Kuulostaa hyvälle, näyttää..hatey kirjoitti:...ähky....
Hirviön vasaa, pottumuusia ja juomana puolukkamehua. nam.
Öh asutko vielä vanhempiesi luona ( lukeminen ) ?
Viesti Kirjoittaja Barkkis »
Kuulostaa hyvälle, näyttää..hatey kirjoitti:...ähky....
Hirviön vasaa, pottumuusia ja juomana puolukkamehua. nam.
Viesti Kirjoittaja hatey »
Viesti Kirjoittaja Barkkis »
Viesti Kirjoittaja hatey »
Viesti Kirjoittaja Anniel »
Viesti Kirjoittaja tk3 »
Viesti Kirjoittaja Jarel »
Vähä vaikee näin äkkiseltään mitään reseptiä heittää kun et kertonut mistä riistasta olet sapuskaa tekemässä. Jos tiskiltä haet niin oletettavasti menee kuitenkin hirviosastolle. Onko kyseessä paisti (sisä/ulko), sisäelimet, jauheliha vai file (sisä/ulko)?tk3 kirjoitti:Pitäisi tehdä riistaruokaa. Ongelma on se, että koko genre on ihan vieras, vaikka kokkauspuolen perusvalmiudet muuten löytyvät. Ketjun perusteella täällä on hirviö- ja villieläinpaistiosaamista riittävästi, joten saisiko pientä vinkkiä tai suoraa reseptiä. Metsästysporukoita saatika kaatovälineitä ei lähipiiristä löydy, joten ainekset on haettava lihatiskiltä.
Viesti Kirjoittaja Carde »
Viesti Kirjoittaja Anniel »
Allekirjoitan tämän sataprosenttisesti. Mikään ei ole sen kamalampaa kuin kuivaksi köntiksi paistettu ja ylimaustettu riista. Oikeastaan mausteeksi riittää vain suola + pippuri ja sitten kun kokemusta tulee lisää niin maustevalikoimaa voi lisätä varovasti ja silloinkin pitäytyisin esim. katajanmarjoissa yms.Jarel kirjoitti:Pääsääntönä hirwiölle ja muillekkin riistoille on se, että älä mausta liikaa, katoaa ominainen riistan maku joka joissakin on varsin hentoinen toinen mikä kannattaa muistaa on ettei ylikypsennä vaan jättää mehukkaan roseeksi.
Viesti Kirjoittaja Jarel »
Tuo onkin hyvä ohje, että suolalla ja pippurilla aloittelee tuon maustamisen. Kylähän tuo katajanmarja on yksi hyvä riistamauste, muita mitä mulla tulee käytettyä on karpalot ja puolukat, sekä metsäsienet mutta ne ovatkin sitten lisäkkeen muodossa, esim. kastikeena tai muhennoksena (sienet).Anniel kirjoitti:Allekirjoitan tämän sataprosenttisesti. Mikään ei ole sen kamalampaa kuin kuivaksi köntiksi paistettu ja ylimaustettu riista. Oikeastaan mausteeksi riittää vain suola + pippuri ja sitten kun kokemusta tulee lisää niin maustevalikoimaa voi lisätä varovasti ja silloinkin pitäytyisin esim. katajanmarjoissa yms.Jarel kirjoitti:Pääsääntönä hirwiölle ja muillekkin riistoille on se, että älä mausta liikaa, katoaa ominainen riistan maku joka joissakin on varsin hentoinen toinen mikä kannattaa muistaa on ettei ylikypsennä vaan jättää mehukkaan roseeksi.
Viesti Kirjoittaja tk3 »
Ajatus on tehdä ruokaa lahjaksi saadun Zenato Amarone Valpolicella Classico D.O.C. 2006 -viinin ympärille. Muuten kenttä on aika avoin. Veikkaan eteneväni hirven fileen kanssa, jollei muuta tule vastaan. Reseptejä löytynee, kyselen kuitenkin jos jollain olisi heittää spesiaaliohjestusta.Jarel kirjoitti:Vähä vaikee näin äkkiseltään mitään reseptiä heittää kun et kertonut mistä riistasta olet sapuskaa tekemässä. Jos tiskiltä haet niin oletettavasti menee kuitenkin hirviosastolle. Onko kyseessä paisti (sisä/ulko), sisäelimet, jauheliha vai file (sisä/ulko)?
Pääsääntönä hirwiölle ja muillekkin riistoille on se, että älä mausta liikaa, katoaa ominainen riistan maku joka joissakin on varsin hentoinen toinen mikä kannattaa muistaa on ettei ylikypsennä vaan jättää mehukkaan roseeksi.
