Sivu 1/1

VLC-player näyttää DVD:t huonolla laadulla

ViestiLähetetty: 15.1.2019 klo 13.23
Kirjoittaja salmiakki
Mistähän johtuu että VLC näyttää DVD:n kuvanlaadun huonona, kuva on pikselöitynyt ja värit ovat liian tummia ja kulahtaneita?
Googlen perusteella en ole suinkaan ainoa jolla on ongelma laadun kanssa, mutta en löytänyt sellaista ohjetta joka olisi tuntunut sopivan tähän. Ohjeita on lähinnä PC:lle tai neuvotaan vaihtamaan asetus jota en löydä omasta VLC-versiosta.

Ajattelin VLC:n olevan ratkaisu aluekoodiongelmaan, mutta nyt kun tuli vastaan 1-alueen levyjä, laatu onkin niin huonoa että se tekee katselusta tympeää. (Päädyin vaihtamaan koneen oman aluekoodin 1-alueeksi, ero VLC:n toistoon on kuin yöllä ja päivällä.) Vai onko tähän nykyään joku järkevämpi ratkaisu?

Re: VLC-player näyttää DVD:t huonolla laadulla

ViestiLähetetty: 15.1.2019 klo 18.01
Kirjoittaja Ötsi Vik
Mikä asetus kehoitetaan vaihtamaan, jota et omasta VLC:stäsi löydä? Onhan sulla päällä laajennetut asetukset, eli asetusten (cmd+,) alalaidasta "Näytä kaikki"?

Re: VLC-player näyttää DVD:t huonolla laadulla

ViestiLähetetty: 15.1.2019 klo 19.54
Kirjoittaja salmiakki
Juu, vilkaisin niitä, omat asetukset ovat vain normaalitilassakin eri näköiset kuin löytämissäni ohjeissa, joko aika tai käyttöjärjestelmä on väärä. Monessa mainitaan esim NVIDIA:n tai muun koodekin asetusten säätäminen, joita ei itsellä ole. En ole edes varma, löysinkö vielä ohjetta, joka tässä auttaisi. Jossain neuvottiin muuttamaan lähtömoduuli DirectX:ään, mutta sitä ei löydy. Jossain toisaalla neuvottiin säätämään värejä, mutta se ei kai auta muuten huonoon kuvanlaatuun...

VLC on omille taidoille vähän turhan monimutkainen, sillä asetuksia voi ilmeisesti säätää loputtomasti... Mutta luulisi että tuohon olisi joku apu, koska se muut videot näyttää normaalisti. Noita laatu- ja väriongelmia tuntuu olevan useampia, mutta nyt en pääse tarkistamaan tuota värien säätöä, kun ulkoinen asema ei ole tällä hetkellä mukana.

Re: VLC-player näyttää DVD:t huonolla laadulla

ViestiLähetetty: 15.1.2019 klo 20.10
Kirjoittaja Ötsi Vik
salmiakki kirjoitti:Jossain neuvottiin muuttamaan lähtömoduuli DirectX:ään, mutta sitä ei löydy.


Sitähän ei luonnollisestikaan löydy, sillä Macissä ei ole DirectX:ää.

Kokeilepa laittaa de-interlace päälle ja kokeilla sitä eri asetuksilla, vaikkapa ensin yadif tai yadif (2x). Jos se ei näytä hyvältä, niin käy ne kaikki läpi. Ne löytyy ihan siitä perus ylävalikosta 'Video' alta, ei tarvitse mennä syvemmälle.

Re: VLC-player näyttää DVD:t huonolla laadulla

ViestiLähetetty: 18.1.2019 klo 23.34
Kirjoittaja salmiakki
En näe kuvan laadussa oikeastaan juurikaan eroa noiden välillä, enkä siinä onko de-interlace päällä vai ei. Selvästi tummemmat värit tietysti osaltaan saavat kuvan näyttämään huonolaatuisemmalta kuin se onkaan, sillä DVD:n kuvanlaatuhan on jo itsessään pakattua, mutta kirkkausasetuksetkaan eivät tuntuneet tekevän mitään. ...ellei sitten VLC pitäisi käynnistää uudestaan jotta asetukset tulevat voimaan.