Ruokatopic
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Pohjan pitää olla paksu! Tuossa Jeimi Oliverin pannussa on.
-
- Viestit: 35
- Liittynyt: 13.11.2009 klo 18.22
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 13137
- Liittynyt: 5.8.2005 klo 12.29
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Anghorn »
-
- Viestit: 5445
- Liittynyt: 8.7.2012 klo 10.08
- Paikkakunta: Ilmajoki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jakovski »
Kerran ostin kovanaaman ja se oli kiero 3kk jälkeen. Harmitti se rahanmenetys.
-
- Viestit: 25435
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 15.24
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Erño »
NZXT H1| R7 5700G | RX6800XT/Vega 8|32GB RAM
Samsung Galaxy S10e
Paennut puutarhasta.
-
- Viestit: 6006
- Liittynyt: 28.2.2011 klo 13.29
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Ötsi Vik »
-
- Viestit: 2342
- Liittynyt: 6.4.2011 klo 7.54
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja thoug »
Nikon D500, Nikkoreita +
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Iltalehden toimittaja on tällä kertaa yrittänyt elää kokonaisen viikon pelkästään suomalaisella ruoalla. Ja nii--iin kauheata tuskaa!
Hah. Menis vaikka vuosi. Appiukko tulee tänään käymään, joten tein eilen lammaskaalin tekeytymään; ainekset suomalainen lammas, suomalainen kaali, suomalainen porkkana, suomalainen sipuli. Suola, persilja ja siirappi ovat suomalaista.
Tuo lähti kolmeksi tunniksi uuniin:
Aijai, pieleen meni suomalaisuusruoka, laakerinlehti on jostain itämaasta!
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4608
- Liittynyt: 8.11.2004 klo 23.34
- Paikkakunta: Espoo
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jjpeltola »
Missäpäin on suomalaiset suolakaivokset?PKivireki kirjoitti:Suola, persilja ja siirappi ovat suomalaista.
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
(lompsii keittiöön ja takaisin)
Meira ei mainitse merisuolapurkissaan mistä päin maailmaa sen suola tulee.
Edit. Näemmä Tanskasta tulee suomalaisten saama suola:
Merisuola sitten jostain tuntemattomasta alkuperästä, murjaanien maasta.Jos siis suurin osa suolasta tulee kaupasta ostetuista elintarvikkeista, millaista suolaa Suomen ruokateollisuudessa käytetään? Jo yli 120 vuotta teollisuuskemikaalien kauppaa tehnyt Algol Chemicals on Suomen suurin suolan maahantuoja. Tietääkö Algol Chemicals maahantuomansa ruokasuolan alkuperän?
- Kyllä tiedämme. Tuomme Suomeen Tanskassa tuotettua vakuumisuolaa. Raaka-aineen lyhyt kuljetusmatka ja tasalaatuinen puhtaus ovat raaka-aineen tuottajan valintakriteerejämme, Myyntipäällikkö Jenni-Annika Kaikko Algol Chemicalsista kertoo.
Vakuumisuola on vuorisuolaa, joka on peräisin Pohjois-Euroopan alla 0,5 - 5 km:n syvyydessä olevasta suolakerrostumasta. Suola on peräisin ajalta, jolloin osa mantereesta oli meren peitossa. Maanpinnan noustessa ja veden haihtuessa suolakerrostuma jäi jäljelle. Suolakerrostuma on kilometrien paksuinen ja suola irroitetaan siitä porausreiän kautta voimakkaan vesisuihkun avulla.
- Tuottamamme vakuumisuola tulee kerrostumasta, joka sijaitsee noin 4 km:n syvyydessä ja on pinta-alaltaan 3 000 neliömetriä. Suolaa kerrostumassa on arviolta 30 miljardia tonnia, eli sitä riittää useiksi sadoiksi vuosiksi, Mikael Saaby Toft , Market Development & Technical Service Manager Akzo Nobelin suolantuotantolaitokselta kertoo.
Vakuumisuola pumpataan painekattiloihin, jossa painetta ja lämpötilaa vaihtelemalla erotellaan puhdas natriumkloridi. Vakuumisuola on 99,9 % natriumkloridia, kun esimerkiksi meri- ja vuorisuolan puhtausaste on vain 90-98 %.
- Tämä vakuumisuolan puhtaus on juuri se syy, miksi elintarviketeollisuus suosii vakuumisuolaa. Esimerkiksi trendituotteena markkinoidun himalajasuolan punertava väri on peräisin rautaoksideista. Elimistö ei pysty hyödyntämään epäorgaanista rautaa, joten se luokitellaan suolassa vain epäpuhtaudeksi, Jenni-Annika Kaikko selkeyttää eroja suolalaaduissa.
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
-
- Viestit: 5445
- Liittynyt: 8.7.2012 klo 10.08
- Paikkakunta: Ilmajoki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jakovski »
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
-
- Viestit: 5445
- Liittynyt: 8.7.2012 klo 10.08
- Paikkakunta: Ilmajoki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jakovski »
Suomalaista kahvia myös hieman epäilyttävä käsite. Taitaa olla koskenkorva ja ruisleipä se perisuomalainen ruoka.