Tarkenna hieman mitä olet ajatellut niin ihmetellään lisää.
Viesti Kirjoittaja Maza »
Viesti Kirjoittaja Jarel »
Eikös tuo ole aika täyteläisen voimakkaan makuinen viini? Jos tuon ympärille täytyisi riistaa laittaa niin unohtaisin hirven sen miedon riistan maun takia, ehkä lähtisin poro (vaikka ei riistaa olekkaan) tai villisika linjalle.tk3 kirjoitti:Ajatus on tehdä ruokaa lahjaksi saadun Zenato Amarone Valpolicella Classico D.O.C. 2006 -viinin ympärille. Muuten kenttä on aika avoin. Veikkaan eteneväni hirven fileen kanssa, jollei muuta tule vastaan. Reseptejä löytynee, kyselen kuitenkin jos jollain olisi heittää spesiaaliohjestusta.Jarel kirjoitti:Vähä vaikee näin äkkiseltään mitään reseptiä heittää kun et kertonut mistä riistasta olet sapuskaa tekemässä. Jos tiskiltä haet niin oletettavasti menee kuitenkin hirviosastolle. Onko kyseessä paisti (sisä/ulko), sisäelimet, jauheliha vai file (sisä/ulko)?
Pääsääntönä hirwiölle ja muillekkin riistoille on se, että älä mausta liikaa, katoaa ominainen riistan maku joka joissakin on varsin hentoinen toinen mikä kannattaa muistaa on ettei ylikypsennä vaan jättää mehukkaan roseeksi.
Tarkenna hieman mitä olet ajatellut niin ihmetellään lisää.
Viesti Kirjoittaja Maza »
Ihan hyvä pointti. Hirvessä on silti voimakkaammanmakuisiakin paloja, kuin file. Kui olis vaikka potka? Minä tein hiljattain hirven potkakiekoista pataa ja maukasta oli. Mausteet oli mainitut suola, pippuri ja katajanmarja. Ja laakerinlehti. Juureksia ja sipulia oli myös joukossa.Jarel kirjoitti:Eikös tuo ole aika täyteläisen voimakkaan makuinen viini? Jos tuon ympärille täytyisi riistaa laittaa niin unohtaisin hirven sen miedon riistan maun takia, ehkä lähtisin poro (vaikka ei riistaa olekkaan) tai villisika linjalle.
Viesti Kirjoittaja Lihapipo »
Viesti Kirjoittaja Vihtori06 »
Viesti Kirjoittaja Anniel »
Koskas tuut tänne kokkaamaan?Vihtori06 kirjoitti:Oma ehdotus riistaruuaksi.
Hirvenfilee wellington
Maa-artisokka pyré
Makea punaviinikastike
Juureskompotti tai paistetut omenalohkot
Eikä niitä viinejä niin tarkkaa kannata katsoa. Se on se oma makuaisti joka sanelee viinin hyvyyden.
Viesti Kirjoittaja tk3 »
Kiitos tästä vinkistä Vihtorille ja muista muille. Eiköhän tästä jo päästä eteenpäin, ilmoittelen jos Amarone maistuu pahalleVihtori06 kirjoitti:Oma ehdotus riistaruuaksi.
Hirvenfilee wellington
Maa-artisokka pyré
Makea punaviinikastike
Juureskompotti tai paistetut omenalohkot
Eikä niitä viinejä niin tarkkaa kannata katsoa. Se on se oma makuaisti joka sanelee viinin hyvyyden.
Viesti Kirjoittaja hatey »
Viesti Kirjoittaja Erño »
Viesti Kirjoittaja Anniel »
Viesti Kirjoittaja hatey »
Viesti Kirjoittaja tk3 »
Ei maistunut Amarone pahalta. Hirveä ei löytynyt, karitsan ulkofile vahvasti marinoituna toimi riittävän hyvin. Sivussa palsternakkapyré ja timjamikastiketta. Pääruoan jälkeen valikoima kypsiä voimakkaita juustoja ennen tiramisua. 8)tk3 kirjoitti:Kiitos tästä vinkistä Vihtorille ja muista muille. Eiköhän tästä jo päästä eteenpäin, ilmoittelen jos Amarone maistuu pahalleVihtori06 kirjoitti:Oma ehdotus riistaruuaksi.
Hirvenfilee wellington
Maa-artisokka pyré
Makea punaviinikastike
Juureskompotti tai paistetut omenalohkot
Eikä niitä viinejä niin tarkkaa kannata katsoa. Se on se oma makuaisti joka sanelee viinin hyvyyden.
Viesti Kirjoittaja hatey »