KunkkuJ kirjoitti:
Perskules, kun olen näin hidas. Tarkoitus oli käydä Aadeen luona suklaaostoksilla ja hyödyntää itsestään selvää homppualennusta. Nyt kai on ostettava täydellä hinnalla...
Khi khi... minäpä olen kerinnyt käydä Aadeen luona ostoksilla. Kävin incognito, pukeutuneena yhteen monista rooliasuistani, siis ikäänkuin naamioituneena.
Oliko sillä edes hinta/laatu kohdallaan?
Tämän foorumin Mikael K. ja häntä hännystelevä Kunkku ovat eräänlaisia nykyajan käärmeöljykauppiaita tällä "torilla". Heidän sanomisiaan on kaikilla oikeus kommentoida - Hanttapuli
^Minä onneksi pääsin eroon graafiselta alalta..... Olin photoshopparina, scannerikuskina ja AD assarina. Vieläkin joskus herään omaan huutooni yöllä, ku tulee flashbackejä....
Bass is Like Duct Tape: it Fixes Everything
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
mluhtala kirjoitti:Ihan aliarvostettuja kaloja, etenkin tuo hauki.
Suomelaisille ei hauki kelpaa kuin Ranskassa, jossa eivät tunmnista kalan nimeä ruokalistalla.
Ja ihan syystä, on meinaa sen verran monta parempaakin ruokakalaa tarjolla
Kuten? Minusta tämä ei ole maku, vaan asenne- ja ruoanlaittokykykysymys. Ranskassa arvosteaan haukea juuri sen maun perusteella, yleisin tarjomaistapa on kalapulla (quenelles de brochet) kermakastikkeessa tai fileenä voikastikkeessa (brochet meuniere). Hauen maku on mieto ja siitä saa hienostuneita ruokalajeja, on käsittämätöntä miten asiaa ei Suomessa oikein ymmärretä eikä hyödynnetä. Hauen sen saatavuus on Ranskassa huono kun joet ovat saastuneet. Potentiaalinen vientituote olisi siinä.
Toinen erinomaisen makuinen hyljeksitty suomalaiskala on kiiski. Paistettu kiiskifile voittaa mielestäni ahvenen, ainakin melkein.
Viimeksi muokannut eskofot, 13.8.2011 klo 14.52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
mluhtala kirjoitti:Ihan aliarvostettuja kaloja, etenkin tuo hauki.
Suomelaisille ei hauki kelpaa kuin Ranskassa, jossa eivät tunmnista kalan nimeä ruokalistalla.
Ja ihan syystä, on meinaa sen verran monta parempaakin ruokakalaa tarjolla
Kuten? Minusta tämä ei ole maku, vaan asenne- ja ruoanlaittokykykysymys. Ranskassa arvosteaan haukea juuri sen maun perusteella, yleisin tarjomaistapa on kalapulla (quenelles de brochet) kermakastikkeessa tai fileenä voikastikkeessa (brochet meuniere). Hauen maku on mieto ja siitä saa hienostuneita ruokalajeja, on käsittämätöntä miten asiaa ei Suomessa oikein ymmärretä eikä hyödynnetä. Hauen sen saatavuus on Ranskassa huono kun joet ovat saastuneet. Potentiaalinen vientituote olisi siinä.
Toinen erinomaisen makuinen hyljeksitty suomalaiskala on kiiski. Paistettu kiiskifile voittaa mielestäni ahvenen, ainakin melkein.
No vaikkapa muikku. Hauen saaminen ruokapöytään on piikki muuten mukavassa kalastusharrastuksessa. Alkaen tuubin limaisuudesta, jatkuen erittäin ruotoiseen lihaan ja mitäänsanomattomaan makuun. Tai jos sitä ostaa tiskiltä niin sen hintalaatusuhde on todella huono, aivan liian kallista laatuun nähden.
Ja eikös se ole niin että pulliin laitetaan vain muuten syötäväksi kelpaamaton materiaali?
Viimeksi muokannut jjari, 13.8.2011 klo 21.56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
jjari kirjoitti:No vaikkapa muikku. Hauen saaminen ruokapöytään on piikki muuten mukavassa kalastusharrastuksessa. Alkaen tuubin limaisuudesta, jatkuen erittäin ruotoiseen lihaan ja mitäänsanomattomaan makuun. Tai jos sitä ostaa tiskiltä niin sen hintalaatusuhde on todella huono, aivan liian kallista laatuun nähden. Ja eikös se ole niin että pulliin laitetaan vain muuten syötäväksi kelpaamaton materiaali?
Muikku on kyllä hyvää, mutta ei ole kovin monikäyttöinen. Hinnaltaan hauki on torilla minusta aika edullinen hinta-laatusuhteeltaan, verrattuna esimerkiksi kuhaan. Miksi juuri hauesta tehdään noita pullia Ranskassa? Ehkä niiden pitkien ohuiden ruotojen takia enemmänkin kuin minkään kevottomuuden johdosta. Ja jos ajattelee jotain sikäläistä miedon makuista arvostettua kilpailijaa (esim. meriantura) niin eihän niissä ruotoja lainkaan. Hauesta reseptiä: http://www.loviisansanomat.net/paauutiset.php?id=2960