Sivu 16/18

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 27.8.2014 klo 9.06
Kirjoittaja NinjaK
Olisiko vaihtoehtoa iMovielle? Mun MacBookilla on ihan tajuttoman hidas ja jumiutuva..

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 13.9.2014 klo 7.48
Kirjoittaja Amstrad1640
Exporttasin videon FinalCutPro kymppiversiolla tiedoston .mp4 ja .m4v muotoon. Kumpikin kokeilu toimii macissa OK kera äänien. Windows koneella saan videon pyörimään mutta ilman ääniä. Mistähän voisi kiikastaa? Windows koneella olen testannut quicktime playerillä sekä VLC:llä.

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 9.10.2014 klo 16.01
Kirjoittaja C.Masala
Olen editoinut iMoviella kotivideoita ja tallentanut valmiit työt iMovien teatteriin. Teatterissa olevien videoiden kansikuvissa ei ole mitään tolkkua, iMovie on napannut videolta summassa jonkun kuvan kansikuvaksi. Miten kummassa saan ne vaihdettua?

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 26.10.2014 klo 19.32
Kirjoittaja Uel
Tiedättekö onko MiniDV mahdollista siirtää jonkin sorttisella adapterilla tms Macille jos ei ole kameraa ja piuhaa?

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 28.12.2014 klo 12.17
Kirjoittaja Pippin
Nyt todella tyhmä kysymys. En saa digiboksista HDMI-kaapelista kuvaa dataprojektoriin (Acer, muistaakseni 1920x1080), vain tekstit (elokuvien tekstitys) näkyvät! Mistä voi olla kyse? Ei ainakaan kaapelista, sillä jos siirrän sen ATV:een digiboksista (DNA Welho), kuva näkyy aivan ok. Mihin tämä viittaa? Ei vain ole yhteensopiva? Miksi? Tuuppaako Welhon boksi jotain resoa mitä Acer ei enää tajua, mutta miksi tekstit sitten näkyvät?

Ja joo, kaikki laitteet on buutattu x kertaa ja kaapelit liitetty uudelleen.

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 30.3.2015 klo 21.31
Kirjoittaja mikki75
miten saan imoviesta niputettua valmiita settejä että siihen liittyvät tekstit, musiikin ja videoleikkeet pysyy kasassa?

esim olen tehnyt kokonaisuudet 1,2,3,4 ja 5 joissa jokaisessa "aiheensa" esim vaikka kakkonen sisältää kalastusta ja siinä on tekstejä, erillistä musaa. haluaisin siitä valmiin nipun jota esim voin siirtää 4. ja 5. vitosen väliin kerrallaan eikä niin että
joudun raahaamaan musiikin, tekstit ja leikkeet erikseen jolloin pienikin muutos aiheuttaa ajoitusten sekoittumisen.
eli onko mahdollista tehdä valmiita "nippuja" imoviella??

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 3.7.2015 klo 6.48
Kirjoittaja alspe
Miten saan helpoimmin tehtyä slow motion videon, ei iOs vaan järkkärillä kuvattu?

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 4.7.2015 klo 13.14
Kirjoittaja Ötsi Vik
alspe kirjoitti:Miten saan helpoimmin tehtyä slow motion videon, ei iOs vaan järkkärillä kuvattu?


Siten, että tuot sen videomatskun järkkäristä johonkin editointisoftaan ja hidastat kuvaa. En keksi tähän hätään helpompaa konstia.

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 28.7.2015 klo 7.53
Kirjoittaja emmel
Perustyhmä kysymys joka selvittyään alkoi tuntua hävettävältä. Eli peruttu.

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 19.8.2015 klo 21.59
Kirjoittaja Jesukka
Tässä tyhmä kysymys ihmiseltä joka ei ole aiemmin paljoa videotuotannon kanssa pelannut. Eli olen kuvannut GoPro Hero peruskameralla videoita, ja olen tähän mennessä muokannut niitä GoPro Studio -ohjelmalla. Kameralla on kuvattu FullHD videota 25 framen nopeudella. Haluaisin videot mahdollisimman hyvälaatuisina ulos, joten mikä olisi sopiva bitrate tähän tarkoitukseen, jos haluan katsoa hyvälaatuisia videoita suoraan televisiosta?

Katsoin alla olevalta sivulta, että tässä perusmallissa suurin mahdollinen bitrate on 15Mb/s. Tarkoittaako tämä siis sitä, että käännettäessä muokattua videota mov-muotoon ei ole järkevää käyttää suurempaa bitratea kuin tuo 15Mb/s? Entä kumpaa kodeekkia on laadun kannalta parempi käyttää, H264 vai Cineformia? Aiheuttaako Cineform yhteensopivuusongelmia videota muilla laitteilla toistettaessa?

http://shop.gopro.com/compare?category=cameras

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 4.9.2015 klo 18.42
Kirjoittaja thoug
Olen siirrellyt BD matskua iTunesiin ja sitä kautta iOS laitteille. Olen aloittanut muuntamalla ensin Bluray levyn .iso -muotoon (Aurora Blu-ray Copy) ja sen olen sitten muuntanut Handbrakella. Nyt kuitenkin tuli pari levyä vastaan jotka Handbrakeen valitessa herjaa mm. oheista herjaa.

libbluray/decoders/m2ts_filter.c:194: missing sync byte. scrambled data ? Filtering aborted.
libbluray/bluray.c:619: m2ts filter error

Lisäksi kokeilin toistaa levyjä Leawo Blu-ray Playerillä ja toinen toistuu erittäin nykien, toinen levy sen sijaan toistuu normaalisti. Onko tuossa toisessa tai molemmissa siis jokin suojaus jonka takia en voi katsoa tai muuntaa omilla laitteillani. (Mac mini + ulkoinen Bluray-asema)
Voiko ongelmaa kiertää jollain toisella sovelluksella tai tehdä jotenkin koko prosessi näiden levyjen osalta?

