Sivu 1/1

Cellmapper-kartan tulkitseminen

Lähetetty: 28.12.2021 klo 14.36
Kirjoittaja pkMac
Kännykkäliittymän vaihto edessä n. kuukauden kuluttua. Katsoin Cellmapper-sovelluksen (cellmapper.net) kartasta tukiasemien sijainteja. DNA:n liittymällä on viime vuosina menty. Mutta sen kuuuluvuus ei ole ollut kesämaisemissamme sieltä parhaasta päästä. Otin esiin Elisan tukiasemat alueella. Kartassa punaisella viivalla merkitty keila täyttää hyvin tarvittavan alueen. Mitä eroa on kartan mustalla ja punaisella piirretyillä keiloilla?

Re: Cellmapper-kartan tulkitseminen

Lähetetty: 28.12.2021 klo 17.28
Kirjoittaja KiKlo
Joitain vuosia sitten tutkin tuota asiaa kun kuuluvuudet 4g:llä oli perheestä.
Cellmapperista oli se hyöty että siitä sai maston ”aluekoodin” eli tiedät missä olen miloinkin kiinni. Antennia suuntaamalla sain lopulta parhaiten toimivan tolpan solun suunta-antennille. Se ei ollut lähin, eikä edes speksien valossa paras. Paras on se jossa on vähiten liikennettä, eli eniten käytettävää potentiaalia. Apuna oli joku win-softa josta sain reaaliaikaisia kuuluvuuksia näkyviin, en nyt sitä muista mikä se oli. Varmaan etsimällä löytyy.
Meillä pihassa saa ehkä puolet siitä siirrosta mitä saa suunta-antennilla purkin kautta.

Kännyllä tuota ei tietysti pysty tekemään, se ottaa mihin sattuu ja koittaa hyödyntää sitä. Eli kesämaisemiin suunnattavaa antennia ja soveltuva 4g purkki niin johan alkaa data siirtymään.

Re: Cellmapper-kartan tulkitseminen

Lähetetty: 28.12.2021 klo 17.59
Kirjoittaja pkMac
Muistatko mitä cellmapper-kartassa nuo alueiden ympärillä olevat värit (musta / punainen) tarkoittavat?

Re: Cellmapper-kartan tulkitseminen

Lähetetty: 28.12.2021 klo 18.43
Kirjoittaja egoste