin toistaiseksi.

Re: Ubiquiti (Unifi, Airmax ym.)

ViestiLähetetty: 12.1.2018 klo 18.25
Kirjoittaja kamina
Mulla on ollut Ubiquiti Edgerouter POE käytössä julkasusta asti ja toiminut ihan vakaasti, suorituskykykin riittää hyvin 100/10 kuidulle. Ainut negatiivinen on, että käyttöliittymän kautta saa konffattua asioita aika rajallisesti, eikä jaksaisi opetella "uutta" komentorivi logiikkaa kun kuitenkin muokkaa asioita niin harvoin. Hintaansa nähden kuitenkin loistava vehje.

Re: Ubiquiti (Unifi, Airmax ym.)

ViestiLähetetty: 19.2.2018 klo 18.35
Kirjoittaja Sendaa
Kysytääs nyt täällä liittyen tuohon AmplifiHD:n. Tarttisi olohuoneeseen saada myös Ethernet pistokkeita ja tällä hetkellä langaton verkko on rakennettu pelkästään tuon AmplifiHD Mesh Routerin varaan.

Amplifin Mesh AP:t eivät kuitenkaan sisällä yhtäkään Ethernet porttia. Onko jollain tietoa voinko vaan sitten ostaa toisen AmplifiHD Mesh Router purkin ja liittää sen sitten osaksi tuota vanhaa AmplifiHD mesh verkkoa, saaden samat hyödyt mutta lisäksi sitten vielä 5 ethernet paikkaa esim telkkarille ja muille medialaitteille olohuoneessa?

Toinen vaihtoehto on siirtyä Google Wifi järjestelmään, jossa on jokaisessa purkissa yksi Ethernet portti

Re: Ubiquiti (Unifi, Airmax ym.)

ViestiLähetetty: 22.5.2018 klo 0.31
Kirjoittaja kamina
Pikaisen googletuksen perusteella pitäisi onnistua, mutta ehkä kannattaa vielä kysyä heidän foorumeillaan Kun ovat aika aktiiviset?

Re: Ubiquiti (Unifi, Airmax ym.)

ViestiLähetetty: 22.5.2018 klo 8.01
Kirjoittaja egoste
Orbi mesh järjestelmässä on myös satelliiteissa ethernet liitännät (RBK23 2kpl ja RBK43 4kpl).

Re: Ubiquiti (Unifi, Airmax ym.)

ViestiLähetetty: 22.5.2018 klo 14.33
Kirjoittaja kamina
Osassa Ubiquityn laitteita on myös, esim. mulla on yksi Unifi AC Pro tukari jossa on ylimääräinen verkkoliitin. Ominaisuudet siis vaihtelevat laitteiden mukaan, ja tietysti voi olla parempi pysyä samassa tuote-sarjassa.