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 5.9.2015 klo 16.54
Kirjoittaja thoug
Ongelma ilmeisesti tuossa Aurorassa, eli MakeMKV osasi tehdä oikeanlaista Handbrakelle muunnettavaksi. Onko tuosta MakeMKVsta muilla kokemuksia, onko 50e arvoinen vai meneekö ilmaisversiolla?

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 27.10.2015 klo 16.50
Kirjoittaja iGuon
Kaipaisin tietoa, ehkä myös ratkaisun ongelmaani. Tilasin Aasiasta PS2 to HDMI-adapterin. Laitoin sen koneeseen kiinni ja kuva tuli 2m johdolla telkkariin hienosti. Liitin laitteen HDMI-hubiin josta 5m HDMI-johto töllöön. Kuvasta tuli rakeinen, niinkuin siellä olisi sinertävä muurhaispesä taustalla. Laitoin PS2:n adaptereineen suoraan tuon hubin tilalle, sama homma. Laitoin kakkosen kuvan hubin kautta 2m johdolla telkkariin, homma toimii.
Adapterissa on mini-USB-portti lisävirralle ja se on käytössä eli voltteja mokkula kyllä saa (riittävästi).

Muuten osaisin epäillä tuon 5m HDMI-kaapelin kuntoa mutta kun mm. pöytäkone ja PS3 tulee sen kautta komeesti, hubin kautta ja ilman.

Että jos joku osaisi kertoo mistä tuon kuvan rakeutuminen johtuu. Kaikki kaapelit on testattu ja ne toimii. Kaikki laitteet määrätyissä olosuhteissa toimii niinkun pitää, eli nekin on kunnossa. Meikäläisen äo ei nyt riitä näkemään logiikkaa tässä hommassa.

E: Hubin portitkin on kaikki koeajettu, kaikki 5 toimii.

E2: Jäi tosiaan sanomatta, että kun kuva rakeutuu niin ääni alkaa kans pätkiä. Ääni tulee puhtaasti kyllä kun kuvakin tulee.

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 28.10.2015 klo 21.43
Kirjoittaja pistola
Mikäs on kun Instagram-videot (Instagramin tai Webstagramin) kautta pyörii ongelmatta Chromessa, mutta ei Safarissa? Flash on päivitetty jne, mut ei vaan pelitä.

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 17.1.2016 klo 1.09
Kirjoittaja Joppe_Seppa
Miten saan tallennettua hd-laatuiset leffat (eli reilu 4gb) ja GoProsta importatut videot suoraan ulkoiselle kiintolevylle? Herjaa että tiedostot ovat liian suuria joten ei voida tallentaa.

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 17.1.2016 klo 7.38
Kirjoittaja khaosaming
Levy on alustettava muotoon, joka tukee suurempia tiedostokokoja. ExFAT, NTFS, HFS+ (miksei myös ext2, 3 tai 4, mutta OS X ei lue niitä ilman apuohjelmaa*). FAT32:n raja on noin neljä gigaa. Sitä ei voi kiertää kuin pilkkomalla tiedosto pienempiin osiin.

*http://osxdaily.com/2014/03/20/mount-ext-linux-file-system-mac/

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 23.4.2016 klo 11.29
Kirjoittaja esjok43
hei mikä olis macillle sellanen ohjelma ku esim obs on millä voi kuvata näyttöö ja obssään em halua mieluiten ilmainen ohjelma

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 23.4.2016 klo 11.38
Kirjoittaja MacFinn
QuickTime Player on yksi vaihtoehto. Mukana joka koneessa.

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 19.7.2016 klo 17.17
Kirjoittaja Kevät
Millä ohjelmalla saan tallennettua ohjelman Yle Areenasta Mac Book Prolle?

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 19.7.2016 klo 20.34
Kirjoittaja Jisa

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 19.7.2016 klo 21.04
Kirjoittaja Kevät
^ Kiitos, täytyy kokeilla! [:D]

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 19.7.2016 klo 21.30
Kirjoittaja Kevät
Eihän tästä tule mitään, kun latailee tämmösiä tiedostoja koneeni täyteen, eikä loppua näy. Onko näin tarkoitus tapahtua? [:|]

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 20.7.2016 klo 7.58
Kirjoittaja Fixx
Noiden palasten kai pitäisi latautua Areenalataajan ohjelmanpaketin sisään väliaikaisesti eli kun lataus on valmis ohjelma koostaa niistä lopullisen videotiedoston osoittamaasi paikkaan ja poistaa nuo fragmentit. Jos homman keskeyttää niin nuo taitavat jäädä lihottamaan konetta (onko tässä kehityksen paikka koodaajalle...?)

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 20.7.2016 klo 22.48
Kirjoittaja Jisa
Selvyyden vuoksi, ne ohjelman palaset latautuvat valittuun kohdekansioon. Muuten homma menee kuten Fixx totesi.

Re: ”Tyhmät kysymykset” video, televisio ja elokuvat -aiheis

ViestiLähetetty: 21.7.2016 klo 11.07
Kirjoittaja Fixx
Niinpä taitavatkin latautua. Minulla oli vaan ne palaset kertaalleen latautuneet myös ohjelmapaketin sisään... mikä lienee syynä. Ihmettelin kun (pienellä SSD-) ohjelmalevylläni lataaja nousi kokolistauksessa kärkeen.. :-D