Sivu 1/1

Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 19.12.2020 klo 16.31
Kirjoittaja qityx2
Moi. Meidän LG-OLED-televisiossa on ollut se Apple-TV- sovellus. Päätin eilen sitä testata ensimmäistä kertaa. Käyttöönotto sujui hienosti. Piti vain viedä iPhone telkkarin lähelle ja skannata näkyvä QR-koodi. Sitten vain salasanan syöttäminen.

Kaikki sujui hienosti kuin itsestään. Niin sen pitääkin sujua [:D] .

Olen ostanut viisi elokuvaa Applen kaupasta iPadin kautta. Ostin ne kaikki silloisella HD- laadulla. Kun eilen testasin niin yllätyin. Vanhat ostamani elokuvat näkyvätkin TV-sovelluksessa 4k HDR- muodossa! Esimerkiksi The Martian: https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksin_Marsissa_(elokuva)

Elokuva on HDR-10 muodossa ja ääni on Dolby Atmos.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 10.1.2021 klo 23.12
Kirjoittaja unigame
Kuvan- ja äänenlaatu on vielä paljon paljon parempi jos joskus hommaat Apple TV 4K laitteen. Myös käyttäminen paranee ja käyttöliittymä. Itsellä tosiaan satoja digi elokuvia Apple TV sovelluksen kautta sitten katson tuolla mustalla pienellä boksilla.

Esim. minulla oli kaikki Star Warsit HD:na, sitten eräänä päivänä katsoin ihmeissäni kun päivittyneet 4K Dolby Vision / Dolby Atmos. Ei pöllömpää. Huippu netillä, mieluiten verkkopiuha, tuosta mustasta laatikosta saa aivan järisyttävän hyvää kuvaa ulos sekä ääntä.

Testatkaa vaikka: Apple TV+ Original sarja: "See" se alku tunnari. Ai että...

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 11.1.2021 klo 9.43
Kirjoittaja Sauerkrautzi
Jaa? itselläni 4K Samsung ja kyllä Apple TV toimii siinä appina kuten Netflixkin: laadukkaasti. Apple TV -lootan laitoin laatikkoon, koska on niin paljon mukavampi käyttää televisiota, jossa on yhtenäinen käyttöliittymä.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 11.1.2021 klo 10.09
Kirjoittaja jeppe
Minä laitoin TV:n kaukosäätimen laatikkoon heti asennuksen jälkeen. Kaikki toimii AppleTV:n käyttöliittymällä sujuvammin kun telkkareiden omilla käyttöliittymillä. Lisäksi toimii vielä Applen tuotteilla rakennetussa kotiverkossa paremmin yhteen...

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 11.1.2021 klo 10.21
Kirjoittaja unigame
Juurikin näin. Ihan naurettava verrata jonkun LG:n omaa käyttöliittymää Apple TV 4K käyttikseen, joka luotu suoratoistoa varten.

Myös kuvan- ja äänenlaadussa on eroa. Asetukset ovat myös hyvin minimaaliset TV:n omassa sovelluksessa.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 11.1.2021 klo 10.36
Kirjoittaja Sauerkrautzi
unigame kirjoitti: 11.1.2021 klo 10.21 Juurikin näin. Ihan naurettava verrata jonkun LG:n omaa käyttöliittymää Apple TV 4K käyttikseen, joka luotu suoratoistoa varten. Myös kuvan- ja äänenlaadussa on eroa. Asetukset ovat myös hyvin minimaaliset TV:n omassa sovelluksessa.
Kuka niin on tehnyt? Kokemuksia vain Samsungista, jonka käyttöliittymä on rakennettu Tizenin päälle. Mielestäni selkeämpi kuin Androidin ja Applen. Laadussa en näe itselleni merkitsevää eroa. Apple TV boksia käytin vissiin kymmenen vuotta, että kokemusta on. Mahtaako sinulla olla kokemusta esim. Tizenistä?

Ps. Eräs ostoperiste tämäkin, hinnan lisäksi: Samsung on onnistunut kopioimaan myös Applen kaukosäätimen. Apple TVn hinnan kun lisää telkkarin hintaan saa jo aika eto pelin. Aika no_brainer, sanoisin jopa: no future.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 11.1.2021 klo 20.40
Kirjoittaja kaulahuivi
Suurilla tarkkuuksilla ei saavuteta elokuvan onnea. Vähemmälläkin pärjää ja pääsee tunnelmaan. Jokainen tyylillään. Tekniikan kehitys ei ole aina eduksi. Suuret tarkkuudet tukkivat 5G-verkot ja katselu on epämukavaa ja hidasta ylikuormitetuissa verkoissa. Kuka sellaista maailmaa haluaa? Jotain tolkkua tähänkin kulutukseen ja energian käyttöön.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 11.1.2021 klo 21.41
Kirjoittaja Ötsi Vik
En ole koskaan hiffanut miten kukaan tarvitsisi tai edes haluaisi kotiruudulleen yli HD-tasoista kuvaa. Leffateatterit ovat sitä varten. Munsta sellainen överitarkka kuva on ikävä katsoa.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 16.1.2021 klo 17.08
Kirjoittaja qityx2
Oletko koskaan katsonut laadukasta HDR-10, tai Dolby Vision kuvaa? Se on aivan eri asia, kuin 4k. Laitan rautalangasta [:D]

4k on televisioissa 2160p laatua. (3840x2160) pikseliä. Puhutaan SRD-kuvasta. Värimäärä on kahdeksan bittinen ja kolmelle päävärille: punainen, vihreä ja sininen pystytään näyttämään vain 256 eri värisävyä/ väri. Näin laskemalla 256 potenssiin kolme on 16 777 216. Eli kuvassa voi olla sen verran eri värisävyjä.