-
- Viestit: 21480
- Liittynyt: 27.11.2005 klo 22.21
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja arisel »
Tiedä sitten milloin nauris on näille maille tuotu ja mistä - vai onko kehittynyt/kehitetty ihan paikan päällä.
Ja https://fi.wikipedia.org/wiki/Persilja
Juuei, ei ole suomalainen tämäkään...Persiljan alkuperästä ei ole täyttä varmuutta, mutta lajin arvellaan olevan kotoisin Välimeren itäosista tai Aasian länsiosista.
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Täyden mahan viereen on hyvä käydä pötköttämään,
-
- Viestit: 21480
- Liittynyt: 27.11.2005 klo 22.21
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja arisel »
Nykyisin eniten viljelty vehnälaji, leipävehnä (Triticum aestivum), on ilmeisesti syntynyt emmervehnän ja Kaspianmeren ympäristössä sekä Keski-Aasiassa luonnonvaraisena kasvavan heinälajin Aegilops squarrosa risteytymänä.
Ruiskasvien suvussa on alueellisesti eriytyneitä, erilaistuneita lajeja Euraasiassa ja Afrikassa. Niistä viljelyrukiin (Secale cereale, alalaji cereale) luontaisen alkuperälajin (Secale cereale, alalaji segetale) viljely on tutkimustietojen mukaan lähtöisin itäisen Turkin vuoristoseuduilta.[1] [2] Varhaisimmat löydöt rukiin viljelystä ovat keskisestä ja itäisestä Turkista, noin 6000 eaa, nuoremmalta kivikaudelta.[3] Sieltä viljelyrukiin katsotaan levinneen eri suuntiin Eurooppaa (mm. Romania ja Puola jo ainakin 4500 eaa), aluksi osin muiden lähisukulaisviljakasvien (vehnä, ohra) joukossa, sekä erkaantuen ja jalostuen laajemmin omaksi viljelyviljaksi. Rukiin vehnää ja ohraa parempi kylmänkestävyys, parempi kuivuudenkestävyys ja niukemmat viljelymaavaatimukset sopivat suotuisammin pohjoisemmille ja vuoristoisemmille viljelyseuduillekin. Arkeologisia löytöjä ruislajien siementen käytöstä ihmisruokana on jo myöhäispaleoliittisen asutuksen keräilykulttuurin ajoilta Pohjois-Syyriasta, yli 10000 eaa.
Kaura on peräisin todennäköisesti Turkin alueelta ja sen viljely on alkanut vehnän tai ohran rikkakasvina. Itämeren suomalaiset kansat tutustuivat kauraan germaanien välityksellä ja toivat sen Suomeen. Viljely alkoi maassamme 1800-luvun lopulla karjatalouden yleistyessä.
Juuei...Ohra on vanhimpia viljeltyjä viljalajeja. Sitä saatettiin alkaa viljellä Lähi-idässä jo ennen 10000 eaa. Kuusirivinen ohra ilmestyi noin 6000 eaa.[4] Suomessa ohran viljelys alkoi viimeistään 4200 eaa. Jaalassa tehtyjen arkeologisten kaivausten perusteella.[5]
Edit: Jos vielä katsotaan valmistustavan syntyseutu, niin mitä jää jäljelle?
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 50677
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Viestit: 5445
- Liittynyt: 8.7.2012 klo 10.08
- Paikkakunta: Ilmajoki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jakovski »
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 50677
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
Sen tiedän ainakin, että minussa on Neanderthal-variantteja eurooppalaisista keskimääräistä enemmän, suomalaisia geenejä kuitenkin vain 68,6%, loput muualta Euroopasta, mutta mistä sitten ihan muinoin muinoin olen ja mitä siten passaisi tässä ketjussa "kotimaisiksi" tuotteiksi kutsua, jää nyt sitten tuntemattomaksi.
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Mutta tuosta kotimaisesta ruoasta; teen tästä päivästä eteenpäin vuoden aikana ruokaa itselleni ja vierailleni ainoastaan kotimaisista raaka-aineista - juomia ja mausteita ei lasketa, koska suolaa, mustapippuria ja tsekkiolutta ei Suomessa kasva..
Appiukko toi siikafileitä läjän, huomenna paista lounaaksi fileet 2 kple ja sitten lopuista teen siikakeiton. Sillä lähtee!
-
- Viestit: 7444
- Liittynyt: 28.5.2004 klo 1.44
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja tosikko »
En edes tiennyt että tuollaista uusavuttomien pakastesipulia on saatavilla, ennen kuin yksi työntekijä siitä vinkkasi. Voi tätä elämässä säästynyttä aikaa!
-
- Viestit: 777
- Liittynyt: 20.4.2006 klo 12.12
- Paikkakunta: Lahti
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja emmel »
Syy: Edellisen viestin lainaus poistettu
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja KiKlo »
-
- Viestit: 9607
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit