Sivu 1/1

Ongelmia iPhonen salasanojen synkronoinnissa

Lähetetty: 7.4.2021 klo 20.28
Kirjoittaja hnu
Jonkin aikaa on ilmennyt ongelmia iPhone 7:n salasanojen synkronoinnissa. Esimerkiksi täällä Hopeisessa omenassa, Torissa ja Nettiveneessä olen joutunut tappelemaan salasanojen kanssa, kun uudet salasanat eivät päivity iPhoneen, vaan se tarjoaa vanhoja salasanoja ja sittenhän seuraa ikävyyksiä. Täälläkin salasana menee heti lukkoon, jos pari kertaa tarjoaa väärää salasanaa.

IPhone valittaa nykyään lähes kaikkien salasanojen huonoudesta. Olen vaihtanut niitä siksi automaattisesti luotuihin Avainnipun salasanoihin tietokoneella. Ne eivät kuitenkaan synkronoidu iPhoneen. Kaikilla tietokoneilla ja iPadilla ne kyllä synkronoituvat. Olen huomannut, että jos vanhan salasanan poistaa iPhonessa, se poistuu myös iCloudista eli kaikista laitteista. Mutta samalla poistuvat myös uudet salasanat ko. sivulle. Jos sitten tietokoneessa käyttää uutta salasanaa, jos se on vielä tiedossa, kun se on hävinnyt Avainnipusta, se synkronoituu iCloudiin ja samalla kaikkiin laitteisiin, myös iPhoneen. Ei kai tämä voi olla näin hankalaa. Kaikki automaattisesti luodut salasanat pitäisi siis tallentaa johonkin, josta ne voisi lukea, kun tallettaa ne uudelleen avainnippuun. Onko muilla esiintynyt tällaista ongelmaa ja jos on, oletteko keksineet siihen jonkin ratkaisun.

t. Hanu

Re: Ongelmia iPhonen salasanojen synkronoinnissa

Lähetetty: 8.4.2021 klo 11.37
Kirjoittaja hnu
Nyt alkoi toimia. Jouduin pari kuukautta sitten vaihtamaan Apple ID:n Apple TV:n kirjautumisongelmien takia ja silloin jäi jotain kesken. Kirjauduin ulos Apple ID:stä iPadilla, iPhonella ja MacBookilla. Takaisin kirjautumisen jälkeen meni jonkin aikaa ja sitten alkoi synkronointi toimia.

t. Hanu