HDR-10 videossa on saman verran pikseleitä, mutta värimäärä on 10 bittinen. Joten saadaan 1023 eri värisävyä/ väri. Yhteensä 1 070 599 167.

Dolby Vision on 12 bittinen systeemi. Värisävyjä on jo 4096/ väri. Yhteensä 68 719 476 736.

Lisäksi jotain kuvan kirkkaudesta. SDR-kuva on noin 100 nits. HDR-10 on noin 1000 nits ja Dolby Vision kuva on noin 1000-10000 nits. Lisäksi Dolby Visionissa pystytään yksittäisen kohtauksen, tai yhden ruudun kirkkaus määrittelemään erikseen.

Jos on kerran katsonut vaikka jotain elokuvaa vaikka OLED-telkkarista Dolby Vision-muodossa, niin ei ole enää paluuta vanhaan. Kuva on vaan niin upea! Meillä on televisio kiinni Cat-6 kaapelilla 100 Mt: nettiliittymässä. Tässä on vielä lista Apple TV elokuvista ja mitä muotoa ne ovat: https://hd-report.com/list-of-4k-hdr-mo ... -apple-tv/

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 16.1.2021 klo 19.59
Kirjoittaja Ötsi Vik
Mua ei kiinosta numerot pätkääkään, vaan se miltä kuva näyttää omaan silmään. Olen katsellut varmasti myös laadukkainta mahdollista kuvaa, koska teen sille alalle myös toisinaan duunia. Mä en pidä sellaisesta kuvasta. Jossain urheilussa saattaa toimia yli HD-tasoinen kuva, mutta muuten se on täysin turhaa. Tämä on mielipide, ei absoluuttinen totuus, muistutan.
qityx2 kirjoitti: 16.1.2021 klo 17.08 Jos on kerran katsonut vaikka jotain elokuvaa vaikka OLED-telkkarista Dolby Vision-muodossa, niin ei ole enää paluuta vanhaan. Kuva on vaan niin upea! Meillä on televisio kiinni Cat-6 kaapelilla 100 Mt: nettiliittymässä. Tässä on vielä lista Apple TV elokuvista ja mitä muotoa ne ovat: https://hd-report.com/list-of-4k-hdr-mo ... -apple-tv/
Mä katson leffat teatterissa. En liiemmin pidä kotona elokuvien katselusta. Munkin televisio on kiinni cat6:lla 100 megan liittymässä. En silti kaipaa siihen yli HD-tason kuvaa. Jotkut satunnaiset Areenan tai Netflixin sarjat ovat parasta just tuolla laadulla.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 16.1.2021 klo 23.35
Kirjoittaja jeppe
Komppaan Ötsiä, ei tuo katselulle itsellänikään juurikaan lisäarvoa nuo lisäbitit kuvassa. Lisäksi, sisältö on se kuitenkin mitä itsepidän tärkeämpänä kuin kuvan laatua.

Pelatessa kylläkin ihan kiva tuo 4K ja HDR10.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 17.1.2021 klo 19.33
Kirjoittaja unigame
Tästä keskustelusta huomaa että osa on täysin missannut koko 4K:n pointin tai mitä joku Dolby Vision HDR tekee. Millaisia ovat tämän hetken huippu OLEDit ja mitä se tekee elokuvan valaistukselle, värimaailmalle, tunnelmalle...

Puhutaan asioista joista ei tiedetä eikä ole omaa kokemusta. Ei olla edes käyty siellä laadukkaassa High-End-liikkeessä tutustumassa, säälittävää, hiljaiseksi vetää :/

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 17.1.2021 klo 19.54
Kirjoittaja Ötsi Vik
Mä ymmärrän kyllä ihan hyvin mitä se tekee. Mun pointti on vain se, että minä en saa siitä mitään sellaista irti, että se perustelisi olemassaolonsa mun käytössä. Leffateatterissa on paljon parempi kuva ja tunnelma kuin koskaan kotona, millään laitteella.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 17.1.2021 klo 22.24
Kirjoittaja Sauerkrautzi
unigame kirjoitti: 17.1.2021 klo 19.33 Tästä keskustelusta huomaa että osa on täysin missannut koko 4K:n pointin tai mitä joku Dolby Vision HDR tekee.
Minusta taas teknohehkuttajat ovat missanneet ymmärryksen ihmisen havaintokyvystä ja psykologiasta, ehkä myös elokuvan syvimmästä olemuksesta.

Faktahan on, että joka kerta kun hankkii uuden töllön, siihen tason nousuun adaptoituu yhdessä illassa. Vanhaan on kyllä vaikea palata, mutta uuteen tottuu, sitten se on uusi normaali, eikä säväytä.

Toisaalta, jos ajattelee hyvää elokuvaa – vaikka The Night of the Hunter (1955) – niin aika vähän elokuvataiteellista eroa itseasiassa syntyy, katsooko sitä Saloran CRT:stä vai UHR Dolby Vision OLED plus supra wide 1353 biljoonaa väriä -näytöstä. Asia on tietysti eri jos seuraa Netflixistä tomppacruisea.

Re: Apple TV -sovellus ja positiivinen yllätys

Lähetetty: 17.1.2021 klo 22.55
Kirjoittaja Ötsi Vik
Juuri näin. Otitpa muuten erittäin hyvän esimerkin elokuvaksi!