Sivu 1/1

Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.12.2016 klo 20.33
Kirjoittaja smooel
Olen pannut merkille vuosikymmenien mac-käyttäjänä että nyt eletään aikaa jolloin macin arvo ei säilykään enään samaan tapaan kuin esim. 10v sitten. Aiemmin on yksi uuden laitteen ostomotiivi ollut myös se että uuteen vaihtamisen yhteydessä vanhasta saa vielä kohtuullisen hinnan. Esim. melko lähelle mac2sellin hintaa, joskus enemmän joskus vähemmän. Nyt näyttää siltä että edes puolet mac2sell hinta-arviosta ei toteudu. Olenkin miettinyt että lieneelö syynä laitteisen kasvanut määrä tässä maassa tai kenties uusien mallien nopeampi ilmestyminen, jolloin väki luopuu halvemmalla edellisistä laitteistaan saadakseen nopeasti uuden. Samalla tietysti polkien hintoja alas. Mitäs muut, oletteko havainneet samaa?

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.12.2016 klo 20.40
Kirjoittaja jeppe
Tarjonnan lisääntyminen sekä se että laitteita ei enää voi päivittää jälkeenpäin raudan osalta, laskevat varmasti jällenmyyntiarvoja...

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.12.2016 klo 20.45
Kirjoittaja oppenheimer
Vertailukohta on väärä ts. mac2sell.

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.12.2016 klo 20.46
Kirjoittaja komukka
Mac2sell oli vitsi pitkään ja jo vuosia puhdas parodia. Tai siis puhdasverinen kusetus, jolla pyritään myymään mainoksia ja saada tuloa.

Löin saitille tiedot koneestani. Sain omalle 2011 17” MBP:lle hinnaksi 3280€! Mitäköhän tuolla vetävät? Ottaisi mieluusti sitä samaa.

Jos jätetään Mac2Sellin saamat mainostulot huomiotta, niin ketä tai mitä moinen ilmapallomiesten saitti palvelee? Ei ainakaan myyjää eikä ostajaa.

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.12.2016 klo 21.17
Kirjoittaja dlspade
Saman huomannut että yleinen hintataso on laskenut, poikkeuksiakin on esim. Macbook air koneet, taivaan vanhoista c2d koneistakin porukka maksaa mielestäni todella kovia hintoja verrattuna uudempiin (ja selkeästi tehokkaampiin) malleihin.

Mobiililaitteiden jälleenmyyntihintaa saattaa laskea myös se että persaukisimmillakin on mahdollisuus hankkia laite pienellä osamaksulla teleoperaattoreilta, ei tavitse köyhän enää tyytyä käytettyyn jos ei halua.

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 18.6.2017 klo 23.57
Kirjoittaja Projo69
Varsinkin puhelimien hintoja talloo nämä ns "pikavippeilijät" kokoajan on avaamattomia luureja myynnissä pilkkahinnalla, kun ei näillä reppanoilla ole muuten rahaa. Avaamattoman luurin voi kuitenkin todella usein palauttaa ja saada rahat takaisin, mutta kun ovat luotolla ottaneet ja ei saakkaan muutakuin kaupan purun (laitteen palautuksen) niin siitten myydään ja maksellaa myöhemmin, JOS maksellaan.

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.6.2017 klo 0.51
Kirjoittaja khaosaming
Tarjontaa on enemmän. Ihmiset ovat entistä valveutuneempia ja myyntiajat pitenevät. Ennen käytetyistä vaan pyydettiin liikaa; nyt se ei onnistu yhtä helposti. Lisäksi, kuten ketjun alussa käyttäjä Jeppe sanoi, että vaihtolaitteen sisuskaluja ei voi enää päivittää. Kaiken kukkuraksi Apple on lopettanut tuen vanhemmilta, muuten vielä käyttökelpoisilta koneilta, kun niihin ei enää tai kohta saa päivitettyä tuettua käyttistä. Vähänkin uudemmista, joihin menee Sierra tai High Sierra, maksetaan selvästi enemmän toteutuneissa kaupoissa.

Lama on jatkunut jo pitkään, mutta se ei koske kuin niitä, jotka on saneerattu ja pudonneet työmarkkinatuelle. Oikeissa palkkatöissä olevat eivät osta second handia. Vaihtolaitteet menisivät duunareille, mutta he ovat joutuneet tinkimään ylellisyystarvikkeista.

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.6.2017 klo 9.00
Kirjoittaja elaintarha
khaosaming kirjoitti:Lama on jatkunut jo pitkään, mutta se ei koske kuin niitä, jotka on saneerattu ja pudonneet työmarkkinatuelle. Oikeissa palkkatöissä olevat eivät osta second handia. Vaihtolaitteet menisivät duunareille, mutta he ovat joutuneet tinkimään ylellisyystarvikkeista.Ööööö.. Mistäköhän tämä argumentti on peräisin? Tienaan karvan vajaat 90t€ vuodessa, mutta ostan edelleen suurimman osan huonekaluista, elektroniikasta, kulkupeleistä, kelloista jne käytettynä. Käytän mieluummin rahani mukavaan asuntoon, sijoituksiin ja matkailuun. Suomessa lähes kaikki tuotteet ovat vain törkeästi ylihinnoiteltuja. Miltei olematon markkina-alue isojen yritysten mittarissa, korkea alv ja kauppiaidenkin pitää saada omansa.

Tästä hyvänä esimerkkinä uusi Alfa Romeo Stelvio SUV. Hinta pohjolassa alkaen 55t€, Briteissä 35t€.. :'(

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.6.2017 klo 9.14
Kirjoittaja MacFinn
Ja suurin osa hintaerosta tulee auton verotuksesta...

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.6.2017 klo 10.23
Kirjoittaja elaintarha
Totta kai.

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.6.2017 klo 10.26
Kirjoittaja duh
elaintarha kirjoitti:Tästä hyvänä esimerkkinä uusi Alfa Romeo Stelvio SUV. Hinta pohjolassa alkaen 55t€, Briteissä 25t€.. :'(
Kalliitahan ne autot Suomessa on, mutta nyt taisi lipsahtaa vähän värikynää mukaan tuohon brittihintaan.

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.6.2017 klo 20.08
Kirjoittaja elaintarha
duh kirjoitti:
elaintarha kirjoitti:Tästä hyvänä esimerkkinä uusi Alfa Romeo Stelvio SUV. Hinta pohjolassa alkaen 55t€, Briteissä 25t€.. :'(
Kalliitahan ne autot Suomessa on, mutta nyt taisi lipsahtaa vähän värikynää mukaan tuohon brittihintaan.Katos paholainen :? Kirjoitusvirhe [:$] Piti olla kolmonen, mutta painoin näköjään kakkosta.
Kiitos että huomasit

Re: Hinnat pohjilla?

ViestiLähetetty: 19.6.2017 klo 20.18
Kirjoittaja arisel
Verotuksesta puhuttaessa yleensä käytetään pelkästään värikynää, on se niiiin kamalaa kun pitää maksaa veroja...