Ruokatopic
Sana on (melkein) vapaa.
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Mää tykkään paistaa autiotaloista varas..pelastetuilla valurautapannuilla, joihin koneistamo käräyttää silavat pintaan. Mutta rouva saa aina kärystä hepnaadin niin on pitänyt munanpaistoon hommata pinnoitettu.
Pohjan pitää olla paksu! Tuossa Jeimi Oliverin pannussa on.
Pohjan pitää olla paksu! Tuossa Jeimi Oliverin pannussa on.
Black cats matter!
Re: Ruokatopic
Normipannuista on täälläkin Ikean pannut todettu parhaiksi. Kovanaamat yms. menee jo muutaman kuukauden käytöllä huonoksi. Ostettiin viisi vuotta sitten ensimmäiset, vuosi sitten uusittiin. Hinta-laatusuhde aivan käsittämättömän kova noissa Ikean tekeleissä. Käyttöä on 4-6 kertaa viikossa.
Viimeksi muokannut Anghorn, 4.10.2019 klo 23.52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
MBP 14" | Studio 5K | iPhone 15 Pro | iPad Air | AirPods Pro | Watch S6 | TV 4K
Re: Ruokatopic
Ikean tefloni parasta hintalaadultaan. Aina kun menee ikeaan, niin yksi pannu mukaan.
Kerran ostin kovanaaman ja se oli kiero 3kk jälkeen. Harmitti se rahanmenetys.
Kerran ostin kovanaaman ja se oli kiero 3kk jälkeen. Harmitti se rahanmenetys.
..onko yhtäkään viestiä, mitä en ole joutunut muokkaamaan..
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Aivan sama minkä aviisin uutisia lukee, tuntuu kuin journalisteiksi pääsee nykyään hölösuisimmat tyhjänjauhajat.
Iltalehden toimittaja on tällä kertaa yrittänyt elää kokonaisen viikon pelkästään suomalaisella ruoalla. Ja nii--iin kauheata tuskaa!
Hah. Menis vaikka vuosi. Appiukko tulee tänään käymään, joten tein eilen lammaskaalin tekeytymään; ainekset suomalainen lammas, suomalainen kaali, suomalainen porkkana, suomalainen sipuli. Suola, persilja ja siirappi ovat suomalaista.
Tuo lähti kolmeksi tunniksi uuniin:
Aijai, pieleen meni suomalaisuusruoka, laakerinlehti on jostain itämaasta!
Iltalehden toimittaja on tällä kertaa yrittänyt elää kokonaisen viikon pelkästään suomalaisella ruoalla. Ja nii--iin kauheata tuskaa!
Hah. Menis vaikka vuosi. Appiukko tulee tänään käymään, joten tein eilen lammaskaalin tekeytymään; ainekset suomalainen lammas, suomalainen kaali, suomalainen porkkana, suomalainen sipuli. Suola, persilja ja siirappi ovat suomalaista.
Tuo lähti kolmeksi tunniksi uuniin:
Aijai, pieleen meni suomalaisuusruoka, laakerinlehti on jostain itämaasta!
Black cats matter!
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jjpeltola »
Missäpäin on suomalaiset suolakaivokset?PKivireki kirjoitti:Suola, persilja ja siirappi ovat suomalaista.
”Assumption is the mother of all fuck ups.” Travis Dane
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Joo, totta. Suomalainen merivesikin soveltuu vain savustamiseen, siitä ei kannata alkaa nyhräämään kidesuolaa.
(lompsii keittiöön ja takaisin)
Meira ei mainitse merisuolapurkissaan mistä päin maailmaa sen suola tulee.
Edit. Näemmä Tanskasta tulee suomalaisten saama suola:
(lompsii keittiöön ja takaisin)
Meira ei mainitse merisuolapurkissaan mistä päin maailmaa sen suola tulee.
Edit. Näemmä Tanskasta tulee suomalaisten saama suola:
Merisuola sitten jostain tuntemattomasta alkuperästä, murjaanien maasta.Jos siis suurin osa suolasta tulee kaupasta ostetuista elintarvikkeista, millaista suolaa Suomen ruokateollisuudessa käytetään? Jo yli 120 vuotta teollisuuskemikaalien kauppaa tehnyt Algol Chemicals on Suomen suurin suolan maahantuoja. Tietääkö Algol Chemicals maahantuomansa ruokasuolan alkuperän?
- Kyllä tiedämme. Tuomme Suomeen Tanskassa tuotettua vakuumisuolaa. Raaka-aineen lyhyt kuljetusmatka ja tasalaatuinen puhtaus ovat raaka-aineen tuottajan valintakriteerejämme, Myyntipäällikkö Jenni-Annika Kaikko Algol Chemicalsista kertoo.
Vakuumisuola on vuorisuolaa, joka on peräisin Pohjois-Euroopan alla 0,5 - 5 km:n syvyydessä olevasta suolakerrostumasta. Suola on peräisin ajalta, jolloin osa mantereesta oli meren peitossa. Maanpinnan noustessa ja veden haihtuessa suolakerrostuma jäi jäljelle. Suolakerrostuma on kilometrien paksuinen ja suola irroitetaan siitä porausreiän kautta voimakkaan vesisuihkun avulla.
