Sivu 1/1

Apple Watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 9.12.2017 klo 16.06
Kirjoittaja henee89
BD01B3D2-94AF-4C02-8CF1-77BC14F307E1.jpeg
Ostin reilu viikko sitten uusimman Apple Watchin päästäkseni eroon Polarin urheilukellosta. Olen yrittänyt käyttää laitetta urheillessa, mutta olen äärimmäisen pettynyt. Laite lukee sykee tosi kovalla viiveellä jos ollenkaan sekä lisäksi hiihtäessä en saa matkaa näkymään harjoitusapilla, vaan harjoituksen jälkeen laite ilmoittaa ettei gps-tietoja ole saatavilla. Mikähä tää meininki on tän suhteen? Onko tätä muut käyttänyt urheilukäytössä silleen ettei se luuri ole mukana.

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 9.12.2017 klo 18.56
Kirjoittaja Xeebe
Itse olen juossut Apple Watchin (S2 ja S3) kanssa ja on toiminut kyllä hyvin! Musat kellon muistiin ja PowerBeatsit kellon kanssa pariksi ja menoksi. Matkan olen myös saanut aina treenin jälkeen eli kaikki itsellä toiminut.

Onko sulla ollut ranneke tarpeeksi tiukalla urheilessa? Onko hiihto ainoa laji mitä olet kokeillut ja juuri siinä sykkeen näyttäminen hidasta?

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 10.12.2017 klo 14.11
Kirjoittaja henee89
Tennistä pelatessa oon kans käyttänyt. Silloin on toiminut ihan ok, mitä sykkeennäyttö ollut viiveistä. Tuo ei mene jakeluun, miksi toi ilmoittaa ettei gps ole käytössä harjoituksen jälkeen. Käytättekö ihan tota kellon omaa harjoitteluappia?

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 10.12.2017 klo 14.27
Kirjoittaja iccb
Osittain aiheen vierestä....
Itse havaitsin samanlaista sykkeen perässä laahaamista Polarin M430 kellolla... Voipi olla, ettei tästä pääse eroon kuin ottamalla rintapannan käyttöön... Ehkä tasaisessa maantie juoksussa pärjännee, mutta intervalleissa ym. ainakin itse havainnut, että tulee liikaa perässä... Mikä Polar kello sulla on ja miten sen sykkeet jos käytät samaan aikaan?

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 10.12.2017 klo 14.29
Kirjoittaja Xeebe
Onhan kellolla lupa käyttää sijaintia? Voit tarkistaa: Asetukset -> yksityisyys ja sieltä Apple Watch harjoittelu tms. Ja perus iPhonen ja Apple Watchin uudelleenkäynnistykset on aina hyvä tehdä oli vika mikä tahansa. [8-|]

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 10.12.2017 klo 14.39
Kirjoittaja henee89
On lupa käyttää! Minusta tuo on vähän kömpelö tuo harjoitusappi, kun siinä on se lajivalikoima niin suppea.

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 10.1.2018 klo 23.56
Kirjoittaja Mass
Apple Watch (Series 2) käytössä...

Miten mitata sykettä tärkemmin Apple Watchilla?
Hommasin Polar H10 sykevyön Apple Watchin kaveriksi, sillä halusin seurata sykettäni tarkemmin.

Näyttäisi siltä että joka kerta ennen harjoitusta pitää mennä ensiksi kellon (apple watch) asetuksiiin ja klikata:
-> bluetooth -> Polar H10 (yhdistä).

Muuten toimii hyvin ja helposti, eikä ongelmia ole ollut, mutta aluksi pitää tosiaan tehdä tämä valinta kellon asetuksista. Polar sykevyön avulla Apple Watch näyttää sykkeen mielestäni tarkemmin ja kartalla näkyy tuttuun tapaan myös tehty lenkki (esim. kävely). Rankemmissa harjoituksissa ja koitoksissa en ole vielä sykevyötä testannut.

Sykevyö on tietenkin hankalampi (byrokraattisempi) ratkaisu kuin pelkkä kellon (Apple Watch) käyttö, mutta jos haluaa tarkempaa sykemittausta (kuin optinen) niin tämä on mielestäni hyvä vaihtoehto. Polar H10 sykevyö on paristokäyttöinen. Sen pariston pitäisi kuitenkin kestää esitteen tietojen mukaan 400h harjoittelua (paristo vaihdettavissa itse). Polar H10 vaikuttaa ihan laadukkaalta paketilta näin ensivaikutelman perusteella, mutta kokeilua on tosin takana vasta muutamia kertoja. Mainosmateriaalin perusteella Polar H10 sykevyön pitäisi olla Polarin historian tarkin sykesensori.

- Apple Watch on mielestäni hyvä kello ja toimii kivasti peruskuntoilussa ja on myös todella vaivaton käyttää, mutta jos tarvitset todella tarkkaa sykkeen mittausta suosittelen itse Polar H10 sykevyötä täydentämään kokonaisuutta (hinta 89,90 euroa).

- Toinen asia jota suosittelen Apple Watchin kaveriksi on suoja (tosin suojalasia kyseinen suoja ei sisällä, mutta suojan reunat nousevat kuitenkin hieman lasia korkeammalle):
Spigen Rugged Armor, Apple Watch Case.

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 11.1.2018 klo 7.15
Kirjoittaja ringo
Toimiiko kello hyvin kahden bluetooth-laitteen kanssa yhtäaikaa (sykevyö ja kuulokkeet)?

Testailin joskus Polar H7-vyötä iPhonella Beats X:n kanssa eikä toiminut hyvin, vyö katkoi.

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 12.1.2018 klo 20.11
Kirjoittaja Mass
henee89

Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta olethan muistanut päivittää Apple Watchin käyttöjärjestelmän. Ohjelmistopäivitykset ovat korjanneet ainakin aikaisemmin joitakin bugeja. Itselläni on tällä hetkellä ohjelmistoversio: watchOS 4.2

Ohjelmiston päivitys Apple Watchiin tapahtuu iPhonen: Watch apin (oma Apple Watch) kautta:
Yleiset -> Ohjelmiston päivitys

---

Jotta optinen sykemittaus toimisi luotettavasti pelkkää watchia käyttämällä kellon pitää olla aika napakasti ranteessa kiinni eli se ei saisi hölskyä (jos haluaa että mittaa hyvin sykettä).

Polar H10 sykevyötä käytettäessä Apple Watchin hihna voi olla rennosti tai miten vaan. Erillistä sykevyötä käyttämällä myös Apple Watchin akku näyttäisi kestävän paremmin, bluetooth yhteys kuluttaa kai vähemmän virtaa, kuin se vihreä valo.

Jotkut ovat ihmetellee myös Apple Watchin "kirjanpitoa."
Jos Watch huomaa että et harjoittee riittävän korkealla sykkeellä se ei anna sinulle niin montaa liikuntaminuuttia kuin olet tehnyt.

---

ringo

Toimiiko Apple Watch samaan aikaan Polar H10 sykevyön ja bluetooth kuulokkeiden kanssa?
Itselläni ei ole vielä bluetooth kuulokkeita, joten en osaa vastata tähän.

Tämä on varmaan monelle tärkeä kysymys, sillä tällöin musiikkilaite kulkisi helposti samassa paketissa.
Haluaisin myös itse tietää ennen bluetooth kuulokkeiden ostamista toimiiko homma niin että sykevyö on samaan aikaan käytössä ilman mitään häiriöitä.

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 6.2.2018 klo 14.27
Kirjoittaja Mass
Apple Watch (Series 2) käytössä...

Liikuntakäytössä Polar H10 sykevyö. Kokemuksia...
(Ihan alussa oli kai joku firmware päivitys/sekoaminen ja jouduin ottamaan patterin irti Polarin lähettimestä mutta sen jälkeen homma on toiminut täydellisesti.)

1. Sykevyön käyttöönotto?
Vain ensimmäisellä kerralla ns. käyttöönoton yhteydessä kello ja Polar H10 sykevyö paritetaan (yhdistetään), mutta tämän jälkeen kelloa ja sykevyötä ei tarvitse enää parittaa, vaan Apple Watch muistaa sen täysin automaattisesti aina kun sykevyön laittaa päälle.

2. Sykevyön käyttäminen?
a) Sykevyön käyttämisessä on aina oma byrokratia, ensiksi sykevyön elektrodipinnat pitää kostuttaa ja tämän jälkeen sykevyö kiinnitetään rintakehän ympärille (rintalihasten alapuolelle). Tämän jälkeen Polar lähetinyksikkö kiinnitetään sykevyöhön. Tämän jälkeen menee ehkä noin 3-5 sekunttia ja Apple watch alkaa mittaamaan sykettä Polarin H10 sykevyön avulla. Mistä näkee että Apple Watch mittaa sykettä Polarin sykevyön kautta? Kellon alapuolella olevat valot (optinen mittaus) sammuvat ja syke näkyy silti kellossa. Myös sykkeen muutoksiin reagoiminen on nopeampaa kun katsoo kellon näyttöä. Toimii luotettavasti. Itselläni kellon ja Polar H10 sykevyön välinen yhteys ei ole käytössä katkennut kertaakaan!
b) Käytön jälkeen irrota Polar H10 lähetinyksikkö sykevyöstä. Huuhtele sykevyön elektrodipinnat juoksevalla vedellä (jokaisen harjoituksen jälkeen).

Suosittelen!

---

Apple Watch (Series 2)
Polar H10 sykevyö (Polar H10 Laiteohjelmistoversio: 1.1.8)

---

Re: Apple watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 6.2.2018 klo 21.30
Kirjoittaja iccb
Käytätkö kellossa jotain polarin ohjelmaa tai muuta H10 mittarin kanssa?...
Itse olen täysi ummikko kellon kanssa, kerran nähnyt Varimportissa... [:D]

Re: Apple Watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 7.2.2018 klo 16.11
Kirjoittaja Mass
Käytän Polar H10 sykevyötä Apple Watchin kanssa kun harjoittelen vakavammin liikuntaa.
Käytän Apple Watchin mukana tulevaa vakio harjoitteluohjelmaa. Mitään muita ohjelmia tai laitteita ei tarvita.

---

(Ensimmäisellä kerralla kun ottaa sykevyön pakkauksesta ulos ja jos haluaa asentaa siihen uusimman ohjelmistopäivityksen firmware, niin se tehdään Polarin ohjelman kautta, joka on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta.

---

Toivoisin Apple Watchin omaan ohjelmistoon mahdollisuutta asettaa syketasohälytys tarkemmin.
- Olisi hienoa jos sykkeen alaraja-asetuksen voisi tehdä yhden lyönnin tarkkuudella ja sama myös
- Sykkeen ylärajan kohdalle yhden lyönnin tarkuudella

Tällä hetkellä
-> Nyt vain maksimi sykkeen voi asettaa 10 sykkeen portain (esim 130 lyöntiä minuutissa)
Mutta alarajahälytystä ei voi asettaa lainkaan.

---

Toivoisin Polarilta natiivia appia Apple Watchille, tällä hetkellä sellaista ei valitettavasti ole.

---

Jos sinulle ei ole Apple Watchia, mutta haluaisit seurata sykettä harjoittelusi aikana, niin Polar H10 sykevyötä voi käyttää myös pelkän iPhonen kanssa. iPhoneen on saatavissa Polarin ohjelmisto, jolla sykkeen seuranta hoituu (täysiversio ohjelmasta maksaa kai hieman mutta ilmaisella versiolla pääsee alkuun.). (Itse en halua kantaa puhelinta lainkaan mukana kun harjoittelen, joten tästä minulla ei ole tarkempaa kokemusta.).

---

Re: Apple Watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 8.2.2018 klo 11.51
Kirjoittaja Mass
Optinen mittaus haastaa sykevyön: Ero yllättävän pieni
https://sydan.fi/terveys-ja-hyvinvointi ... avan-pieni

Re: Apple Watch 3 urheilukäytössä

Lähetetty: 30.3.2018 klo 23.12
Kirjoittaja celt
Itsellä myös Apple Watch 3 + Polarin H10 käytössä. Teen kaikki harjoitukset Polar Beat -sovelluksen kanssa, joten AW on ollut vaan lähinnä ikkuna harjoitteluun. Haluan kaikkien harjoitusten menevän Polarin Flow -palveluun, joten tämä on siinä mielessä vähän pakko.

Käytin aiemmin Polarin V800 rannelaitetta, jossa sai säädettyä varsin hyvin omat sykealueiden rajat ja tietenkin lukittua harjoituksen tietylle sykealueelle. Laite muistutteli äänellä ja värinällä, mikäli syke ei pysynyt alueella. En ole AW:sta vielä tämmöistä ominaisuutta löytänyt, etenkään siten että saisin tallennettua treenin tuonne Polarin Flow -palveluun kuitenkin.

Ehkä tuo Polar Beat tuosta kehittyy vielä... Se vaan vaatii aina iPhonen mukaan. Ehkä sitä jossain vaiheessa pääsee lenkille ilman puhelinta. En ole kokeillut vielä edes musiikkia/podcasteja siirtää kelloon.