Sivu 1/1

Langattomasta lankaan - kokemuksia, ratkaisuja? RATKAISTU

ViestiLähetetty: 12.12.2016 klo 2.31
Kirjoittaja homenamsi
Olisiko neuvoja ottaa 'WLAN LANiin'?

Tarve liittyy vanhahkoon painavaan - mutta hyvään - värilaseriin, joka sijaitsee eri kerroksessa kuin osa käyttötarpeista ja kaapelin veto on hankalaa.

Printterissä on RJE-liitin ja se toimii tarvittaessa IP/LPT-printterinä (nyt se on yhden vanhan Macin kyljessä tietyssä käytössä ja muu satunnaisempi tulostus [sen paikallisen EtherTalk-käytön ohella] menee verkkolevyn kautta käsityönä Macin WLAN/LAN-yhteyksien kautta.

Tavoitetilanteessa tulostimeen pitäisi siis päästä käsiksi langattomasti muualta talosta (pari saman verkon WLAN-tukiasemaa, pari läppäriä, muutama vieraileva, yksi kaapeliin liitetty Mac). Se lähiMac edelleen mieluummin kaapelilla mutta langatonkin käy.

Joku ehdotti wds-ratkaisua, joku toinen väitti sen olevan hidas.

wds:ään voisi löytyä vehkeetkin (WLAN/LAN reitittimet) mutta en ole kokeillut monimutkaista porttikonfigurointia. Onko se hidas - printteri on varmaan vain 10 Mbps tasoa.

Jotain siltojakin (WLAN/LAN Bridge) olen nähnyt kaupan.

Pysyäkö käsityössä vai onko helpompia ratkaisuja - myös vieraileville läppäristeille?

Re: Langattomasta lankaan - kokemuksia, ratkaisuja?

ViestiLähetetty: 12.12.2016 klo 7.18
Kirjoittaja tkt
Onko jokin syy, miksi Tulostimen jako -toimintoa ei voi käyttää? Se olisi ainakin helppo kytkeä päälle yhdellä rastilla.

--Ari

Re: Langattomasta lankaan - kokemuksia, ratkaisuja?

ViestiLähetetty: 12.12.2016 klo 8.34
Kirjoittaja egoste
Applen AirPort Expressillä onnistuu mainiosti. Liität sen langattomasti verkkoon ja ethernet piuha tulostimeen.

Re: Langattomasta lankaan - kokemuksia, ratkaisuja?

ViestiLähetetty: 12.12.2016 klo 10.01
Kirjoittaja homenamsi
tkt kirjoitti:Onko jokin syy, miksi Tulostimen jako -toimintoa ei voi käyttää? Se olisi ainakin helppo kytkeä päälle yhdellä rastilla.

--Ari
Minulla on se käsitys, ettei se tulostimessa kiinni oleva G4-läppäri voi olla kerrallaan vain JOKO Ethernet-portin kautta yhteydessä kirjoittimeen TAI langattomasti tiedostopalvelimeen. Jos tällainen gateway-softa olisi, se tietenkin ratkaisi asian.

Olenko väärässä?

Re: Langattomasta lankaan - kokemuksia, ratkaisuja?

ViestiLähetetty: 12.12.2016 klo 10.12
Kirjoittaja homenamsi
egoste kirjoitti:Applen AirPort Expressillä onnistuu mainiosti. Liität sen langattomasti verkkoon ja ethernet piuha tulostimeen.

Kiitos vinkistä. Se wds Telewellin reitittimillä toteutettuna vaikutti kovin haastavalta konfiguroida enkä siihen ryhtynyt kun arvelin normaalitoiminnankin häiriytyvän. Jos Airport Expressillä menee melko suoraviivaisesti, täytynee investoida joku pikkuraha.

Nähtävästi kyse on tuosta 'Wireless to Ethernet Bridge'-ominaisuudesta jota ei aivan ensimmäisen Expressin spekseissä mainita.

Re: Langattomasta lankaan - kokemuksia, ratkaisuja?

ViestiLähetetty: 12.12.2016 klo 10.23
Kirjoittaja egoste
Juuri näin ja todella helppo laittaa asentaen, kun aloittaa resetoidulla Expressillä. Tuohon käy vanhempikin malli aivan mainiosti. Toki voi hidastaa muuta verkkoa, jos samalla taajuudella kuin nopeimmat.

Re: Langattomasta lankaan - kokemuksia, ratkaisuja?

ViestiLähetetty: 17.12.2016 klo 12.47
Kirjoittaja homenamsi
Kiitokset vielä kerran egostelle - vehjehän toimii kuin unelma tai se vanha junan ekovessa.

Oikeastaan tuli vähän pettynyt olo - miksi en ole hiffannut tuota aikaisemmin vaan pohtinut kaikenlaisten purkkien konfigurointimahdollisuuksia. Ehkä selitys on vaan se, että ensimmäiset Airport Expressit eivät tuota siltaominaisuutta tukeneet ja mielikuva purkista on jäänyt sille tasolle.

Erikoisinta tässä Expressissä oli sen nopeus. Kun kokeilin sitä ensin MacBook Whiten Ethernet-porttiin niin sain 4G-mokkulalla toimivasta tukiasemasta nopeutta 50 Mbps/30 Mbps. Saman MacBook Whiten oman AirPortin kautta samasta tukiasemasta tuleekin vain n. puolet tuosta.