- Tuottamamme vakuumisuola tulee kerrostumasta, joka sijaitsee noin 4 km:n syvyydessä ja on pinta-alaltaan 3 000 neliömetriä. Suolaa kerrostumassa on arviolta 30 miljardia tonnia, eli sitä riittää useiksi sadoiksi vuosiksi, Mikael Saaby Toft , Market Development & Technical Service Manager Akzo Nobelin suolantuotantolaitokselta kertoo.
Vakuumisuola pumpataan painekattiloihin, jossa painetta ja lämpötilaa vaihtelemalla erotellaan puhdas natriumkloridi. Vakuumisuola on 99,9 % natriumkloridia, kun esimerkiksi meri- ja vuorisuolan puhtausaste on vain 90-98 %.
- Tämä vakuumisuolan puhtaus on juuri se syy, miksi elintarviketeollisuus suosii vakuumisuolaa. Esimerkiksi trendituotteena markkinoidun himalajasuolan punertava väri on peräisin rautaoksideista. Elimistö ei pysty hyödyntämään epäorgaanista rautaa, joten se luokitellaan suolassa vain epäpuhtaudeksi, Jenni-Annika Kaikko selkeyttää eroja suolalaaduissa.
Viimeksi muokannut PKivireki, 7.12.2019 klo 10.27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Black cats matter!
Re: Ruokatopic
No tätähän mä tarkoitin hieman ironisesti.
Suomalaista kahvia myös hieman epäilyttävä käsite. Taitaa olla koskenkorva ja ruisleipä se perisuomalainen ruoka.
Suomalaista kahvia myös hieman epäilyttävä käsite. Taitaa olla koskenkorva ja ruisleipä se perisuomalainen ruoka.
..onko yhtäkään viestiä, mitä en ole joutunut muokkaamaan..
Re: Ruokatopic
Perunatkin ovat tavallaan tuontitavaraa, naurista syömän pitää, jos suomalaista.
Tiedä sitten milloin nauris on näille maille tuotu ja mistä - vai onko kehittynyt/kehitetty ihan paikan päällä.
Ja https://fi.wikipedia.org/wiki/Persilja
Tiedä sitten milloin nauris on näille maille tuotu ja mistä - vai onko kehittynyt/kehitetty ihan paikan päällä.
Ja https://fi.wikipedia.org/wiki/Persilja
Juuei, ei ole suomalainen tämäkään...Persiljan alkuperästä ei ole täyttä varmuutta, mutta lajin arvellaan olevan kotoisin Välimeren itäosista tai Aasian länsiosista.
Viimeksi muokannut arisel, 7.12.2019 klo 12.12. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
En finnjävel
Re: Ruokatopic
Entäs vehnä, ruis, kaura, ohra?
Edit: Jos vielä katsotaan valmistustavan syntyseutu, niin mitä jää jäljelle?
Nykyisin eniten viljelty vehnälaji, leipävehnä (Triticum aestivum), on ilmeisesti syntynyt emmervehnän ja Kaspianmeren ympäristössä sekä Keski-Aasiassa luonnonvaraisena kasvavan heinälajin Aegilops squarrosa risteytymänä.
Ruiskasvien suvussa on alueellisesti eriytyneitä, erilaistuneita lajeja Euraasiassa ja Afrikassa. Niistä viljelyrukiin (Secale cereale, alalaji cereale) luontaisen alkuperälajin (Secale cereale, alalaji segetale) viljely on tutkimustietojen mukaan lähtöisin itäisen Turkin vuoristoseuduilta.[1] [2] Varhaisimmat löydöt rukiin viljelystä ovat keskisestä ja itäisestä Turkista, noin 6000 eaa, nuoremmalta kivikaudelta.[3] Sieltä viljelyrukiin katsotaan levinneen eri suuntiin Eurooppaa (mm. Romania ja Puola jo ainakin 4500 eaa), aluksi osin muiden lähisukulaisviljakasvien (vehnä, ohra) joukossa, sekä erkaantuen ja jalostuen laajemmin omaksi viljelyviljaksi. Rukiin vehnää ja ohraa parempi kylmänkestävyys, parempi kuivuudenkestävyys ja niukemmat viljelymaavaatimukset sopivat suotuisammin pohjoisemmille ja vuoristoisemmille viljelyseuduillekin. Arkeologisia löytöjä ruislajien siementen käytöstä ihmisruokana on jo myöhäispaleoliittisen asutuksen keräilykulttuurin ajoilta Pohjois-Syyriasta, yli 10000 eaa.
Kaura on peräisin todennäköisesti Turkin alueelta ja sen viljely on alkanut vehnän tai ohran rikkakasvina. Itämeren suomalaiset kansat tutustuivat kauraan germaanien välityksellä ja toivat sen Suomeen. Viljely alkoi maassamme 1800-luvun lopulla karjatalouden yleistyessä.
Juuei...Ohra on vanhimpia viljeltyjä viljalajeja. Sitä saatettiin alkaa viljellä Lähi-idässä jo ennen 10000 eaa. Kuusirivinen ohra ilmestyi noin 6000 eaa.[4] Suomessa ohran viljelys alkoi viimeistään 4200 eaa. Jaalassa tehtyjen arkeologisten kaivausten perusteella.[5]
Edit: Jos vielä katsotaan valmistustavan syntyseutu, niin mitä jää jäljelle?
Viimeksi muokannut arisel, 7.12.2019 klo 12.30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
En finnjävel
Re: Ruokatopic
Jaa no jos noin kauas kattellaan, niin Afrikastahan mekin alunperin olemme, joten etäisesti katsoen kotimaisia tuotteitahan noista monet, liekkö melekeest kaek.
On mahdotonta olla masentunut, jos sinulla on ilmapallo! -Nalle Puh-
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
Re: Ruokatopic
..onko yhtäkään viestiä, mitä en ole joutunut muokkaamaan..
Re: Ruokatopic
No hemmetti, mihin tässä oikein nyt sitten alkaisi uskoa!
Sen tiedän ainakin, että minussa on Neanderthal-variantteja eurooppalaisista keskimääräistä enemmän, suomalaisia geenejä kuitenkin vain 68,6%, loput muualta Euroopasta, mutta mistä sitten ihan muinoin muinoin olen ja mitä siten passaisi tässä ketjussa "kotimaisiksi" tuotteiksi kutsua, jää nyt sitten tuntemattomaksi.
Sen tiedän ainakin, että minussa on Neanderthal-variantteja eurooppalaisista keskimääräistä enemmän, suomalaisia geenejä kuitenkin vain 68,6%, loput muualta Euroopasta, mutta mistä sitten ihan muinoin muinoin olen ja mitä siten passaisi tässä ketjussa "kotimaisiksi" tuotteiksi kutsua, jää nyt sitten tuntemattomaksi.
On mahdotonta olla masentunut, jos sinulla on ilmapallo! -Nalle Puh-
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
^Niin kuin avataristani näkee, minussa on Neanderthalin -geenejä n. 5%, eli enemmän kuin 95%:lla lajitovereista.
Mutta tuosta kotimaisesta ruoasta; teen tästä päivästä eteenpäin vuoden aikana ruokaa itselleni ja vierailleni ainoastaan kotimaisista raaka-aineista - juomia ja mausteita ei lasketa, koska suolaa, mustapippuria ja tsekkiolutta ei Suomessa kasva..
Appiukko toi siikafileitä läjän, huomenna paista lounaaksi fileet 2 kple ja sitten lopuista teen siikakeiton. Sillä lähtee!
Mutta tuosta kotimaisesta ruoasta; teen tästä päivästä eteenpäin vuoden aikana ruokaa itselleni ja vierailleni ainoastaan kotimaisista raaka-aineista - juomia ja mausteita ei lasketa, koska suolaa, mustapippuria ja tsekkiolutta ei Suomessa kasva..
Appiukko toi siikafileitä läjän, huomenna paista lounaaksi fileet 2 kple ja sitten lopuista teen siikakeiton. Sillä lähtee!
Black cats matter!
Re: Ruokatopic
Hi hii, en kuorinut surusipulia vaan otin pakkasesta valmista tuotetta ilman kyyneliä.
En edes tiennyt että tuollaista uusavuttomien pakastesipulia on saatavilla, ennen kuin yksi työntekijä siitä vinkkasi. Voi tätä elämässä säästynyttä aikaa!
- sipali
- sipali.jpg (83.66 KiB) Katsottu 1298 kertaa
En edes tiennyt että tuollaista uusavuttomien pakastesipulia on saatavilla, ennen kuin yksi työntekijä siitä vinkkasi. Voi tätä elämässä säästynyttä aikaa!
Re: Ruokatopic
Espanjassa myydään pakastealtaasta mm. valmiiksikeitettyä pakastettua riisiäkin, jos ei tahdo turata aikaansa riisin keittämisen opiskeluun. On siellä kyl paljon muutakin erikoista tarjolla, mitä en just nyt muista.
Viimeksi muokannut jjpeltola, 14.2.2020 klo 23.58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Edellisen viestin lainaus poistettu
Syy: Edellisen viestin lainaus poistettu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Nykyisin on sushibaareja lähes joka kaupassa. Kympillä lounas mukaan ja vatsa on sopivan täynnä. Joku voisi kyllä ehkä hieman nyrpistää nenäänsä. Sopinee kuitenkin pahimpaan nälkään.
Mac mini M2, 16 Gt, MacOS Sonoma 14.3.1, Magic Mouse, Magic Trackpad ja 24" Eizo ColorEdge CG2420, iPhone SE 64G, iOS 17.0.2 sekä iPad7 128G, iOS 17.0.2.
Hyppää
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit